Proteinový nápoj

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Proteinový nápoj  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Proteinový nápoj
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
JoanL

PříspěvekZaslal: út březen 27, 2012 6:39 pm    Předmět: Proteinový nápoj Odpovědět s citátem

Zdravím, rád bych se zeptal na proteinový nápoj, bylo mi řečeno, že bych ho měl vypít po tréninku abych doplnil proteiny atp..

Dělám p90x, takže bych to odcvičil a pak do 20 minut vypil ten nápoj.. ale jakej? A kdy se pije? Můžu ho pít každej den po docvičení? jen po tréninku?

Moc nestíhám svačinu po treninku a ani nevím čím doplnit sacharidy a proteiny, takže tohle by se mi hodilo.. Takže jak ho používat? je vhodný tenhle? A existují i nějaký menší? Kterým se vyhnout? Cokoliv mi pomůže, děkuji.

Taky mi bylo ještě řečeno, že mám vzít 20g hroznového cukru, 30g proteinu, smíchat to dohromady a zalít mlíkem...

Zkusil jsem to a nedalo se to vypít.. co mám teda dělat?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: út březen 27, 2012 6:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pochybujem, ze niekto ti tu bude opisovat to, co uz odznelo milion krat a poucat ta o ABSOLUTNYCH zakladoch. Tieto si vyhladaj na mainwebe.
K veci, proteinovy napoj, pripadne aj so sacharidmi po treningu je vhodny. Kolko coho, to zavisi od intenzity treningu, tvojej vahy a dalsich okolnosti. Hroznovy cukor po treningu dokaze priamo doplnit pecenovy glykogen, ten ked je plny, zvysok ide rovno do tuku. Skor by som zvolil uz dostupne sacharidy s nizkym GI. Co to znamena, to si precitaj. Protein v mlieku zvycajne chuti ovela lepsie ako vo vode (az na vynimky).
kuše

PříspěvekZaslal: út březen 27, 2012 7:03 pm    Předmět: Re: Proteinový nápoj Odpovědět s citátem

JoanL napsal:
Zdravím, rád bych se zeptal na proteinový nápoj, bylo mi řečeno, že bych ho měl vypít po tréninku abych doplnil proteiny atp..

Dělám p90x, takže bych to odcvičil a pak do 20 minut vypil ten nápoj.. ale jakej? A kdy se pije? Můžu ho pít každej den po docvičení? jen po tréninku?

Moc nestíhám svačinu po treninku a ani nevím čím doplnit sacharidy a proteiny, takže tohle by se mi hodilo.. Takže jak ho používat? je vhodný tenhle? A existují i nějaký menší? Kterým se vyhnout? Cokoliv mi pomůže, děkuji.

Taky mi bylo ještě řečeno, že mám vzít 20g hroznového cukru, 30g proteinu, smíchat to dohromady a zalít mlíkem...

Zkusil jsem to a nedalo se to vypít.. co mám teda dělat?

ty vole...
Petlisek

PříspěvekZaslal: út březen 27, 2012 7:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Po treninku se doporučuje hlavně gainer. Tělo první dvě hodiny doplňuje předběžně glykogen, zhruba po dvou hodinyách bych až příjmal proteiny v podobě masa + přílohy, a nebo protein, půl hodiny paza, menší porce masa a přílohy.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út březen 27, 2012 7:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Petlisek napsal:
Po treninku se doporučuje hlavně gainer. Tělo první dvě hodiny doplňuje předběžně glykogen, zhruba po dvou hodinyách bych až příjmal proteiny v podobě masa + přílohy, a nebo protein, půl hodiny paza, menší porce masa a přílohy.

Tak tohle je hodně diskutabilní a já bych to osobně takto zcela jistě nedělal.
U.B0B

PříspěvekZaslal: út březen 27, 2012 7:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

JoanL

PříspěvekZaslal: út březen 27, 2012 10:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To jsem si všechno právě přečetl.. ale jsem už z toho totálně zmatenej a potřebuju aby mi někdo řekl jak to přesně udělat a já se podle toho řídil, stručně a laicky..

Protože 20g glukopuru + 30g proteinu a zalít mlíkem je dost nechutný.. Dokonce mi bylo sděleno abych dal 99g glukopuru na svou váhu... tak nevím jestli mě chtěji zabít nebo jak..

Zkrátka gainer určitě koupim, ale nemohu teď.. tak mě napadlo co třeba hned po docvičení vypít vodu s 20g glukopuru a k tomu pak pít ten protein?

Vím, že to tu hodně lidí řešilo, lecos jsem o tom četl, radil se s kamarady, ale každej řekl něco jinyho a já jsem z toho úplně mimo..

Tak bych vás poprosil o laický řešení např. to co jsem psal

20g glukopuru + 30g proteinu + zalít mlíkem..

Nějak takhle bych to potřeboval vysvětlit :/
U.B0B

PříspěvekZaslal: út březen 27, 2012 10:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vetsinou, co se tady da vycist, se pise

- sacharidy (trebas glukopur, maltu apod.) dat 1-10 minut po treninku
- protein (suplement) 1-20 minut po cviceni
- jidlo cca 40 - a dal... minut po trenalu
- a to milko, to na noc. protein pres den do vody, na noc do mlika ...
- + jak se pise v clanku vitaminy mineraly ...

tak nejak se to tu na foru pise. nekdo dava hned, nekdo po pauze, proto ty rozmezi...

nebo mrkni trebas jeste sem - Suplementační pyramida pro svalový objem a sílu apod...

nadruhou stranu, mel by si mit v prve rade poradku stravu/jidelnicek, tyhle veci uz sou tak nejak navic (supluji) nebo kdyz se zrovna nezadari (supluji) ...

navic nepises co je tvym cilem a pod. nebo jestli patris k tem, kteri kdyz 2 dny poradne neji, tak maji panickou obavu, ze jim zmizi vsechny svaly na tele, vcetne toho srdecniho. proto radeji nejedou ani na 14 dni na dovolenou, aby leta driny neprisli v nivec .. :)
JoanL

PříspěvekZaslal: út březen 27, 2012 11:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No takže bych třeba mohl udělat to, že bych si dal pak po docvičení glukopur 20g rozpuštěnej ve vodě. A potom po 10 minutach protein 30g? Chapu to správně?

Já docvičim ve 13h zhruba.. to mi vychází přímo na svačinu, takže bych místo svačiny dal tohle, pak v 15h mam oběd.

Chci to pít jenom po docvičení abych doplnil vše normální a pak si dávám teplý oběd, maso, rýže atp.. 1x denně ten nápoj..

Já to chci dělat tak aby to bylo správně.. ale vyhl bych se rád tomu, aby mi bylo špatně.. ale jsem z toho úplně mimo každej mi tvrdí něco jinýho.

Jídelníček mám celkem v pořádku, všechno zdravý.. vyhýbám se tučným jídlům atp.. 5x denně jim.

Mým cílem je zhubnout.. a až zhubnu tak nabrat svaly. Cvičím 6x týdně. Když třeba nestihnu nějaký jídlo tak obavu mám no.

Děkuji za ochotu, absolutně se v tom ztrácím : (
owar

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2012 12:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tezko ti neco radit, kdyz tady napises tak povrchni otazku bez jakyhkoliv informaci o sobe..
vek, vyska, vaha, jidelnicek, cile?
pokud chces zhubnout, tak ihned po cviceni je prijem CEHOKOLIV hodne diskutabilni, spis kontraproduktivni..
JoanL

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2012 9:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Moc se omlouvám.. teprve jsem s tím začal.

16 let, 180cm, 99kg, jídelníček bych sem musel poslat případně.. a cíle jsou takový, že chci zhubnout a potom nabrat svaly.. nevim o kolik kg ale zhubnout..

Jde mi o to, abych doplnil vše potřebný po docvičení, dřív jsem si dal normálně svačinu rohlík se sýrem a zeleninou nebo tak.. a právě teď nevím jak se poprat s tím proteinem.. teď mi jde hlavně o zhubnutí.
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2012 11:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pozri, na tvoj vek a vysku ta vaha je teda dost vysoka. Predpokladam, ze tuku tam bude pozehnane. Cize rozhodnutie najprv schudnut a potom sa pokusit naberat cisto je z mojho pohladu velmi spravne.
Tieto informacie zaroven dost menia situaciu. V ziadnom pripade by som po treningu nedaval glukozu, ani maltodextrin, resp., teda ziadne sacharidy, len cisty kvalitny protein. Vybral by som nejaky viaczlozkovy a zaradil by som ho ihned po treningu. Ja mlieko nepijem (poväcsine), takze protein rozrabam len vo vode. To by som ti aj odporucil.
A este jedna vec, zabudni na akekolvek rychle sacharidy! Ale to je na dlhu diskusiu.
owar

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2012 12:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

v jednom ohledu bych s tebou nesouhlasil..jelikoz cil je maximalizace paleni tuku a telo pali jeste asi hodinu po ukonceni aktivity, tak jakykoliv prijem kalorii je v podstate nezadouci, protoze ten proces zastavi..takze bych do hodiny po treninku vubec nic nekonzumoval..jinak samozrejme souhlas..
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2012 12:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V podstate mas uplnu pravdu. Ja v diete uzivam bcaa pred pocas aj po trenignu :), ale niektore veci mozno robim zo zvyku... Urcite je lepsie po treningu pockat a az tak zaradit nejaky napoj. V podstate je to viac menej o ochrane svalovej hmoty pri tvrdsej diete, ale nepredpokladam, ze Joan ma na sebe vela svalov...takze je najlepsie sa sustredit hlavne na zhodenie sadla. Alebo sa vykaslat na doplnky, na 100% poriesit jedalnicek a pojde to.
owar

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2012 12:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

je to tak jak pises..
klidne se obejdes bez doplnku, zvlast v 16 letech..pokud nejsi nejak nemocny, tak to pujde s vyvazenym jidelnickem a dostatecnou fyzickou aktivitou samo..ale kdyz uz mas ten protein (zase otazka jaky?), tak ho zaradit samozrejme muzes a urcite s dietou pomuze, jen v jinych intervalech..

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Proteinový nápoj Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: