vyrovnaná bych spíš viděl jako heslo - vyrovnaná hyperlordoza (jako napravení vady). napřímená mi nic neříká..
Ale u obou výrazů. pokud se lordoza narovná, napřímí, vyrovná... tak je to rovina, tudíž žádná lordoza:)
vyrovnaná bych spíš viděl jako heslo - vyrovnaná hyperlordoza (jako napravení vady). napřímená mi nic neříká..
Ale u obou výrazů. pokud se lordoza narovná, napřímí, vyrovná... tak je to rovina, tudíž žádná lordoza:)
Ono už se to někdy někomu povedlo srovnat? Ja myslel že to jde jen zpevnit aby to nedelalo problemy :X
Diagnoza mé páteře
citace:
Vyšetření LS pat, TH pat.
Bez kostního traumatu.
Min. sinistrokonvexita horní TH páteře, téměř napřímené dolní 2/3 TH kyfozy. Zachovalá výška těl, mírná chondroza TH4-5 a TH5-6
Osa bederní páteře přímá, téměř napřímená lordoza.
Zachovalá výška těl, mírná chondroza L5-S1
Spondyloartroza dolní bed. páteře
Pedikly patrné se zachovalou interpedikulární vzdáleností
Diagnoza mé páteře
citace:
Vyšetření LS pat, TH pat.
Bez kostního traumatu.
Min. sinistrokonvexita horní TH páteře, téměř napřímené dolní 2/3 TH kyfozy. Zachovalá výška těl, mírná chondroza TH4-5 a TH5-6
Osa bederní páteře přímá, téměř napřímená lordoza.
Zachovalá výška těl, mírná chondroza L5-S1
Spondyloartroza dolní bed. páteře
Pedikly patrné se zachovalou interpedikulární vzdáleností
Tj. napřímená lordoza se skutečně používá ;-).
ono je to bud vrozený nebo se to získá v pubertě no -ale dávej pozor na výhřezy nějaký velký přtěžování toho segmentu L5 neni moc vhodný
_________________ nechceme zde americké rakety chceme žít v míru a blahobytu
Chondroza disku-- znamená nerovná, ošoupaná chrupavčitá vrstva na meziobratlové ploténce.----- aby nedošlo k vyklenutí jádra pryč a nedostalo se to mimo ploténku uplnně při nějakých těžkých pohybech prudkých atd
ví o tom ěnkdo více
_________________ nechceme zde americké rakety chceme žít v míru a blahobytu
bolivala me spodni zada, ted jedu mrtvoly jen nednou za čas cinku poustim na zem a nebrzdim ji a často cvicim cattlebel swing nebo jak se to píše a záda mám od té doby v poho.
Pardon za oživení, ale zakládat nové téma se mi nechce.
Jelikož jsem se už definitivně rozhodl si to dát dopořádku, tak se snažím každý den protahovat bedra, bedrokyčlostehenní sval a posílit hýždě a hlavně spodní břišáky, ale pořád se mi nedáří ty spodní pořádně procítit
(cvičím obrácené zkracovačky, a nebo se opřu o zeď, pokrčím lehce nohy a zvedám kolena do úrovni pasu, vše po 3x10).
Můžu to břicho vzhledem k lordóze cvičit každý den, aby ty svaly zesílily? Nechce se mi to cvičit obden nebo párkrát do týdne, když vím, že vzhledem k tomu špatnému procítění břichu moc šoků nedávám.
Popřípadě jak mám postupně navyšovat obtížnost? Co týden nebo dva přidat sérii navíc a opakování zanechat, nebo zvyšovat naopak počet opakování? A ještě by mě zajímalo, zda mohu občas procvičit i horní břicho zkracovačkami na míči. Někde jsem totiž četl, že horní už dostávají tak zabrat a jejich posílení by tu dysbalanci akorát prohloubilo, tak by mě zajímalo, co je na tom pravdy.
Horní a spodní část m. rectus abdomis se fakt jako prakticky nedá při cvičení oddělit a to mi nikdo nevymluví...z toho že ty cviky dáváš 3x10 bych řekl že je neděláš uplně ok...
Dále před cvičením břicha, kór když má člověk tenhle problém (99% lidí co cvičení je takhle zmrvená) je lepší nejdřív protáhnout ty zkrácený, resp. hypertonický svaly m. rectus femoris,m.illiopsoas, a erektory L páteře, alespoň tyhle...někteří jsou tak pokažení je je toho potřeba víc.
Dál je třeba upravit dechovej stereotyp, zase i kůli klasickýmu,uplně špatnýmu cvičení, má většina prznících se lidí,sorry posilujích lidí, přetíženou-hypertonickoou-zkrácenou většinu pomocných nádechových svalů,který se potom nadměrně zapojuj při dýchání, nevyužívá se bránice-která je mimochodem hlavní stabilizační sval celý týhle oblasti, špatně se zapojuje pánevní dno a vnitří svaly v břichu, zase kteří stabilizujou L a Th-L oblast.
Při cvičení všech břišních svalů se musí spolupracovat se správnym dechovym stereotypem,pak teprve se nám to tam všechno hezky zapojí zaktivuje a procvičí jak chceme a né něco jinýho.
Kromě teda cviků na přímej sval břišní,kterej není až tak důležitej,ale uplně prdět na něj taky samozřejmě nejde je důležitější posílit (to neí uplně dobrý slovo, posílený samozřejmě bejt nějak musej...moc to nepujde když tam ty svaly nejsou) vnitří a vnější břisní svaly, spíš se je zase naučit do správný pohybový stereotypu... a hlavně m. transverzus a pánevní dno a bránici, zase není tim myšlenu že ty svaly namakám, tady je důležitý jejich cvičení pro to aby se správně aktivovaly a aby se u někoho vůbec aktivovali...
A pak ty to taky chtělo upravit sterotyp extenze v kyčli kterej bude špatnej a s tim souvisí špatná chůze která bude taky...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru