Suplementy na klouby, prevence problémů s klouby

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Suplementy na klouby, prevence problémů s klouby  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Suplementy na klouby, prevence problémů s klouby
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kid

PříspěvekZaslal: so červenec 03, 2010 12:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Studie k preventivním účinkům zcela jistě neexistuje ani nikdy nebude, protože metodicky si ji lze asi těžko představit. V tom naprosto souhlasím s Yggovo starším příspěvkem.

Neočekávejte od žádné kloubní výživy zázraky! V počátku může (a nemusí) pomoci.
Vzhledem k tomu, že nějakých 16 let provozuji fitness, které patří přimo lázním v kterých se léčí choroby pohybového aparátu, mám myslím dost slušnou představu jaké jsou vůbec možnosti moderní léčby. A řeknu vám rovnou, že jsou velmi velmi bídné. Co si jednou blbým tréninkem zkurvíte to už nikdy neodkurvíte. (Omlouvám se za ty výrazy ale zde jsou na místě.)
To je hlavní důvod proč se tu věčně na fóru dohaduji kvůli špatné metodice posilování u začátečníků a obecně občas kvůli špatné metodice cvičení břicha.

Pokud nasadíte kloubní výživu po 40 roce věku, tak je obávám se mnohdy už hodně pozdě. První problémy s klouby a jejich změny většinou začínají již záhy po 20 roku věku, u vrcholových sportovců i mnohem dříve.

Souhlasím v jedné věci s Vinem - pro úplně zdravého (alespoň zdánlivě) člověka s minimální zátěží pohybového aparátu je asi opravdu zbytečné preventivně do sebe cpát kloubní výživu. Nicméně trvám na tom, (protože opak zatím nikdo nedoložil), že si tím nezpůsobí žádnou újmu na zdraví.

V případě Bombaye už bych vzhledem k věku i zátěži pohybového aparátu nějaký ten přínos viděl a klidně bych mu kloubní výživu doporučil.

Úplným závěrem bych napsal, že více než léky vidím v kloubní výživě doplňky výživy. Jejich účinky nejsou většinou až tak dramatické aby zrovna někoho vyléčily. Jejich mírný přínos vidím spíše jako preventivní při prvních příznacích problému.

Jinak myslím, že tohle téma (i sebe ) už jsme docela dost vyčerpali.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lalala

PříspěvekZaslal: so červenec 03, 2010 2:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem názor nezměnil - účinky prokázané ve studiích od výrobců (prodejců, ...), podle některých nezávislých studií efekt zhruba jako placebo...

jinak s újmou na zdraví při "preventivním" braní - to se ještě (možná:D) uvidí

Naposledy upravil lalala dne so červenec 03, 2010 2:51 pm, celkově upraveno 1 krát
kid

PříspěvekZaslal: so červenec 03, 2010 3:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když máš čas na ptákoviny, tak klidně hledej šmudlo.
Reichenberk

PříspěvekZaslal: ne červenec 04, 2010 9:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud se vrátíme k původnímu dorazu který vznesl Bombay, tak ta odpověď je taky jednoduchá.
Je to hoch, který má kloubní problémy, začíná zase cvičit a tedy u něj nastává zvýšená zátěž kloubního aparátu, budou mu sílit úpony, kosti. Není si zcela jist že má potřebnou výživu zajištěnou svojí běžnou stravou. Uvažuje o preventivním, nikoli léčebném braní doplňků, kdo jiný by po nich měl sáhnout? Má čekat na vážný problém? Nemyslím že mu ta prevence uškodí, stejně tak si nemyslím, že doplňky kloub zcela vyléčí. Ale indikace u něj je.
Diesel Vin

PříspěvekZaslal: ne červenec 04, 2010 8:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Amen.
r@mbo

PříspěvekZaslal: ne listopad 13, 2011 9:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mám bechtěreva a na klouby nedám dopustit na Hydrolyzovaný kolagen + Glukosamin HCl + Chondroitin sulfát v poměru 5:1,2:1 od 4Fitness + zajíst tu hroznou pachuť medvídky haribó
kid

PříspěvekZaslal: ne listopad 13, 2011 1:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli máš bechtěreva, tak si hlavně rychle zajisti bioléčbu protože s touhle medikací dlouho nevydržíš.
r@mbo

PříspěvekZaslal: ne listopad 13, 2011 3:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jeden kluk po bioléčbě umřel = jebat

budu jen cvičit + posilovat + kloubní výživa... bude mě to bolet, ale nebudu mrtvej
Prasopes.

PříspěvekZaslal: ne listopad 13, 2011 9:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

přijde mi pane r@mbo, že si všude byl, všechno znáš a všechno si viděl ... :))
Mablung

PříspěvekZaslal: ne listopad 13, 2011 9:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

r@mbo napsal:

budu jen cvičit + posilovat + kloubní výživa... bude mě to bolet, ale nebudu mrtvej

Mnohem více lidí umřelo poté co se napili vody (a to nemyslím případy které skončily pár metrů pod hladinou )
r@mbo

PříspěvekZaslal: po listopad 14, 2011 8:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Prasopes. napsal:
přijde mi pane r@mbo, že si všude byl, všechno znáš a všechno si viděl ... :))

díky, je pravda, že ve světě kulturistiky se pohybuju už pěkných pár let - 15 už to bude, problému kloubů už se věnuju 12 let, jako trenér (hlavně ženských do plavek) působím už přes 3 roky, jestli se chcete na něco zeptat, něco vás zajímá - klidně se ptejte - rád pomůžu
r@mbo

PříspěvekZaslal: po listopad 14, 2011 8:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
r@mbo napsal:

Mnohem více lidí umřelo poté co se napili vody (a to nemyslím případy které skončily pár metrů pod hladinou )

je rozdíl .. no prostě když 7,000,000,000 lidí pije vodu a několik jich po tom zkape, než když jde desítka lidí na bioléčbu a jeden z toho zhebne
kid

PříspěvekZaslal: po listopad 14, 2011 10:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

r@mbo napsal:
Mablung napsal:
r@mbo napsal:

je rozdíl .. no prostě když 7,000,000,000 lidí pije vodu a několik jich po tom zkape, než když jde desítka lidí na bioléčbu a jeden z toho zhebne

No, ona je otázka jestli to mělo souvislost a určitě to nebyl jeden z desíti. Ostatní kluci stále žijí a už přestali i jezdit do lázní, protože se cítí naprosto zdraví. U tebe přesně vím, jak bez podobné léčby dopadneš, s bechtěrevikama pracuju nějakých 18 let a ty prognózy moc veselé nejsou. Ale je to tvůj boj.
Moocha

PříspěvekZaslal: po listopad 14, 2011 3:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj. Mám doma animal flex. Na krabici píšou dávkování jeden balík jednou denně, číst tedy umím. Co se ale chci zeptat je, jestli to náhodou není moc? Nestačí třeba jedna dávka obden?

Dík
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: po listopad 14, 2011 3:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pro tebe bude asi jedna dávka ob-den lepší
Flexit Drink | Nutrend
Flexit Drink obsahuje glukosamin sulfát, chondrotin sulfát, kolagenní bílkoviny a MSM.
390 Kč
Animal Flex | Universal Nutrition
Animal Flex s obsahem glukosaminu, který má pozitivní dopad na kloubní chrupavku.
1299 Kč
Gela 1000 mg | Extrifit
Nejkvalitnější želatina v kapslích.
329 Kč

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Suplementy na klouby, prevence problémů s klouby Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: