Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 426, 427, 428 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Darion

PříspěvekZaslal: st prosinec 07, 2011 6:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://zpravy.idnes.cz/studovat-zadarmo-je-parazitovani-podporil-klaus-zavedeni-skolneho-1p6-/domaci.aspx?c=A111207_171645_domaci_jj

Docela by mě zajímalo, jak to ve skutečnosti formuloval, ale jestli to bylo takhle, tak teda
Už aby táhnul tenhle samozvanej šalamoun, dělá naší škole akorát ostudu...
smoke

PříspěvekZaslal: st prosinec 07, 2011 6:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Darion napsal:
http://zpravy.idnes.cz/studovat-zadarmo-je-parazitovani-podporil-klaus-zavedeni-skolneho-1p6-/domaci.aspx?c=A111207_171645_domaci_jj

Docela by mě zajímalo, jak to ve skutečnosti formuloval, ale jestli to bylo takhle, tak teda

jen tak na okraj... nemyslíš, že dnes má titul skoro každý? a k čemu myslíš že to povede?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
magion

PříspěvekZaslal: st prosinec 07, 2011 6:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dyt to je pravda... vsude jinde se v zapadnich zemich taky plati
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: st prosinec 07, 2011 6:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

smoke napsal:
Darion napsal:

jen tak na okraj... nemyslíš, že dnes má titul skoro každý? a k čemu myslíš že to povede?

Stačilo by, kdyby ty vejšky měly nějakou srovnatelnou úroveň, popřípadě omezenej počet pokusů se přihlásit a zdarma studovat. Někteří lidi co vylezou z vejšky jsou tupý jak troky. Btw, systém je nastavenej tak, že vejšky berou co můžou, aby měly nějaký peníze...
Seva98

PříspěvekZaslal: st prosinec 07, 2011 6:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A velka kopa studentu se kazdy rok hlasi znova a znova na obory, ktere jsou bez prijmacich zkousek protoze 1) je jeste budou zivit rodice a 2) nemusi platit socko a zdravko. Cely system skolstvi tu je proste na strasne urovni.

https://www.zonetraininglog.com
smoke

PříspěvekZaslal: st prosinec 07, 2011 6:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

magion napsal:

jenze zapad... to jaksi neni meritko neceho dobryho. zda se mi ze zapad kolabuje. ale kdyz uz demokracie, tak poradna
papaya

PříspěvekZaslal: st prosinec 07, 2011 6:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

magion napsal:

Myslíš jako třeba v USA, kde je 95% veškerých VŠ soukromých? - tím pádem z těch škol sice vylezou lidé s titulem, ale i tak úplně tupí.. Mě se tento přístup nelíbí, protože znám spoustu lidí, kteří jsou fakt chytří, ale bohužel nejsou ze zrovna bohaté rodiny, takže už teď tak tak vychází s penězi.. Nedokážu si představit, že by mi rodiče řekli - nepůjdeš na VŠ, protože nemáme na školné.. A nějaké ty jejich řeči o tom, že si student vezme studentskou půjčku..tak s tím ať jdou do prdele
Darion

PříspěvekZaslal: st prosinec 07, 2011 6:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak pozor, já nenarážel ne školné, se kterým souhlasím (pochopitelně za podmínky, že to bude mít nějaký dopad na kvalitu školy - osobně bych si radši vzal obrovskou půjčku a platil na škole formátu IL, než abych platil 20k za takové příšernosti, jaké se u nás dají vidět)

Co se týče splácení:
Matfyzák, ekonom, právník, sociolog si na studium může pohodlně vydělat na různých brigádách, všichni řvou hlavně proto, že jsou líní/chtějí utrácet peníze ne za školu, ale za paření, případně oboje dohromady.
Jasně, třeba u doktorů by to byl problém, protože tam se člověk netrhne a když už třeba sežene pár pětek jako demonstrátor, tak mu to sotva pokryje těch pár krabek cigár, co musí vytáhnout, aby byl vůbec schopen otevřít patolu. Ale to by se zas dalo vyřešit rozumným systémem stipendií.
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: st prosinec 07, 2011 6:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Darion napsal:
Tak pozor, já nenarážel ne školné, se kterým souhlasím (pochopitelně za podmínky, že to bude mít nějaký dopad na kvalitu školy - osobně bych si radši vzal obrovskou půjčku a platil na škole formátu IL, než abych platil 20k za takové příšernosti, jaké se u nás dají vidět)

Co se týče splácení:
Matfyzák, ekonom, právník, sociolog si na studium může pohodlně vydělat na různých brigádách, všichni řvou hlavně proto, že jsou líní/chtějí utrácet peníze ne za školu, ale za paření, případně oboje dohromady.
Jasně, třeba u doktorů by to byl problém, protože tam se člověk netrhne a když už třeba sežene pár pětek jako demonstrátor, tak mu to sotva pokryje těch pár krabek cigár, co musí vytáhnout, aby byl vůbec schopen otevřít patolu. Ale to by se zas dalo vyřešit rozumným systémem stipendií.

Je to fajn nabídka, ale funguju sám na sebe už nějakou tu dobu a mám co dělat, abych se utáhnul už takhle bez nějakýho školnýho.
Darion

PříspěvekZaslal: st prosinec 07, 2011 6:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak já neřikám, že tohle platí za všech okolností, ale pokud projedu svoje okolí, které je tvořeno vesměs pouze studenty ze všech možných škol, tak platí to, co jsem napsal před chvílí. Ale určitě se o tom dá diskutovat.

BTW Už nevim, kdo to tady řikal, ale to, že se dá studovat do nekonečna je teda hrubý omyl. Na Bc má člověk 4 roky (na první Bc, na další, i když je zároveň už jen tři), a to v drtivé většině případů znamená, že školu může zkusit změnit jednou (což je podle mě naprosto fér). Když to nedá a stejně chce titul, tak už musí cálovat.
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: st prosinec 07, 2011 6:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Darion napsal:
Tak já neřikám, že tohle platí za všech okolností, ale pokud projedu svoje okolí, které je tvořeno vesměs pouze studenty ze všech možných škol, tak platí to, co jsem napsal před chvílí. Ale určitě se o tom dá diskutovat.

BTW Už nevim, kdo to tady řikal, ale to, že se dá studovat do nekonečna je teda hrubý omyl. Na Bc má člověk 4 roky (na první Bc, na další, i když je třeba jen 3leté už jen tři), a to v drtivé většině případů znamená, že školu může zkusit změnit jednou (což je podle mě naprosto fér). Když to nedá a stejně chce titul, tak už musí cálovat.

Hrubý omyl to není, zneužívá se to ve velkým, do 26 se můžeš hlásit jak chceš a myslím, že je dost lidí, kteří se tam hlásí, aby nemuseli platit soc zdrav, načerno makat, plus využívat např. levný stravování v menzách
Darion

PříspěvekZaslal: st prosinec 07, 2011 9:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Wojtkingson napsal:
Darion napsal:

BTW Už nevim, kdo to tady řikal, ale to, že se dá studovat do nekonečna je teda hrubý omyl. Na Bc má člověk 4 roky (na první Bc, na další, i když je třeba jen 3leté už jen tři), a to v drtivé většině případů znamená, že školu může zkusit změnit jednou (což je podle mě naprosto fér). Když to nedá a stejně chce titul, tak už musí cálovat.

Hrubý omyl to není, zneužívá se to ve velkým, do 26 se můžeš hlásit jak chceš a myslím, že je dost lidí, kteří se tam hlásí, aby nemuseli platit soc zdrav, načerno makat, plus využívat např. levný stravování v menzách

Tak to jo, ale nejde dost dobře zabránit tomu, aby se člověk každý rok nepřihlásil jinam. To už bychom se dostali do míst, kde bych náš vzdělávací systém nechtěl vidět už vůbec.
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: st prosinec 07, 2011 10:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Darion napsal:
Wojtkingson napsal:
Darion napsal:

Tak to jo, ale nejde dost dobře zabránit tomu, aby se člověk každý rok nepřihlásil jinam. To už bychom se dostali do míst, kde bych náš vzdělávací systém nechtěl vidět už vůbec.

Tak první studium na vysoké škole za jednu cenu jinou cenu za studium druhý, třetí atd, samozřejmě by se to muselo promyslet, ale myslím, že tu je prostor, kde by se dalo s vysokým školstvím něco dělat, jenže potřebujou peníze, tak to hrnou skrz školný no
Darion

PříspěvekZaslal: st prosinec 07, 2011 10:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jenže bohužel tenhle přístup častěji postihne ty poctivé, rozuměj ty, kteří buď studují dvě školy najednou nebo jim prostě první rok nesedl, uvědomili si, že tahle škola pro ně není a chtějí jít jinam, než aby dala zabrat těm, kteří to jen proflákají, protože tam se vždycky nějaká cesta najde. Ne, že by systém byl neomylný, on je totiž děravý jak řešeto.
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: st prosinec 07, 2011 10:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

S tím souhlasím, to by se fakt muselo promyslet do detailů, zahrnout do toho klidně i výsledky studenta atd.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 426, 427, 428 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: