Další pc trapnej dotaz...

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 42, 43, 44 ... 125, 126, 127  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Další pc trapnej dotaz...  Úvodní stránka -> Na smazání... -> Další pc trapnej dotaz...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2012 9:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak (a)synchronní čipy netuším co je, možná mi něco uniklo - osobně vím o jediným zásadním rozdílu, což je buď MLC nebo SLC typ čipu. V praxi se se SLC už moc nesetkáš a když tak v SSD určených do "enterprise" sféry, kde jsou ceny někde úplně jinde

O mrznutí jsem nic neslyšel, jediný problém byl zřídka se vyskytující smazání/chcípnutí celýho SSD, ale to už bylo vyřešeno firmwarem před cca půl rokem. Naopak u SandForce se řešilo padání do modrý smrti. Zajímavost je, že u Intel 520 se to neděje - viz co jsem psal v posledním příspěvku.

Technicky vzato nemá SSD schopný pracovat v SATA3 režimu význam, ale
1) je to investice do budoucna (SSD vydrží docela dlouho i přes katastrofický pseudoteorie některých zdrojů)
2) ty ceny nejsou o tolik jiný - můj Intel 320 160GB stojí v Alze 6600, a 520 180GB 6300 - takže koukám lepší je dokonce levnější
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2012 9:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2012 9:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky si myslím!
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2012 9:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

SLC technologie je dobrá, ale umírá i v Enterprise sféře, protože je to fakt drahý. Nedovedu si představit, že by někdo koupil diskové pole s SLC SSD s normální velikostí :-)

Stavím IBM storage a jako, že jsem ještě SSD neodpanený, tak 200GB MLC IBM SSD stojí 3000,- $ :-)

Jinak se vším, cos napsal, naprosto souhlasím
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2012 9:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

herza napsal:
rozhodně nekupovat 5400 RPM. Disk je hodně podcenovaný, ale v podstatě CPUčka jsou v současné době naddimenzovaný, paměti je na poměry klienské stanice také dost a před 3 lety jsem si kupoval C2Q s 8 GB RAM a pořád si s tím vystačím, ovšem, co se za tu dobu hodně změnilo jsou pevné disky, na které visí přístupová doba k datům, zápisy a čtení, což pochopitelně v konečném důsledku ovlivňuje rychlost spouštění a čtení dat. Takže v současné době upgrade v podobě pevného disku, či SSD, je to nejlepší, co můžeš udělat pro jakýkoli počítač

SSD do 3000,- do toho bych nešel
To bych si radši koupil Hybridní disk, který má také slušný výkon a je za výrazně menší částku

Momentuse seženeš za rozumné peníze a budeš spokojený

Na ten jsem se taky díval. Jen má nevýhodu v hlučnosti a asi to bude topit víc než 5400.

Zkusím se ještě podívat i na ten seagate.
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2012 9:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

já si myslím, že uslyšíš maximálně jeho seek a s tím topením to bude stejné jako u jakéhokoli 7200RPM disku, stavěl jsem si na tom diskové pole, pro svoje demo a zatím mám 4 v RAID 10 a s hlukem to není tak hrozný
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2012 9:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Teplota problém nebude, i když samozřejmě disk topí víc než SSD (ale o tom se teď nebavíme). Pokud si ceníš svých nervů, vyplatí se investovat 3k navíc.
Neboli na disk se vyser :)
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2012 9:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tady si to rozdává s Raptorem

herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2012 9:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No a zde oba dostávají nehorázně na prdel od Intelu :-)

Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2012 9:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Octopuss napsal:
Teplota problém nebude, i když samozřejmě disk topí víc než SSD (ale o tom se teď nebavíme). Pokud si ceníš svých nervů, vyplatí se investovat 3k navíc.
Neboli na disk se vyser :)

Takže 5400 ot. disk tedy ne.

Zůstává seagate momentus XT se 750 GB a 8 GB SLC nebo intel 120 GB řady 320.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2012 10:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Intel 520 , ne 320

http://www.alza.cz/intel-520-120gb-ssd-d298662.htm

Hybridní disk bych nebral. Je to sice zajímavej paskvil, ale nevěřil bych tomu. Podle mě tím žádnou extra výhodu nezískáš, a naopak tam máš teoreticky víc součástí co se můžou podělat. Vem to SSD :)
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út březen 13, 2012 8:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak se mi podařilo zachránit data z části disku (tak třetinu).
Zítra jdu koupit 1 TB 2,5 externí disk na zálohy (moje 160 GB disky už nestačí).

V Alfě v Ostravě vyprodali SSD intel 520.
Zítra ho nutně potřebuji (jedu na hory a NB beru s sebou, že ho do neděle dám dokupy).

Je tam Kingston hyper X , který by měl být opravdu hodně rychlý (prý občas nekompatibilní s deskou od MSI a Asusu, což nemám)

nebo Crucial M4 , na kterého pějí slávu na zahraničních forech nebo pomalejší a spolehlivý intel 320 ( který prý sežere nejméně).
Při benchmarku jsou rozdíly docela velké, ovšem prý pro běžného uživatele okem téměř nepostřehnutelné:o). Posun oproti 5400 rpm disku to bude s každým z nich (snad).
Moje firemní data mají 37 GB, tj. kromě systému, office a pár programů max. do 5 GB, tam asi stabilně nic moc dalšího nebude, tj. kapacita 120 GB, by mohla stačit (holt filmy budou jinde:o))

Vzhledem k tomu, že mám SATA 1 a čeká mě změna BIOSu, po kterém by měla být zpřístupněna SATA 2, nepředpokládám, že bych mohl využít více než polovinu toho, co uvádějí výrobci disků.

NB chci mít tak ještě 3 roky a za tu dobu bude stát 120 GB SSD tak dvojku, tj. nyní zakoupený disk by šel do desktopu bráchovi jako systémový disk s tím, že nový stroj bude s SSD.

Z těch tří zmiňovaných - který disk byste zvolili? Je mezi nimi vysloveně problematický? (pokukoval jsem po 240 GB OCZ Agility 3, ale strach mi nedovolí ho koupit).
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: út březen 13, 2012 8:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Intel 320. Žádný překvapení. Je to držák.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út březen 13, 2012 8:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky - načítám na forech zkušenosti a jediné na čem se tam shodují, že OCZ určitě ne:o)

Ten Kingston je hodně rychlá věc, srovnatelná s intel 520, ale stabilita nade vše ( u mě), tj. asi půjdu do intelu.

Octopus - je třeba na té 320ce nějak aktualizovat firmware nebo s ním nemusím nic dělat?
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: út březen 13, 2012 9:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslím, že když koupíš dneska, už tam bude poslední verze.
Vždycky můžeš ověřit co tam je za verzi buď hrabáním se ve Správci zařízení, nebo si můžeš stáhnout Intel SSD Toolbox
kód:
http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&ProdId=3350&DwnldID=18455&ProductFamily=Solid+State+Drives+and+Caching&ProductLine=Intel%c2%ae+High+Performance+Solid+State+Drive&ProductProduct=Intel%c2%ae+SSD+320+Series+(120GB%2c+2.5in%2c+SATA+3Gb%2fs%2c+25nm%2c+MLC)&lang=eng

forum takhle dlouhej odkaz už nepřelouská : (

a poslední firmware
kód:
http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&ProdId=3350&DwnldID=18363&ProductFamily=Solid+State+Drives+and+Caching&ProductLine=Intel%c2%ae+High+Performance+Solid+State+Drive&ProductProduct=Intel%c2%ae+SSD+320+Series+(120GB%2c+2.5in%2c+SATA+3Gb%2fs%2c+25nm%2c+MLC)&lang=eng

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Další pc trapnej dotaz... Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 42, 43, 44 ... 125, 126, 127  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: