Ahoj,
chtěl bych Vás poprosit o zhodnocení
2 jídelníčků (hubnutí pro holku a nabrání pro kluka) a plánu pro holku.
Co jsem tak všude četl, prohledal atd..., tak jsem dospěl k názoru, že až tak moc věcí tady není a hlavně ne nic přímo řečeno, nějaký jídelníček nebo cvičební plán, proto bych byl pak i rád, kdyby konečný výsledek tohoto topicu byl pro někoho inspirující a neposloužil pouze mě :-).
Takže o co jde... Je mi 18, cvičím 2. rok, takže cviky znám a pomaličku zvyšuji závaží a roste mi to. Teď mám napsaný plán od pár kamarádů, kteří mají stejný plán od trenéra ve fitku.
Můj problém je, že měřím 181cm a vážím 62kg. Téměř celou dobu co posiluji, tak mám kolem 60kg a pořád nemohu nijak přibrat.
Můj jídelníček vypadá zhruba takto:
Snídaně 6:30: müsli nebo 2 jogurty nebo houska (záleží jak stíhám na autobus

)
Svačina 9,10: 3 housky nebo chleby se sýrem, salámem, šunkou, paprikou, rajčaty atp...
Oběd 13:00: co mi škola uvaří, ale většinou nějaké maso, brambory, rýže - velké porce relativně
Svačina 16:00: nějaký jogurt, ovoce nebo nějaká zelenina, sušenky
Večeře 19:00: něco podobného jako oběd
Večeře2: 21-22:00: snaha o tvaroh, jogurty, obložené talíře nebo něco podobného, co mi chutná
Do posilky chodím 3x týdně + mám ještě 2x týdně trénink házené. Když jdu do posilovny, tak si dám před i po
sacharidy - Instant Mass a když mám volno, tak jak přijdu ze školy.
Takže by mne zajímalo, kde může být chyba, že pořád né a né nabrat?? Přežírám se, jím nepravidelně, jím tučná a sladká jídla a nic...
No a 2 věc je má přítelkyně. Cvičí již také druhým rokem, ale jen doma. Na každý den jí píšu nějaký plán, co jsem dřív probíral s pár lidma z posilovny zase. Bylo potřeba, aby se zpevnila a nabrala svaly, protože třeba šikmý zkracovačky nebyla téměř schopná udělat. Teď už si myslím, že má zpevněno více než dost a chtěla by začít hubnout, aby se jí spálil i ten tuk, co má na svalech - břicho, boky, stehna. Od února jsme se dohodli, že začne cvičit zase pořádně a bude k tomu mít nějaké
spalovače. Ty bude jíst 2kapsle před cvičením (ALC 1400 - Acetyl L-Carnitin), má 90kapslí, takže něco přes měsíc.
Její jídelníček:
Snídaně 6:30: müsli nebo bílý jogurt
Svačina 9,10: houska se sýrem nebo salámem + nějaká zelenina
Oběd 13:00: co ji škola uvaří, ale většinou nějaké maso, brambory, rýže
Svačina 16:00: ovoce nebo nějaká zelenina, eventuálně jogurt
Večeře 17-18:00: dietní drink - Ultra Diet Shake
Jinak zhruba takhle máme představu, že by mohlo vypadat zhruba pár dní z týdne (na ukázku):
Snídaně: müsli s mlékem
Svačina: jablko
Oběd: maso + rýže
Svačina: krajíc chleba s máslem a rajčaty
Večeře: drink
Snídaně: chleba se sýrem
Svačina: jogurt
Oběd: rybí filé + pár ks brambor
Svačina: banán
Snídaně: müsli v jogurtu
Svačina: houska s máslem a šunkou
Oběd: hovězí vývar, špagety
Snídaně: celozrnný rohlík s pomazánkovým máslem
Svačina: jogurt + banánem
Oběd: česneková + salát z krabích tyčinek, pečivo
Svačina: houska se šunkou
Snídaně: müsli + mléko
Oběd: hrachová + vepřové maso na čínu, rýže
Svačina: bílý jogurt
Každý den tedy cvičí, oběd míváme kolem 13-14:00, pak tak hodinu-2 po obědě si dá tu malou svačinou a za další hodinu zhruba jde cvičit. Každý pátek se mnou jde na házenou a
+- 45minut běhá v aerobním tempu a v tom plánu od února bychom to viděli zhruba takhle: (veškeré cviky s menší intenzitou, ale delší dobu)
Pondělí:
Švihadlo (10min)
upouštění (leží na zádech, zvedne nohy nad sebe do pravého úhlu a spouští je zase zpět dolu nad zem)
nohy na posteli, záda na zemi a šikmé zkracovačky
zvedání zadku - leží, má roztažené nohy a zvedá zadek nad zem, pak zase dolu
míč na cvičení mezi nohama a ruce mezi ně (leží, mezi nohy si dá míč, zvedne ho do výšky a do mezery mezi nohama boxuje rukama najednou)
šlapání na kole (břicho)
Úterý:
Švihadlo (10min)
svíčka (jak to upouštění, akorát v horní poloze se ještě vyšponuje nahoru - zvedne zadeček od země)
kliky na široko
šikmý zkracovačky s nohama na míči
výpady dopředu (chodí, nedělá je na místě)
opřená o zeď (opře se zády o zeď, nohy do pravého úhlu a nějaký čas zůstane v této poloze)
rychlé zkracovačky
Středa:
Švihadlo (10min)
zvedání nohy do nahoru na boku (leží na boku, zvedá nohu podél osy těla - na boky)
prsa 1,2 (1-klečí na všech 4 a vytáčí jednu ruku nad sebe a kouká se za rukou;
2-činky před hlavou, ruce v pravém úhlu - něco jak Pecdeck, akorát to dělá jen s činkama ve stoje)
zakopávání (je na všech 4 a vykopává nohu v pravém úhlu nad tělo)
šlapání na kole (břicho)
Čtvrtek:
Švihadlo (10min)
výpady do boku
šikmý na boku (leží na boku, jednu ruku před sebou, druhou za sebou a horní nohu dává před sebe a drží ji neustále ve vzduchu)
upouštění
břicho na špičkách a předloktí (je na špičkách a předloktí, má zpevněné břicho a drží tak minutu)
šlapání na kole (břicho)
Pátek:
Házená + něco na břicho eventuálně
Ještě mám pár dalších cviků na zařazení nebo jejich obměny, například:
zakopáván s gumou (dá si na nohu gumu a pak jen ve vzduchu hmitá s nataženou nohou)
roztažené nohy v leže a mezi ně boxovat
kliky s nohama na míči
poskoky s nohou na skříni (stojí na 1 noze, druhou má opřenou v pravém úhlu o skříň a poskakuje nahoru a spouští se trochu dolu)
opisování kroužků (leží na zádech a nohama opisuje ve vzduchu kroužky)
zanožování ve stoje (opře se o židli a zakopává nohu za sebe - nataženou, pokrčenou)
zkracovačky na míči
Jinak tedy pije hlavně čistou vodu (kolem 2l denně).
Všem moc děkuji za jakékoliv komentáře a prosím hlavně o hodnocení a komentáře pro mou přítelkyni, já to nějak vydržím, ale ona už by chtěla vidět výsledek na břichu, tak prosím :))). Díky moc, Jamie32 _________________
Jamie32 :-)