Zhodnocení tréninku+jídelníčku pro mě a dívku

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zhodnocení tréninku+jídelníčku pro mě a dívku  Úvodní stránka -> Trénink -> Zhodnocení tréninku+jídelníčku pro mě a dívku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jamie32

PříspěvekZaslal: st leden 25, 2012 10:44 pm    Předmět: Zhodnocení tréninku+jídelníčku pro mě a dívku Odpovědět s citátem

Ahoj,
chtěl bych Vás poprosit o zhodnocení 2 jídelníčků (hubnutí pro holku a nabrání pro kluka) a plánu pro holku.

Co jsem tak všude četl, prohledal atd..., tak jsem dospěl k názoru, že až tak moc věcí tady není a hlavně ne nic přímo řečeno, nějaký jídelníček nebo cvičební plán, proto bych byl pak i rád, kdyby konečný výsledek tohoto topicu byl pro někoho inspirující a neposloužil pouze mě :-).

Takže o co jde... Je mi 18, cvičím 2. rok, takže cviky znám a pomaličku zvyšuji závaží a roste mi to. Teď mám napsaný plán od pár kamarádů, kteří mají stejný plán od trenéra ve fitku.
Můj problém je, že měřím 181cm a vážím 62kg. Téměř celou dobu co posiluji, tak mám kolem 60kg a pořád nemohu nijak přibrat.
Můj jídelníček vypadá zhruba takto:

Snídaně 6:30: müsli nebo 2 jogurty nebo houska (záleží jak stíhám na autobus )
Svačina 9,10: 3 housky nebo chleby se sýrem, salámem, šunkou, paprikou, rajčaty atp...
Oběd 13:00: co mi škola uvaří, ale většinou nějaké maso, brambory, rýže - velké porce relativně
Svačina 16:00: nějaký jogurt, ovoce nebo nějaká zelenina, sušenky
Večeře 19:00: něco podobného jako oběd
Večeře2: 21-22:00: snaha o tvaroh, jogurty, obložené talíře nebo něco podobného, co mi chutná

Do posilky chodím 3x týdně + mám ještě 2x týdně trénink házené. Když jdu do posilovny, tak si dám před i po sacharidy - Instant Mass a když mám volno, tak jak přijdu ze školy.
Takže by mne zajímalo, kde může být chyba, že pořád né a né nabrat?? Přežírám se, jím nepravidelně, jím tučná a sladká jídla a nic...

No a 2 věc je má přítelkyně. Cvičí již také druhým rokem, ale jen doma. Na každý den jí píšu nějaký plán, co jsem dřív probíral s pár lidma z posilovny zase. Bylo potřeba, aby se zpevnila a nabrala svaly, protože třeba šikmý zkracovačky nebyla téměř schopná udělat. Teď už si myslím, že má zpevněno více než dost a chtěla by začít hubnout, aby se jí spálil i ten tuk, co má na svalech - břicho, boky, stehna. Od února jsme se dohodli, že začne cvičit zase pořádně a bude k tomu mít nějaké spalovače. Ty bude jíst 2kapsle před cvičením (ALC 1400 - Acetyl L-Carnitin), má 90kapslí, takže něco přes měsíc.

Její jídelníček:
Snídaně 6:30: müsli nebo bílý jogurt
Svačina 9,10: houska se sýrem nebo salámem + nějaká zelenina
Oběd 13:00: co ji škola uvaří, ale většinou nějaké maso, brambory, rýže
Svačina 16:00: ovoce nebo nějaká zelenina, eventuálně jogurt
Večeře 17-18:00: dietní drink - Ultra Diet Shake

Jinak zhruba takhle máme představu, že by mohlo vypadat zhruba pár dní z týdne (na ukázku):
Snídaně: müsli s mlékem
Svačina: jablko
Oběd: maso + rýže
Svačina: krajíc chleba s máslem a rajčaty
Večeře: drink

Snídaně: chleba se sýrem
Svačina: jogurt
Oběd: rybí filé + pár ks brambor
Svačina: banán

Snídaně: müsli v jogurtu
Svačina: houska s máslem a šunkou
Oběd: hovězí vývar, špagety

Snídaně: celozrnný rohlík s pomazánkovým máslem
Svačina: jogurt + banánem
Oběd: česneková + salát z krabích tyčinek, pečivo
Svačina: houska se šunkou

Snídaně: müsli + mléko
Oběd: hrachová + vepřové maso na čínu, rýže
Svačina: bílý jogurt

Každý den tedy cvičí, oběd míváme kolem 13-14:00, pak tak hodinu-2 po obědě si dá tu malou svačinou a za další hodinu zhruba jde cvičit. Každý pátek se mnou jde na házenou a +- 45minut běhá v aerobním tempu a v tom plánu od února bychom to viděli zhruba takhle: (veškeré cviky s menší intenzitou, ale delší dobu)

Pondělí:
Švihadlo (10min)
upouštění (leží na zádech, zvedne nohy nad sebe do pravého úhlu a spouští je zase zpět dolu nad zem)
nohy na posteli, záda na zemi a šikmé zkracovačky
zvedání zadku - leží, má roztažené nohy a zvedá zadek nad zem, pak zase dolu
míč na cvičení mezi nohama a ruce mezi ně (leží, mezi nohy si dá míč, zvedne ho do výšky a do mezery mezi nohama boxuje rukama najednou)
šlapání na kole (břicho)

Úterý:
Švihadlo (10min)
svíčka (jak to upouštění, akorát v horní poloze se ještě vyšponuje nahoru - zvedne zadeček od země)
kliky na široko
šikmý zkracovačky s nohama na míči
výpady dopředu (chodí, nedělá je na místě)
opřená o zeď (opře se zády o zeď, nohy do pravého úhlu a nějaký čas zůstane v této poloze)
rychlé zkracovačky

Středa:
Švihadlo (10min)
zvedání nohy do nahoru na boku (leží na boku, zvedá nohu podél osy těla - na boky)
prsa 1,2 (1-klečí na všech 4 a vytáčí jednu ruku nad sebe a kouká se za rukou; 2-činky před hlavou, ruce v pravém úhlu - něco jak Pecdeck, akorát to dělá jen s činkama ve stoje)
zakopávání (je na všech 4 a vykopává nohu v pravém úhlu nad tělo)
šlapání na kole (břicho)

Čtvrtek:
Švihadlo (10min)
výpady do boku
šikmý na boku (leží na boku, jednu ruku před sebou, druhou za sebou a horní nohu dává před sebe a drží ji neustále ve vzduchu)
upouštění
břicho na špičkách a předloktí (je na špičkách a předloktí, má zpevněné břicho a drží tak minutu)
šlapání na kole (břicho)

Pátek:
Házená + něco na břicho eventuálně

Ještě mám pár dalších cviků na zařazení nebo jejich obměny, například:
zakopáván s gumou (dá si na nohu gumu a pak jen ve vzduchu hmitá s nataženou nohou)
roztažené nohy v leže a mezi ně boxovat
kliky s nohama na míči
poskoky s nohou na skříni (stojí na 1 noze, druhou má opřenou v pravém úhlu o skříň a poskakuje nahoru a spouští se trochu dolu)
opisování kroužků (leží na zádech a nohama opisuje ve vzduchu kroužky)
zanožování ve stoje (opře se o židli a zakopává nohu za sebe - nataženou, pokrčenou)
zkracovačky na míči

Jinak tedy pije hlavně čistou vodu (kolem 2l denně).

Všem moc děkuji za jakékoliv komentáře a prosím hlavně o hodnocení a komentáře pro mou přítelkyni, já to nějak vydržím, ale ona už by chtěla vidět výsledek na břichu, tak prosím :))). Díky moc, Jamie32
vlkisekk

PříspěvekZaslal: st leden 25, 2012 11:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Snídaně 6:30: müsli nebo 2 jogurty nebo houska (záleží jak stíhám na autobus )
Svačina 9,10: 3 housky nebo chleby se sýrem, salámem, šunkou, paprikou, rajčaty atp...
Oběd 13:00: co mi škola uvaří, ale většinou nějaké maso, brambory, rýže - velké porce relativně
Svačina 16:00: nějaký jogurt, ovoce nebo nějaká zelenina, sušenky
Večeře 19:00: něco podobného jako oběd
Večeře2: 21-22:00: snaha o tvaroh, jogurty, obložené talíře nebo něco podobného, co mi chutná

ta snídaně je špatná, jestli jsou ty housky obyč. tak to taky není nic extra, svačina nějaký jogurt sušenky, to taky není nic dobrýho, večeře 2 snaha o tvaroh , obložené talíře, to taky člově nepozná co to je, rozepiš sem přesný jídelníček včetně gramáže a pak se stím dá něco dělat. ale podle mě málo bílkovin, málo komplexních sacharidů, malý energetický přísun, a s největší pravděpodobností špatný trénink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Merrao

PříspěvekZaslal: čt leden 26, 2012 7:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

TY se musíš stravovat POŘÁDNĚ kvalitně...žádná sladká jídla, dorty a přežírat se nepotřebuješ...

ONA má špatný jídelníček jak tento, tak naplánovaný..
Napiš její míry a jak cvičí doteď...jako jak často...
(Ps. Jediné co ještě stihnu říct je, že drink není večeře a banán není svačina. Podle tvého věku soudím že jí není přes třicet a nemá tak pomalý metabolismus..)
Jamie32

PříspěvekZaslal: čt leden 26, 2012 9:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Prvně díky za odpověď :-). Tak a teď to tedy rozepíšu

Pokud mám müsli, tak je to kolem 250g müsli + mléko k tomu. Jím pouze celozrnné housky, hodně zřídka si dám nějakou světlou, spíš chleba než světlé pečivo. Na tu svačinu odpolední tak nějak moc nevím, co no. Přesný jídelníček, tak napíšu můj dnešní a včerejší např tedy.

Snídaně: 250g müsli s mlékem
Svačina: 3 celozzrné housky s máslem, plátek šunky a sýru v každé
Oběd: nudle s perníkem (školnéí jídelna, plný talíř, mohlo to být tak 200g asi)
Svačina: 2 jogurty florian + delisa, potom trénink házená
Večeře: 400g talíř (dušené žampiony, rajčata, papriky, plátek kuřecího masa na přírodno 200g a plátek sýru + 2c.housky)
Večeře2: 2 jogurty florian

Snídaně: celozrnná houska s paštikou
Svačina: 3 c.housky s paštikou
Oběd: 150g těstovinový salát se salámem (lovecký salám), rohlík
Svačina: jogurt florian
Večeře: 400g talíř (dušené žampiony, rajčata, papriky, plátek kuřecího masa na přírodno 200g a plátek sýru + 2c.housky)
Večeře2: 350g sýr eidam 30% + 150g lovecký salám + 1 c.houska

A tak nějak podobně to mám každý den kromě víkendu, to jím méně, protože polovinu dne prospím a jak nic nedělám, tak nemám hlad.

Do posilky chodím v pondělí, ve středu a v pátek. Úterý a pátek mám házenou, takže někdy v pátek ani do posily nejdu, to záleží, jak stihnu busy, abych stihl házenou. Trénink tady:
forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1327594553_1.jpg

Teď přítelkyně: Je jí také 18, metabolismus má trochu pomalejší asi, protože jak přestane kontrolovat kolik a co sní, tak začne jít nahoru během chvilky, jinak teď se tak nějak drží jak cvičí a jí.

Míry:
Výška-170
Pas-71
Boky-93

Cvičí každý den zhruba 45minut kromě soboty a neděle a v pátek chodí se mnou na házenou, kde tak nějak běhá a pak trénuje s námi no. (nedávno začala). Co cvičí už jsem psal výše, to je tak nějak podobné, jen prohazuji cviky na jiné dny a měním je.

A s tím jejím jídlem tedy jak?? Toto jsem našel jako jídelníček při cvičení pro hubnutí jsem našel něco podobného. Na svačinu třeba jablko a sójový rohlík,banán, kiwi,mandarinka, houska se sýrem
vlkisekk

PříspěvekZaslal: čt leden 26, 2012 11:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Snídaně: 250g müsli s mlékem
Svačina: 3 celozzrné housky s máslem, plátek šunky a sýru v každé
Oběd: nudle s perníkem (školnéí jídelna, plný talíř, mohlo to být tak 200g asi)
Svačina: 2 jogurty florian + delisa, potom trénink házená
Večeře2: 2 jogurty florian

ten jídelníček není úplně špatný, ale nic extra to taky není. musli není nejlepší volba, lepší jsou různé druhy kaší , jako rýžová, ovesná, jáhlová a podobně, k tomu 1-2 vařené vejce, kus ovoce, ta svačina ok, oběd tam asi není na výběr, svačina kefír k tomu 2 banány, večeře budiž, i když pořád housky taky nic moc, jogurt před spaním budiž. Problém asi bude v tréninku, to co cvičíš je špatné, projed si ronniho, máš tam od cizopasníka dva hezké tréninky, jeden je fulbody a druhé je vršek , spodek, celé tělo, to jsou tréninky pro tebe
Jamie32

PříspěvekZaslal: so leden 28, 2012 11:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

OK, tak jídelníček trochu pozměním a na tréninky mrknu :)

A pro přítelkyni nemá někdo nějaké tipy??

Díky :-)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Zhodnocení tréninku+jídelníčku pro mě a dívku
Rychle na stránku:

Přejdi na: