originál je originál, i když existuje pár filmu a seriálů, který jsou úžasný i s dabingem . Takhle mě napadá třeba Pulp fiction , Vydra tam válí na celý čáře. Nebo Mrazík, Vykoupení z věznice Shawshank atd...
_________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
„Jdi statečně dopředu, protože každá zkušenost je lekce.“ - Bruce Lee
Jo to Pulp Fiction je pro me v dabingu daleko lepsi, dival sem se na nejake videa na tube v originale a je to pro me ubohe, ten dabing tomu dava uplne jine grady.
treba tato scenka me prijde v originale uplne o nicem.
Jo to Pulp Fiction je pro me v dabingu daleko lepsi, dival sem se na nejake videa na tube v originale a je to pro me ubohe, ten dabing tomu dava uplne jine grady.
Sorry, ale ta čeština je fakt směšná, navíc k tomu černochovi vůbec nesedí, a to frázovní je taky úplně o něčem jiném
Dobrej dabing mě napadá snad jen Přátelé, Simpsonovi nebo Louis de Funes v podání Františka Filipovského, ale originál je stejně vždycky lepší.
Ale jak psal někdo výše, proč se předabovávají staré filmy? Již několikrít jsem si všimnul, že starší nadabované filmy namluvil někdo jiný. To potřebujou utratit prachy?
_________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
Jen mimochodem, o Přátelích jsem si taky říkal, jak mají skvělý dabing a imho stejně originálu nesahají ani po kotníky. Se Simpsnama souhlasím. :)
Bombay napsal:
Dabing překousnu.
Ale jak psal někdo výše, proč se předabovávají staré filmy? Již několikrít jsem si všimnul, že starší nadabované filmy namluvil někdo jiný. To potřebujou utratit prachy?
Protože na původní dabing má autorský práva jiná stanice a zřejmě je vyjde levněji to udělat znovu. Taky to nesnáším; Biga Lebowskiho jsem v původním dabingu hledal asi tři hodiny...
Sere mě zaříkávač kačen. Překousnu, když mezi sériema stačí člověka zdržet třeba o minutu víc, ale jakmile mi začal při cvičení noh vyprávět o stavebním spoření a o tom, jak on a jeho kamarádi jezdí v náklaďáku, když začal s některýma cvičícíma lidma rozebírat můj trénink, tak jsem ho opravdu už musel poslat někam.
Sorry, ale ta čeština je fakt směšná, navíc k tomu černochovi vůbec nesedí, a to frázovní je taky úplně o něčem jiném
Dobrej dabing mě napadá snad jen Přátelé, Simpsonovi nebo Louis de Funes v podání Františka Filipovského, ale originál je stejně vždycky lepší.
Nesmysl. Ten dabing je jednak dobrej, a za druhý je geniální překlad. To ale člověk ocení a pochopí jedině když umí hodně slušně anglicky.
Zrovna Pulp je jeden z mála filmů co se vyplatí mít v obou verzích.
Nesmysl. Ten dabing je jednak dobrej, a za druhý je geniální překlad. To ale člověk ocení a pochopí jedině když umí hodně slušně anglicky.
Zrovna Pulp je jeden z mála filmů co se vyplatí mít v obou verzích.
Použitá úroveň angličtiny je průměrná a člověk na běžné úrovni by si film měl vychutnat v originálu s titulky (ti o trochu lepší bez).
Add ta ukázka na předchozí straně... to přece nemyslíte vážně, vždyť je to hrůza.
Souhlasím s jednou věcí - pokud vidíte dobře nadabovaný film tak se vám potom už v originále moc nezdá, taky znám pár případů (Psí Vojáci, Forest Gump).
A pro člověka, který má filmy rád, nepřichází nějaký dabing vůbec v úvahu. Osobně neumím sice tatarsky (estonština), ale film Klass by byl s dabingem zase další zkažená podívaná...
U mě je to jednoduchý....
každej film v originálu a německý a český filmy ignoruju, protože němčina mě irituje a český filmy jakožto neznalec a ignorant nemám vůbec rád až na pár vyjímek (Snowboarďáci, Princezna ze mlejna :D )
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru