|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
mysH

|
Zaslal: čt leden 19, 2012 2:27 pm Předmět: |
|
|
| Prasopes. napsal: | | že byť jedinej promarněnej život nevinně nestojí za tisíc aut, který někdo ukradne |
Kvuli mensine "omylu" nastavis podminky tak, aby se lidi radsi nemohli branit majetek vubec. Omyly jsou vsude, nahody taky .. muzes omylem nekoho prejet, stejne jako omylem zastrelit, protoze sis myslel, ze ti krade majetek. V jednom je nahoda, v druhym umysl - nicmene vysledkem je stejne 1 mrtvy clovek.
Jaky je rozdil mezi loupezi a kradezi? Loupez je "eraru" (stat, firmy) a kradez z osobniho majetku? Nebo loupez je se zbrani v ruce? Ale to je i kazda kradez, dokud ho nekdo nevyrusi a uz je to loupez, kdyz taha nuz/zbran? Ale to neni zadny rozdil, vsechno nekomu patri a krast se nema.
Souhlasim s tim, ze pokud nekoho ukradne 10 rohliku, protoze proste "umira" hlady, tak ho sejmout ok neni. Ale pokud ukradne cigara nebo neco, co pak zpenezi, aby mel na chlast nebo drogy, tak to NENI proto, ze by chcipal hlady.
Kolik % kradezi/loupezi je z duvodu hladu? 1%? Nebo spis jeste min? A kvuli tomu 1% chces zakazat zabraneni v kradezi tem 99% ostatnim?
PS: me uz pakrat auto vybrali a fakt bych je u toho chtel chytit .. i po tech letech me to porad sere, ze naka nula ti ukradne neco, na co ty dres jak kokot v praci .. a pak se jich dalsi chytrak jeste zastava, ze to jsou hodny kucii a vlastne nic moc nedelaj.
PS2: mrtvy zlodej uz nic neukradne .. nechyceny na 100% ano, chyceny a odsouzeny po propusteni na 50+% taky ano .. chapala?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Petey

|
Zaslal: čt leden 19, 2012 2:29 pm Předmět: |
|
|
| Prasopes. napsal: | Nesouhlasím s tím, že se ti někdo hrabe v báglu (v přihrádce u auta) a ty vytáhneš kvér a nasolíš do něj zásobník.
Proto si myslím, že není pravda ani na jedný straně a proto si myslím, že je lepší varianta, že projde pár lumpům nějaký auto, než, že se tu bude řešit nevinná oběť (asi nejsem dostatečnej materialista/kapitalista na to, abych todle uznával).
edit.: prostě to nevidím s tak hodně rudejma očima a chutí po krvi a už vůbec to nevidím černobíle :) což je možná problém a možná dobře. |
naivita ludsky zivot ma len taku cenu,aku mu prisudi ten clovek co ho zije,a velmi casto ma ten zivot minusovu hodnotu _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: čt leden 19, 2012 2:36 pm Předmět: |
|
|
Ja to chapu myshy, nicméně si nemyslím, že systém, kde se chráníš sám (v takovým podání jakým tu říkáš) je v pořádku a až (byť nehodou nebo ne) ti zastřelili dítě mluvil bys jinak. (sebeobrana ano, ale trošku jinak, jinak se můžem vrátit do středověku, osobné proč né, ale...)
Todle sou prostě silácký řeči, vzít někomu život bez přemýšlení dokáže taky každý. Nést pak následky toho, žes někoho zabil nebo, že ten někdo vzal "Byť podle zákona v poho" život tomu koho máš rád, je něco jinýho.
A rozhodně nechci žít ve světě, kde se tu bude střílet jak na běžícím pásu. Osobně budu raději když se to vyřeší jinak. To, že se ten dotyčnej chytí a má z toho dobrý den, protože ve vězeních ho živí ten koho okrad, je chyba. Osobně vidím budoucnost v pracovních táborech, službě veřejnosti atd. Ne v tom, že si tu lidi budou střilet jak se jim zachce, protože někdo něco ukrad.
Todle totiž ty krádeže přiostří. Ty zloděje budeš moct zastřelit, on si toho bude vědom, tzn. on raději zastřelí tebe, a pak si to auto veme stejně... jak se ti líbí tendle scénář? A vzhledem k tomu, že si ty U KRÁDEŽE auta nikoho nechytil nikdy, tak by bylo absolutně irelevantní v tomhle případě řešit nějakým střílením, už logicky by to nic nevyřešilo :) Proto říkám, že by se měl zákonník upravit PROTOŽE SI NEMYSLÍM, ŽE JE DOBREJ, ale upravit tak, aby zloděj byl opravdu potrestán. Mám trošku jiné názory než ty a myslím, že todle by bylo tak na deset piv v hospodě asi už, protože ty směřuješ na ozbrojování civilu, já k dokonalejší společnosti, kde by ta zbraň ani nebyla třeba,)
edit.
| citace: | | naivita ludsky zivot ma len taku cenu,aku mu prisudi ten clovek co ho zije,a velmi casto ma ten zivot minusovu hodnotu |
naivita? lidskej život v rámci 7dmi miliard pokud chceme být trošku teda nad věcí a nad lidským životem, tak lidskej život pro tudle planetu nemá vůbec žádnej význam ba naopak, člověk je tu největší přítěž .) _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt leden 19, 2012 4:14 pm Předmět: |
|
|
Mě se líbí jak jsou na tomto foru někdo svatí, jejich děti a manželky mají také nad hlavou svatozář.
Já se omlouvám, já jsem jen člověk. Proto Myshi, jdi na nebe a nezůstávej mezi tímto odpadem který tvořím i já.
Ano, částečně souhlasím. Existuje příliš malá vymahatelnost práva, zločinci mají příliš mnoho práv a malé tresty. Jenže opačný extrém se mi líbí ještě méně. Jsem pro vyváženost. Jsem pro tvrdé tresty. Jsem pro vězení do kterého se skutečně nikdo vrátit nechce. Jsem pro třikrát a dost. Ale nejsem pro extrémistické píčoviny typu vraždění zloděje na potkání.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
|
| nahoru |
|
 |
koubic
|
Zaslal: čt leden 19, 2012 4:27 pm Předmět: |
|
|
mysh: ukradl ti nekdo nekdy neco? v jake hodnote? a v jake situaci? a prejes si smrt pro toho cloveka?
|
|
| nahoru |
|
 |
koubic
|
Zaslal: čt leden 19, 2012 4:31 pm Předmět: |
|
|
| Petey napsal: | | Mablung napsal: | | Ale nejsem pro extrémistické píčoviny typu vraždění zloděje na potkání. |
a to je chyba keby kazdy zlodej musel ratat s tym ze ho povezu v drevenom futrale - ubudlo by zlodejov (jednym alebo druhym sposobom) |
to si myslis ty, neni to jednoznacny...
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: čt leden 19, 2012 4:50 pm Předmět: |
|
|
petey, pokud zlodej bude vedet ze mas pravo ho zabit .... to si ty hlavne v tuhle chvili uvedom ...
pokud pujdu vykrast barak a budu vedet ze majitel mne ma pravo zastrelit, ve chvili kdy zjisti, ze jsem tam tak ho bezeslova zabiju ... nebo ty kdybys sel krast a vedel ze te ten ci ten barak je muze zabit ho nechal at te zabije?
nad tim uz proste nepremejslite...jak rikam todle sou tvrdy kecy plny testosteronu, jenze proste nepremejslite o druhy strance veci. A ono to prave neni jenom todle. tech minusu to ma mnohem VIC nez kladu a to ze jeden z deseti zlodeju chcipne a naopak devet majitelu ? co pak na to reknes? porad pohoda ne ?:)
Nebudou chodit krast lupici, ale vrazy ... ato je podle mne krok spatnym smerem. _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: čt leden 19, 2012 4:59 pm Předmět: |
|
|
a nemam mu tu penazenku odovzdat rovno? pripadne mu odomknut byt a pozvat ho dnu? vies,aby to nemal chudak tazke a nestal sa z neho vrah _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: čt leden 19, 2012 5:03 pm Předmět: |
|
|
za tohle bych je strilel, at lidi delaj podvody pojistny, at ojebavaj stat at kradou kde se da ale lezt nekomu do baraku to se nedela, kulka do hlavy a jit spat, rano to nekdo uklidi  k nam se ted do vchodu nastehovala nejaka vyfetovana kacena, ktera volala za mesic 30x policajty, v dopolednich hodinach klepala na sousedy a chodila s baterkou, ze slysi kricet dite o pomoc, pak ze nekdo hazi kufry z okna apod., jednomu chlapikovi normalne vlezla do bytu a chodila mu tam a co udelal, no nic neudelal, protoze kdyby ju zkopal tak ho jeste zavrou, jeste ze nezaklepala na me to bych skoncil v krimu zase ja
a tady by sme mohli navazat na uplne novy tema, ktery je moje oblibeny.. zavrel bych ty buzeranty co vymysleli, ze fetkam budou delat nejaky centra, davat jim cisty jehly zadarmo a buh vi co, co to je za bordel, tohle snad meli udelat jen kvuli tomu aby je vsechny, co tam pro neco prijdou pozavirali nebo postrileli nebo tak neco, poctivy clovek co pracuje nedostane nikdy nic, tu se fakt vyplati byt cigan nebo fetak nebo neco takovyho
|
|
| nahoru |
|
 |
koubic
|
Zaslal: čt leden 19, 2012 5:25 pm Předmět: |
|
|
kubaz: vsechno co jsi napsal je trochu zvlastni.
pokud bydlis ve stejnym baraku jak fetaci, tak to neni nic moc ne?
a jak se ocitla v bytu toho chlapka? nerozumim tomu. nechtel si zasoustat?
a proc ti vadi ze se pomaha troskam? fetaci a cigani, az to neni pravidlo, vetsinou trosky jsou... oni nic jinyho nez tu pomoc statu nemaji. mel bys byt rad ze taky nejsi troska.
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: čt leden 19, 2012 5:29 pm Předmět: |
|
|
nebydlim v baraku kde bydli fetky, jen se nam tu nastehovala jedna ale uz ju vykopli hned po tom, co sme kontaktovali majitele bytu, ktery ji to pronajimal, proc mi to vadi ? protoze slusny bily clovek nedostane pomoc nikdy zadnou, jsme vsichni do jednoho poctivi platce dani a cim se mi stat odvdeci az jednou nebudem mit ani korunu? nicim, poslou nas do prdele... kazdy je svym stesti stujcem prachy sou vsude jen se staci ohnout a je mi jasny ze kazdy si zaslouzi pomoc, ale pomoc takovou, ktera jednou skonci, ne dozivotni dotace neprizpusobivych. pokud se nekdo rozhodne ufetovat se k smrti, jak je libo, pokud se nekdo rozhodne uchlastat se k smrti, jak by smet ale at si to dotujou z neceho jinyho nez z mojich penez, ja za to nemuzu, ze se na tuto cestu dali
Naposledy upravil kubaz dne čt leden 19, 2012 5:43 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
koubic
|
Zaslal: čt leden 19, 2012 5:43 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: čt leden 19, 2012 6:15 pm Předmět: |
|
|
u nas v baraku, majitel bytu, pronajal kvartyr, cerstve propusteny slecne. sedela za vyrobu a distribuci. majitel bytu ma IQ5 a neda se s nim mluvit. behem tydne az 14 dnu, do toho bytu vstoupi cca 20 lidi. nekteri tam jdou v zastupech napr. v 5 rano, jini pres den. kdyz nemaji klice od bytu, tak zaberou a dvere vyrazej a vetsinou v 21:30 je zacnou spravovat. ja ty lidi nejak neznam. znam od videni 2. jeden sedel 4x za drogy a ted pujde (az policii otevre dvere) popate. druhy dostal 13 let za najemnou vrazdu (probehlo medii).
znam policajty, tak se jich ptam co s tim? krci rameny - az se neco stane, zasahnou - sledujeme to. nahrivani drogy a nasledna aplikace na chodbe naseho domu, pry neni duvod. plnej balkon kvetinacu s travou - nic. byly v byte (patrani po celostatne hledanem) a kvetinace zustali + se slecnou fetackou se na sebe smali - policajti pri razii ve fetackym byte si asi vypravi s fetakama vtipy (kdybych prisel zavcas, tak sem si to nahral).proste neudelaji nic. nikdo nevi co se za dvermi toho bytu deje. soused nad nimy se pripojistil a u nocniho stolku ma plynovou masku ..
ono, dokud nedelaj nejakej velkej bordel mi je to suma fuck. me spis jde o to, kdyz uz ti lidi fetujou, tak at. ale at s tim nezacinaj novy a novy lidi. a diky tomu, ze tu mame komunitu napr. 30ti lidi, kteri jsou schopni drogy sehnat a kterym brat drogy pripada normalni, tak nejakej cistej clovek z jejich okoli do toho spadne aniz by chtel. kdyz bude 10 lidi sedet u stolu a 8 z nich pojede na drogach, tak ti 2 zbyli s tim taky jednou zacnou. maji vzory, maji to kde vzit a vsem to prijde hrozne normalni.
pred par mesici byl v HydeParku MUDr. Jiří Presl - rikal ze represe neni resenim. napsal jsem mu, ze si to nemyslim. neodepsal.
pokud tresty za vyrobu a distribuci zvednu 3x, tak to musi mit na drogovou scenu vliv. tretina lidi bude zavrena na hodne dlouhou dobu, tretina s tim ani nezacne (strach z postihu + nemaji vzory, kamarady kteri fetujou neb sou v krimu a nemaji tolik zdroju) a zbyde tretina ktera v tom pojede a je potencionalne jednou nohou v lochu. jak muze nekdo ve 40ti letech jit po pate za distribuci? kdyby pokazde dostal 10 let, tak by tam pobyl dele a na ulici by mozna bylo mene drogove zavyslych neb jejich dealer stale sedi. a ten dalsi taky .. atd.
takze nejde mi o dnesni fetaky, ale o to, aby nezacinali dalsi a dalsi.
jinak k ty lecbe. me se taky nelibi, ze se do fetaku cpou prachy, ale ... co alkoholici? kuraci? lidi kteri si zhuntovali zdravi dobrovolne sportem? proste to tak je. stale sme socialni stat a pokud by se nedali prachy do fetaku, tak se nebudou davat ani na operace srdce a leceni cukrovky obeznich lidi ... jednou to mozna prijde, ale v tomto tisicileti to nebude.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt leden 19, 2012 6:22 pm Předmět: |
|
|
Já osobně bych feťáky nechal být. Každý svého štěstí strůjcem. Samozřejmě, když budou dělat bordel, nakopnout do zadku, ale jinak ... . Chytáním feťáků se akorát vyhazují oknem prostředky na potlačování jiné trestné činnosti. Když se fet výrazně zlevní, tak ani nebudou muset krást a jejich zdravotní stav se zlepší, protože už dostanou čistou drogu místo těhle šílených sraček které si teď rvou do žíly.
Jo, ideální svět by byl bez tvrdých drog. Ale žijeme ve světě ve kterém žijeme.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|