Z vahou dolů?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Z vahou dolů?  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Z vahou dolů?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Konci

PříspěvekZaslal: pá leden 20, 2012 2:53 pm    Předmět: Z vahou dolů? Odpovědět s citátem

Zdravím
Už nějakou dobu přemýšlím nad svojí vahou. Už je to nějaký ten pátek co dělám Muay thai a už bych se chtěl vrhnout na nějaký zápasy. Jenže je mi čerstvě 17 let měřím 185 cm a vážím 82 kg. Když jsem se byl kouknout na nějaké zápasy většinou v amatérské kategorii borci s touto vahou byli mnohem starší než já. Mám sice hodně široká ramena a dřív jsem hodně posiloval ale malej špek na břiše mám. Každej den se snažim cvičit (švihadlo, zpevňováky břicha, dřepy, kliky na pěstech a většinou 20-30 minut na pytli). Zajímá mě jestli má cenu hubnout (uvažoval jsem tak o těch 5 kilech) popřípadě jestli by mi tu někdo neporadil alespoň základ nějakejch cviků a jídelníčku. Děkuji moc předem za jakoukoliv odpověď :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
8Shade

PříspěvekZaslal: pá leden 20, 2012 4:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli je vážení den předem, tak zápasníci se často odvodňujou asi tak tři dny předem, zváží se a pak se rychle zavodní, nají atd, takže v den zápasu váží tolik, jako o stupeň až dva vyšší váhovka. Například v UFC (MMA) jsou běžně k vidění v den vážení 185 lbs (84 kg) a hned následující den, kdy se zápasí tak maj 93 Kg (např Vitor Belfort teď na UFC Rio). Je to ale velmi nebezpečný postup a určitě to není zdravé.
Z mého pohledu kdyby jsi to měl podobně (vážení den před), tak by ti stačilo zhubnout teď tak 3 Kg a pak se odvodnit a ty dvě by byly pryč hned a druhej den bys zas nastupoval normálně. Ale předpokládam, že tady v Čechách to takhle nefunguje a že se váží v den zápasu.
V tom případě si myslim, že by ses měl snažit zhubnout a hlavně pracovat na zachování síly (tj zvedat i při hubnutí pořád velké váhy), protože pak bys měl v nižší váhovce výhodu (než ten, kdo neshazuje a je na přirozený váze).
Konci

PříspěvekZaslal: pá leden 20, 2012 4:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky, a kde bych mohl sehnat nějakej cvičební plán a jídelníček?? Skoro každej den mám tvrdý tréninky plus do toho učení takže si nemůžu dovolit klasickou dietu bojim se že bych byl vysílenej. Děkuju :)
8Shade

PříspěvekZaslal: pá leden 20, 2012 5:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To už musíš hledat tady na fóru nebo všude možně, s tím ti já bohužel nepomůžu.

Rychle na stránku:

Přejdi na: