Zhodnotenie treningu

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zhodnotenie treningu  Úvodní stránka -> Trénink -> Zhodnotenie treningu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Korny

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2011 1:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já nevidím jedinej důvod proč v tréninku nohou dávat 10 sérií dřepů. To když je nejlepší cvik na nohy dřep, tak jako nikdo nemůže jezdit nic jinýho? Navíc by mě zajímalo jak dlouho by člověka bavilo jezdit jen dřepy...a s tím že jsou předkopy "zbytečnej" cvik bych se taky mírnil...když je člověk používá cíleně, tak rozhodně zbytečný nejsou.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Primitiv

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2011 1:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cast26 napsal:
Primitiv napsal:
cast26 napsal:
tech deset serii na nohy (dřepy, legpress, predkopavani) nechapu. jed radeji 10 serii drepu. udelas lip.

Z jakého důvodu?
u drepu je nejvetsi hormonalni odezva tela. cviky jako predkopavani jsou podle me uplna zbytecnost. a nevim proc jet leg press, kdyz muzes jet drepy. Drepy jsou daleko komplexnejsi cvik, kde procvicis celkovou stabilitu tela a posilis stred. Leg press bych zarazoval asi jenom pri nejakych zranenich.

Tak proč kulturisti necvičí jen dřepy?
Hlavně nepiš, že jsou kultíci flákači a nechce se jim dělat 10 serií dřepu. Prosím.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2011 1:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kubaz: když vidím někoho jet legpress, tak to jezdí buď v blbým rozsahu, nebo 10 opakování pod tím, co by dokázal ve skutečnosti udělat (teď nemluvím o 10% lidech, kteří jedou fakt poctivě nadoraz)

když vidím, jak lidi cvičej předkopávání, tak to je snad ještě horší... tam zas 60kg borci dávaj na předkopávání dvakrát větší váhy, než se kterejma cvičím já...

To proto, jsem tam napsal víceméně... protože si myslím, že 10 sérií třeba i polovičních dřepů, je lepší, než to, očem jsem psal výš. Navíc já beru dřepy jako bulhary, čelňáky, zerkery a normální dřep, dosedy... a s tím si podle mě víceméně vystačí.
Draper

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2011 3:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co je u tebe cvicit leg press nadoraz? Narvat si tam pul tuny a rvat to spodnima zadama? Leg press je vyborny cvik na rozvboj stehen, neni duvod si tam nakladat zbytecne moc, aby to slo na ukor rozsahu pohybu ci zapojeni spodnich zad, jde o spravne procviceni a zapojeni nohou, coz na legpressu jde krasne a neni to zase tak nic sloziteho. A proc se po par seriich drepu a legpressu "nedorazit"na predkopavani? Ano obcas vidim lidi cvicit to spatnou technikou, ze si tam nalozi moc a odlepuji prdel pul metru ze sadacky, ale to uz je zase vec techniky. Rozhedne bych nestavel trenink nohou na jednoum jedinem cviku i kdyz muze byt sebe vic "anabolicky", to je kravina, kterou muze napsat bud jen zaryty lifter a nebo ten, co moc zere teorii, ale a praxi je trochu pozadu.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2011 3:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Drepy 4x6-8
Leg-press 3x 6-8
Predkopávanie 3x 8-10

máš pravdu, na tomhle se dorazí... když funguje lidem peck-deck na 5 opakování, tak bude mít asi i tohle efekt...
kubaz

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2011 4:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tady uz to fakt zacina prerustat nekde, kde se to musi stopnout.. ja ti honzo reknu svoje, vis jak vypada muj trenink noh ? 5 serii drepu, 5 serii predkopu a 4 serie zakopu a sem hotovej ze nevim ktera bije a ne neni to kvuli tomu, ze mam v prdeli fyzu, ne neni to kvuli tomu ze bych byl lenivej ale je to proto, protoze kazdej cvik je dobrej, kdyz vis jakou intenzitu, vahu a kolik opakovani zvolit, kdyz jsem cvicival sam, tak sem mel nazor jako ty .. predkopy.. zakopy.. nejaky legpressy .. co to kurva je za cviky .. ale az ti nekdo poradnej ukaze, jak vypada takovej trenink, tak budes koulet ocima a nebudes tady vypisovat takovy svetovy blaboly, co tu predvadis poslednich par dnu, protoze tohle uz je opravdu neco neskutecneho , protoze z treninku noh vypadajici cca drep,legpress,predkop/zakop,lytka vychazi vetsina lidi co cvici nohy a rekneme si uprimne, ze vetsina i ty nohy lepsi nez ty mit bude
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2011 4:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

díky, otevřel si mi oči... asi si jdu ještě jednou přečíst, očem že tahle diskuze byla, protože z tohodle tvého příspěvku jsem maličko mimo
Draper

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2011 4:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

guruhonza napsal:
díky, otevřel si mi oči ... asi si jdu ještě jednou přečíst, očem že tahle diskuze byla, protože z tohodle tvého příspěvku jsem maličko mimo

Kez by...
CIZO

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2011 4:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ona je pravda někde uprostřed. Nejhorší je dělat nějakej cvik a vůbec nevědět proč.

V tohle případě ale souhlasím s tím, že než trénink:

"Drepy 4x6-8
Leg-press 3x6-8
Predkopávanie 3x8-10"

... tak to snad radši 8-10 sérií dřepů :)

Derek Poundstone
Draper

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2011 4:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZO: Tebe uznavam jako odbornika a kdyby napriklad potreboval zkontrolovat techniku nejakeho cviku nebo bych potreboval poradit, jak zvysit silu v nejakem cviku, tak bys byl asi prvni, na koho bych se bez vahani obratil, ovsem konkretne tenhle tvuj nazor musim povazovat za tak trochu zaujaty vzhledem k tomu, ze jsi vicemene silove zamereny.
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2011 4:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co takhle u tazatele nejdřív zjistit, jaký má vůbec zkušenosti. Nevíme o něm vůbec nic a ani to, jestli vůbec umí cvičit. Po 5 měsících možná zná pár drobností a rámcově techniku základních cviků.
Cizo, 8-10 sérií dřepů je možná pro toho, kdo dokáže z dřepů dostat maximum, ale ne kluk po 5 měsících cvičení. Přičemž je jasný, že u tohoto tréninku zůstane možná pár tejdnů, možná 2 měsíce a pak zase bude hledat svatý písmo tréninku.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
CIZO

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2011 4:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Drapere, já ti hned řeknu proč tenhle názor mám...

4 série dřepů, to je tak kvalitní rozcvičení. než se stihne nějak naladit nervová soustava a trochu se vyplaví hormony, aby člověk mohl pořádně zabrat, tak se jde na další cvik? To neni produktivní postup. Teda alespoň v případě, že člověk už má nějaký silový základ. Pokud je vrcholná pracovní série 6x100 kilo, tak s tím se toho asi opravdu moc vymyslet nedá.

Legpress už nějakých 5-6 let vůbec necvičím. Osobně zastávám názor, že pokud to není kvalitní stroj (a ty co tak porůznu vídám za kvalitní fakt nepovažuju), tak je to spíš nutný zlo než kvalitní cvik. Ale i kdyby, tak jet ho 3x6-8 opakování? To je to samý jako u dřepu, škoda tam nakládat kotouče.

Předkop 3x8-10? Já osobně předkopávání dělám, ovšem asi trochu jinak, než je zvyklá většina lidí a za úplně jiným účelem. Takže v tomhle provedení se mi to taky nelíbí.

Bohužel opravdu zajímavý a účinný cviky jako bulgarian split squat, nebo belt squat nikdo moc nedělá.

Jinak po 5 měsících tréninku (což jsem zjistil při pročítání až teď, nečetl jsem to téma celé), to bych snad nedělal ani ty dřepy pokud to není pod dohledem :)

Derek Poundstone
Primitiv

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2011 5:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cizo: Podle čeho se pozná kvalitní legpress?
Reiben

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2011 5:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já myslím, že legpress, předkopávání, zakopávání.. všechno si najde v tréninku nějaké uplatnění, ale základem by vždycky měly být dřepy (zadní, čelní, další variace), hned potom nějaké cviky jednonož jako výpady, výstupy na lavičku a ty stroje až jako doplněk. Samozřejmě záleží jestli chce cvičit jako sportovec, pro sílu, pro zdraví, pak (v případě, že to nepotřebuje jako rehabilitaci) si klidně vystačí s těma dřepama a cvikama jednonož.
madball

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2011 5:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Bohužel opravdu zajímavý a účinný cviky jako bulgarian split squat, nebo belt squat nikdo moc nedělá.

Už vidím, jak by člověk byl ve většině fitek za dobrýho exota a asi z toho důvodu bych ho necvičil. Krom toho, to chce mít pro tento cvik ještě trošku nějaký podmínky. U tohoto cviku se mi na druhou stranu líbí, že je šetrnej k páteři.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Zhodnotenie treningu Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: