Mrtvý tah (dynamický) + Bulgarian split squat: serie se 100kg a BSSQ s kotoučema
Přemístění z polo + pushpress + přední dřep: serie s 5x5x5x 50kg
Snatch JČ + mrtvý tah se dřepem JČ: 30kg JČ
Protahování zad na míči, břicho na míči, rotace s 12kg kotoučem: Metronomy:
- hodně dobrý trenink, když se ty těžké vzpěrač. cviky dají do superserie, je to nádhera!
- zítra celý den brigáda, pak trenink tělocvična football
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Treninky teď nezapisuju, i když byly. Jsem od ST nějakej nemocnej (rýma, bolest v krku, únava, střevní probl. - to je to jak chodím po treninku s mokrýma vlasama ven a místo teplé bundy nosím vestu, moje blbost).
Včera flám v Praze v Retru s dvěma kámošema z DC, cca od 19:00 - 05:00 (na parketu téměř v kuse 6 hodin).
Dnes nemůžu skoro mluvit a vypadá to, jako bych zrovna mutoval .
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
- sice pořád nejsem ve své kůži, ale nemoc ustupuje
Přemístění + přední dřep 15+15, 9+9, 10+15...50kg (úchop aaa , nezdá se to ale je to těžký)
Trh z polo + rumunský MT: 5 kol po 5op, 40kg + 50kg
Overhead squat + trh ze země: 6x5x40kg + 6x5x40kg (OHS - dlouho jsem nejel, ale moc dobré. Trh - lítalo to tam)
Swing JČ: 20+20, 18kg (na konec, nebyl čas)
NAVY kliky:
- moc moc povedený trenink, mezi cviky minimální pauzy, paráda
- ten úchop mě docela štve. Předloktí je celkem mohutný (nezdá se mi vyloženě slabý), ale pak mám po nějaké době problém s udržením činky (při vzpěr. cvicích), tak nevím, jestli se to zlepší a nebo zařadit doplňkové cviky na předloktí (?)
- trh ze země je opravdu lehčí než z polo, krásně můžu činku nakopnout zadkem
Přemýšlel jsem, a trochu pozměním styl treninků.
Zkouknul jsem pár Crossfit videí, a nějak se mi to začlo líbit.
Čistý CF ale nepojedu (není vybavení - kruhy, plocha na odhazování, medicimbaly...), ale cviky a styl cvičení bude v duchu CF ,
takže na kola (příp. co nejrychleji), vyšší počet opakování, bez pauz, kombinace více cviků najednou (super, tri- a quatro serie).
Hodlám zařadit pár nových cviků (thrusters...), a více se zaměřit na OHS, kombinace pushpressu, přemístění, trhů a vše dohromady :-).
Naopak trochu opustím od klasických dřepů a benchpressu, namísto toho spíš přední dřepy, MT / bench vždy v kombinaci s dalším cvikem.
všechno v rychlejším, dynamickém stylu, ale pořád důraz na techniku.
Příklad cviků:
přemístění + pushpress + front squat
trhy ze země + OHS
mrtvý tah + výskoky na lavici + shyby
veslo + angličáky + dvojskoky švihadlo
...prostě v tomhle stylu. Více opakování (kol), žádné nebo minimální pauzy.
BTW budu si kupovat ten měřič času (timer nebo jak se mu říká), ať mi to pěkně pípá na sekundy. Kdyby někdo věděl o nějakém, pište.
Cíl bude asi takový, dávat si s přehledem cviky jako trhy, přemístění s výrazem, OHS, pushpressy, thrusters s 50-60kg tak, abych zvládal vysoký počet opakování a zvládnul tyto cviky v super/tri/quatro seriích bez pauz a bez toho, aby odešlo předloktí.
Chapu to dobre, ze posilku - silove-vybusnou cast chces nahradit crossfitem? Nebo to chces dat treba jen jako finisher na konec treninku... Jestli to prvni, tak si nemyslim, ze je to dobra volba vzhledem k am. fotbalu. Jako finisher na zlepseni fyzy pohoda, kratky, intezivni a zaroven jednoduchy metabolicky kruhace do 10 minut.. tzv. heavy metcons ... najdes tady http://www.board.crossfit.com/showthread.php?t=35062 ... odcvic si silovo-vybusnou cast a pak si dej takovej metcon na konec treninku...
Magion:
No původně jsem to chtěl nahradit (prostě nepojedu 1 cvik, ale více najednou, bez pauz, prostě CF styl), ale když to tak čtu, možná to udělám jak navrhuješ - první silově-výbušná část a jako finisher heavy metcons.
Jde o to, že nevím, jak to zvládnu se předloktím (po silově-výbuš. cvicích) a pak ještě najet na náročnej heavy metcons, kde tu činku držím v podstatě neustále (nemůžu ji odhodit jako to CF dělají).
Ještě to budu muset promyslet...já tu silově-výbušnou část tam budu mít pořád, i se stejnýma (nebo podobnýma) váhama, jen si to prostě ztížím tím, že k tomu přidám další cviky a pojedu to CF stylem.
Dost mě to chytlo totiž :-) navíc k téhle WD "dietě" se to velmi hodí.
Další zprávu klidně PM.
Swingy JČ + thursters s velkou os. + kliky na JČ + abwheel s činkou: 3 kola, 10x + 8x + 10x + 5x
Výdrž ve dřepu proti zdi + plank: 3 serie, vše komplet bez pauzy
- jeden z NEJLEPŠÍCH treninků v posilce vůbec, hodně zničující, ty megagiga serie prostě začínám fakt milovat
- přinesl jsem flashku s novým (mým) výběrem motivačních songů, tak se to hned pustilo a šlo se na věc
Naposledy upravil Frozz. dne pá únor 24, 2012 4:38 pm, celkově upraveno 5 krát
Tohle jsou treninky, ktery by zabily 99% tohohle fora vcetne me. On si to asi jen malo kdo z tech klasickejch cvicencu umi predstavit, jak je narocne cvicit neco bez prestavek nebo jen s minimalnima pauzama. Ty musis mit fyzu jak neco
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
Tohle jsou treninky, ktery by zabily 99% tohohle fora vcetne me. On si to asi jen malo kdo z tech klasickejch cvicencu umi predstavit, jak je narocne cvicit neco bez prestavek nebo jen s minimalnima pauzama. Ty musis mit fyzu jak neco
Díky Drape, i já kroutím hlavou nad tvýma treninkama, jsou brutální. A to neříkám jen abych ti to oplatil, to je fakt.
Zdar a sílu v tvrdých trenincích!
edit: to je pravda, je hrozný rozdíl s pauzou minutu, 30s nebo 2s, ať se dělá cokoliv.
Trh ze země + přední dřep + Overhead squat + mrtvý tah: 4-4-4-3-3-3-3-3-3 (trh,dřep-50kg, MT-100kg, OHS-43kg) - ty vole ... Dřepy s JČ + kliky na v.o. + shyby: pár serií, 25kg JČ
Břicho:
- dnes jako včera - zabijárna , teklo ze mě, ale dal jsem to
- sere mě, že OHS v tomhle stylu nedávám serie s 50kg, ale 43kg, ale i tak těžký na stabilitu
- po včerejšku docela rozlámaný, ale hned po veslu jsem byl jako vyměněný
- už mi chybí běhání, ale dokuď se 100% nevyléčím, mám zákaz :-)
Naposledy upravil Frozz. dne čt únor 16, 2012 10:01 pm, celkově upraveno 1 krát
ráno - ovoce, čaj, voda s citronem
dopoledne - řecký jogurt, oříšky
poledne - odpoledne - sacharido-proteiňák, 250ml mléka
k večeru - 1 vajíčko, 4 plátky 20% eidam
TRENINK po treninku - PTN (protein, mléko, glutamin)
overfeeding fáze:
- těstoviny s kuřecím masem
- 2 vajíčka se salátem
- tvaroh, trochu mléka a proteinu, banán, 100% holand. kakao
END.
Tím myslíš "double unders"?
Osobně bych to přeložil spíš jako dvojšvih, ale jak je to doopravdy správně, to nevím.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Doubleunders, ano. Já jsem zvyklý říkat dvojskok, trojskok - už je to tak nějak zažité a každý ví, o čem je řeč :).
Doubleunders, ano. Já jsem zvyklý říkat dvojskok, trojskok - už je to tak nějak zažité a každý ví, o čem je řeč :).
Zažitý to asi bude, ale je to i trošku matoucí, protože jsou i "dvojskoky s jednošvihem" a to je celkem flákárna. :-)
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
1. fáze - PLYOMETRIE, atletický stadion, celý pod sněhem (kromě pár drah)
- rozběhání, dynamické protažení
5x7 + 5x7 levá pravá přeskoky přes sníh
5x10 rychlostní přeskoky (dopředu x dozadu) přes sníh
5x10 + 5x10 boční skipping přes sníh
5x8 dynamické výškové poskoky (střihy)
10x skok z místa do dálky - MAX úsilí každé op. (při jednom jsem hodil dobrý záda)
8x kliky s 1 tlesknutím
3x5 kliky s 2 tlesknutím
2x8 + 2x8 výskoky jednonož na 60cm zeď
12x výskoky snožmo z mrtvého bodu (ATG) na 60cm zeď
12x altitude jumps (seskok z vyvýšeného místa s následným vstřebáním dopadu)
5x7 jump squat (ATG)
5x20 kotníkové poskoky různé způsoby
- dobré, musel jsem trochu improvizovat. Povrch dost klouzal, takže např. reactive jumps jsem dát nemohl
Přední dřep + přemístění & pushpress JČ: 6 serii, přední dřep PR up to 6x90kg , JČ - 25kg
Shyby + kliky na bradlech: 6x (4+6)
Dyn. bench + plyo kliky (skokové): 6x (6+6)
Rotace s 12kg kotoučem + zvedání pánve: Dragon flags:
- dnes velice solidní 2F
- shyby tam šly úplně nádherně, vůbec nevím jakto, ale cítím tak 50% zlepšení, a to jsem je necvičil. Možná zesílil úchop.
- dnes jsem nechtěl jet nohy, ale sparing tak nějak přesvědčil, tak jsem šel FSQ :-) (který začínám milovat)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru