Lordóza

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Lordóza  Úvodní stránka -> Trénink -> Lordóza
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mr.IuS

PříspěvekZaslal: ne prosinec 11, 2011 9:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vyrovnaná bych spíš viděl jako heslo - vyrovnaná hyperlordoza (jako napravení vady). napřímená mi nic neříká..
Ale u obou výrazů. pokud se lordoza narovná, napřímí, vyrovná... tak je to rovina, tudíž žádná lordoza:)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Arnold Strong

PříspěvekZaslal: út prosinec 13, 2011 1:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tady jsem našel dobré videa škoda že nejsou nějaké česky taky
Doman

PříspěvekZaslal: út prosinec 13, 2011 11:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mr.IuS napsal:
vyrovnaná bych spíš viděl jako heslo - vyrovnaná hyperlordoza (jako napravení vady). napřímená mi nic neříká..
Ale u obou výrazů. pokud se lordoza narovná, napřímí, vyrovná... tak je to rovina, tudíž žádná lordoza:)

Ono už se to někdy někomu povedlo srovnat? Ja myslel že to jde jen zpevnit aby to nedelalo problemy :X
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Arnold Strong

PříspěvekZaslal: st prosinec 14, 2011 1:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tady sjem našel dobrej snímek napřímené lordozy kde dochází k přetěžování a následným brutálním výhřezum třeba 4 za sebou http://www.fyzioterapeuti.cz/spajz/vyhrez-kam-se-podivas/prvnipopsanysnimekserialu

to je až nepochopitelný
Mablung

PříspěvekZaslal: st prosinec 14, 2011 4:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mr.IuS napsal:

Diagnoza mé páteře
citace:
Vyšetření LS pat, TH pat.
Bez kostního traumatu.
Min. sinistrokonvexita horní TH páteře, téměř napřímené dolní 2/3 TH kyfozy. Zachovalá výška těl, mírná chondroza TH4-5 a TH5-6

Osa bederní páteře přímá, téměř napřímená lordoza.
Zachovalá výška těl, mírná chondroza L5-S1
Spondyloartroza dolní bed. páteře

Pedikly patrné se zachovalou interpedikulární vzdáleností

Tj. napřímená lordoza se skutečně používá ;-).
Arnold Strong

PříspěvekZaslal: st prosinec 14, 2011 5:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Mr.IuS napsal:

Diagnoza mé páteře
citace:
Vyšetření LS pat, TH pat.
Bez kostního traumatu.
Min. sinistrokonvexita horní TH páteře, téměř napřímené dolní 2/3 TH kyfozy. Zachovalá výška těl, mírná chondroza TH4-5 a TH5-6

Osa bederní páteře přímá, téměř napřímená lordoza.
Zachovalá výška těl, mírná chondroza L5-S1
Spondyloartroza dolní bed. páteře

Pedikly patrné se zachovalou interpedikulární vzdáleností

Tj. napřímená lordoza se skutečně používá ;-).

ono je to bud vrozený nebo se to získá v pubertě no -ale dávej pozor na výhřezy nějaký velký přtěžování toho segmentu L5 neni moc vhodný
Matheus

PříspěvekZaslal: čt prosinec 15, 2011 9:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Arnold Strong napsal:
tady sjem našel dobrej snímek napřímené lordozy kde dochází k přetěžování a následným brutálním výhřezum třeba 4 za sebou http://www.fyzioterapeuti.cz/spajz/vyhrez-kam-se-podivas/prvnipopsanysnimekserialu

to je až nepochopitelný

FUJ tyvole!!!! až mě zamrazilo... to v nejlepším případě skončilo plným invalidním důchodem, ne?
Mablung

PříspěvekZaslal: čt prosinec 15, 2011 4:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Arnold Strong napsal:

ono je to bud vrozený nebo se to získá v pubertě no -ale dávej pozor na výhřezy nějaký velký přtěžování toho segmentu L5 neni moc vhodný

No, asi jediná možnost jak L5 nepřetěžovat je necvičit spodní záda a to za moudré nepovažuji.
Arnold Strong

PříspěvekZaslal: čt prosinec 15, 2011 5:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Arnold Strong napsal:

No, asi jediná možnost jak L5 nepřetěžovat je necvičit spodní záda a to za moudré nepovažuji.

jednou týdně stačí a hodně protahovat,i když spodní záda se zapojujou jako stabilizační svaly skoro všude to je pravda
Mablung

PříspěvekZaslal: pá prosinec 16, 2011 12:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Arnold Strong napsal:
Mablung napsal:
Arnold Strong napsal:

jednou týdně stačí a hodně protahovat,i když spodní záda se zapojujou jako stabilizační svaly skoro všude to je pravda

