|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Matheus

|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Lord_Martas

|
Zaslal: st únor 22, 2012 10:09 pm Předmět: |
|
|
| Matheus napsal: | | Lord_Martas napsal: | 2Matheus to co pises jsou blbosti, takove "rady" mu budou k nicemu, kdyz jsou to lzi
|
co to plantaš za nesmysly? co se ti nezdá dítě, povídej? | kdyz behu nerozumis, tak moudrejsi bude, aby si nic nepsal a radeji se nad sebou zamyslel...
jak se rika, mlceti zlato
|
|
| nahoru |
|
 |
Matheus

|
Zaslal: st únor 22, 2012 10:16 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
DaveX
|
Zaslal: st únor 22, 2012 10:23 pm Předmět: |
|
|
| B-Rabbit napsal: | | DaveX napsal: | | B-Rabbit napsal: |
Nic proti, ani nechci na nic narážet, či pošťuchovat, ale osobně mi bych neřadil čas kolem 4:30/1km do kategorie víc než dobrý, obzvlášť pokud hraješ fotbal. Nepovažuji se za nějakého extra běžce a běhat jdu max. 2x týdně, ale při submaximálním úsilí ho i já běžím za 3:50 s sériích.
Nicméně zpět k tvému problému s tepovkou. Jednak by mě zajímalo jak jsi přišel na tu svou max.? Jestli to je nejvíc co jsi vytepal např. při 400m na krev, nebo jsi vycházel z nějakého měření u doktora. Jinak z osobní zkušenosti můžu říct, že tep. frekvence je strašně individuální. Třeba kamarád (je teda pravda, že je o cca 3 roky mladší) vytepe při stejném úseku cca 200 - 210, zatímco já, když jsem u 185, tak už pomalu b.liju.. |
No pro mě je čas kolem 4 minut celkem v pohodě, když běhám 2 nebo 3 km v kuse. Včera jsem byl běhat 500 a měl jsem čas 1:25. Ale zase, tepovka 185, tak jsem zvolnil.
Tepovku jsem zkoušel po 100m sprintu a nepřesáhlo to vypočtenou hodnotu 193. Hodnotu jsem napočítal z tohoto webu: http://www.cyklistikakrnov.com/Clanky/Clanky/Proc-merit-tepovou-frekvenci.htm |
Tak tady mi něco nesedí..neříkej mi, že dáš 500m za 1:25 a kilometr bežíš za 4:30 podle mě máš v nějakém čase napsanou botu
Já osobně jsem k těmto vzorečkům na výpočet max.tep.frekvenceskeptický a bral bych je hodně s rezervou. Nejlepší co může být je prostě zátěžový test, případně si ty tepovky sleduj při jednotlivých úsecích v návaznosti na podanou intenzitu a uvidíš kam jsi schopný se vyškrábat při max. zatížení..
Jinak co se týče např. mě, tak já u krátkých sprintů (do 20s.) zdaleka nejsem schopný dosáhnout takové tep. frekvence, jako u úseků o délce 40s a víc.. |
Když běžím čístě jen 1km, tak to pod 4 zaběhnu. Když běžím v kuse 2 nebo 3, tak to pod 4 nezvládnu, dostanu se tak do těch 4:30. Špatně jsem to rozepsal.
|
|
| nahoru |
|
 |
DaveX
|
Zaslal: st únor 22, 2012 10:25 pm Předmět: |
|
|
| Lord_Martas napsal: | | 2DaveX: tady nejde o to co dokazes ubehnout, ale o to jestli chces behat spravne a jestli se chces zlepsovat |
Zajdu si pro jistotu na výkonnostní testy. Našel jsem jednoho doktora v Porubě, který se tím zabývá a stojí to 800 Kč, což je v pohodě ;)
alespoň budu vědět, na čem jsem
|
|
| nahoru |
|
 |
Lord_Martas

|
Zaslal: st únor 22, 2012 10:27 pm Předmět: |
|
|
2Matheus: kdyby si napsal jen zatetak tak nic nereknu...
to co jsem mu napsal neni obecna tabulka, ale subjektivni vypocet podle conconiho a karvenenova vzorce
ta tabulka plati u tohoto bezce, kdyz sem vzal v potaz jeho "maximalni" TF, jinak samozrejme ze realnou maximalni TF zjisti jen ze zatezaku, ale ani to neni presne, zalezi jestli je clovek v unave a dalsich mnoho faktoru ...
zjednodusena verze:
obecna vytrvalost 70% maximalni FT
aerobni 80% maximlani FT
anaerobni 90% maximalni TF
|
|
| nahoru |
|
 |
Matheus

|
|
| nahoru |
|
 |
DaveX
|
Zaslal: čt únor 23, 2012 7:02 am Předmět: |
|
|
| Matheus napsal: |
jak se jmenuje? doktorů pár znám ;-)
Jestli se jmenuje Rydlo, tak ho můžu doporučit... sice sviňa chlap, ale kapacita :-D učil mě fyziologii
Lord_Martas: obecné tabulky si na netu najde i průměrný labrador po lobotomii, tak proč to tady cpát? navíc když kluk psal v prvním příspěvku že ví kolik si má držet |
http://www.pazicky.cz/uvod.html
To je on. Ale kdybys uměl doporučit někoho lepšího, tak není problém :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Matheus

|
Zaslal: čt únor 23, 2012 11:58 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
onik

|
Zaslal: čt únor 23, 2012 12:44 pm Předmět: |
|
|
k pažickemu chodi kluci co jezdi profi kola a bez problemu
ja byl tady http://www.sportovnimedicina.cz/ a nemužu řict křiveho slova,ve všem mi bylo vyhověno,každopadně mam taky vysoke tepy max někde na 210 a když běham v lese hodinovky tak sem mezi 160-170 tepech pruměrně,když jedu na kole 3-5 hodin tak mezi 155-165 problem ušlapat nebo uběhnout to nemam ani se po vykonu necitim nijak extra zničeny proste pohodovy trenink
|
|
| nahoru |
|
 |
DaveX
|
Zaslal: čt únor 23, 2012 1:05 pm Předmět: |
|
|
Super hoši dík. Zkusím toho Pažického, zdali dělá zátěžáky týkající se běhu, nebo jen na kolo.
Jinak bych to viděl na pana Rydla. Už jsem zkontaktoval oba, tak se uvidí.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|