MMA + kickbox?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - MMA + kickbox?  Úvodní stránka -> Bojové sporty -> MMA + kickbox?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pecan007

PříspěvekZaslal: st prosinec 21, 2011 11:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Táák závody mám za sebou, bouhužel prohra na body což mě taky motivuje k tomu abych na sobě zamakal víc a víc. Rozepsal bych vám tady muj tréninkový plán za který mě tu asi zavraždíte a budete mě odsuzovat že je toho na mě moc, ale zkuste se na to podívat z mého pohledu. Když necvičím víc jak jeden den začínam s toho být nervozní a to cvičení mě jednoduše nějak naplnuje a hlavně mě to baví.

Tedy tady je :
Po- Večer : kickbox (klasicky trenink 1,5h)
Ut- Odpoledne : posilka Večer : (kopy+ kolena na box. pytel)
St- Odpoledne : posilka Večer : (boxovaní na box. pytli)
Čt- Večer : (klasicky trenink 1,5h)
Pá- Odpoledne : posilka Večer : (kopy+ kolena na box. pytel)
So- REGENERAČKA
Ne- Ráno : (boxovaní na box. pytli) Večer : posilka
Doplnky: creatin
,protein,bcaa, vitámíny C,B,hořčík,E,K...

Tak se do mě pustte... nebo pokud si myslíte že to nemužu zvládat tak aspon poradte co vyhodit nebo naopak pridat nebo zaradit jinou aktivitu...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mr. Muscle

PříspěvekZaslal: čt prosinec 22, 2011 11:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Chlape mám úplně stejný pocit. Sice je to šílenost. Ale teď jsem už týden nemocnej a promeškal jsem 3 treninky (muay thai) a strašně mě to sere. Jenom je blbé ta posilka odpoledne a večer kickbox. Kdyby jsi šel tu posilku ráno a večer trenink . Tak možná.
Co přesně cvičíš v té posilce. Snad né stahování protisměrných kladek.
Pecan007

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2011 6:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Momentálně posiluji takto: A: Hrudník, bicák, trapézy B: Záda, ramena, triceps a stále to střídám ....
Co se týká cviku:
Prsa : bench, tlaky s jednoručkama, bench hlavou dolu 3cviky 4 série
Bicák : kladivový zdvih, bicepsovy zdvih s oporou loktu na scottově lavici, střídavé bicepsové zdvihy s jednoručkami ve stoje 3cviky 3 série
Trapézy : zvedaní ramen s jednoručkama nebo s velkou činkou
Záda : přítahy, stahování horní kladky za hlavu, mrtvý tah, přítahy jednoručky v předklonu 4cviky o 4sériích
Ramena : military press, tlaky na ramena, rozpažování v předklonu 3cv. 3s.
Triceps : kliky na bradlech, bench s uzkym uchopem (podhmat), stahovani hodni kladky
PS: břicho v posilovně málokdy.... spíše na trenálech kickboxu. Nohy cvičím v dny kdy na box. pytel jedu kopy a kolena....
Mr. Muscle

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2011 7:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A to posiluješ, aby jsi byl lepší v Kickboxu?, nebo proto že cheš mít lepší svaly?
Já pořád nevím, ale biceps se mi zdá zbytečný (max v pákách v mma, či klinč v muay thai) jinak? Max to předloktí.
Na záda bohatě stačí 2 základní cviky (mrtvý tah, a shyby na široko + někdy přátah velké činky)
Víš co mě se nelíbí, že tam nemáš žádný výbušný cviky (clean and jerk, Dumbbell snatch) Hlavně ten Dumbbell snatch bych zařadil. Dřepy s výskokem atd. . Určitě to znáš. Ale takováhle posilovna. Já nevím já bych v ní nic než nabrání svalů neviděl.
Posiluj hlavně záda to je dost důležitá partie a pak nohy (sprinty, plyometrie)
Samozřejmě se mnou nemusíš souhlasitt
Pokud umíš dobře anglicky tak si přečti knížku
Ultimate trainig for ultimate warrior od Ross Enamait (stojí to za to)
Nebo zkus tady na webu přečíst
https://forum.ronnie.cz/hummer-down-strenght-by-chad-waterbury-t23876.html
Pecan007

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2011 8:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak určitě chci vypadat dobře, ale jde především o to abych byl lepší v kickboxu a třeba v něm i něco dokázat ...
Tak v K1 jedeš taky klinče, takže to nebude uplne k ničemu, ale jinak máš ve všem pravdu no. Tohle bude muj problém, že nevím jak trénovat....
Muj záměr byl mít tohle jako objemovy trenink v posilovne asi tak na 1,5 měsíce potom dat na 1 měsíc čistě silove treninky (dřep,bench, mrtvý tah + doplnkové cviky...) a poté by mě čekaly rychlostní tréninky a vytrvalostní ( např. 20 opakování ...)
No každopádně zkusím si ještě pohledat něco na netu ,pročíst si to a snad vymyslím něco užitečnějšího ... :)
c87

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2011 8:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ak chces pribrat a vyformovat sa tak tento tvoj trenal bude prave opacnyefekt, 5 dni posebe a skoro stale dvojfazovo to nezregenerujes bez sypaciek a pretrenujes sa :)
Pecan007

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2011 10:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslíš si že by pro mě jakož to člověka kterému jde především o to něco v tom kickboxe dosáhnout zařadit do posilovaciho treninku nebo aby muj trénink byl tvořený pouze ze cviku typu (bench, MT, Dumbbell snatch, kliky s tlesknutím, vyskoky na švedskou bednu, vypady s medicimbalama a pod...) Pokud si myslíte jestli to spíš nějak skloubit dohromady porad mi kdyžtak jak... já už to chci mít co nejřív vyřešené a radši se ptám jak blbec než abych pak cvičil k ničemu .... nebo k necemu co nechci ....
Mr. Muscle

PříspěvekZaslal: so prosinec 24, 2011 12:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kolikrát máš týdně ten kickbox. Já si myslím, že trénovat 2x denně když ještě nejsi úplný profesionál je k ničemu. Přetížíš organismus a pak budeš slabej při treninku kickboxu (a o ten jde především)
Můj trenink ti tady napíšu pro inspiraci.

PO: muay thai.
Út: posilování shyby ty hlavně různé varianty ze zátěží atd., dumble snatch dřepy s výskokem ze zátěží... , pylometrické cviky (snažím se jít každý týden něco jiného)
středa muay thai
čtvrtek muay thai + večer posilování to stjené jako vúterý
pátek volno
sobota posilovna )mrtvé tahy, shyby, dumble snatch, bench press...
Neděle plyometrie (hlavně sprinty, do kopců)

Jako kdybch třeba byl profesionál, nebo bojovla o MČR v amaterech tak bych jel někdy i dvoufázové treninky.
Pro mě je hlavní technika, sparring, fyzička, posilování beru jako součást ale ne jako hlavní. A určitě se při něm nechci unavit, abych potom nemohl dát při sparingu 100% výkon (to je to hlavní co jsem ti chtěl říct)
Pecan007

PříspěvekZaslal: so prosinec 24, 2011 1:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kickbox mám 3x tydně. Zbytek toho jak mám rozepsáno kickbox tak to je čiste boxovani na pytli ve sklepě.
Pročítal jsem si ruzné tréninky a narazil jsem na jeden myslím že pro fightera docela slušný trénink. Jedná se o kruhový trénink s názvem 300 (300 workout)
Našel jsem například jeden kde se jedou tyto cviky :
Shyby, mrtvý tah, kliky (místo kliku bych zařadil bench press), vzpírání s jednoručkama, výskoky s jednoručkama, cvik na břicho ( nevím jak se jmenuje), angličáky.
Určitě se to dá nakombinovat jinak a mnohem lépe, ale tohle je jen tak na ukazku jestli to bude lepší než ty posilovny...
Mr. Muscle

PříspěvekZaslal: so prosinec 24, 2011 1:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

300 the workout je z crossfitu. Pokud chceš hodně účiný trenink pro fightery tak Crossfit samotný taky není špatný nápad. Kdyžtak koukni na muj log asi 3 měsíce než jsem začal chodi na thaibox jsem cvičil crossfit. Tak tam jsou nějaké treninky. Andre reindres (přední MMA fighter) crossfit cvičí a říká, že je to nejlepší trenink pro fightery. Dokonce má ukázku i svých vlastních treninků je jich asi 12.
tady je první

target="_blank" class="postlink">
Pecan007

PříspěvekZaslal: so prosinec 24, 2011 2:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže by to mělo být pro mě jakož to fightera užitečnější než jen ta posilovna ? :)
Stačí si vybrat ty cviky na každou partii něco nebo se mám držet tréninku Andreho Reinderse ? Jojo je jich 12 a měl bych jezdit třeba jen 1 nebo střídat ?
c87

PříspěvekZaslal: so prosinec 24, 2011 3:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pecan007 napsal:
Myslíš si že by pro mě jakož to člověka kterému jde především o to něco v tom kickboxe dosáhnout zařadit do posilovaciho treninku nebo aby muj trénink byl tvořený pouze ze cviku typu (bench, MT, Dumbbell snatch, kliky s tlesknutím, vyskoky na švedskou bednu, vypady s medicimbalama a pod...) Pokud si myslíte jestli to spíš nějak skloubit dohromady porad mi kdyžtak jak... já už to chci mít co nejřív vyřešené a radši se ptám jak blbec než abych pak cvičil k ničemu .... nebo k necemu co nechci ....

no konecne ta spravna cesta :)

- podla mna ani crossfit pre kickbox nieje to prave orechove

- skor by som sa vydal cestou zvysovania rychlosi a vybusnej sily ako takej

Rychlost a vybusnu silu by som si rozdelil do dvoch faz, jedna by bola priamo v posilke a druha v telocvicni

Trening v posilke na vybusnu silu nieco taketo:

chhce to zakladne cviky, tazsie vahy... napr.:

1. Power clean
2. DB snatch
3A. Bench press
3B. Hrazda/pritahy
4A. Drep
4B. Rumunsky mrtvy tah/GHM (glute hame raise)
5. Brucho

- prve dva cviky (1,2) 5 serii po 3-4 opakovania, oddych medzi seriami 2 min
- ostatne (3A,3B,4A,4B) po 4 serie, kazda 4 opakovania, v superserii, to znamena odcvicis bench pres pocakas 40-60 sec a ides na hrazdu, znova cakacka 40-60 sec a ides na bench press...
- kazde opakovanie vybusne
- nikdy nevicit do zlihania svalu! to znamena ze vahu musis podhodnotit pre dany pocet serii

Trening v telocvicni:
malo by sa jednat hlavne o trenal na rychlost a plyometriu, zlozeny hlavne z cvikov ako napr: rebrik, plyo vyskoky na bednu, kliky s tlesknutim, rozne medicinbalove hry... takyto trenal by nemal trvat dlhsie ako 15 min, cize kludne len po jednom, dvoch cvikoch na nohy a vrchnu cast tela, nikdy nie do zlyhania ale dbat na maximalnu rychlost prevedenia!

Cely trenal ak teda uz mas viac casu :) by som zlozil napr takto:

Po- Odpoledne: Plyometria - Večer : kickbox (klasicky trenink 1,5h)
Ut- Odpoledne : posilka - Večer : (Technika + pytel)
St- Volno
Čt- Večer : (klasicky trenink 1,5h)
Pá- Odpoledne : posilka - Večer : (Technika + pytel)
So- Regeneracny beh :)
Ne- Volno

Alebo ak je to mozne tak plyo kludne davat na zaciatku klasickeho kickbox treningu...

GL
Mr. Muscle

PříspěvekZaslal: so prosinec 24, 2011 5:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobře jsi to napsal. S tím abolutně souhlasím.
Jenom crossfit jsem myslel jako styl cvičení. A v tom jde o to, že třeba 15 minut bez přestávky makáš a vydáváš ze sebe všechno. A to je hodně podobné přímo boji v ringu.
Frozz.

PříspěvekZaslal: ne prosinec 25, 2011 1:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Crossfit se do treninku může určitě taky zařadit, hlavně kvůli zvýšení kondice, kterou ve fightech potřebuje a využije. Ale c87 to napsal moc pěkně.
Pecan007

PříspěvekZaslal: po prosinec 26, 2011 12:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky moc za rozepsání tohoto tréninku ;)
Jen bych se chtěl ještě zeptat u těch rychlostních cviku a cviku polymetrie jaké mám dávat přestávky a ještě když si vemu 2 cviky na spodní část a 2 na vrchní tak zda to furt střídat nebo to jed v nějakých sériích ?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - MMA + kickbox? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: