|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Big Muscle

|
Zaslal: pá leden 20, 2012 4:16 pm Předmět: Re: váha |
|
|
| sz napsal: | | (když jsem ale váhu posunul na jiný místo, bylo to třeba o kilo víc :/, ale nechávám ji na tom místě, kde jsem se vážil vždy, ať to má nějakou vypovídající hodnotu). |
[offtopic]
jo, k Vánocům jsem si pořídil digitální váhu a všimnul jsem si, že když jí postavim na jiný místo, tak dává jiný čísla. Dokonce u mámy v obýváku (kde není úplně rovná podlaha) na ní musim stát docela dlouhou dobu, a pak ukáže třeba i o 5-8 kg rozdílnou hodnotu než skutečně vážim.
[/offtopic]
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
jirdano

|
Zaslal: so leden 21, 2012 8:26 pm Předmět: Re: váha |
|
|
| sz napsal: |
Mně přijde, že se cpu, už při dnu se 300g sacharidy, tolik rýže, těstovin apd. jsem neměl ve zvyku jíst nikdy. Za ten "den volna" jsem celkem rád a nejspíš si udělám radost a zajdu si na pizzu nebo něco, protože potřebuju vystřídat tu stravu, abych měl sílu na další dva týdny. Navíc spoléhám na jednu věc a to, že po tom už půjdu konečně pořádně na velkou - s tím mám celkem problém v posledních pár dnech, čím to může být? Myslíte, že tělo vstřebá většinu potravy a vyloučí vodu? Nějaká hmota přece ven musí, což je v posledních dnech opravdu problém a ven nejde skoro nic.... (možná to je taky tím, že jsem skoro úplně vypustil olej (oliv.), který je na trávení prý dobrý?)
Dneska to je 14dní, co jedu vlny, takže proběhlo vážení, měření a focení. Váha je 76,9kg (když jsem ale váhu posunul na jiný místo, bylo to třeba o kilo víc :/, ale nechávám ji na tom místě, kde jsem se vážil vždy, ať to má nějakou vypovídající hodnotu). Takže zhruba 3 kg dole za 14 dní.
Pas mám dole necelé 3 cm, za což jsem celkem rád (šňůra nelže:) ).
Na fotkách jde taky vidět trochu úbytek váhy, chtělo by to však objektivní oko, když sem upnu fotky před a po, napíšete mi názory?
Cvičení jsem, přiznám se, celkem flákal (oproti plánu, který jsem měl) - to hlavně z důvodu zkoušek, které jsem teď měl ve škole. Navíc jsem to dělal kdy se mi zachtělo a neměl jsem v tom plán, což u mě moc nefunguje..na další dva týdny tedy už mám nachystanou tabulku s konkrétním rozpisem cvičení, takhle jsem schopen ji dodržovat.
Ještě dodám, že jedu nový vlny a to 50-100-200-300 + jsem vyřadil tvaroh zhruba před 3 dny. |
tak si při tý třístovce dej místo části rejže balík racií, ty sou taky fajn. s tou velkou to je zvláštní, já právě když najedu na tuhle stravu, tak se mi nádherně srovná trávení a všechno "chodí jak má"
ty 3 kila dole sou celkem fajn na to že řikáš že cvičení flákáš, ono teda jednak bys víc zhubnul a jedna ztratil míň hmoty ;) já teď mam vlny cca 3 a půl týdne, dole je 7kg, ale s tím že do 200g dávam ráno cardio na lačno nebo lehčí kruhák večer a od 250g vejš dávam silovej trénink + 20 min kola po tréninku takže každej den něco a hmota zatim taky drží pěkně.. ty vlny jak píšeš sou fajn ale fakt to obměňuj, občas dej třeba 5tidení cykl, někdy dej úplnou nulu, někdy zas třeba 400g
|
|
| nahoru |
|
 |
Izman
|
Zaslal: ne leden 22, 2012 10:22 am Předmět: Re: váha |
|
|
Nooo nechce se mi tvorit novy topic tak moji zadost nejdrive dam sem :)
Chtel bych se zeptat jestli by mi nekdo schopny pomohl sestavit jidelnicek pro moje osobní vlnění. Idealne aby se ten clovek nachazel v Brne :) pro osobni kontakt. Nechci to zadarmo protoze vim ze to zabere urcity cas.
Prosim tedy pokud by mel nekdo zajem poslete mi SZ, a kolik by jste si za tuto sluzbu predstavovali.
Díky moc
Edit: Snad tato zadost nenastve zakladatele toho topicu :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Fexory
|
Zaslal: ne leden 22, 2012 10:41 am Předmět: |
|
|
Ještě jeden dotaz  zajímalo by mě jestli se hodi TBT (trénink) do diety/vln. Do teď jsem cvičil 4x týdně split. Nejsem si jistej jestli 3x týdně neni moc málo. Vypadalo by to nějak takhle: opakování a serie-http://kulturistika.ronnie.cz/c-5059-total-body-training.html
TBT
Týden 1, den 1
* bench-press na rovné lavici s velkou činkou
* dřepy s činkou na trapézech
* kladivové zdvihy
* přítahy kladky vsedě
*lýtka ve stoje
* hyperxtenze
+břicho
Týden 1, den 3
* drepy
* Tlak s jednoručkami na rovné lavici
* Tlaky ramen s jednoručkami
*přítahy činky v předklonu
* biceps s velkou činkou
* francouzské tlaky s velkou činkou
+břicho
Týden 1, den 5
* drep
* mrtvé tahy
* bench-press hlavou dolů s velkou činkou
*Stahování horní kladky před hlavu
* zakopávání
*stahování kladky nadhmatem
+břicho
Po každým tréninku 20 minut kolo+ mě napadlo že bych dal ještě jeden den jen kolo v posilovně.
|
|
| nahoru |
|
 |
sz
|
Zaslal: po leden 23, 2012 10:16 am Předmět: |
|
|
| citace: | tak si při tý třístovce dej místo části rejže balík racií, ty sou taky fajn. s tou velkou to je zvláštní, já právě když najedu na tuhle stravu, tak se mi nádherně srovná trávení a všechno "chodí jak má"
ty 3 kila dole sou celkem fajn na to že řikáš že cvičení flákáš, ono teda jednak bys víc zhubnul a jedna ztratil míň hmoty ;) já teď mam vlny cca 3 a půl týdne, dole je 7kg, ale s tím že do 200g dávam ráno cardio na lačno nebo lehčí kruhák večer a od 250g vejš dávam silovej trénink + 20 min kola po tréninku takže každej den něco a hmota zatim taky drží pěkně.. ty vlny jak píšeš sou fajn ale fakt to obměňuj, občas dej třeba 5tidení cykl, někdy dej úplnou nulu, někdy zas třeba 400g |
V neděli jsem si dal pizzu a nějaký maličkosti, který do vlnění nepatří..takže den oraz, a celkem mi to bodlo a jsem nabitej do dalšího vlnění. Přispělo tomu taky to, že jsem se po pizze zase cítil nějak přecpanej a byl to zvláštní pocit (takto jsem se necítil za celou dobu vlnění ani jednou), takže ta strava asi opravdu není moc ok a časem ji nejspíš omezím úplně, uvidíme, teď zpět k vlnění.... Trávení už se dalo do pořádku a vše šlape jak má a jelikož jsem vynechal ten tvaroh a nic jinýho neměnil, tak máme viníka.
Co se cvičení týče, nebude to problém dodržet, když už to mám pečlivě naplánovaný na papíře , tak jsem sám zvědavej, jak to bude vypadat za ty dva týdny, aspoň budu mít porovnání kolik zhubnu se cvičením a kolik bez (skoro bez).
Vlny určitě obměním.
Jirdano , co olej, máš ho v jídelníčku?
|
|
| nahoru |
|
 |
Mastres
|
Zaslal: út leden 24, 2012 3:26 pm Předmět: Re: bílkoviny |
|
|
| sz napsal: | | mně pomalu hrabe z kuřecího masa, chci tedy nahradit bílkoviny. Napadl mě pangas, co říkáte na tvarůžky? |
hele ty se zameřuješ jenom co bylo někde napsaný
rýži - samozřejmě že můžeš vymenit za špagety, brambory
kuřecí maso - můžeš vyměnit za hovězí, vepřový, ryby
když to vyměníš tak si to jenom přepočítáš aby ti to sedelo do vlnění a je to
možná potom budeš mít hlad tak pak klidne přidej zeleninu
pokud si to pamatuju dobře tak hovezí je cca o 50g víc než kurecího a testoviny když je budeš vážit tak jeste před uděláním
nezapomen si pořídit nejakej vytamín C ( antioxidant ) a minerály vápník, hořčík a draslík - hubneš pěkně a v tuku jsou uloženy toxické látky ( výživa pro bakterie) a tělo se s nima musí nejak vypořádat a tuk se líp pálí když máš dobrý minerály který alkalizijí tělo ( a v budoucnu jsou i proti kyselosti ( když máš kyselejší tělo tak se tělo brání tukama, že tu kyselost ukládá to tech tuků ) proto ty minerály aby sis lépe udržel postavu
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: út leden 24, 2012 9:42 pm Předmět: |
|
|
| sz napsal: |
V neděli jsem si dal pizzu a nějaký maličkosti, který do vlnění nepatří..takže den oraz, a celkem mi to bodlo a jsem nabitej do dalšího vlnění. Přispělo tomu taky to, že jsem se po pizze zase cítil nějak přecpanej a byl to zvláštní pocit (takto jsem se necítil za celou dobu vlnění ani jednou), takže ta strava asi opravdu není moc ok a časem ji nejspíš omezím úplně, uvidíme, teď zpět k vlnění.... Trávení už se dalo do pořádku a vše šlape jak má a jelikož jsem vynechal ten tvaroh a nic jinýho neměnil, tak máme viníka.
Co se cvičení týče, nebude to problém dodržet, když už to mám pečlivě naplánovaný na papíře , tak jsem sám zvědavej, jak to bude vypadat za ty dva týdny, aspoň budu mít porovnání kolik zhubnu se cvičením a kolik bez (skoro bez).
Vlny určitě obměním.
Jirdano , co olej, máš ho v jídelníčku? |
tak to sem rád že to aspoň k něčemu bylo ta pizza :D tvaroh v dietě = zlo a zhubneě podle mě o něco víc ale ne zas tolik protože se hubnutí časem zpomaluje..
olej vzhledem k tomu že nejsem až taková kapacita abych věděl jak s ním zacházet tak moc ne-e, maximálně když si dopoledne dělam zeleninovej salát tak trochu oliváku..
| Mastres napsal: |
( a v budoucnu jsou i proti kyselosti ( když máš kyselejší tělo tak se tělo brání tukama, že tu kyselost ukládá to tech tuků ) proto ty minerály aby sis lépe udržel postavu |
moh bys k tomu říct víc? sem už o tom na ronniem něco čet ale nejsem z toho dvakrát moudrej (doporučujou dávat jedlou sodu a podobný ptákoviny..) má to vliv i přímo při dietě?
|
|
| nahoru |
|
 |
Vendy28
|
Zaslal: pá leden 27, 2012 1:42 pm Předmět: sacharidové vlnění pro holku.. :) |
|
|
vysvětlí mi někdo výhody cvičení na lačno?
Jsem teda dost laik, nicméně jsem se dočetla, že to není úplně nejlepší.. vyplavuje se prý hodně kortizolu, který pak "spaluje" svaly. Naopak se prý prvním jídlem po ránu tento stav zastaví..
k vlnám se prý mají užívat multiminerály, multivitaminy a Céčko s postupným uvolňováním. dobrý je i něco na podporu spalovaní toho tuku jako je karnitin, spalovače.. BCAA na ochranu svalů, jako rychlovka je možné místo jídla protein s vodou.. tohle jsem zatím vyčetla (co se týká "dovyživení" těla)
Dneska jsem teprve 2. den na vlnění, vlnky jsem si udělala 50-100-300-50-100-150-200 a tak pořád dokola. Chodím už víc jak rok na heat (aerobka) ten mám ve středu a čtvrtek (50 a 100 sacharidů), vím že to není ideál takhle dva dny za sebou, jinak to ale nejde. Uvidím jak mi bude první týden vlnění a ten další asi zařadim i nějaký to posilování.
Jídelníček se skládá z kuřete, ryb (treska, pangas, losos - 1x týdně kvůli tuku, tuňák), tvarůžků, odtučněného a nízkotučného tvarohu, ovesných vloček, grahamového chleba, knuspi chlebíků (ty rýžový moc nemusim), krůtí šunky a ve dnech s vysokýma sachrama tam mám i banán nebo jablíčko, každý den trošku zeleniny (okurka, rajče, paprika).
Kdyby jste měl někdo nějakou radu, uvítám ji :) načetla jsem toho myslím celkem dost už, ale člověk nemůže vědět všechno, tak si od zkušených nechám ráda poradit :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: pá leden 27, 2012 3:53 pm Předmět: Re: sacharidové vlnění pro holku.. :) |
|
|
Nemusíš se bát treninku nalačno.
Jestli umíš anglicky, zde si o tom něco přečti, má to spíše výhody, než nevýhody. Ale je pravda, že někomu trenink nalačno nedělá dobře, je to individuální.
http://www.leangains.com/2010/05/fasted-training-boosts-endurance-and.html _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Vendy28
|
Zaslal: so leden 28, 2012 6:49 pm Předmět: |
|
|
teda jako zase takhle moc anglicky opravdu neumim :D ale i tak děkuju ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
sz
|
Zaslal: ne leden 29, 2012 9:02 pm Předmět: |
|
|
zdravím, co losos, můžu ho zařadit do jídelníčku? (myslím balenou rybu, žádný konzervy)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mastres
|
Zaslal: út leden 31, 2012 11:39 am Předmět: |
|
|
tak hele tělo je ve většině života kyselé ( protože většinu jídla co jíme je proste kysellý, nebo konzervanty kys. )
a telo aby nemuselo plejtvat minerály tak tu kyselost ukládá to tuků a když pálíš tuky tak se i trošku překyseluješ a soda je tam Na to zase ukládá vodu do těla... stačí nejaká kořenová zelenina ( zelená ) nebo citron ( sice je kyselej ale v těle dělá opak, si najdi nejaký články jak odkyselit tělo )
pokud nedlabeš nic před tréningem tak můžeš rozpustit jednu lžičku 30 před tréningem a uvidíš sám ) - když alkalizuješ tělo tak telo má o starost mín a má více energie na ostatní věci
vendy28 - tak to hod do překladače na googlu když neumíš..
jinak minerály ano spalovač můžeš taky ale zázrak nečekej pomůže ale moc ne
proč sis dala takovýhle vlny ? začni na 300g a konči na 50g mebo můžeš občas i na 0g sacharidů - jde u toho vlnění že pomalu ubíráš a né mu dávat takový pecky že ze 300 zkočíš rovnou na 50
a ten tréning jestli jedeš nejakou aerobní zátěž tak je jedno kdy si to v tejdnu dáš, ale pokud bys jela neco silového tak bys na to asi sílu moc neměla
|
|
| nahoru |
|
 |
Vendy28
|
Zaslal: út leden 31, 2012 9:52 pm Předmět: |
|
|
no.. já právě všude možně vyčetla, že když dám tělu takovej šok, tak ho to nutí pálit špek (i mě jako laikovi to přijde logický) - když bych si dala vlnu 50-50-100-150-200-250-300 tak stejně po 300 spadnu na 50 jako teď ;) na 0 to je prej už moc drastický, já nejsem žádnej kulturista před soutěží, setkala jsem se i s názorem, že je lepší zkusit nejdřív mírnější vlny, kdy se jde třeba na min. 100 a pak až po čase přitvrdit.. nahltala jsem právě takovejch informací, že si to nedokážu úplně srovnat...
ten heat je hlavně aerobka, ale když si nastavíš sklon pásu třeba 30 stupňů a utáhnež zátěž, tak už je to zas slušná posilovačka na nožičky :D posilování provozuju zatím jenom doma, takže to je takovej dost lehkej trénink :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mastres
|
Zaslal: pá únor 03, 2012 7:21 pm Předmět: |
|
|
Ono je to jak to chceš jet ja to jedu obracene začínám na 400 a koncim na 170 a naposled kdyz sem to jel 2 mesice 16 kg dole
Ale nejduležitejši je to jet pravidelně 50 - 100 - 150 -200
Nehledej v tom žádnou vědu zkus a uvidís co ti bude vyhovovat
Ale je mozny ze si načetla i kraviny pokud chces opravdu kvalitní informace a i kvaliní jidelaky a rozsah jidel kup si knížku je to par stovek
|
|
| nahoru |
|
 |
Vendy28
|
Zaslal: so únor 04, 2012 11:03 am Předmět: |
|
|
v pondělí budu vážit a měřit, ale teď mám za necelý týden 2 kila dole, což mi přijde už moc.. určitě jsem přečetla i nějakou blbost, ono je těžký to posoudit když o tom vím prd  knížku koupim jen mi řekni jakou :D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|