|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
rulezz
|
Zaslal: út únor 28, 2012 4:54 pm Předmět: Shyby,objem,preblémy. |
|
|
Dobrý den,mám pár problémů se kterými si nevím rady.
Snad tímto založeným tématem nikoho neurazím nebo cokoliv jiného.
Ptal jsem se lidí kteří cvičí už delší dobu a mají mnoho zkušenosti a každý z cvičenců má na to názor jiný.
/1 problém .
Před rokem mi jeden kamarád který dělá trojboj poradil, že mám dělat na začátek každého tréninku shyby že je to základ všeho,že je to perfektní cvik téměř na všechno. (4 série po 10 opakování).
Jeho radu jsem si vzal k srdci, říkal jsem si najivně,asi má pravdu když má tak skvělou postavu užasnou silu a podobně.Na začátku jsem neudělal pomalu ani 1 serii pořádných shybů na široký úchop.Ale v tuto chvíli už shybu udělám bez problémů 4 s po 10 opak.
Chtěl bych, aby mi někdo řek, jestli třeba toto cvičeni, nemá v daný tréninkový den negativní vliv na ostatní partie, když například cvičím prsa biceps.Celkově můžu říct že shyby mně baví celkem dost.Ale nechci ostatní svalové partie nějak negativně ovlivňovat.
Můj cvičební plán:
Po : shyby prsa,bic,břicho
Stř : shyby,nohy,ramena,břicho
Pá : záda,triceps,trapézy,břicho
/2 problém.
Problém s nabíráním váhy.
Od samého začátku co jsem začal cvičit, tak mám problém nabrat nějaké to kilo na víc.
Cvičím od 16 let váha se pohybovala okolo 60 kilo tak že těžký ektomorf ani deka tuku na víc. (fotbalista)
Teď je mi 20 let fotbal již 4 roky nehraju, a mám 81 kg a měřím 180 cm. Celkově za ty 4 roky co cvičím, jsem bral asi 6 měsíců nějaké doplňky stravy. Teď jsem dobral teda GAINER COMPERESS BIG 5Kg a po nem jsem přibral asi jen 1kg.Ostatní lidi říkají ze po něm přiberou mnohem víc a že nechápou moje tělo.To samé bylo někdy před půl rokem s MUTANTem 7,2kg po něm jsem přibral taky necelý kilogram na váze po měsíci a taky řikali že je to strašně málo.
Opravdu mi přijde ze hubnu i ve spánku.
Co se týká normální stravy tu jsem se snažil dodržet co možná nejvíc.Příjem bílkovin a sacharidů byl v rámci možností v daný den. (Dlouho škola,nechuť do jídla po tréninku a pod.)
Je to tedy chyba že jsem doplňky žádné téměř nebral? Zpomalilo to můj svalový růst? Nebo všechno to těžké nabírání váhy, vyřeší až čas?Říká se že až budu starší budu mít co dělat abych si udržel váhu v nějaké rozumné míře.
/3 problém.
Je možné že na určitý typ člověka, neplatí trénink objemu ve smyslu málo opakovaní velké váhy?Jestli je možné že třeba u mně bude platit například 15 opakování pro objem? Ať už je to jakákoliv svalová partie?
[/b]
Předem děkuji za odpověď a za Váš čas.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út únor 28, 2012 5:03 pm Předmět: Re: Shyby,objem,preblémy. |
|
|
ad 1: pokud delas ty shyby vazne v pohode a nejsou to tve maximalni vykony, tak je to OK, ale klidne je dej na konec treningu a budes mit klid, ja se snazim shybovat taky v kazdem treningu a na skodu mi to neprijde
ad 2: zalezi, jakou mas stravu, jenom o doplncich to neni, je to o regeneraci, musis dostatecne odpocivat, a kvalitne jist
ad 3: mozne to je, ale nemyslim, ze to bude pravdepodobne, pokud cvicis podle toho rozpisu co tam mas, a neni chyba v jide, zmen uplne trening a uvidis _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Bomberguy
|
Zaslal: út únor 28, 2012 6:58 pm Předmět: |
|
|
180 cm a 81 kg je v pořádku. napsat, že jsi snědl celýho mutanta a nepřibral jsi vůbec, ale vůbec nic neznamená. můžeš sníst i 20 mutantů a nic nepřibereš když nebudeš udržovat pravidelný přísun bílkovin a sacharidů do těla.
My ektomorfové bychom měli přijmout sahcaridů opravdu hodně.
Vzhledem k tomu, že jsi o svém jídelníčku nenapsal vůbec nic, tak jsi jej zřejmě nikdy příliš neřešil, proto se na něj zaměř, pročti si různé články a zjisti co děláš/neděláš dobře/špatně.
Vyřeš jídlo, pak řeš doplňky.
Ps. málo opakování a velké váhy je siilový trénink. do objemu se všeobecně doporučuje 8-12 opakování a ano, byli i tací, kteří jeli 60 opakování v jedné sérii a rostli.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út únor 28, 2012 7:12 pm Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | Docela rád bych si přečetl nějaké jiné rady toho kamaráda, co dělá trojboj a je zjevně expertem v mnoha růlzných oblastech
Sežrat Mutant aje sice fajn věc, ale obvykle z lidí nakonec (dřív nebo později :P) vytlučeme, že jedí dvakrát denně, nebo že denní přijem bílkovin je -5g, atd. atd. Čili jak už bylo psáno, tahle informace sama o sobě je nanic. |
me zto jako spatna rada neprijde, ale rikal B, a nerekl A
doplnky jenom doplnuji, bez minimalne 3 kvalitnich jidel denne to nestoji asi ani za pokus _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: út únor 28, 2012 7:21 pm Předmět: |
|
|
No, shyby samy o sobě jsou super cvik, ale
1) 95% lidí je dělá blbě a ani neumí zapojit záda
2) netuším čemu pomůžou shyby na začátku (každýho?) tréninku, když chce člověk přibrat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út únor 28, 2012 7:26 pm Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | No, shyby samy o sobě jsou super cvik, ale
1) 95% lidí je dělá blbě a ani neumí zapojit záda
2) netuším čemu pomůžou shyby na začátku (každýho?) tréninku, když chce člověk přibrat. |
jak se zapojuji zada?
cemu vadi shyby na zacatku treningu?
osobne si myslim, ze chyba je jinde nez ve shybech _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: út únor 28, 2012 7:37 pm Předmět: |
|
|
Shyby jsou extrémně těžkej cvik a osobně je mám taky rád na začátku tréningu, to bych neřešil. Tím spíš, když v tomhle problému o ně vlastně vůbec nejde.
Zapojení zad - tak oni se ty záda zapojují asi vždy u shybů, to není jako přítahy jednoručky jen rukama. A jak se zapojují víc? Tak, že to taháš "loktama" a né bicepsem.
Jinak klasika...
napsat detailně tréning, napsat skutečnej jídelníček - tzn. třeba poslední tři dny a né nějakej "jak se asi stravuju" ...
Problémy teda:
1) asi NE
2) napíš ten jídelák a svůj tréning
3) možný je všechno, ale problém bude jinde
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: út únor 28, 2012 7:46 pm Předmět: |
|
|
1, jde o to, mít nějaký systém v tréninku a vědět, co děláš a hlavně proč to děláš, pokud to víš můžeš shyby dělat i každý den.
Negativní efekt při dobré regeneraci nemá žádné cvičení. (když je prováděno dobŕe)
2, doplňky jsou jen doplňky, je obecným blábolem, že pokud chceš posilovat potřebuješ doplňky, je vhodné je používat pokud víš proč, pokud nevíš proč je bereš je to zbytečné. (dá se ject i bez nich)
3, každý trénink platí, na někoho míň, na někoho víc, ale že by se někdo nezlepšoval vůbec, to si myslím, že nehrozí.
Je to ale samozřejmě za předpokladu:
Dobré regenerace
Dobré stravy
Kvalitního dobrého tréninku
Poctivého tréninku
Technicky dobře provedeného tréninku atd. _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
rulezz
|
Zaslal: út únor 28, 2012 7:51 pm Předmět: |
|
|
Snažím se to dělat co nejlépe a poctivě.
Není to tím že jsem někdy v posilovně třeba trochu déle než hodinu?
Pro objem by to nemělo trvat myslím více než hodinu ale při dobré regeneraci si osobně myslím že to zas takový problém nebude.
Ty shyby taky zaberou na začátku trochu času a ještě k tomu to břicho na konci.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: út únor 28, 2012 7:53 pm Předmět: |
|
|
Čemu vadí? Přijde mi nesmysl vyflusat se hned na začátku, a pokud člověk cvičí poctivě, shybama se mu to podle mě povede parádně. Nevím jak jiní, ale já bych po poctivých shybech (mít na ně fyzičku) rozhodně neměl šanci odcvičit mrtvoly, možná ani dřepy (bych si tu osu převalil přes hlavu asi).
Jak se zapojují záda nevím resp. neumím popsat, ale nesouhlasím s Guruem, protože 95% buď nahoru vyskakuje, tahá napřed (a vlastně i zbytek pohybu) bicepsama nebo prdelí, případně začne bicepsem a končí hmitáním dopředu dozadu (je to dobrej cvik na břicho?  )
Ale teď už se bavím čistě jen o tomhle konkrétním cviku, takže jsem OT :)
(podle mě ten kluk prostě nežere)
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: út únor 28, 2012 7:55 pm Předmět: |
|
|
| rulezz napsal: | Snažím se to dělat co nejlépe a poctivě.
Není to tím že jsem někdy v posilovně třeba trochu déle než hodinu?
Pro objem by to nemělo trvat myslím více než hodinu ale při dobré regeneraci si osobně myslím že to zas takový problém nebude.
Ty shyby taky zaberou na začátku trochu času a ještě k tomu to břicho na konci. |
A už jsme u prvního problému.
Tohle nevím kde jsi vzal, ale je to rozšířený jako mor.
Netuším co se za hodinu dá stihnout. Mně trvá přes 30 minut jen rozehřátí/rozcvičení a protažení na konci...
|
|
| nahoru |
|
 |
rulezz
|
Zaslal: út únor 28, 2012 7:57 pm Předmět: |
|
|
Je těžké dodržovat jídelníček ve škole.A peněz to vezme taky dost.Doma taky není pořád narvaná lednička potravinami které bych zrovna potřeboval.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: út únor 28, 2012 7:57 pm Předmět: |
|
|
No tak nám napiš co jsi v posledních dvou dnech jedl.
| rulezz napsal: | | Je těžké dodržovat jídelníček ve škole. |
Druhý problém: výmluvy .
|
|
| nahoru |
|
 |
rulezz
|
Zaslal: út únor 28, 2012 7:58 pm Předmět: |
|
|
no opravdu i v posilovně mi říkají že v objemovce tak max 45 min. Abych nepálil.
A taky není pořád taková chuť do jídla jakou bych si představoval.
Naposledy upravil rulezz dne út únor 28, 2012 8:00 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|