Korte + běh + hubnutí břicha

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Korte + běh + hubnutí břicha  Úvodní stránka -> Trénink -> Korte + běh + hubnutí břicha
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
brodequin

PříspěvekZaslal: čt březen 01, 2012 2:07 pm    Předmět: Korte + běh + hubnutí břicha Odpovědět s citátem

Ahoj. Chci se zeptat lidí, co s tímto mají podobné zkušenosti. Asi půl roku jsem teď jel full-body / 2x týdně. Bylo to spíš na stagnaci, než na budování...ale chci to teď změnit a zase něco nabrat. Zároveň mám ale problémy s břichem. Mám ho pořád jaksi nafouklé a vystrčené, takže hrudník nemá šanci přesahovat :-) Je to demotivující :-)
A proto také běhám. Nicméně mi tato kombinace přijde kontraproduktivní. Zvlášť co se týče jídelníčku. Při cvičení Korte a pořádnému nabírání potřebuji jíst. A to víc než obvykle. Zároveň ale do sebe toho nechci cpát moc, jinak se toho břicha nezbavím. Je tedy možné, díky korte cvičení, nabrat svalovou hmotu, aniž bych musel pucovat lednici a pořád "sacharidovat"? S tím břichem si nevím už vůbec rady....ani u lékaře mi nic nezjistili, testy OK, tá hnusná gastroskopie taky, přesto jsem jak těhotnej. Ráno ho mám ale skoro plochý. No ale to není téma sem... :-)
Jde tedy zároveň cvičit korte a dávat pryč tuk?
Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt březen 01, 2012 5:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lze.
Jinak jen na břichu nelze hubnout - bez chirurgického zákroku.
jirdano

PříspěvekZaslal: pá březen 02, 2012 4:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nicméně bych si ujasnil priority - buď nabírat a nebo hubnou, ne zároveň. k břichu - tam je otázka jestli tam máš opravdu nadbytek tuku, nebo máš jen ochablý hluboký břišní svalstvo, na to mi pomohlo "vakuum"
Pavelito

PříspěvekZaslal: pá březen 02, 2012 4:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Běh + posilovna je ok

Při běhání posiluješ jak nohy ( které hlavně...) tak i střed těla ( břicho a spodek zad )
Draper

PříspěvekZaslal: pá březen 02, 2012 5:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jirdano napsal:
nicméně bych si ujasnil priority - buď nabírat a nebo hubnou, ne zároveň . k břichu - tam je otázka jestli tam máš opravdu nadbytek tuku, nebo máš jen ochablý hluboký břišní svalstvo, na to mi pomohlo "vakuum"

A proc by ne? Pomalu nabirat kvalitni svalovou hmotu a zaroven spalovat tuk neni zase tak nemozne.
jirdano

PříspěvekZaslal: pá březen 02, 2012 9:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:

A proc by ne? Pomalu nabirat kvalitni svalovou hmotu a zaroven spalovat tuk neni zase tak nemozne.

nemožné ne, ale podle mě sou lepší způsoby, rozdělení objemovky a rýsovacího období má přeci důvod
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: pá březen 02, 2012 9:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:

Víš co by ti na to řek ujo jurgen...

Možný to rozhodně je, ale chce to disciplínu a vůli jako kráva.
Mablung

PříspěvekZaslal: pá březen 02, 2012 10:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jirdano napsal:
Draper napsal:

nemožné ne, ale podle mě sou lepší způsoby, rozdělení objemovky a rýsovacího období má přeci důvod

Možná má objemovka + rýsování o něco lepší výsledky, ale to neznamená že to je jediný způsob. Co jsem tak četl, jsou kulturisté kteří cvičí a stravují se tak, že rýsovací fázi prakticky nemají ... (jen před závody, kdy musí být skutečně na kost)
jirdano

PříspěvekZaslal: ne březen 04, 2012 7:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
..Co jsem tak četl, jsou kulturisté kteří cvičí a stravují se tak, že rýsovací fázi prakticky nemají ... (jen před závody, kdy musí být skutečně na kost)

to máš samosřejmě pravdu, ale nezapomínej, že tyhle kulturisté mají jednak ideální genetické předpoklady a jednak plnou skříň vitamínů
Mablung

PříspěvekZaslal: ne březen 04, 2012 9:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jirdano napsal:
Mablung napsal:
..Co jsem tak četl, jsou kulturisté kteří cvičí a stravují se tak, že rýsovací fázi prakticky nemají ... (jen před závody, kdy musí být skutečně na kost)

to máš samosřejmě pravdu, ale nezapomínej, že tyhle kulturisté mají jednak ideální genetické předpoklady a jednak plnou skříň vitamínů

To mají ti druzí také a přesto si navzájem plnoceně konkurují.
Magumi

PříspěvekZaslal: ne březen 04, 2012 1:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Technicky sice není možné zároveň nabírat svaly a shazovat tuky (s výjimkou úplných začátečníků), ale je možné střídat krátké cykly nabírání a shazování, případně minicykly, kdy má člověk v tréninkový den kalorický přebytek a v netréninkový den kalorický deficit. Zvlášť ten druhý způsob ale vyžaduje, aby sis přesně hlídal co jíš a kdy, což není pro každého. Navíc to trvá to déle.

Tloustnutí a hubnutí je z 80 procent věc stravy, nikoliv cvičení. Pokud budeš mít kalorický deficit, zhubneš. Problém je zhubnout a neztratit svaly :-) V tom ale běhání moc nepomáhá, spíš naopak.

Takže moje rada by byla přestat běhat, nastavit a pohlídat si 20% kalorický deficit s dostatkem bílkovin (to hlavně) a přejít na korte 3x týdně. Aspoň tak udělám já, až budu chtít rýsovat.
Mablung

PříspěvekZaslal: ne březen 04, 2012 4:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Magumi napsal:
Technicky sice není možné zároveň nabírat svaly a shazovat tuky (s výjimkou úplných začátečníků), ale je možné střídat krátké cykly nabírání a shazování, případně minicykly, kdy má člověk v tréninkový den kalorický přebytek a v netréninkový den kalorický deficit. Zvlášť ten druhý způsob ale vyžaduje, aby sis přesně hlídal co jíš a kdy, což není pro každého. Navíc to trvá to déle.

Tloustnutí a hubnutí je z 80 procent věc stravy, nikoliv cvičení. Pokud budeš mít kalorický deficit, zhubneš. Problém je zhubnout a neztratit svaly :-) V tom ale běhání moc nepomáhá, spíš naopak.

No, ono máš neustále minicykly anabolismu a katabolismu, byť i v hodinových periodách.

Je celkem nesmysl udávat procenta jak je strava důležitá. Tloustnutí a hubnutí je věcí genetiky, stravy, cvičení a regenerace. Tyhle věci jsou částečně zastupitelné. Dvojčata která budou mít všechno stejné až na intenzitu tréninku mohou mít absolutně jinou váhu, pokud se ten trénink bude výrazně lišit.
Magumi

PříspěvekZaslal: ne březen 04, 2012 5:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak známo, 76.7 procent všech statistických údajů na internetu je vycucaných z prstu. :-)
brodequin

PříspěvekZaslal: po březen 05, 2012 1:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuji všem :-) Ono to fakt nebude legrace no. myslim že tu stravu hlavně musim upravit. Zbytek se uvidí. Pockam si, jak na to telo bude ragovat. Beham musim a hlavne chci. Potrebuji fyzicku a tu v posilovne nenaberu. myslim tim, ze potrebuji nejake aerobni sviceni. neprehanim to, proto si davam spise nizsi tepovku na pohodu, min tak 30 -40 min. Tim clovek nic nezkazi. Navic zase bude prazska desitka a tak a nechci byt pozadu :-D
Ochable svalstvo nevim. Bricho cvicim pravidelne...spis ta sedava prace dela dost. Mirna hyperlordoza take. Dnes jdu k fyzioterapeutovi, tak uvidim co mi rekne.
Magumi

PříspěvekZaslal: po březen 05, 2012 1:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud nechceš být bez kardia, doporučoval bych aspoň přejít na HIIT - high intensity interval training, je to šetrnější ke svalům. Tady k tomu najdeš spoustu článků: http://suppversity.blogspot.com/search?q=high+intensity+interval

Rychle na stránku:

Přejdi na: