|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
brodequin

|
Zaslal: čt březen 01, 2012 2:07 pm Předmět: Korte + běh + hubnutí břicha |
|
|
Ahoj. Chci se zeptat lidí, co s tímto mají podobné zkušenosti. Asi půl roku jsem teď jel full-body / 2x týdně. Bylo to spíš na stagnaci, než na budování...ale chci to teď změnit a zase něco nabrat. Zároveň mám ale problémy s břichem. Mám ho pořád jaksi nafouklé a vystrčené, takže hrudník nemá šanci přesahovat :-) Je to demotivující :-)
A proto také běhám. Nicméně mi tato kombinace přijde kontraproduktivní. Zvlášť co se týče jídelníčku. Při cvičení Korte a pořádnému nabírání potřebuji jíst. A to víc než obvykle. Zároveň ale do sebe toho nechci cpát moc, jinak se toho břicha nezbavím. Je tedy možné, díky korte cvičení, nabrat svalovou hmotu, aniž bych musel pucovat lednici a pořád "sacharidovat"? S tím břichem si nevím už vůbec rady....ani u lékaře mi nic nezjistili, testy OK, tá hnusná gastroskopie taky, přesto jsem jak těhotnej. Ráno ho mám ale skoro plochý. No ale to není téma sem... :-)
Jde tedy zároveň cvičit korte a dávat pryč tuk?
Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt březen 01, 2012 5:55 pm Předmět: |
|
|
Lze.
Jinak jen na břichu nelze hubnout - bez chirurgického zákroku.
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: pá březen 02, 2012 4:26 pm Předmět: |
|
|
nicméně bych si ujasnil priority - buď nabírat a nebo hubnou, ne zároveň. k břichu - tam je otázka jestli tam máš opravdu nadbytek tuku, nebo máš jen ochablý hluboký břišní svalstvo, na to mi pomohlo "vakuum"
|
|
| nahoru |
|
 |
Pavelito

|
Zaslal: pá březen 02, 2012 4:33 pm Předmět: |
|
|
Běh + posilovna je ok
Při běhání posiluješ jak nohy ( které hlavně...) tak i střed těla ( břicho a spodek zad ) _________________ Ať to roste
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: pá březen 02, 2012 5:46 pm Předmět: |
|
|
| jirdano napsal: | | nicméně bych si ujasnil priority - buď nabírat a nebo hubnou, ne zároveň . k břichu - tam je otázka jestli tam máš opravdu nadbytek tuku, nebo máš jen ochablý hluboký břišní svalstvo, na to mi pomohlo "vakuum" |
A proc by ne? Pomalu nabirat kvalitni svalovou hmotu a zaroven spalovat tuk neni zase tak nemozne. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: pá březen 02, 2012 9:47 pm Předmět: |
|
|
| Draper napsal: |
A proc by ne? Pomalu nabirat kvalitni svalovou hmotu a zaroven spalovat tuk neni zase tak nemozne. |
nemožné ne, ale podle mě sou lepší způsoby, rozdělení objemovky a rýsovacího období má přeci důvod
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: pá březen 02, 2012 9:53 pm Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | | A proc by ne? Pomalu nabirat kvalitni svalovou hmotu a zaroven spalovat tuk neni zase tak nemozne. |
Víš co by ti na to řek ujo jurgen...
Možný to rozhodně je, ale chce to disciplínu a vůli jako kráva.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá březen 02, 2012 10:51 pm Předmět: |
|
|
| jirdano napsal: | | Draper napsal: |
A proc by ne? Pomalu nabirat kvalitni svalovou hmotu a zaroven spalovat tuk neni zase tak nemozne. |
nemožné ne, ale podle mě sou lepší způsoby, rozdělení objemovky a rýsovacího období má přeci důvod |
Možná má objemovka + rýsování o něco lepší výsledky, ale to neznamená že to je jediný způsob. Co jsem tak četl, jsou kulturisté kteří cvičí a stravují se tak, že rýsovací fázi prakticky nemají ... (jen před závody, kdy musí být skutečně na kost)
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: ne březen 04, 2012 7:17 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | ..Co jsem tak četl, jsou kulturisté kteří cvičí a stravují se tak, že rýsovací fázi prakticky nemají ... (jen před závody, kdy musí být skutečně na kost) |
to máš samosřejmě pravdu, ale nezapomínej, že tyhle kulturisté mají jednak ideální genetické předpoklady a jednak plnou skříň vitamínů
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne březen 04, 2012 9:05 am Předmět: |
|
|
| jirdano napsal: | | Mablung napsal: | | ..Co jsem tak četl, jsou kulturisté kteří cvičí a stravují se tak, že rýsovací fázi prakticky nemají ... (jen před závody, kdy musí být skutečně na kost) |
to máš samosřejmě pravdu, ale nezapomínej, že tyhle kulturisté mají jednak ideální genetické předpoklady a jednak plnou skříň vitamínů |
To mají ti druzí také a přesto si navzájem plnoceně konkurují.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: ne březen 04, 2012 1:44 pm Předmět: |
|
|
Technicky sice není možné zároveň nabírat svaly a shazovat tuky (s výjimkou úplných začátečníků), ale je možné střídat krátké cykly nabírání a shazování, případně minicykly, kdy má člověk v tréninkový den kalorický přebytek a v netréninkový den kalorický deficit. Zvlášť ten druhý způsob ale vyžaduje, aby sis přesně hlídal co jíš a kdy, což není pro každého. Navíc to trvá to déle.
Tloustnutí a hubnutí je z 80 procent věc stravy, nikoliv cvičení. Pokud budeš mít kalorický deficit, zhubneš. Problém je zhubnout a neztratit svaly :-) V tom ale běhání moc nepomáhá, spíš naopak.
Takže moje rada by byla přestat běhat, nastavit a pohlídat si 20% kalorický deficit s dostatkem bílkovin (to hlavně) a přejít na korte 3x týdně. Aspoň tak udělám já, až budu chtít rýsovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne březen 04, 2012 4:53 pm Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: | Technicky sice není možné zároveň nabírat svaly a shazovat tuky (s výjimkou úplných začátečníků), ale je možné střídat krátké cykly nabírání a shazování, případně minicykly, kdy má člověk v tréninkový den kalorický přebytek a v netréninkový den kalorický deficit. Zvlášť ten druhý způsob ale vyžaduje, aby sis přesně hlídal co jíš a kdy, což není pro každého. Navíc to trvá to déle.
Tloustnutí a hubnutí je z 80 procent věc stravy, nikoliv cvičení. Pokud budeš mít kalorický deficit, zhubneš. Problém je zhubnout a neztratit svaly :-) V tom ale běhání moc nepomáhá, spíš naopak.
|
No, ono máš neustále minicykly anabolismu a katabolismu, byť i v hodinových periodách.
Je celkem nesmysl udávat procenta jak je strava důležitá. Tloustnutí a hubnutí je věcí genetiky, stravy, cvičení a regenerace. Tyhle věci jsou částečně zastupitelné. Dvojčata která budou mít všechno stejné až na intenzitu tréninku mohou mít absolutně jinou váhu, pokud se ten trénink bude výrazně lišit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: ne březen 04, 2012 5:28 pm Předmět: |
|
|
Jak známo, 76.7 procent všech statistických údajů na internetu je vycucaných z prstu. :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
brodequin

|
Zaslal: po březen 05, 2012 1:09 pm Předmět: |
|
|
Děkuji všem :-) Ono to fakt nebude legrace no. myslim že tu stravu hlavně musim upravit. Zbytek se uvidí. Pockam si, jak na to telo bude ragovat. Beham musim a hlavne chci. Potrebuji fyzicku a tu v posilovne nenaberu. myslim tim, ze potrebuji nejake aerobni sviceni. neprehanim to, proto si davam spise nizsi tepovku na pohodu, min tak 30 -40 min. Tim clovek nic nezkazi. Navic zase bude prazska desitka a tak a nechci byt pozadu :-D
Ochable svalstvo nevim. Bricho cvicim pravidelne...spis ta sedava prace dela dost. Mirna hyperlordoza take. Dnes jdu k fyzioterapeutovi, tak uvidim co mi rekne.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: po březen 05, 2012 1:28 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|