|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
riddickp
|
Zaslal: čt leden 05, 2012 8:55 pm Předmět: Jak je to se smažením ? |
|
|
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat,jestli nějakej vliv má smažené maso na svaly.Protože mi moc vařené nechutná,i když je tam tuna koření,sojovky atd..
Tak jen že si přidám pár gramu tuku do jídelníčku a že je to nezdraví,nic víc mě nenapadá. Myslím tim že jestli se mi zhoršuje stravitelnost toho masa,když je smažené. Nevíte?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
kubaz

|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: čt leden 05, 2012 9:09 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: čt leden 05, 2012 9:42 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: čt leden 05, 2012 9:45 pm Předmět: |
|
|
| Moocha napsal: | | A co olivovej olej? |
na smažení ne-e
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: čt leden 05, 2012 9:46 pm Předmět: |
|
|
Osobně si myslím, že tuky zpomalují trávení (někde jsem to četl) - pomaleji se tráví. A je zbytečný je dávat u velkýho jídla, když potřebujeme zpracovat bílkoviny hlavně. Kdyžtak mě nějakej odborník na výživu opravte. _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: čt leden 05, 2012 9:51 pm Předmět: |
|
|
| guruhonza napsal: | | Moocha napsal: | | A co olivovej olej? |
na smažení ne-e |
A proč ne-e? Běžně ho používám stejně tak jako spousta kuchařů a obyvatel zemí okolo středomoří. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: čt leden 05, 2012 10:00 pm Předmět: |
|
|
V tomhle guru nejsem... ale dřív jsem četl a i slyšel na videích kultíků třeba, že na smažení nejsou dobrý jak olivový, tak slunečnicový oleje. Dobrej je řepkovej
Tuším, že to bylo proto, že nejsou spracovaný tak, aby snášely vysoký teploty - znehodnocují se pak a jsou tam látky, který nechceme. Určitě o tom ví někdo vííc a napíše to sem. Třeba ale zas melu blbosti.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: čt leden 05, 2012 10:06 pm Předmět: |
|
|
| guruhonza napsal: |
Tuším, že to bylo proto, že nejsou spracovaný tak, aby snášely vysoký teploty - znehodnocují se pak a jsou tam látky, který nechceme. Určitě o tom ví někdo vííc a napíše to sem. Třeba ale zas melu blbosti. |
To by měla být pravda. Navíc proč s ním smažit, zbytečně se utrácí peníze, není zrovna nejlevnější, daleko lepší je ho použít do studené kuchyně.
edit, jiný názor:
"Olivový olej dosahuje kouřového bodu při teplotě 210° C. To znamená, že u něj až do výše této teploty nedochází k přepalování, a většina důležitých a zdraví prospěšných látek zůstávají zachovány.
Ideální teplota na smažení je přitom 180° C. Olivový olej je tedy pro tepelnou úpravu pokrmů dokonce vhodnější než běžné tuky (máslo, slunečnicový olej, sádlo.)" _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
jir.ka
|
Zaslal: čt leden 05, 2012 10:25 pm Předmět: |
|
|
| guruhonza napsal: | V tomhle guru nejsem... ale dřív jsem četl a i slyšel na videích kultíků třeba, že na smažení nejsou dobrý jak olivový, tak slunečnicový oleje. Dobrej je řepkovej
Tuším, že to bylo proto, že nejsou spracovaný tak, aby snášely vysoký teploty - znehodnocují se pak a jsou tam látky, který nechceme. Určitě o tom ví někdo vííc a napíše to sem. Třeba ale zas melu blbosti. |
Pohlreich treba na kvalitnim olivovym smazi bez problemu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: čt leden 05, 2012 10:37 pm Předmět: |
|
|
A neni tam jeste rozdil mezi olivacem a extra panenskym? _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: čt leden 05, 2012 10:39 pm Předmět: |
|
|
tak Polreicha bych jako vzor pro zdravé stravování nebral :D
Frozzy, hod zdroj
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: čt leden 05, 2012 10:39 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: |
Navíc proč s ním smažit, zbytečně se utrácí peníze, není zrovna nejlevnější, daleko lepší je ho použít do studené kuchyně.
|
Ta cena už taky není vysoká. Na smažení nepotřebuješ extra virgin, stačí virgin. A ten extra drahý není. já kupuju takřka jen oliváče a když jsem náhodou zahlédl cenu Lukany, tak jsem jen zalapal po dechu. Sedesát korun mi nijak málo nepřijde. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: čt leden 05, 2012 10:41 pm Předmět: |
|
|
| guruhonza napsal: | tak Polreicha bych jako vzor pro zdravé stravování nebral :D
Frozzy, hod zdroj |
Proc ne? On je v zasade proti veskerym smazenym a tezkym jidlum... _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt leden 05, 2012 10:47 pm Předmět: |
|
|
| kubaz napsal: | víme, stravitelnost smazene/varene je stejna, pokud ses v objemu, tak trocha oleje na usmazeni nevadi, pokud v diete, tak by se nemelo, nejlepe dusit jen ve vode, je to chutovka to si zrovna taky uzivam |
To bych měl raději 150 kilo a nevyšel schody do prvního patra než abych jedl maso udušené ve vodě.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|