Běh - vysoký tep - prosím o rady

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Běh - vysoký tep - prosím o rady  Úvodní stránka -> Trénink -> Běh - vysoký tep - prosím o rady
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Matheus

PříspěvekZaslal: st únor 22, 2012 10:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lord_Martas napsal:
2Matheus to co pises jsou blbosti, takove "rady" mu budou k nicemu, kdyz jsou to lzi

co to plantaš za nesmysly? co se ti nezdá dítě, povídej?
Lord_Martas

PříspěvekZaslal: st únor 22, 2012 10:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Matheus napsal:
Lord_Martas napsal:
2Matheus to co pises jsou blbosti, takove "rady" mu budou k nicemu, kdyz jsou to lzi

kdyz behu nerozumis, tak moudrejsi bude, aby si nic nepsal a radeji se nad sebou zamyslel...

jak se rika, mlceti zlato
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Matheus

PříspěvekZaslal: st únor 22, 2012 10:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lord_Martas napsal:
Matheus napsal:
Lord_Martas napsal:

kdyz behu nerozumis, tak moudrejsi bude, aby si nic nepsal a radeji se nad sebou zamyslel...

jak se rika, mlceti zlato

ze zkušenosti vím že obecné tabulky nelze aplikovat na všecky. Proto sportovci radím ať si udělá zátěžák, podle kterého se bude orientovat. Tepovka pro aerobní pásmo se nezřídka (neříkám že často) pohybuje +/- 20 tepů za minutu od tabulek. nebo ne? nebo ta tabulka co jsi napsal platí u 100% lidí?
DaveX

PříspěvekZaslal: st únor 22, 2012 10:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

B-Rabbit napsal:
DaveX napsal:
B-Rabbit napsal:

Nic proti, ani nechci na nic narážet, či pošťuchovat, ale osobně mi bych neřadil čas kolem 4:30/1km do kategorie víc než dobrý, obzvlášť pokud hraješ fotbal. Nepovažuji se za nějakého extra běžce a běhat jdu max. 2x týdně, ale při submaximálním úsilí ho i já běžím za 3:50 s sériích.

Nicméně zpět k tvému problému s tepovkou. Jednak by mě zajímalo jak jsi přišel na tu svou max.? Jestli to je nejvíc co jsi vytepal např. při 400m na krev, nebo jsi vycházel z nějakého měření u doktora. Jinak z osobní zkušenosti můžu říct, že tep. frekvence je strašně individuální. Třeba kamarád (je teda pravda, že je o cca 3 roky mladší) vytepe při stejném úseku cca 200 - 210, zatímco já, když jsem u 185, tak už pomalu b.liju..

No pro mě je čas kolem 4 minut celkem v pohodě, když běhám 2 nebo 3 km v kuse. Včera jsem byl běhat 500 a měl jsem čas 1:25. Ale zase, tepovka 185, tak jsem zvolnil.

Tepovku jsem zkoušel po 100m sprintu a nepřesáhlo to vypočtenou hodnotu 193. Hodnotu jsem napočítal z tohoto webu: http://www.cyklistikakrnov.com/Clanky/Clanky/Proc-merit-tepovou-frekvenci.htm

Tak tady mi něco nesedí..neříkej mi, že dáš 500m za 1:25 a kilometr bežíš za 4:30 podle mě máš v nějakém čase napsanou botu
Já osobně jsem k těmto vzorečkům na výpočet max.tep.frekvenceskeptický a bral bych je hodně s rezervou. Nejlepší co může být je prostě zátěžový test, případně si ty tepovky sleduj při jednotlivých úsecích v návaznosti na podanou intenzitu a uvidíš kam jsi schopný se vyškrábat při max. zatížení..
Jinak co se týče např. mě, tak já u krátkých sprintů (do 20s.) zdaleka nejsem schopný dosáhnout takové tep. frekvence, jako u úseků o délce 40s a víc..

Když běžím čístě jen 1km, tak to pod 4 zaběhnu. Když běžím v kuse 2 nebo 3, tak to pod 4 nezvládnu, dostanu se tak do těch 4:30. Špatně jsem to rozepsal.
DaveX

PříspěvekZaslal: st únor 22, 2012 10:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lord_Martas napsal:
2DaveX: tady nejde o to co dokazes ubehnout, ale o to jestli chces behat spravne a jestli se chces zlepsovat

Zajdu si pro jistotu na výkonnostní testy. Našel jsem jednoho doktora v Porubě, který se tím zabývá a stojí to 800 Kč, což je v pohodě ;)

alespoň budu vědět, na čem jsem
Lord_Martas

PříspěvekZaslal: st únor 22, 2012 10:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

2Matheus: kdyby si napsal jen zatetak tak nic nereknu...

to co jsem mu napsal neni obecna tabulka, ale subjektivni vypocet podle conconiho a karvenenova vzorce
ta tabulka plati u tohoto bezce, kdyz sem vzal v potaz jeho "maximalni" TF, jinak samozrejme ze realnou maximalni TF zjisti jen ze zatezaku, ale ani to neni presne, zalezi jestli je clovek v unave a dalsich mnoho faktoru ...

zjednodusena verze:

obecna vytrvalost 70% maximalni FT
aerobni 80% maximlani FT
anaerobni 90% maximalni TF
Matheus

PříspěvekZaslal: st únor 22, 2012 10:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DaveX napsal:
Lord_Martas napsal:
2DaveX: tady nejde o to co dokazes ubehnout, ale o to jestli chces behat spravne a jestli se chces zlepsovat

Zajdu si pro jistotu na výkonnostní testy. Našel jsem jednoho doktora v Porubě, který se tím zabývá a stojí to 800 Kč, což je v pohodě ;)

alespoň budu vědět, na čem jsem

jak se jmenuje? doktorů pár znám ;-)
Jestli se jmenuje Rydlo, tak ho můžu doporučit... sice sviňa chlap, ale kapacita :-D učil mě fyziologii

Lord_Martas: obecné tabulky si na netu najde i průměrný labrador po lobotomii, tak proč to tady cpát? navíc když kluk psal v prvním příspěvku že ví kolik si má držet
DaveX

PříspěvekZaslal: čt únor 23, 2012 7:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Matheus napsal:

Jestli se jmenuje Rydlo, tak ho můžu doporučit... sice sviňa chlap, ale kapacita :-D učil mě fyziologii

Lord_Martas: obecné tabulky si na netu najde i průměrný labrador po lobotomii, tak proč to tady cpát? navíc když kluk psal v prvním příspěvku že ví kolik si má držet

http://www.pazicky.cz/uvod.html

To je on. Ale kdybys uměl doporučit někoho lepšího, tak není problém :)
Matheus

PříspěvekZaslal: čt únor 23, 2012 11:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

DaveX napsal:
Matheus napsal:

http://www.pazicky.cz/uvod.html

To je on. Ale kdybys uměl doporučit někoho lepšího, tak není problém :)

tak toho neznám...
jestli můžu doporučit, tak zkus tohodle
http://www.fno.cz/usek-telovychovneho-lekarstvi/sportovni-medicina-centrum-zatezove-mediciny-fakultni-nemocnice-ostrava
onik

PříspěvekZaslal: čt únor 23, 2012 12:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

k pažickemu chodi kluci co jezdi profi kola a bez problemu

ja byl tady http://www.sportovnimedicina.cz/ a nemužu řict křiveho slova,ve všem mi bylo vyhověno,každopadně mam taky vysoke tepy max někde na 210 a když běham v lese hodinovky tak sem mezi 160-170 tepech pruměrně,když jedu na kole 3-5 hodin tak mezi 155-165 problem ušlapat nebo uběhnout to nemam ani se po vykonu necitim nijak extra zničeny proste pohodovy trenink
DaveX

PříspěvekZaslal: čt únor 23, 2012 1:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Super hoši dík. Zkusím toho Pažického, zdali dělá zátěžáky týkající se běhu, nebo jen na kolo.

Jinak bych to viděl na pana Rydla. Už jsem zkontaktoval oba, tak se uvidí.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Běh - vysoký tep - prosím o rady Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: