|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: ne listopad 27, 2011 10:18 am Předmět: |
|
|
Pomane, podle tebe budou asi všechny humanitní obory sračka, co?
Osobně jsem vždy bral studium tak, že mi má rozšířit obzory a pomoct mi pochopit souvislosti... to, co se naučím, už bude na mě a sám se to budu učit mimo školu. Vejška by tomuhle i odpovídala, ale jak říkám... to, v čem bych byl asi dobrej, tak mi přijde jako špína, do který já prostě nechci...
A uplatnění? Uplatnění má úplně všechno, pokud není člověk vygumovanej... jenže dneska je dost hloupejch nekreativních lidí, takže to pak vypadá, že ty šíleně chytrý socioložky nemůžou najít práci, či co...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Merrao

|
Zaslal: ne listopad 27, 2011 10:26 am Předmět: |
|
|
Poman, guru: Mámin přítel má střčední elektrikáře, vysokou Mgr. v nějakém přírodovědném oboru (biola/chemie) a dělá nějakou administrativu:)
Je to (co se týče vědomostí) hodně chytrý člověk, pamatuje si kolikrát i to co se právě učíme:)))
A uplatnění nenašel...nicméně, pracoval chvíli i policie, nejspíš kvůli té výšce.
Spousta fyziků,chemiků atd. považuje humanitní obory za "jednoduché", jenomže taková psychologie se nedá jen naučit. Dobrý psycholog musí pochopit.
A historie je pro mnoho lidí také složitá:D NAtož tak někdy ČEŠTINA, zvlášť tady na fóru, když to občas sleduji:D
Takže ten tvůj obor celkem obdivuji, já se přiznám, z právních věcí mám strach to jít studovat. Definice práva a mezinárodních vztahů...
Mám pro to pochopení, ale nazpaměť si to nikdy nepamatuji úplně přesně. (Za to některé citáty ano:)) )
Mimochodem, nechci ti kazit iluze, ale dnes už v tomhle světě asi nic nezměníš...a už vůbec ne prostřednictvím OSN...to už jsou užitečnější ti lidé, co sami vyvinou nějaký lék:)
Lidé už jsou zkažení...ale to je jiné téma:)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne listopad 27, 2011 10:46 am Předmět: |
|
|
| Bombay napsal: | Prokrastinovat? Co to je za módu pořád nyní tohle slovo používat?
Nikdy jsem to neslyšel, nepoužíval a v současnosti to koluje webem všude, kam se podívám.
To je nějaká móda, stejně jako: "Si zabil"? |
Já osobně neznám českou jednoslovnou náhradu.
| guruhonza napsal: | Mezinárodní vztahy + environmentální studia na FSS MU
mě bavěj ty věci, který kdybych chtěl dělat - diplomat apod? tak vyžadují prostě nošení obleku apob. To samý nejspíš v OSN apod, což bych žral, protože dřív jsem snil o tom, že zruším dutace do zemedělství v EU (:D:D:D) jako pracovník OSN...
prostě jsem kkt, že jsem vůbec chodil studovat - protože studijní typ jsem nikdy nebyl a vždy jsem vše ochcal bez učení + sem srab, protože se na to nedokážu sám vykašlat =) a to mi leze na nervy... |
Vejška, obor, je nutná třeba pro medicínu, chemii, fyziku, strojařinu, ... . V těchto specializovaných oborech jde skutečně o vědomosti. U ostatních škol jde o vědomosti částečně, ale pak i o získání schopností se učit, získání disciplíny, schopnosti argumentace, schopnosti vyhledávání a analyzování dat.
Pokud se vysereš na vejšku, budeš mít problém sehnat slušné zaměstnání (teď mluvím obecně, jsou samozřejmě lidé co vydělávají slušné peníze i bez VŠ, ale těch zas tolik není). Zaměstnání na to aby jsi se uživil, to můžeš dělat u pásu. Ale zábava to nebude a hypotéka se z toho také platí blbě.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: ne listopad 27, 2011 12:44 pm Předmět: |
|
|
Mablung - preto je najviac nezamestnanych vysokoskolakov?  v IT napriklad ti je vyska tiez na dve veci,veci do praxe sa tam nenaucis _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Darion

|
Zaslal: ne listopad 27, 2011 1:19 pm Předmět: |
|
|
Ale tady přeci nikdo netvrdí, že vejška je automatická vstupenka do vyšší společnosti. Samozřejmě hlavně záleží na tom, jak je člověk schopnej, a pokud horko těžko sebral titul na soukromce, tak nemůže očekávat, že dostane nástupák 50+:)
Nicméně to už se zase dostáváme k diskuzi o našem školství, a to neni uplně téma, do kterého zrovna chci zabrousit. Spíš ti chci oponovat v té nezaměstnanosti. Co je to za blábol, že maj vysokoškoláci nejvyšší nezaměstnanost? Jestli se nepletu, tak jak u nás, tak i na Slovensku nedosahuje nezaměstnanost VŠ absolventů ani polovičních hodnot celkové nezaměstnanosti. Na jednu stranu je to skoro až neuvěřitelné, pokud vemu tu hromadu filozofů, sociologů, genderblablalogů, na druhou stranu pokud se to vezme z pohledu člověka, co má akorát střední, tak je ten výhled ještě nelichotivější:)
Edit: Zaujalo mě to, tak jsem se ještě mrk na nějaký grafy, a nepoměr mezi nezaměstnaností lidí ve věku 15-24 a vysokoškoláků, jakožto i volatilita vývoje nezaměstnanosti v závislosti na hospodářském cyklu u té druhé skupiny mě až zarazily. Tenhle graf by se měl dávat všem lidem na základních a středních školách, aby si ještě jednou rozmysleli, jestli se na tu školu fakt chtěj vykašlat. _________________ "Sahni si na dickense, at poznas klasiku..." Jan Tomasik
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne listopad 27, 2011 1:50 pm Předmět: |
|
|
| Petey napsal: | Mablung - preto je najviac nezamestnanych vysokoskolakov? v IT napriklad ti je vyska tiez na dve veci,veci do praxe sa tam nenaucis |
Čumni se na tabulky nezaměstnanosti na staťáku, http://www.czso.cz/csu/2011edicniplan.nsf/p/3115-11
Praxi se na škole skutečně nenaučíš, nicméně škola ti dá a rozvine základy a rozvine ti myšlení. Taky dokáže líné lidi typu Guru naučit věci které by se doma sice naučit mohli také, ale aniž by je někdo kopal do zadku tak by se je nenaučili.
Jak jsem se díval na tvůj profil, asi o IT výuce na škole víš víc, nicméně si myslím že to kapku podceňuješ.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne listopad 27, 2011 2:00 pm Předmět: |
|
|
| Darion napsal: | Ale tady přeci nikdo netvrdí, že vejška je automatická vstupenka do vyšší společnosti. Samozřejmě hlavně záleží na tom, jak je člověk schopnej, a pokud horko těžko sebral titul na soukromce, tak nemůže očekávat, že dostane nástupák 50+:)
Nicméně to už se zase dostáváme k diskuzi o našem školství, a to neni uplně téma, do kterého zrovna chci zabrousit. Spíš ti chci oponovat v té nezaměstnanosti. Co je to za blábol, že maj vysokoškoláci nejvyšší nezaměstnanost? Jestli se nepletu, tak jak u nás, tak i na Slovensku nedosahuje nezaměstnanost VŠ absolventů ani polovičních hodnot celkové nezaměstnanosti. Na jednu stranu je to skoro až neuvěřitelné, pokud vemu tu hromadu filozofů, sociologů, genderblablalogů, na druhou stranu pokud se to vezme z pohledu člověka, co má akorát střední, tak je ten výhled ještě nelichotivější:)
|
Plat je hodně závislý na praxi, známostech, soft skillech a znalostech. Vzhledem k tomu že 60 % lidí po tom co vypadnou ze školy nevyniká v žádné vyjmenované vlastnosti (kdyby lidi nepracovali při škole, napsal bych tam 90 %), můžou být rádi že je někdo vezme a dám jim alespoň tu praxi. A vzhledem k tomu že všichni umí ten samý shit (office + blbě jeden jazyk (případně ještě hůř druhý)), skutečně si o mnoho říct nemohou :-)
Co se tebou jmenovaných humanitních věd týče, schopnější se uchytí díky vedlejším znalostem které na škole získali, zbytek jde do státní správy a nebo učit
Edit. Mimochodem, nedávno jsme vykopli jednoho vysokoškoláka který vystudoval nějaký enviromentální shit. Nebyl schopen ani dělat skladníka. No, najde se ledacos na našich vysokých školách ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Darion

|
Zaslal: ne listopad 27, 2011 2:08 pm Předmět: |
|
|
no, pravě, to jsem měl v podstatě na mysli.
Ale ono je to taky dost relativní. Pokud vemu příklad VŠE, která je mi nejbližší, tak i když se člověk školou proflákal a šel si jen pro ten titul, tak pokud neni úplně dutej, tak může nastoupit třeba do Big 4, kde se dává na entry pozici nějakejch 33-35k, což je pro takovýho břídila slušná startovní pozice. A to vůbec nemluvim, o možnostech, který člověk má, když se školou neproflákal a má trochu drive:) _________________ "Sahni si na dickense, at poznas klasiku..." Jan Tomasik
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne listopad 27, 2011 2:20 pm Předmět: |
|
|
| Darion napsal: | no, pravě, to jsem měl v podstatě na mysli.
Ale ono je to taky dost relativní. Pokud vemu příklad VŠE, která je mi nejbližší, tak i když se člověk školou proflákal a šel si jen pro ten titul, tak pokud neni úplně dutej, tak může nastoupit třeba do Big 4, kde se dává na entry pozici nějakejch 33-35k, což je pro takovýho břídila slušná startovní pozice. A to vůbec nemluvim, o možnostech, který člověk má, když se školou neproflákal a má trochu drive:) |
Co si budeme povídat, většina lidí tu školu jen profláká . Pak už přicházejí na řadu soft skills a ty buď máš a nebo nemáš ...
Já osobně třeba nesnáším oblek tak jako Guru, takže jsem si hledal práci v jiných oborech. Bohužel ne tak placených jako finančnictví, ale k životu to stačí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: ne listopad 27, 2011 2:24 pm Předmět: |
|
|
Technický a humanoidní obory se asi srovnávat ani nedají, je to úplně o něčem jiným, technika tj jedno zadání jeden výsledek, buch most ti stojí nebo nestojí, humanoidní tj taková okecávačka a úvahy. Já osobně studuju, abych měl nad sebou co nejmenší počet dementů, protože když je nademnou někdo, kdo je fakt tupej, tak mě to strašně vytáčí
Jinak co se týče uplatnění, tak hodně záleží na člověku. Měl jsem na koleji spolubydlícího, kterej byl chytrej, myslelo mu to, ale nemá absolutně sebevědomí, bojí se mluvit, neumí komunikovat. Tenhle rok dodělal vejšku a ještě nemá práci. Osobně to svádí na angličtinu, že ji neumí, ale on anglinu celkem umí, jen se prostě bojí mluvit.
Druhej typ co je se mnou na koleji, to je borec, kterej nonstop sedí na PC, nic nedělá, jestli měl v životě jednu brigádu tak to bylo moc. Teď byl veletrh pracovních příležitostí, tak jsem tomu bývalýmu spolubydlovi řekl, ať dojede, že tam s ním skočím (ač jsem tam nic nesháněl, jelikož job mám) a tenhle se na to vysral, přitom tam byla firma, která by přímo o něj stála, o jeho zaměření, jako o osobu si nejsem úplně jistej... _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne listopad 27, 2011 2:32 pm Předmět: |
|
|
| Wojtkingson napsal: | Technický a humanoidní obory se asi srovnávat ani nedají, je to úplně o něčem jiným, technika tj jedno zadání jeden výsledek, buch most ti stojí nebo nestojí, humanoidní tj taková okecávačka a úvahy. Já osobně studuju, abych měl nad sebou co nejmenší počet dementů, protože když je nademnou někdo, kdo je fakt tupej, tak mě to strašně vytáčí
Jinak co se týče uplatnění, tak hodně záleží na člověku. Měl jsem na koleji spolubydlícího, kterej byl chytrej, myslelo mu to, ale nemá absolutně sebevědomí, bojí se mluvit, neumí komunikovat. Tenhle rok dodělal vejšku a ještě nemá práci. Osobně to svádí na angličtinu, že ji neumí, ale on anglinu celkem umí, jen se prostě bojí mluvit.
Druhej typ co je se mnou na koleji, to je borec, kterej nonstop sedí na PC, nic nedělá, jestli měl v životě jednu brigádu tak to bylo moc. Teď byl veletrh pracovních příležitostí, tak jsem tomu bývalýmu spolubydlovi řekl, ať dojede, že tam s ním skočím (ač jsem tam nic nesháněl, jelikož job mám) a tenhle se na to vysral, přitom tam byla firma, která by přímo o něj stála, o jeho zaměření, jako o osobu si nejsem úplně jistej... |
Takového člověka by bylo ideální na půl roku, rok vykopnout do Anglie. Tam by si tu angličtinu zlepšil a kdyby se dostal do nějakého doupěte, tak by se tam i otrkal.
Jinak, chytrý člověk který neumí komunikovat a neumí se prosadit, musí mít znalosti. Pokud je jen chytrý, tak je v prdeli.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: ne listopad 27, 2011 3:20 pm Předmět: |
|
|
Wojtkingson - humanitny a humanoidny je rozdiel,este studuj _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: út listopad 29, 2011 8:29 pm Předmět: |
|
|
Dneska nějakej titul z VŠ zajímá firmy asi tak jako tvoje číslo bot, protože dneska nějakou vejšku udělá prostě každej, kdo není úplně retardovanej.
(pokud pominu obory kde je VŠ nutností - lékaři, stavaři apod.)
Jedinou výhodou VŠ je, že to může člověka někam nakopnout a nasměrovat, jinak rozumy většiny akademiků, kteří nikdy nic v soukromém sektoru nepracovali a nic nedokázali jsou obvykle na 2 věci.
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: út listopad 29, 2011 8:34 pm Předmět: |
|
|
To je asi pravda. Pokud se mohu opřít o svou zkušenost z obou stran přijímacího pohovoru, titul jen otevře cestu k pohovoru na titulované místo :-) a na pohovoru se teprve zjistí, co má člověk v hlavě a nebo spíš nemá... _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|