Jak je to se smažením ?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jak je to se smažením ?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Jak je to se smažením ?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Anonymní

PříspěvekZaslal: po leden 30, 2012 8:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jj.trafil si do cierneho.jako zezral by som to maso aj samotne ale urcite sa to nevyrovna chuti mexika.ja milujem pikantne takze nesetrim korenim
rano ma cakaju uz v chladnicke vlocky s mliekom a hrozienkami.dalsia mnamka na ranajky a k tomu protak a mam vystarane.

kolko ludi tolko chuti
co chlp to chut (ale to je uz ina...)
jirdano

PříspěvekZaslal: po leden 30, 2012 10:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak pokud má člověk obě ruce levé tak hold pochutinu neudělá, já poslední dobou dělám kuřecí taky jen na vodě, dokonce sem zjistil, že když ho jenom nasolím, tak mi to chutná víc než s kořením a dávám si ho klidně uplně samotný
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Prasopes.

PříspěvekZaslal: po leden 30, 2012 10:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maso na vodě hnus? tak to jste nechutnali maso od merrao nebo od moji mamci ^.^'

Jak rika drapper, pokud nejsi trotl a okorenis to, upravis atd. stejne jako olejovy maso, tak to chutna dobre.
Izman

PříspěvekZaslal: út leden 31, 2012 9:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jirdano napsal:
tak pokud má člověk obě ruce levé tak hold pochutinu neudělá, já poslední dobou dělám kuřecí taky jen na vodě, dokonce sem zjistil, že když ho jenom nasolím, tak mi to chutná víc než s kořením a dávám si ho klidně uplně samotný

maso na vode jsem mel vzdy jen od nekoho a bylo to ....... no rekneme ponekud nepozivatelne, proto to mam spojene s ne zrovna dobrou chuti.

btw: ten spej vyzkousim pro upravu masa to muze byt super :)
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: út leden 31, 2012 11:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Každýmu chutná něco jinýho, ale neumím si moc dobře představit, že by někdo bez lékařem nařízený diety preferoval maso dělaný na vodě před rozumným způsobem (=bez litru vyjetýho oleje) osmaženou formou. Ze lžíce tuku ještě nikdo neztloust, a pokud si myslí že jo, zjevně má řádný nedostatky ve vzdělání výživovém a kuchařském, a měl by se zaměřit na úplně jiný věci, který mu prospějou podstatně víc než tohle :)
Draper

PříspěvekZaslal: út leden 31, 2012 11:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Octopuss napsal:
Každýmu chutná něco jinýho, ale neumím si moc dobře představit, že by někdo bez lékařem nařízený diety preferoval maso dělaný na vodě před rozumným způsobem (=bez litru vyjetýho oleje) osmaženou formou. Ze lžíce tuku ještě nikdo neztloust, a pokud si myslí že jo, zjevně má řádný nedostatky ve vzdělání výživovém a kuchařském, a měl by se zaměřit na úplně jiný věci, který mu prospějou podstatně víc než tohle :)

Nejde o to, ze bych se bal, ze z trochy oleje priberu ale jde jen o zvyk. Takhle jsem zvykly si maso pripravovat uz leta a kdyz si ho spravne ochutim, naprosto mi vyhovuje. Tuku mam dost z jinych zdroju, takze mne prijde zbytecne na nem smazit, kdyz mne to vlastne ani nijak zvlast nechutna.
Prasopes.

PříspěvekZaslal: út leden 31, 2012 11:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ono je těžký, když drapper, já atd. ochutnali dobře připravený maso na vodě, ochucený (a osobně bych kolikrát ani nepoznal, že to je bez oleje). A pak si tu octopu ty, kterej zjevně nikdy dobrý maso na vodě neochutnal a teoretizuješ .p

Když přidám k masu cibul, houby, koření (sůl, pepř atd.), tak bych se toho užral :)
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: út leden 31, 2012 11:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jenže to jsme zpátky u toho co jsem psal.
Já vařený/dušený/blabla věci prostě nemám rád. Určitě existujou chutný způsoby přípravy, ale pro mně konkrétně to nikdy nebude tak dobrý jako usmaženej flák masa...
Foresten

PříspěvekZaslal: pá únor 10, 2012 10:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Drapere, zajimalo by me, jak si to maso dochucujes aby bylo jedle pokud ho delas bez tuku jak rikas. Urcite by se sem hodily nejake typy
Draper

PříspěvekZaslal: pá únor 10, 2012 10:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Foresten napsal:
Drapere, zajimalo by me, jak si to maso dochucujes aby bylo jedle pokud ho delas bez tuku jak rikas. Urcite by se sem hodily nejake typy

cibule, porek, pripadne dalsi zelenina, kterou "smazim" spolu s masem, pak horcice a ruzna koreni (kari, cesnekove, ruzne smesy na cinu, bylinkove koreni....)
Spazik

PříspěvekZaslal: so únor 11, 2012 8:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Olivový teda není nijak výrazně dražší, co jsem tak koukal, tak blbej rostlinnej nebo slunečnicovej olej taky už dneska stojí okolo 60-70Kč/l a za tuhle cenu už se dá koupit nějakej levnější olivovej 0,5 0,7l, i extra virgin někdy...
Já smažím jen tak rychle a lehce kuřecí, krůtí, ryby a při tom se ten olej rozhodně nepřepaluje.
Ono je smažení a smažení, jasně že pro babičku co smaží obalený vepřový řízky 15min na plotně by byl oliváč zbytečnej.

Maso na vodě a to se dělá jak? Na to člověk musí mít parní hrnec, nebo bych řekl že to nebude stát za nic.
Lunreal

PříspěvekZaslal: so únor 11, 2012 11:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Normalne to zprudka opeces, okorenis, pridas bylinky, zeleninu, podlijes vodou, podusis, sezeres - nebo alespon tak to delavam ja.
gurmán

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2012 10:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já nakrájím kuřecí prsíčka na kostičky, hodím na pánev, zaleju vodou a zakryju pokličkou (+ osolím, okořením). Nechám to uvařit/podusit, a když je hotovo, přihodím k tomu brokolici/špenát/rajčata/mrkev/hrášek/kukuřici nebo všechno naráz (kdo se s tím nechce připravovat, doporučuju zeleninovou směs - např. Findus - Garden Mix)...znovu okořením a dusím, dokud s toho není taková kaše . Nakonec sliju vodu a zaliju mlíkem (v případě brokolice)...a nestěžuju si, ani není potřeba olej. Příprava cca 20-30 minut na 600g kuřecího + zelenina >> 2-3 porce (naštěstí máme velkou keramickou pánev). A je to dokonce výborné ! Ještě se dá dát navrch sýr... jinak podobným stylem se dá připravit i ryba.
kuše

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2012 11:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

gurmán napsal:
Já nakrájím kuřecí prsíčka na kostičky, hodím na pánev, zaleju vodou a zakryju pokličkou (+ osolím, okořením). Nechám to uvařit/podusit, a když je hotovo, přihodím k tomu brokolici/špenát/rajčata/mrkev/hrášek/kukuřici nebo všechno naráz (kdo se s tím nechce připravovat, doporučuju zeleninovou směs - např. Findus - Garden Mix)...znovu okořením a dusím, dokud s toho není taková kaše . Nakonec sliju vodu a zaliju mlíkem (v případě brokolice)...a nestěžuju si, ani není potřeba olej. Příprava cca 20-30 minut na 600g kuřecího + zelenina >> 2-3 porce (naštěstí máme velkou keramickou pánev). A je to dokonce výborné ! Ještě se dá dát navrch sýr... jinak podobným stylem se dá připravit i ryba.

koukám, děláš čest svýmu jmenu - gurmán
RavenStalker

PříspěvekZaslal: po březen 19, 2012 8:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No ono se sice bavíte "na vodě" ale není to klasicky vařené v hrnci s vodou ale jaksi osmažené na teflonce že? Tak to se nedivím že se to dá sníst, já si pod "na vodě" představím že to fláknu do kotlíku.

Ale je pravda že pokud tam dám trochu oleje tak stačí jen sůl a pepř a zeleninu a podobné jedovaté obludnosti tam už dávat nemusím a je to dobrota to souhlasím s Octem. Pěkně křupavé usmažené...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jak je to se smažením ? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: