|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
kid
|
Zaslal: čt únor 16, 2012 6:52 pm Předmět: |
|
|
to Prasopes:
Přesně o tom to je. Dokud to neřešíš komplexně, tak je to vždy jen tlachání.... Takže lépe méně tlachat a více konat....
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Prasopes.

|
Zaslal: čt únor 16, 2012 7:01 pm Předmět: |
|
|
Mablung, já vím, že se nespálí 100%, říkám jen, že pokud se přijde na komplexní a ještě o něco málo lepší využití atomovek, tak to bude bezpochyby ideální zdroj ,)
Je tam jen malé %, kdy díky lidské chybě a demenci se může něco stát, jinak je elektrárna 100% bezpečná, díky její konstrukci, takže si myslím, že v tom naopak budoucnost je.
Jinak nelezou mi na mozek, mně automobilovej průmysl zas tak netáhne a nezajímá, používám električku, bus, vlak i osobák. Takže ne nejsem pokrytec a ani zarytej zelenáč, co chodí z brna do prahy pěšky a pěstuje trávu ,) Ale ať už elektromobil či cokoliv jiného, myslím, že je vhodné investovat do rozvíjení nových technologií, který nás budou vozit a nebýt závyslý jen na jednom energetickém zdroji (ropě)
Myslím si jen, že kvůli penězům se lidstvo zbytečně zpomaluje ve vývoji a zbytečně se investuje energie (lidská) a energetické zdroje (nebo zdroje obecně) tam, kde to není nutné a zbytečně se tím plýtvá.
Já nejsem slepej, tendle systém je zatím tím jediným, který máme, říkám jen, kdyby se lidi více starali a přemýšleli ten svět by mohl vypadat trošku jinak, to je vše:) Nedělá mi problém se v lese sehnout pro papírek od oplatek po někom jiným a nedělám mi problém bez keců pomoct babičce do schodů těžkej vozejk, jsou lidi kterejm dělá problém otevřít hubu a pozdravit, když někam vejdou, ale to sme zase u výchovy a povahy lidí a jejich nálady např.
Už se nám to trošku zamotává :) _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt únor 16, 2012 10:09 pm Předmět: |
|
|
Prakticky nikdo si nemyslí že tato společnost je ideální, ale každý si to myslí z kapku jiného důvodu a to co máme je kompromis který nevyhovuje nikomu. Nicméně vznikl čistou evolucí a tudíž překoná cesty 99 % lidí s mesiášským komplexem.
Co se alokace zdrojů týče. Ty to píšeš jako bys očekával spasitele který zdroje alokuje spravedlivě a správně. Probuď se, to je sen desetiletého dítěte. V reálném světě máš pouze dvě možnosti. Buď je vyhodí z okna státní úředník a nebo je investuje podnikatel. Mesiáš byl přibit na kříž před 2 000 lety (zhruba) a od té doby si to tu musíme řídit sami. Tohle čekání na mesiáše bylo příčinou úspěchu nejhorší totality v dějinách lidstva - komunismu.
Pokud chceš pospolitou společnost, jdi do Švédska či Švýcarska. My kteří máme rádi svobodnou společnost zůstaneme v Čechách a nebo se přestěhujeme do USA.
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: so únor 18, 2012 10:49 am Předmět: |
|
|
Spasitel umřel před 2000 lety? Proč sem pořád pleteš křesťanství? Náboženství, který bylo jak znásilněno, tak stokrát předěláno a navíc má kořeny v úplně jiným náboženství tzn. není původní.
Co třeba dalajláma? Budha? Navíc třeba i Ježíš jestli je aspoň 1% pravdy na tom, co o něm píšou a říkají, tak to taky zmrd nebyl.
Já žádnýho spasitele neočekávám. Lidstvo je takový, jakým chce být a takovým bude, dokud se nezmění jeho mentalita. Nechci, aby svět někdo řídil, jak jsem řekl budoucnost vidím v anarchismu, jenže jak jsem již říkal, je to utopie a vím to (stejně tak je utopií dokonalý systém).
Nicméně nesouhlasím s touhle dobou, bohudík mi tento systém dovoluje s ní nesouhlasit a doufat / snít o nečem lepším, o lepších lidech. Je to tak špatný?
Jinak lidstvo "sny" ženou dopředu, bez nich bys tu neměl ponorky a ani cesty do vesmíru. Vysnili jsme si to. Tak i já můžu věřit ve společnost, která bude trošku odlišná od nynější nemyslíš?:) _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so únor 18, 2012 11:10 am Předmět: |
|
|
| Prasopes. napsal: | Spasitel umřel před 2000 lety? Proč sem pořád pleteš křesťanství? Náboženství, který bylo jak znásilněno, tak stokrát předěláno a navíc má kořeny v úplně jiným náboženství tzn. není původní.
Co třeba dalajláma? Budha? Navíc třeba i Ježíš jestli je aspoň 1% pravdy na tom, co o něm píšou a říkají, tak to taky zmrd nebyl.
Já žádnýho spasitele neočekávám. Lidstvo je takový, jakým chce být a takovým bude, dokud se nezmění jeho mentalita. Nechci, aby svět někdo řídil, jak jsem řekl budoucnost vidím v anarchismu, jenže jak jsem již říkal, je to utopie a vím to (stejně tak je utopií dokonalý systém).
Nicméně nesouhlasím s touhle dobou, bohudík mi tento systém dovoluje s ní nesouhlasit a doufat / snít o nečem lepším, o lepších lidech. Je to tak špatný?
Jinak lidstvo "sny" ženou dopředu, bez nich bys tu neměl ponorky a ani cesty do vesmíru. Vysnili jsme si to. Tak i já můžu věřit ve společnost, která bude trošku odlišná od nynější nemyslíš?:) |
Snít můžeš, dokud své sny nebudeš nikomu vnucovat silou či nebudeš jiným sahat do peněženky. V dnešní době se naštěstí pro vynucení snů a ideologií už většinou sahá jen do cízí peněženky, ale i to mi není příjemné.
Anarchismus nefunguje. Sni si dále, ale organizované struktury překonávají neorganizované.
Do vesmíru nás dostaly částečně sny, ale z mnohem větší části peníze nasměrované správným směrem. Bez nich by sny zůstaly jen sny.
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: so únor 18, 2012 11:20 am Předmět: |
|
|
Mablung není pravda. Těch peněz vědátoři kolikrát ani moc neměli, výzkum dělali na koleni ... jsou to sny, který lidstvo někam ženou. Bez snů bys mohl mít peněz kolik chceš a mohl bys s něma maximálně topit. Nebo myslíš, že když teďka dáš vědátorům všechny peníze na světě tak ti udělají stroj času ;) ?
Anarchismus - když nebudeš mít peníze a společnost bude natolik uvědomělá, že bude každý dělat co umí a co je třeba, lidstvo nebude zpomalené ničím, nebude se plýtvat, ochrana přírody nebude jen tahání peněz, ale jelikož peníze nebudou, tak to bude taky o něčem jiným, vzhledem k uvědomění lidí nebude práce otročina a navíc budou mít čas na rodinu i sebe.
Jenže je to utopie, dokonalá společnost bez hlídacích psů neexistuje, zatím, proto nikdy nemůžeme být svobodní, protože na to nemáme mentalitu.
To co zmiňuješ v prvních větách o tom nemluvím. Nikomu nic nenutím a původní myšlenky ať už od ježíše, dalajlámy, budhy nebyly o tom, že se povedou války. To opět udělala jen a jen lidská hloupost a nedokonalost, kde někdo potřeboval vládnout za pomocí ukradené a znásilněné ideologie. _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: út únor 21, 2012 11:03 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
cz.petab
|
Zaslal: út únor 21, 2012 5:13 pm Předmět: |
|
|
| citace: | Romové rabovali a říkali: To je alternativní nakupování
...
Dlouhé měsíce sužovala skupina šesti Romů obchodníky v centru Olomouce. Jejich krádeže, kterým říkali alternativní nakupování se doslova rovnaly rabování. Nyní čeká skupinu soud.
...
„Odnesli toho asi za dva tisíce. Když jsme se jim snažili v krádeži zabránit, okamžitě začali křičet, že je to diskriminace a že věci v taškách jsou jejich a že je nesmíme šacovat. Sami se chlubili tím, že provádějí alternativní nakupování,“ řekla Blesku vedoucí vyrabované galanterie Michaela Čatlošová s tím, že po jejím obchodě vyrabovala tatáž skupina několik dalších krámů v ulici.
...
„Rozhodně je to dobrá zpráva, že se policii podařilo tuto skupinu dopadnout,“ konstatovala vedoucí vyrabované galerie Čatlošová s tím, že ale v obchodě přijali jistá opatření. „Zrušili jsme textil a nechali jen galanterii. Cikáni nikdy nebudou dělat rukama, takže nemáme strach, že by kradli vlnu, aby mohli plést,“ prozradila Blesku vedoucí obchodu. |
Celý článek včetně videa na BLESKu nebo IDNESu.
Ano, vím že proti různým tunelům apod. je to jen kapka v moři. Ale vemte si kolik takových či podobných kapek je a věřte mi, podobné situace mohou být pro jejich poškozené účastníky VELMI frustrující, ani nemluvě o tom, když se opakují a pořád se nic neděje.
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: st únor 22, 2012 12:44 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: st únor 22, 2012 2:08 pm Předmět: |
|
|
| U.B0B napsal: | | Server Parlamentní listy přiznal, že jeho zpráva o vznikající ústecké romské straně, již měl hned na ustavující schůzi okrást pokladník, je vymyšlená. |
Další důkaz toho, že je třeba se na vše dívat kritickým pohledem a nevěřit všemu, co se nám předkládá na talíři. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: st únor 22, 2012 3:11 pm Předmět: |
|
|
njn, trebas jako toto:
Švédský řidič zapadl autem do závějí a dva měsíce se živil jen sněhem
Dlouhé dva měsíce v mrazivé izolaci přežil švédský muž, který se svým autem uvázl v závějích .
Vrátím se zpět do auta, tvrdí Švéd, který přežil dva měsíce pod sněhem
Živnostník z města Karlskoga, který nedávno zkrachoval a opustila ho přítelkyně, žil na lesní cestě údajně už od léta .
vzdyt je to porad dokola.... casto se stava ze naplni zprav nejsou zpravy samotne, ale dementovani/vyvraceni zprav minulych...
clovek by mel asi postupne vstrebavat informace a na konci roku vyhodnotit, co se to vlastne opravdu stalo :)
Itálie soudí šest vědců, nepředpověděli zemětřesení
zajimave. to by se mohly zacit stihat ekonomove, kteri nepredpovedeli krach a krizi. nebo treas politici, kteri nechaji snemovnou projit neco u ceho nepredpovedeli negativni dopad na spolecnost/stat. nepredpovedeli , ze solarni panely zlevni - a to pritom mohly ....
|
|
| nahoru |
|
 |
Vokr

|
Zaslal: st únor 22, 2012 4:09 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | | U.B0B napsal: | | Server Parlamentní listy přiznal, že jeho zpráva o vznikající ústecké romské straně, již měl hned na ustavující schůzi okrást pokladník, je vymyšlená. |
Další důkaz toho, že je třeba se na vše dívat kritickým pohledem a nevěřit všemu, co se nám předkládá na talíři. |
Možná jsem mimo, ale to jsem viděl náhodou v TV a mluvili tam k tomu přímo romové z tý strany jestli se nepletu
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st únor 22, 2012 4:43 pm Předmět: |
|
|
| U.B0B napsal: |
Itálie soudí šest vědců, nepředpověděli zemětřesení
zajimave. to by se mohly zacit stihat ekonomove, kteri nepredpovedeli krach a krizi. nebo treas politici, kteri nechaji snemovnou projit neco u ceho nepredpovedeli negativni dopad na spolecnost/stat. nepredpovedeli , ze solarni panely zlevni - a to pritom mohly .... |
Je potřeba si stále připomínat že je obrovský rozdíl mezi obviněním a odsouzením. Do fáze obvinění či soudu může, bohužel, projít ledacos, ale soud by to měl smést ze stolu a osvobodit je.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: st únor 22, 2012 5:25 pm Předmět: |
|
|
Já si myslím, že bohatě stačí, že je vůbec za něco takovýho obvinili.
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: st únor 22, 2012 5:38 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|