Mrtvolku vynechat nehodlám a ta sama se o slušné zatížení postará
Arnold Strong

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2011 2:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Chondroza disku-- znamená nerovná, ošoupaná chrupavčitá vrstva na meziobratlové ploténce.----- aby nedošlo k vyklenutí jádra pryč a nedostalo se to mimo ploténku uplnně při nějakých těžkých pohybech prudkých atd
ví o tom ěnkdo více
SupermanXXX

PříspěvekZaslal: po prosinec 26, 2011 10:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

bolivala me spodni zada, ted jedu mrtvoly jen nednou za čas cinku poustim na zem a nebrzdim ji a často cvicim cattlebel swing nebo jak se to píše a záda mám od té doby v poho.
Arnold Strong

PříspěvekZaslal: po prosinec 26, 2011 7:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nevíte někdo kolik cm jsou plotýnky vzdálený od míchy,nikde to moc nemužu najít
Huteo

PříspěvekZaslal: út říjen 30, 2012 11:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pardon za oživení, ale zakládat nové téma se mi nechce.

Jelikož jsem se už definitivně rozhodl si to dát dopořádku, tak se snažím každý den protahovat bedra, bedrokyčlostehenní sval a posílit hýždě a hlavně spodní břišáky, ale pořád se mi nedáří ty spodní pořádně procítit
(cvičím obrácené zkracovačky, a nebo se opřu o zeď, pokrčím lehce nohy a zvedám kolena do úrovni pasu, vše po 3x10).

Můžu to břicho vzhledem k lordóze cvičit každý den, aby ty svaly zesílily? Nechce se mi to cvičit obden nebo párkrát do týdne, když vím, že vzhledem k tomu špatnému procítění břichu moc šoků nedávám.

Popřípadě jak mám postupně navyšovat obtížnost? Co týden nebo dva přidat sérii navíc a opakování zanechat, nebo zvyšovat naopak počet opakování? A ještě by mě zajímalo, zda mohu občas procvičit i horní břicho zkracovačkami na míči. Někde jsem totiž četl, že horní už dostávají tak zabrat a jejich posílení by tu dysbalanci akorát prohloubilo, tak by mě zajímalo, co je na tom pravdy.

Děkuji moc za případné odpovědi.
Poman

PříspěvekZaslal: út říjen 30, 2012 9:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Horní a spodní část m. rectus abdomis se fakt jako prakticky nedá při cvičení oddělit a to mi nikdo nevymluví...z toho že ty cviky dáváš 3x10 bych řekl že je neděláš uplně ok...

Dále před cvičením břicha, kór když má člověk tenhle problém (99% lidí co cvičení je takhle zmrvená) je lepší nejdřív protáhnout ty zkrácený, resp. hypertonický svaly m. rectus femoris,m.illiopsoas, a erektory L páteře, alespoň tyhle...někteří jsou tak pokažení je je toho potřeba víc.

Dál je třeba upravit dechovej stereotyp, zase i kůli klasickýmu,uplně špatnýmu cvičení, má většina prznících se lidí,sorry posilujích lidí, přetíženou-hypertonickoou-zkrácenou většinu pomocných nádechových svalů,který se potom nadměrně zapojuj při dýchání, nevyužívá se bránice-která je mimochodem hlavní stabilizační sval celý týhle oblasti, špatně se zapojuje pánevní dno a vnitří svaly v břichu, zase kteří stabilizujou L a Th-L oblast.

Při cvičení všech břišních svalů se musí spolupracovat se správnym dechovym stereotypem,pak teprve se nám to tam všechno hezky zapojí zaktivuje a procvičí jak chceme a né něco jinýho.

Kromě teda cviků na přímej sval břišní,kterej není až tak důležitej,ale uplně prdět na něj taky samozřejmě nejde je důležitější posílit (to neí uplně dobrý slovo, posílený samozřejmě bejt nějak musej...moc to nepujde když tam ty svaly nejsou) vnitří a vnější břisní svaly, spíš se je zase naučit do správný pohybový stereotypu... a hlavně m. transverzus a pánevní dno a bránici, zase není tim myšlenu že ty svaly namakám, tady je důležitý jejich cvičení pro to aby se správně aktivovaly a aby se u někoho vůbec aktivovali...

A pak ty to taky chtělo upravit sterotyp extenze v kyčli kterej bude špatnej a s tim souvisí špatná chůze která bude taky...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Lordóza Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Rychle na stránku:

Přejdi na: