Proteinový nápoj

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Proteinový nápoj  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Proteinový nápoj
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
JoanL

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2012 1:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuji mockrát, už jsem se v tom trochu zorientoval..

Ano, je hodně tuku, takže bych to rád shodil a pak pracoval na svalech. Čili docvičim a pak za hodinu si mám dát protein? Bez glukopuru atp?

Otázka ale je taková, že já docvičim a potom přímo mám mít svačinu podle času.. a kdybych čekal hodinu a pak dal protein, tak hned za hodinu je znova oběd.. nevím jestli se to hodí

protein mam Hy-Pro Deluxe nějakou malinu či co.. 500g.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
owar

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2012 2:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

muzes sem postnout tvuj jidelnicek a pitnej rezim, at je videt jestli mas vubec zmaknuty principy?
jinak, po cviceni bych v tvem pripade nic nekonzumoval..jenom pit cistou vodu a klidne navazat az tim obedem..nevim jaky mas moznosti..leze to z tebe jak z chlupaty deky
JoanL

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2012 3:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pitnej režim no.. nemám to přesně na litry.. ale přes den vypiju dost čaje.. zelenej, černej.. nebo vodu.. zkrátka přes den piju celkem dost.. k jídlu též. Po cvičení jak říkám mi vyjde přímo v 13h ta svačina.. tak jestli místo ní dát ten protein a pak počkat do oběda.. a nebo nevim...

Takže snídaně v 10:30, svačina 13:00, oběd 15:00, svačina 18:00, večeře 20:30. Některý se mi opakují, protože ty jídla mám rozdělený na dny.. 7 dní.. abych se v tom orientoval.. ale nerad bych vás tím pletl.

Snídaně

Houbová omeleta (1x)
Čerstvé jahody (miska)
Tvaroh 1% (224g)
Celozrnná bageta plněná sýrem, rajčaty
Cereálie + kakao
Plněný celozrnný rohlík/houska (tvrdý sýr, rajče, okurka, salát)
Lučina s pažitkou + tmavý chléb (2ks)
Omeleta z vajec + brokolice, rajčata
Míchaná vajíčka (rajčata, brokolice)
Plněné celozrnné pečivo tvrdým sýrem, rajčaty, paprikou
Drožďová pomazánka
Cereálie + mléko
Bílý jogurt + vločky/cereálie
Vajíčková pomazánka (2x)
Cereálie + mléko
Bílý jogurt + vločky/cereálie
Vajíčková pomazánka (2x)
Plněné celozrnné pečivo (rajčata, paprika, salát, sýr)
Rohlík namazaný taveným sýrem + rajčata
Míchaná vajíčka s brokolicí
Plněný celozrnný rohlík s tvrdým sýrem, okurkou, rajčaty, paprikou
Vajíčková pomazánka

Svačina
Pomazánkové máslo + celozr. pečivo (2x)
Bílý jogurt
Ovoce 1ks (banán, jablko)
Obložená celozr. bageta (šunka/uzená ryba,sýr, vajíčko)
Ovocný jogurt a ovesné vločky/cereálire
Ovoce 1ks (banán, jablko)
Lučina s pažitkou namazaná na celozrnný rohlík + rajčata
Proteinová sušenka (tyčinka)
Mléko
Pomazánkové máslo + celozr. pečivo (2x)
Obložená celozr. bageta (šunka/uzená ryba,sýr, vajíčko)
Proteinová sušenka/tyčinka
Bílý jogurt + 2ks celozrnného pečiva
Ovoce 1ks (banán, jablko, ananas..)
Ovocný jogurt + 1ks celozrnného pečiva
Proteinová sušenka/tyčinka + ovocný džus
Plněný celozrnný rohlík šunkou

Oběd
Salát šéfkuchaře
Kuřecí prsa na přírodno (200g), rýže natural (150-200g) + zeleninový salát
Rybí filé (200g), treska, pstruh, losos,.. + vařené brambory (150-200g)
Tuňák ve vlastní šťávě 200g + rýže vařená 2 kopečky + zeleninový salát
Těstovin celozrnné (250g) s rajčat. protlakem se zeleninou (100g) + sýr Eidam
Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami
Kuřecí salát
Zelený salát (2 misky)
Zeleninová polévka (1 miska)
Těstoviny s houbami a kuřecím masem.
Losos (200g) + rýže natural (150-200g)
Rizoto + posypaný sýr, okurka
Karbanátky (2ks) +bramborová kaše
Brokolicová polévka
Těstoviny (250g) s rajčat. protlakem se zeleninou (100g) + zelenina (dušená)
Zimní salát
Tuňákový salát
Zeleninový salát (2 misky)
Fazole
Kolínka s rajskou a papriky
Zeleninový Raqout
Coleslaw (1/2 misky)
Zeleninová polévka
Obložená mísa (hermelín, rajčata, okurka, cibule, šunka, tvrdý sýr...) + 2ks celozrnného pečiva
Rýže s mletým masem a zeleninou

Svačina
Sojové ořechy (56g)
Ovocný jogurt + 2ks celozrnného pečiva
Obložený tmavý chléb (šunka, tvrdý sýr, rajče)
Korbáčik (28-56g)
Zeleninový salát s
tvrdým sýrem (100g)
Sušený syrovátka + rohlík
Rohlík se sýrem + polovinu jablka
Cereálie + mléko
Sojové ořechy (56g)
Ovoce 2ks (banán, jablko, kiwi)
Hermelín (3-4ks) + celozrnný rohlík
Zeleninový salát (miska)
Tmavý chléb s lučinou s pažitkou (2ks)
Tvaroh 1% (224g)
Obložený tmavý chléb (šunka, rajčata)
Zeleninový Salát s tuňákem (rajčata, paprika, cibule, salát..)
Bílý jogurt s cereáliemi

Večeře
Losos (144g) s rýží
Divoká rýže (miska)
Papriková polévka (miska)
Rybí filé na přírodno (200g) s rýží a dušenou zeleninou (200g)
Tuňák ve vlastní šťávě (200g) + zeleninový salát (200g)
Omáčka s rýží
Zelené fazole (1/2 misky)
Omeleta z vajíček (rajčata, šunka, brokolice)
Kuřecí maso, příloha (rýže, těstoviny, brambory) + zelenina (dušená nebo salát)
Zeleninová polévka + 2ks celozrnného pečiva
Divoká rýže (miska)
Salát s tuňákem (rajčata, paprika, cibule, salát..)
Zimní salát
Losos s rýží natural (150g) + zeleninovým salátem (150g)
Plněná celozrnná houska (šunka, rajčata, paprika)
Zeleninová pánev
Divoká rýže (miska)
Cuketová polévka (miska)
Plněné pečivo šunkou a okurka
Zapečená cuketa se šunkou
Divoká rýže (miska)
Nudle s omáčkou
Obložená mísa (zelenina, šunka)
Nudle s cuketou a šunkou
Zelenina v pánvi s masem
Spashett

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2012 3:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

twe snad to neni jidelnicek na jeden den
JoanL

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2012 3:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To taky neni na jeden den, ale na týden :D ale vybírám si z toho jídla a střídám to.. jen jsem to pro jistotu poslal celý
owar

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2012 3:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

uffffff..tak nejak jsem to zbezne prelouskal, ale nemuzes to nejak roztridit, co konkretne z toho jis jako jedno jidlo, kdyz uz teda? potom je taky tezko rict co ty ruzny pojmy znamenaji..takze co znamena konkretne:

-Houbová omeleta?
-sýr?
-cereálie?
-omeleta z vajec/michana vejce (jak je pripravujes?)
-drozdova pomazanka snad ani nechci vedet co znamena
-tavenej syr rovnou z jidelnicku vyhod
-pomazankove maslo (stejnej hnus jako tavenej syr) nahrad cerstvym maslem
-uzena ryba?
-proteinova susenka/tycinka?
-bacha na dzusy, spousta zbytecnyho cukru, jestli nemas cerstve vymackany
-salat sefkuchare?
-koleslaw snad ne..
-hermelin snad ne..
-sunka?
-sojove orechy?
-omacka s ryzi??
-nudle s omackou??

zkus to nejak vysvetli..
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2012 4:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Owarovi drzim palce a prajem kopu trpezlivosti... Toto nebude lahke.
owar

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2012 4:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

diky v jeho veku jsem na tom byl stejne
JoanL

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2012 4:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Houbová omeleta.. prostě vajíčka a do toho dát pár žampionů
Sýr tvrdej, nevim jakej.. nejspíše eidam atp
cereálie moc teda nejim.. a nechapu otazku.
omeleta z vajec/michana vejce ... ja je nepřipravuju, takže fakt nevim jak na to odpovědět..
drožďová pomazánka - droždí, vejce, cibule, sůl, máslo, pažitka. odkaz na recept nejde..
tavenej sýr teda vyhazuju, pomazankovy maslo též.
uzena ryba.. to nevim jak je myšleno, nejedl jsem ji ještě vůbec.. mam ji dat pryč?
proteinova tyčinka, misto sladkýho a bílkovin.. např. 34% a jsou dobrý :D
džusy kupuju 100% budu si davat pozor at nekupuju nějakej chemickej hnus
salát šéfkuchaře to sám nevím co je.. to jsem si přečetl v jednom jinym jidelničku a přidal.. takže to připadně též dám pryč
koleslaw, hermelin teda ne? to jsem se opět dočetl v jinym jidelničku
šunku dietní.. 1 platek prostě to dát do něčeho plněnýho aby to nebylo jen tak
sojový ořechy jsem se též dočetl ale ještě je neměl.. tak nevim co s nimi :)
omáčka s rýží.. to též těžko říct.. kuchař fakt nejsem :D a nudle též.. takový ty čínský.. já nevařim a nemam ponětí jaká omáčka a z čeho.

Vážím si tvé pomoci, děkuji ti.
owar

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2012 5:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to bude tezsi, nez jsem si myslel
-ono je docela podstatny co konkretne konzumujes..ne rict syr, ale nevim jakej..neni syr jako syr a tak je to u vseho..
-do diety se obecne doporucuje konzumovat tvrdy syry do 30% obsahu tuku v susine..je celkem uplne jedno jestli je to eidam, gouda nebo cokoliv jinyho..dulezity je obsah toho tuku..
-cerealie..to je docela obecnej pojem..takze cerealie jsou obecne dobra vec, jenze vetsina lidi si predstavi cerealie jako napr. nesquik, cini-minis, cheerios atp. a to zrovna dietni veci nejsou, takze by ma zaujimalo, vojin kefalin, co si mam pod tim pojmom cerealie predstavit..
-ty michany vejce pokud mozno na minimu nebo vubec bez tuku pripravovany..nekdo pridava treba jeste spek nebo slaninu..tak to vubec..kdyz uz, tak staci kapka oleje..maslo vubec..
-s tou uzenou rybou jsi mi zase prilis nepomohl..jak ti mam rict jestli jo nebo ne, kdyz ani ty sam nevis co to vlastne je?
ale spis ne i tak..
-proteinova tycinka misto sladkyho a bilkovin..hmm..vi jakej je rozdil mezi proteinem a bilkovinou? mimochodem v tech protycich je nekdy (vetsinou dost sachru), ale lepsi nez celej slehackovej dort, to jiste..nebudem to hrotit..
-jak jsem rekl, dzusy (i 100%) jsou plny cukru..kdyz uz, tak redit vodou 1:1 a neprehanet..ale vzdycky jsou lepsi freshe, nez kupovany koncentraty..a jsou i levnejsi..logicky..jen to da holt vic prace..
-koleslaw je plny majonezy, ne..hermelin ma vetsinou 45% a vic tuku, takze taky ne..a vubec..mas tam tvaroh 1% a klidne si tam das hermelin nebo buhvi jakej syr..do diety rozhodne ne..
-sunka dietni..zase tady je dulezity obsah masa..ale kdyz to ma ASPON 80% tak cert to vem..ale jestli muzes kupovat sunku s vice jak 90% masa, tak tim lip..coz taky znamena, ze musis zacit nebo nekdo, kdo u vas nakupuje, cist etikety a zajimat se o slozeni potravin..
-sojovy orechy, to je vul normalni orechy ti nechutnaji? tak 30g orechu je 1 porce..ne soleny! vsechno pekne natural..
-nudle s omackou, ryze s omackou..to je fakt spatny..to jsou jenom sacharidy..v diete spatny, v objemu zbytecny..kdyz uz teda MUSIS mit ryzi nebo nudle (btw ty bych uplne vyradil), tak pridej aspon naky libovy maso..respektive popros maminku nebo tatinka nebo kdo vari..

dal se snaz jist primereny porce..ne, ze sezeres dva pytle rejze, pul kilo masa a litr omacky najednou..taky se snaz v prubehu dne ty porce omezovat, zmensovat..kdyz bys mel hlad vecer, tak muzes treba vypit odmerku toho proteinu s vodou..
co me jeste napada..muzes zaradit syr cottage, mozzarelu, olomoucky syrecky..nevim..do tech salatu pridavat trochu kvalitniho olivovyho oleje..
ale spoustu veci, ktery povazuju za automaticky jsem treba zapomel..neni to tak jednoduchy jak si mozna myslis, ale kdyz vytrvas, kdyz se budes v tomhle ohledu trochu vzdelavat, tak uspejes..
JoanL

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2012 5:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak jsem zapátral v ledničce a jedná se o sýr eidam :D
budu si teda dávat na ten tuk pozor, ale neřekl bych, že eidam je nějak moc tučnej :D
cerealie.. jo to si představim i já.. mám nějaký Viva Cinnamon Cereals.. na můj vkus moc sladký, takže je nekoupim už.
všeobecně všechny jidla nejsou na tuku.. co nejméně to prostě jde, aby se to nespalilo a podobně :D špek, slanina to vůbec.. nic takovýho nejim ani nepřidavam.
no uzenou rybu jsem snad pořádně nejedl, řidil jsem se podle jidelníčků a dal to nějak dohromady.. protože jsem nechtěl davat věci pryč jen proto, že jsem je nejedl nebo mi nechutnaj.. :D
ty tyčinky budu jíst minimálně, ale když dostanu chut na sladký tak je to myslim lepší než cokoliv jinyho, krom ovoce teda..
jo do džusu samozřejmě leju vodu.. naleju kapku džusu a zaleju, jen aby to dostalo tu chuť atp.
zajimam se o to, ale začnu asi pořádně se na to dívat.
normální ořechy mi chutnaj, nevim ani co to je soja.. takže bych radši volil obyč :D
no rýži bych rád nechal, nudle vyměnim za těstoviny třeba celozrnný teda.. a k rýži si dávám samozřejmě libový maso.
ty porce jsem omezil hodně, nejsem schopnej sníst hodně, protože jak mam těch 5 jidel tak nemam vůbec hlad.. spíše naopak se přemaham.
večer hlad mam, kolem 1:00 tak snim celozrnnej rohlík.

co to je sýr cottage? mozzarelu jim taky, olomoucky syrečky jsem už nakoupil. A do salatu přidávám řepkovej olej, prý je lepší než olivovej.

No mě to celkem i baví zjišťovat nový věci, potraviny atp.. Akorát málo lidí má trpělivost, protože tomu vůbec nerozumim :/ mockrát ti děkuji, vážím si tvé pomoci.
owar

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2012 6:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

k tomu syru..asi jsi to nepochopil..nezalezi jestli je to eidam, ale kolik ma tuku..eidam se dela vetsinou 30% nebo 45%..jeste se dela krkonossky eidam a ten ma obsah tuku jen 20%..takze si vybirej syry jak uz jsem rekl do 30% tuku v susine..
jo, tak takovy cerealie opravdu ne! stejne jako kukuricny lupinky..je to v podstate jen cukr, i kdyz to tak nevypada a rozhodne to nema zadny pozitivni ucinky do diety, naopak..misto toho konzumuj ovesny vlocky..na ochuceni muzes pouzit ten protein..
tu ryzi klidne nech, ale zmensi porci, pridej maso..
kdyz budes mit v noci hlad, namichej si protein s vodou nebo si dej bilej jogurt nebo tvaroh nebo orechy, zeleninu..ne jednoduchy sacharidy jako rohlik, i kdyz je "celozrnnej" (mimochodem neni)..
http://www.madeta.cz/assets/images/cottage%20big.jpg treba..je jich spousta druhu..obchod od obchodu..vubec hledej na googlu, kdyz neco nevis a cti a studuj..
repkovej olej rozhodne lepsi, nez za studena lisovany panensky olivovy olej neni..je jen jiny, stejne jako ostatni druhy oleju..ja doporucuju ten olivovy..ale v podstate ten repkovy neni spatne..
kdyz tomu nerozumis, tim vic musis o tom neco cist a dostavat se do toho..nedavat jen na rady druhych..nekdo tomu rozumi vic, nekdo min, nekdo vubec..takze nejlepsi je vzdelavat se ze spolehlivych zdroju..musis znat aspon zaklady, jinak se nikam nedostanes a budes se placat na miste a budes se muset spolihat na rady od cizich lidi.. :)
JoanL

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2012 6:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobře.. děkuji za vysvětlení.. budu koukat na sýry kolik maj tuku. Cerealie teda ne, tomu se vyhnu a nahradim vločkama. Koupím i ten cottage, vypadá dobře.. S těmi oleji to budu střídat teda.

Děkuji mockrát :)

Otázka ale co s tím proteinem teda? Docvičim a přímo mi vychází svačina kolem 13:00.. tak až příjdu mám si dát protein 30g zamíchanej v mléce? Tohle pořád nechápu.. potřeboval bych to laicky vysvětlit.
Frozz.

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2012 6:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

protein si dej kdykoliv během dne, mléko je fajn, voda je fajnovější :-))
owar

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2012 6:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jak uz jsem psal..nechal bych tam po cviceni to hodinovy okno a nic nekonzumoval..pokud budes mit velkej hlad, tak po ty hodine vypij ten protein nebo si dej opravdu malou svacinu a pockej az do obeda..
btw kdy chodis spat? rikas, ze v 1 si davas rohlik..to mezi 20:30 a 1 nic nejis?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Proteinový nápoj Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: