Společenská témata ll.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 276, 277, 278 ... 426, 427, 428  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Společenská témata ll.  Úvodní stránka -> Události, komentáře... -> Společenská témata ll.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kid

PříspěvekZaslal: čt únor 16, 2012 6:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to Prasopes:

Přesně o tom to je. Dokud to neřešíš komplexně, tak je to vždy jen tlachání.... Takže lépe méně tlachat a více konat....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Prasopes.

PříspěvekZaslal: čt únor 16, 2012 7:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung, já vím, že se nespálí 100%, říkám jen, že pokud se přijde na komplexní a ještě o něco málo lepší využití atomovek, tak to bude bezpochyby ideální zdroj ,)
Je tam jen malé %, kdy díky lidské chybě a demenci se může něco stát, jinak je elektrárna 100% bezpečná, díky její konstrukci, takže si myslím, že v tom naopak budoucnost je.

Jinak nelezou mi na mozek, mně automobilovej průmysl zas tak netáhne a nezajímá, používám električku, bus, vlak i osobák. Takže ne nejsem pokrytec a ani zarytej zelenáč, co chodí z brna do prahy pěšky a pěstuje trávu ,) Ale ať už elektromobil či cokoliv jiného, myslím, že je vhodné investovat do rozvíjení nových technologií, který nás budou vozit a nebýt závyslý jen na jednom energetickém zdroji (ropě)

Myslím si jen, že kvůli penězům se lidstvo zbytečně zpomaluje ve vývoji a zbytečně se investuje energie (lidská) a energetické zdroje (nebo zdroje obecně) tam, kde to není nutné a zbytečně se tím plýtvá.

Já nejsem slepej, tendle systém je zatím tím jediným, který máme, říkám jen, kdyby se lidi více starali a přemýšleli ten svět by mohl vypadat trošku jinak, to je vše:) Nedělá mi problém se v lese sehnout pro papírek od oplatek po někom jiným a nedělám mi problém bez keců pomoct babičce do schodů těžkej vozejk, jsou lidi kterejm dělá problém otevřít hubu a pozdravit, když někam vejdou, ale to sme zase u výchovy a povahy lidí a jejich nálady např.

Už se nám to trošku zamotává :)
Mablung

PříspěvekZaslal: čt únor 16, 2012 10:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Prasopes. napsal:
...

Prakticky nikdo si nemyslí že tato společnost je ideální, ale každý si to myslí z kapku jiného důvodu a to co máme je kompromis který nevyhovuje nikomu. Nicméně vznikl čistou evolucí a tudíž překoná cesty 99 % lidí s mesiášským komplexem.

Co se alokace zdrojů týče. Ty to píšeš jako bys očekával spasitele který zdroje alokuje spravedlivě a správně. Probuď se, to je sen desetiletého dítěte. V reálném světě máš pouze dvě možnosti. Buď je vyhodí z okna státní úředník a nebo je investuje podnikatel. Mesiáš byl přibit na kříž před 2 000 lety (zhruba) a od té doby si to tu musíme řídit sami. Tohle čekání na mesiáše bylo příčinou úspěchu nejhorší totality v dějinách lidstva - komunismu.

Pokud chceš pospolitou společnost, jdi do Švédska či Švýcarska. My kteří máme rádi svobodnou společnost zůstaneme v Čechách a nebo se přestěhujeme do USA.
Prasopes.

PříspěvekZaslal: so únor 18, 2012 10:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Spasitel umřel před 2000 lety? Proč sem pořád pleteš křesťanství? Náboženství, který bylo jak znásilněno, tak stokrát předěláno a navíc má kořeny v úplně jiným náboženství tzn. není původní.
Co třeba dalajláma? Budha? Navíc třeba i Ježíš jestli je aspoň 1% pravdy na tom, co o něm píšou a říkají, tak to taky zmrd nebyl.

Já žádnýho spasitele neočekávám. Lidstvo je takový, jakým chce být a takovým bude, dokud se nezmění jeho mentalita. Nechci, aby svět někdo řídil, jak jsem řekl budoucnost vidím v anarchismu, jenže jak jsem již říkal, je to utopie a vím to (stejně tak je utopií dokonalý systém).

Nicméně nesouhlasím s touhle dobou, bohudík mi tento systém dovoluje s ní nesouhlasit a doufat / snít o nečem lepším, o lepších lidech. Je to tak špatný?

Jinak lidstvo "sny" ženou dopředu, bez nich bys tu neměl ponorky a ani cesty do vesmíru. Vysnili jsme si to. Tak i já můžu věřit ve společnost, která bude trošku odlišná od nynější nemyslíš?:)
Mablung

PříspěvekZaslal: so únor 18, 2012 11:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Prasopes. napsal:
Spasitel umřel před 2000 lety? Proč sem pořád pleteš křesťanství? Náboženství, který bylo jak znásilněno, tak stokrát předěláno a navíc má kořeny v úplně jiným náboženství tzn. není původní.
Co třeba dalajláma? Budha? Navíc třeba i Ježíš jestli je aspoň 1% pravdy na tom, co o něm píšou a říkají, tak to taky zmrd nebyl.

Já žádnýho spasitele neočekávám. Lidstvo je takový, jakým chce být a takovým bude, dokud se nezmění jeho mentalita. Nechci, aby svět někdo řídil, jak jsem řekl budoucnost vidím v anarchismu, jenže jak jsem již říkal, je to utopie a vím to (stejně tak je utopií dokonalý systém).

Nicméně nesouhlasím s touhle dobou, bohudík mi tento systém dovoluje s ní nesouhlasit a doufat / snít o nečem lepším, o lepších lidech. Je to tak špatný?

Jinak lidstvo "sny" ženou dopředu, bez nich bys tu neměl ponorky a ani cesty do vesmíru. Vysnili jsme si to. Tak i já můžu věřit ve společnost, která bude trošku odlišná od nynější nemyslíš?:)

Snít můžeš, dokud své sny nebudeš nikomu vnucovat silou či nebudeš jiným sahat do peněženky. V dnešní době se naštěstí pro vynucení snů a ideologií už většinou sahá jen do cízí peněženky, ale i to mi není příjemné.

Anarchismus nefunguje. Sni si dále, ale organizované struktury překonávají neorganizované.

Do vesmíru nás dostaly částečně sny, ale z mnohem větší části peníze nasměrované správným směrem. Bez nich by sny zůstaly jen sny.
Prasopes.

PříspěvekZaslal: so únor 18, 2012 11:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung není pravda. Těch peněz vědátoři kolikrát ani moc neměli, výzkum dělali na koleni ... jsou to sny, který lidstvo někam ženou. Bez snů bys mohl mít peněz kolik chceš a mohl bys s něma maximálně topit. Nebo myslíš, že když teďka dáš vědátorům všechny peníze na světě tak ti udělají stroj času ;) ?

Anarchismus - když nebudeš mít peníze a společnost bude natolik uvědomělá, že bude každý dělat co umí a co je třeba, lidstvo nebude zpomalené ničím, nebude se plýtvat, ochrana přírody nebude jen tahání peněz, ale jelikož peníze nebudou, tak to bude taky o něčem jiným, vzhledem k uvědomění lidí nebude práce otročina a navíc budou mít čas na rodinu i sebe.
Jenže je to utopie, dokonalá společnost bez hlídacích psů neexistuje, zatím, proto nikdy nemůžeme být svobodní, protože na to nemáme mentalitu.

To co zmiňuješ v prvních větách o tom nemluvím. Nikomu nic nenutím a původní myšlenky ať už od ježíše, dalajlámy, budhy nebyly o tom, že se povedou války. To opět udělala jen a jen lidská hloupost a nedokonalost, kde někdo potřeboval vládnout za pomocí ukradené a znásilněné ideologie.
mysH

PříspěvekZaslal: út únor 21, 2012 11:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ceska televize opet v akci je potreba se propujcit a likvidovat konkurenci .. na prezidenta sice nema sanci, ale i tak je potreba rychle najit nakou spinu. Zato takovej Svejnar nebo Fiser, to budou uplny Dusinove ..

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1142743803-reporteri-ct/212452801240008/
cz.petab

PříspěvekZaslal: út únor 21, 2012 5:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Romové rabovali a říkali: To je alternativní nakupování
...
Dlouhé měsíce sužovala skupina šesti Romů obchodníky v centru Olomouce. Jejich krádeže, kterým říkali alternativní nakupování se doslova rovnaly rabování. Nyní čeká skupinu soud.
...
„Odnesli toho asi za dva tisíce. Když jsme se jim snažili v krádeži zabránit, okamžitě začali křičet, že je to diskriminace a že věci v taškách jsou jejich a že je nesmíme šacovat. Sami se chlubili tím, že provádějí alternativní nakupování,“ řekla Blesku vedoucí vyrabované galanterie Michaela Čatlošová s tím, že po jejím obchodě vyrabovala tatáž skupina několik dalších krámů v ulici.
...
„Rozhodně je to dobrá zpráva, že se policii podařilo tuto skupinu dopadnout,“ konstatovala vedoucí vyrabované galerie Čatlošová s tím, že ale v obchodě přijali jistá opatření. „Zrušili jsme textil a nechali jen galanterii. Cikáni nikdy nebudou dělat rukama, takže nemáme strach, že by kradli vlnu, aby mohli plést,“ prozradila Blesku vedoucí obchodu.

Celý článek včetně videa na BLESKu nebo IDNESu.

Ano, vím že proti různým tunelům apod. je to jen kapka v moři. Ale vemte si kolik takových či podobných kapek je a věřte mi, podobné situace mohou být pro jejich poškozené účastníky VELMI frustrující, ani nemluvě o tom, když se opakují a pořád se nic neděje.
U.B0B

PříspěvekZaslal: st únor 22, 2012 12:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MalajskyTygr napsal:
http://www.parlamentnilisty.cz/rss/zpravy/Romove-zalozili-stranu-a-uz-maji-problem-Zmizel-jim-pokladnik-i-s-penezi-222538

Parlamentní listy se omluvily za lživou zprávu o Romech, jež okradl pokladník
Server Parlamentní listy přiznal, že jeho zpráva o vznikající ústecké romské straně, již měl hned na ustavující schůzi okrást pokladník, je vymyšlená.
Frozz.

PříspěvekZaslal: st únor 22, 2012 2:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

U.B0B napsal:
Server Parlamentní listy přiznal, že jeho zpráva o vznikající ústecké romské straně, již měl hned na ustavující schůzi okrást pokladník, je vymyšlená.

Další důkaz toho, že je třeba se na vše dívat kritickým pohledem a nevěřit všemu, co se nám předkládá na talíři.
U.B0B

PříspěvekZaslal: st únor 22, 2012 3:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

njn, trebas jako toto:
Švédský řidič zapadl autem do závějí a dva měsíce se živil jen sněhem
Dlouhé dva měsíce v mrazivé izolaci přežil švédský muž, který se svým autem uvázl v závějích .

Vrátím se zpět do auta, tvrdí Švéd, který přežil dva měsíce pod sněhem
Živnostník z města Karlskoga, který nedávno zkrachoval a opustila ho přítelkyně, žil na lesní cestě údajně už od léta .

vzdyt je to porad dokola.... casto se stava ze naplni zprav nejsou zpravy samotne, ale dementovani/vyvraceni zprav minulych...
clovek by mel asi postupne vstrebavat informace a na konci roku vyhodnotit, co se to vlastne opravdu stalo :)

Itálie soudí šest vědců, nepředpověděli zemětřesení
zajimave. to by se mohly zacit stihat ekonomove, kteri nepredpovedeli krach a krizi. nebo treas politici, kteri nechaji snemovnou projit neco u ceho nepredpovedeli negativni dopad na spolecnost/stat. nepredpovedeli , ze solarni panely zlevni - a to pritom mohly ....
Vokr

PříspěvekZaslal: st únor 22, 2012 4:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
U.B0B napsal:

Další důkaz toho, že je třeba se na vše dívat kritickým pohledem a nevěřit všemu, co se nám předkládá na talíři.

Možná jsem mimo, ale to jsem viděl náhodou v TV a mluvili tam k tomu přímo romové z tý strany jestli se nepletu
Mablung

PříspěvekZaslal: st únor 22, 2012 4:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

U.B0B napsal:

Itálie soudí šest vědců, nepředpověděli zemětřesení
zajimave. to by se mohly zacit stihat ekonomove, kteri nepredpovedeli krach a krizi. nebo treas politici, kteri nechaji snemovnou projit neco u ceho nepredpovedeli negativni dopad na spolecnost/stat. nepredpovedeli , ze solarni panely zlevni - a to pritom mohly ....

Je potřeba si stále připomínat že je obrovský rozdíl mezi obviněním a odsouzením. Do fáze obvinění či soudu může, bohužel, projít ledacos, ale soud by to měl smést ze stolu a osvobodit je.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: st únor 22, 2012 5:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já si myslím, že bohatě stačí, že je vůbec za něco takovýho obvinili.
mysH

PříspěvekZaslal: st únor 22, 2012 5:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Společenská témata ll. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 276, 277, 278 ... 426, 427, 428  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: