|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Magumi

|
Zaslal: út březen 06, 2012 5:33 pm Předmět: |
|
|
Kousek odtamtud jsem před lety bydlel, ale teď už jsem bohužel na Praze 6, takže bych to měl z ruky. Škoda.
Ten váhový rozdíl je minimální, to by nebyl problém; s benčem a tlaky obecně mám nejspíš štěstí na pákové poměry, nic jiného bych v tom neviděl.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
vlk#

|
Zaslal: po březen 12, 2012 2:52 pm Předmět: |
|
|
12. března 2012, pondělí
V sobotu jsem ukončil první fázi redukce hmotnosti na váze 82.3 kg. Aktuálně ji stabilizuji a přecházím na normální stravu. Rád bych to zabrzdil do 85. Pak přejdu na druhou fázi a zkusím trvale udržitelně ubírat 1-2 kg/měsíc než se dostanu na plánovaných 80.
Váhovka: 83.8 kg, Spánek: 7 h
Dřepy: 3x8 100 kg
Těšil jsem se, ve svalech bych cukr, plánoval jsem zlehka série na 120. Houby, houby zlatá rybko :) Při zahřívání jsem zjistil, že 100 bude dnes můj strop. Tak jsem se aspoň snažil o správný podřep a dynamiku. Příště to asi bude 110 a pomalu nahoru. Co se dá dělat.
CG bench-press: 8/7/6x 80 kg, 8/8x 60 kg
Nějak jsem to nastřelil podle zahřívání s tím, že toho vytlačím, co půjde. Osmičky to nebyly, takže je co zlepšovat. A ta 60 nakonec, to jsem si říkal, že udělám tak 12-15 opáček, co to půjde... kdepak, pár dynamických zdvihů a energie byla pryč.
Shyby, úzký podhmat, širší nadhmat: 8x/4x, 4x/4x
Váha sice nižší, ale síla taky, technika však dobrá, tak počkám na tu sílu.
Veslování, úzký paralel úchop k pasu: 12/10/10x 80 kg
Tady už jsem to nijak nehrotil a snažil se odvést co největší práci. Brzdily to však unavené tricepsy a bicepsy.
Ramena, tlaky vsedě před hlavou: 8/7/6x 50 kg
Zpočátku lehké, pár dynamických zdvihů a už to nešlo.
Břicho, zkracovačky vleže, nohy na lavici: 26x, 14x, 12x
A ještě něco na závěr krátkého tréninku.
Mno, horší než jsem čekal, ale odpovídající realitě. Za hory, za doly, mé spálené svaly, kde se pasou, vlka na porážku pod činku vedou ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: čt březen 15, 2012 4:11 pm Předmět: |
|
|
15. března 2012, čtvrtek
Svaly v pořádku, chuť si dát silovější trénink, i když minule už jsem se poučil, že váhy teď budou nižší, váhovka se konečně zastavila, tak snad brzy otočím směr.
Váhovka: 84.8 kg, Spánek: 8 h
Mrtvý tah: 5/5/5/3/3x 150 kg
Na začátek příjemné překvápko, i když jsem musel mezi sériema dost odpočívat. Maxko na téhle váze mám 5x5 při BW 90, takže dnes spokojenost.
Tlaky vsedě šikmo nahoru (Incline press): 5/5/4/4/2x 100 kg
Tohle je cvik, u kterého jde síla s každou sérií rapidně dolů. V první sérii bych mohl ještě více, v poslední už nebylo čím tlačit :)
Tlaky vsedě od těla (Decline press): 6/6/5/5/4x 120 kg
Podobný cvik jako minule. Asi snížím váhy a zvednu počet opakování, protože tohle nejsou vyloženě silové cviky jako s volnou váhou.
Stahování kladky před hlavu, širší nadhmat: 5x 90kg, 4x 90 kg, 5x 84 kg, 4x 84 kg, 5x 78 kg
Nějaké těžké to bylo, tak jsem musel ubírat.
Ramena, tlaky vsedě před hlavou, CG: 2x 50 kg
Tak nic, i při úzkém úchopu bylo levé rameno nejisté a taky už jsem byl unavený, tak jsem to pro dnešek vzdal.
Břicho, zvedání nohou s oporou rukou: 16x, 12x, 10x
Nakonec ještě potrápit břicho.
Dnes to byl takový poloviční trénink, ale časově docela náročný, ono když se dělá pět těžkých sérií, tak to chvíli trvá. Do příště vymyslím, jak na to teď půjdu, protože 5x5 je docela časově náročné. Možná zkusím 3x 8.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po březen 19, 2012 3:21 pm Předmět: |
|
|
19. března 2012, pondělí
O víkendu dvě náročné narozeninové párty, takže značný kalorický úlet a to ještě bez valné výživové hodnoty. Takhle by s tou výživou, tréninkem a snižováním hmotnosti příliš nešlo :)
Váhovka: 85.9 kg, Spánek: 8 h
Dřepy: 3x8 110 kg
Posledně slabá stovka, dnes v plánu 110, ale doufal jsem ve 120. Marně ;) I těch 110 mi dalo takovou práci, že příště půjdu pouze na 115 a budu muset pár týdnů vydržet, než bude forma zpět.
CG bench-press: 8/8/4x 80 kg
V plánu bylo 3x8, když to posledně nevyšlo, ale nevyšlo to ani dnes. Tu druhou sérii jsem tam ještě dotlačil, ale na třetí už nevyzbyla síla, takže v součtu ještě horší než minule. Tak příště.
Tlaky vsedě šikmo nahoru (Incline press): 6/6/5x 80 kg
I tady bylo v plánu 3x8 s lehkou váhou, ale nebyla žádná šance. Byl jsem slabý jak čaj. Ten víkend mi opravdu nepřidal.
Shyby úzký podhmat, širší nadhmat: 8x/5x, 4x/4x (21x total)
Po první sérii jde všechna síla do háje. Nevím, jestli s tímhle cvikem někdy pohnu.
Přítahy vsedě k tělu, dlaně nahoru (D. Y. Row): 8/6/6x 80 kg
Opět to mělo být 3x8 s lehkou váhou a opět to bylo těžké, takže jsem držel techniku a počet opakování nelámal přes koleno.
Ramena, tlaky vsedě před hlavou, CG: 8/7/6x 50 kg
A opět to mělo být 3x8 s lehkou váhou a opět nebylo. Už však bez velkého překvapení. Taky jsem se dočetl, že tomuhle cviku se říká military press, resp. jedna z jeho variant. Ale vzhledem k tomu, že laikovi pojmy jako military press, push press, power clean nic neřeknou, zůstanu u českého popisného názvu ;)
Břicho, zkracovačky na šikmé lavici: 10 + 20 do stran + 10
No dnes to tedy byla tragédie. Ani nevadilo, že za třičtvrtě hoďky bylo hotovo. Síla žádná, cukru ve svalech málo, špatné svědomí z víkendu... nezbyde než makat a napravit to. Navíc mám už týden v háji levé zápěstí, takže si musím pořád dávat bacha, abych správně chytnul velkou osu a ruka držela.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: pá březen 23, 2012 10:50 am Předmět: |
|
|
22. března 2012, čtvrtek
Celý tento týden máme venku krásné jaro, s chutí jsem tedy šel do posilovny s cílem se už konečně zase někam pohnout.
Váhovka: 85.0 kg (zatím to lítá, ale snažím se o stabilizaci a down-trend), Spánek: 8 h
Mrtvé tahy: 5/5/5/3/4x 150 kg
Na začátek to nejtěžší a po zahřátí jsem byl zvědavý, jak to půjde. Naštěstí to šlo, ale 5x5 tam prostě nebylo. Střídavý úchop, takže 2. a 4. série jsou náročnější a v těch posledních opáčkách už tak činka klouže. Tak příště.
CG bench-press: 5/5/4/4/4x 90 kg
Jinde volno nebylo, tak jsem si dal to, co posledně. Zkusil jsem 5x5, což už jsem dal i na 95, ale jak je vidět, ta síla tam teď není. Příště.
Stahování kladky za hlavu, široký max.: 8/7/6x 72 kg
Rameno se postupně zlepšuje, tak jsem vyzkoušel široký úchop - co tyč dá. Zpočátku to šlo, pak to těžklo, takže ani 3x8, navíc s 80% BW. Takhle by se shybovat asi nedalo.
Ramena, tlaky vsedě s velkou činkou CG: 5x5 60 kg
Tady už mi to nedalo a s drobnými přestávkami jsem to i v těch poslední sériích dotáhl na pět opáček, takže tady mám splněno :)
Břicho, zkracovačky, vleže, nohy na lavici: 24/16/16
Zvláště poslední sérii jsem si vychutnal, čtyři opáčka navíc, ještě, že jsem trénoval nalačno :)
Dnes méně cviků, ale zase více sérií. Silově se ukazuje, že jsem pořád pozadu za formou 90 BW, ale věřím, že se to časem poddá a budu schopen cvičit totéž.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út březen 27, 2012 2:54 pm Předmět: |
|
|
27. března 2012, úterý
Víkend náročný, změna času, tak jsem včera radši fitko vypustil, abych tam nebyl do počtu. Váhovka už se snad usadila kolem 85 kg, takže už by mohla pomalu začít fungovat třetí fáze a po deku to ubývat ;) Bylo to sice jenom pět kilo hmoty dolů, bohužel i svalů, ale i takové nakopnutí stačí. Do léta zbývají tři měsíce, kilo za měsíc dolů, další postupný cíl tedy 82 kg.
Váhovka: 84.8 kg, Spánek: 6 h (zatím jsem rozhozený a ještě hodně práce)
Dřepy: 5x5 120 kg
Naprostý základ, těžké to bylo, zápěstí bylo příliš vykroucené, ale povedlo se. Teď už to snad bude jenom lepší.
Tlaky, lavice šikmo nahoru, velká činka CG: 8/8/5x 70 kg
Drobná změna od minula, zkusil jsem 3x8, ale ani na téhle váze to nešlo. Široký úchop nešel kvůli ramenu a zápěstí. Příště.
Veslování, úzký paralelní úchop, k pasu: 5x5 120 kg
Váhu jsem okopčil z dřepů, ale výkon už nikoli ;) Vůbec to technicky nebylo dobré, zvláště poslední opáčka jsem už tahal celým tělem, ale vytrval jsem.
Shyby, širší nadhmat: 5/5/5/4/4
Úzký podhmat nepadal kvůli zápěstí v úvahu, široký max. bych neutáhl, tak jsem zkusil tohle. Pouze první série čistá, pak už poslední opáčka jakože přítahy až kam to šlo. Opět s cílem zatížit ty svaly.
Rameno, tlaky vsedě před hlavou (Shoulder press): 3x8 40 kg
Slaboučké, rameno bolelo, ale skoro nic tam nebylo, tak jsem vydržel, aby si pomalu začalo zvykat. Normálně si pod 80 nedávám.
Břicho, zvedání nohou, opora rukou: 16x, 10x, 10x
Něco na závěr do šatny, ať se to nezanedbá.
Výkony spíše podle očekávání, pokud jsou ta očekávání reálná. Snad už se odpíchnu ode dna a začnu přidávat.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: pá březen 30, 2012 2:14 pm Předmět: |
|
|
30. března 2012, pátek
Zápěstí mě zlobí, bicepsové zdvihy nemůžu cvičit nijak, ani kladivové s jednoručkama, ostatní cviky s velkou činkou jsou tak na hraně, to pak člověk ztrácí chuť, když se do toho nemůže pořádně opřít.
Váhovka: 85.8 kg (kapku to lítá, ale tak podle toho, jak se večer před tím napucnu ;))
Tlaky, šikmá lavice nahoru, velká činka CG: 4/4/4/3/3x 80 kg
Na mrtvole bylo plno, na benči taky, tak jsem jel to, co minule, ale zkusil jsem vyšší váhu, ať to někam posunu. Na tu bídu celkem spokojenost.
Mrtvé tahy: 5x 145 kg, 3/3/2x 165 kg, 4x 145 kg
Do žádného 5x5 vyčerpávajícího souboje se mi nechtělo, tak jsem zkusil najít dnešní maximum a poprat se s ním. Škoda, že na tu třetí sérii už ta tři opáčka nevyšla, ale když nejde o život...
Přítahy vsedě šikmo shora k tělu (High Row): 3x8 100 kg
Rozumná váha a snažit se těma zádama.
Ramena, tlaky vsedě, velká činka CG: 5x 60 kg, 3x 70 kg, 4x 65 kg, 5x 60 kg, 5x 60 kg
Opět jsem to chtěl někam posunout, o moc to nešlo, ale snad se to bude zlepšovat.
Shyby, úzký podhmat: 8x
Nějak se ten trénink protáhnul a už se mi nic nechtělo, ale když jsem viděl hrazdu, tak jsem zkusil, co to na závěr udělá.
Dnes to nebylo nijak špatné, pořád jsou tam velké rezervy k top-formě, ale uvidíme za měsíc, jestli se sunu tím správným směrem.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po duben 02, 2012 3:43 pm Předmět: |
|
|
2. dubna 2012, pondělí
Nový měsíc, netrpělivě vyhlížím jaro, které se už na chvíli ukázalo a bylo to moc příjemné :) S výživou mám o víkendech vždy mírné problémy, ale zatím váhovka drží... když už nejde dolů ;)
Váhovka: 84.6 kg
Dřepy: 5/4/4/4/4x 130 kg
Příjemné překvapení, jde to nahoru, sice pomalu, ale jde. Čekal jsem tam spíše trojky, ale šlo to a tři série mi přišly málo, tak jsem šel až do pěti.
CG bench-press: 5x 90 kg, 3x 100 kg, 3x 95 kg, 5x 90 kg, 5x 90 kg
Zkusil jsem, kam to půjde, na maximálku to není, tak jsem se vrátil zpět. Zápěstí přidává nejistotu do úchopu a zatím se nijak nelepší.
Tlaky vsedě šikmo nahoru (Incline press): 6/5/4x 100 kg
Jenom doplňkový cvik k tomu benči.
Stahování kladky před hlavu, širší nadhmat: 4x 102 kg (PR) , 4x 96 kg, 6/6/6x 90 kg
To bylo jenom takové jako PR, protože tenhle cvik jsem začal jezdit až po problémech s ramenem, je to samozřejmě jednodušší než skutečně široký úchop (co dá tyč), ale nic lepšího teď jet nemůžu, tak si píšu. A bylo to spíš tak po bradu ;)
Veslování, úzký paralel úchop k pasu: 0 (+2)x 140 kg, 2 (+2)x 130 kg, 6x 120 kg
Tohle bylo úplně mimo, zřejmě se mrtvola z pátku ještě nevstřebala.
Lýtka, výpony na stroji: 3x8 120 kg
Ramena volné nebyly, bicepsové zdvihy nešly, břicho se mi nechtělo... tak jsem si dal na závěr tohle.
Něco jsem odcvičil, takže spokojenost. Zatím ještě pořád věřím, že se svaly pomalu sbírají a sílí a brzo se dostanu při téhle váze na svá maxima ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po duben 16, 2012 2:41 pm Předmět: |
|
|
16. dubna 2012, pondělí
Před dvěma týdny došla permice, tak jsem si řekl, že si dám oraz, vyhojím se, načerpám síly... houby :) To by chtělo zdravější životní styl než ten, který přišel s velikonočním víkendem, no a o teď víkendu jsem zkusil pár kliků a něco s jednoručkama a levé zápěstí se prostě nehojí, při určitém naklonění nebo vytočení bolí a pod zátěží je pak nepoužitelné. To bych si musel dát pauzu tak do podzimu... což je taky možnost... ale aktuálně se ještě nevzdávám, jsou i jiné svalové partie, už se mi nechce začínat od nuly.
Váhovka: 85.0 kg, docela překvapení, že to po velikonočních 86.8 šlo dolů
Dřepy: 5x 100 kg, 5x 120 kg, 5x3 130 kg
Nohám zjevně takto dlouhá pauza neprospěla. A protože i těch 120 už bylo těžkých, tak jsem si ještě přihodil, když už se trápit, tak alespoň s vyšší váhou :) A byl to dobrý tah, technika při třech opáčkách netrpěla a ještě se povedlo pět sérií.
Leg-press vleže: 3x12 160 kg
Chtěl jsem nějaké to doražení na 12 opáček, ale zase aby to nebylo málo. Nakonec jsem tu váhu docela trefil, série byly téměř vcelku.
Zakopávání vleže: 3x12 42 kg
Dlouho jsem to nejel, no a když teď bude více času na nohy, proč to nezpestřit.
CG Bench-press: 8x 50 kg, 0x 70 kg
Zkusil jsem to, zkusil... ale už při zahřívací 70 jsem si tu činku nějak špatně posadil, zápěstí zabolelo, tak jsem ji vrátil, sundal kotouče a řekl si, kašlu na to, kašlu na tlaky, zůstanu u netlakových cviků a tahů. Je sice fajn, že když to dobře posadím, tak zápěstí drží a nebolí, ale nebudu to pokoušet. Ještě jsem zvědavý, co mrtvola příště.
Stahování kladky za hlavu, úchop široký max.: 8x 60 kg, 3x 90 kg, 6x 84 kg, 6x 78 kg, 6x 78 kg
Ta 90 tam byla jenom na úvodní přetížení, aby se mi pak jelo líp. No ale i pak to bylo těžké, asi budu muset ubrat váhy, jinak záda neprotáhnu. Potěšilo mě, že drželo levé rameno, ale cítil jsem ho, tak nevím, jestli mu to prospělo. Na široký benč ještě nedrží.
Veslování, přítahy k pasu, úzký paralel úchop: 3x8 100 kg
Slaboučké, už jsem byl poměrně vyčerpaný, základní váha a ta poslední opakování už mi dala pořádně zabrat. Původně jsem chtěl přítahy podhmatem vsedě, ale zápěstí protestovalo.
Břicho, zkracovačky na šikmé lavici: 3x 20
Už se mi nějak nic nechtělo, ale řekl se si, že břichu to neublíží.
Lýtka, výpony na stroji: 3x10 120 kg
Váhu jsem tam nastřelil a tomu pak odpovídal počet opakování.
A jsem rád, že to mám za sebou, příště už to snad bude jednodušší. A protože obvykle jedu pouze dřepy nebo jiný jeden cvik na nohy, tak předpokládám, že teď bude chvíli problém sejít schody ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: čt duben 19, 2012 2:55 pm Předmět: |
|
|
19. dubna 2012, čtvrtek
Dnes spíše z povinnosti, jak se do toho člověk nemůže pořádně opřít, buď že má fyzická omezení nebo drží sacharidy na uzdě nebo obojí, tak to není velká zábava.
Váhovka: 85.9 kg, nějak moc přes 85, snad je to výjimečně
CG bench-press: 8x 60 kg, 1x 90 kg
Né, to nepude. Snažil jsem se, to jedno opáčko tam na 90 dal, ale levé zápěstí bolí stejně jako v pondělí. Trvá to už pět týdnů a je to tedy spíše horší, protože úzké benče jsem zpočátku mohl.
Tlaky vsedě, šikmo nahoru (Incline press): 8/8/6/6/5x 80 kg
Když nelze volná váha, je potřeba využít stroje. A dopřál jsem si pět sérií kvůli vyšší intenzitě. Ale i na téhle základní váze klesal počet opakování.
Tlaky vsedě od těla (Decline press): 6/6/6x 120 kg
Tady už jsem počet sérií neprotahoval, bylo to na doražení.
Mrtvý tah: 5x 125 kg, 5x3 155 kg
Moc těžké, střídavý úchop, kdy byla levá podhmatem byl nepříjemný, proto jsem plánoval jenom tři pracovní série, ale že byly jenom po třech opáčkách, tak jsem se přesvědčil na pět sérií a teď jsem rád. Tři opáčka na téhle váze jsou málo, ale víc to dnes nešlo.
Shyby, úzký podhmat: 5/4/4/4/4 (21 total)
Bez síly, bez úchopu, bez šťávy... tak jsem si aspoň přihodil na pět sérií.
Ramena, tlaky vsedě před hlavou, CG: 5x 60 kg, 5x 60 kg, 5x 60 kg, 2x 70 kg, 1x 70 kg
S tou 60 to šlo překvapivě dobře, tak jsem si přihodil, ale 70 už bylo moc.
Břicho, zvedání nohou s oporou loktů: 12/12/12
Ještě něco na potrápení před sprchou. V horní poloze jsem nespěchal.
Žádná sláva, ale podle očekávání, zápěstí bolí, výkony klesají, váhovka naopak ne, i když stravu docela držím na uzdě... tož tak to asi budu muset vydržet.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po duben 23, 2012 3:33 pm Předmět: |
|
|
23. dubna 2012, pondělí
Náročnější víkend, sklípek na Moravě, takže jest možno zapomenout na hlídání váhovky a udržování formy střídmým životním stylem :) Během tohoto týdne se pokusím napravit.
Váhovka: 86.5 kg, po víkendu nepřekvapí, do konce týdne nutno zpět na 85
Dřepy: 5x 130 kg, 3x 140 kg , 3x 135 kg, 5x 130 kg, 5x 130 kg
Cítil jsem se líp než posledně, tak jsem zkusil, kam to půjde a šlo to dobře. Jel jsem na jistotu a potěšilo, že i v páté sérii tam vydrželo pět opáček. Konečně náznak zlepšení, což možná souvisí i s váhovkou.
Hacken-dřepy: 3x8 100 kg
Něco na doražení, osm opáček potěšilo, i když ten závěr třetí série už nebyl úplně plynulý.
Ramena, tlaky vsedě před hlavou, velká činka CG: 3x 50 kg, 1x 70 kg, 2x 60 kg, nejde to
Po těch dřepech jsem myslel, že bude i síla v ramenou, zvláště když je pojedu hned, ale nešlo to, celá levá ruka byla nejistá a když to nešlo ani na nižší váze, tak jsem toho nechal.
CG bench-press: 5/5/4/4/4x 90 kg
Furt to pokouším a nedám si pokoj... ;) Ale dnes se vyplatilo. Našel jsem správný úchop, kdy levé zápěstí drželo i při zahřívacích 80, tak jsem zkusil pět pracovních sérií na 90. Vyšlo to, 5x5 tam sice nebylo ani váha 95, ale je to dobrý začátek pro návrat k maximu.
Tlaky vsedě šikmo nahoru (Incline press): 6x 100 kg, 4x 100 kg, 8x 80 kg
A ještě něco na doražení, zkusil jsem 100, ale síla ubývala, tak jsem si na poslední shodil.
Stahování kladky před hlavu, širší úchop: 5x5 90 kg
Technicky to úplně nebylo, ale snažil jsem se alespoň pod bradu.
Břicho, zkracovačky vleže, nohy na lavici: 24x, 16x, 12x
Břicho dost šidím, tak aspoň takto.
Dnes pohodový trénink a šance, že to půjde líp.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: čt duben 26, 2012 2:08 pm Předmět: |
|
|
26. dubna 2012, čtvrtek
Z pondělka ještě rozsekané nohy, ale jinak při chuti, váhovka přece jenom vstřebala ten víkend, ale hlídal jsem se tak napůl ;), tabulku Best Of 2012 jsem resetoval a nastavil od 12. 3. 2012, kdy jsem šel na BW 85 a předchozí zápisy s BW 90, kdy jsem byl ve formě a nepochoumanej mě teď nebudou demotivovat a do konce roku je snad překonám :)
Váhovka: 85.1 kg, ale dost ta digitální váha váhala, než se rozmyslela ;)
Mrtvý tah: 3x8 140 kg
S chutí do toho, začínám plnit tabulku od základní váhy a plánuji přihazovat po 5 kg až kam to půjde - až nezvládnu ani 3x3. V žádné sérii se nešetřím, spíše naopak, snažím se tam tu laťku z první série dotlačit i horší technikou. Střídavý úchop, takže druhá série byla slabší a málem mi to na konci vypadlo z rukou. Osa nic moc a bez pomůcek, to pak klouže. Navíc osm opáček na mrtvole, to je pro mě aerobní cvičení, takže jsem se pěkně zadýchal.
CG bench-press: 3x8 80 kg
Zkusil jsem široký úchop, ale levé rameno pořád není v pořádku. Správnou polohu zápěstí už jsem našel minule a i dnes fungovala. Opět základní váha, takže v první sérii větší dynamika, ve třetí už ten konec byl s pauzou nahoře.
Decline press, vsedě na stroji: 3x8 100 kg
Tak jsem si říkal, jak to na téhle váze bude lehké a jak tam budou dvanáctky... houby, na konci to pěkně pálilo a třetí sérii už jsem dorazil s přestávkama.
Shyby, úzký podhmat: 8, 5, 4
Snaha byla, ale síla ne, po první sérii šla do kopru. Ale tahalo se mi to pěkně... jenom toho bylo málo :)
Ramena, tlaky vsedě před hlavou, VČ, CG: 12/8/6x 50 kg
Mělo to být jakože 3x8, ale v první sérii jsem se nerozvážně rozšoupnul a ve třetí jsem měl nejdříve hodně dlouho ruce nahoře, než jsem začal a po šestém opáčku už byly tak nejisté, že jsem to radši složil. Ale taky zápis.
Břicho, zvedání nohou, opora loktů: 16, 12, 10
Pěkná holka se tam se mnou střídala, tak to šlo docela dobře.
Rozpažky: 8x 3 kg, 8x 5 kg, 8x 6,5 kg
Tohle zatím nejezdím, ale chtěl jsem se dorazit a dočetl jsem se, že je to výborné na střední delty, tak jsem to zkusil s mini váhou. No, váha problém není, ale rozsah pohybu docela jo.
Dnes spokojenost, pár zápisů do tabulky tam je, napumpovaný jsem pěkně, trochu mě bolí boky, jak ta mrtvola nebyla v závěru úplně čistá, ale snad to nic nebude.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: čt květen 03, 2012 4:24 pm Předmět: |
|
|
3. května 2012, čtvrtek
Opět týden pauzička, nestíhačka, ale už mám novou permici, takže zase bude příštího půl roku motivace chodit, aby to nepropadlo ;) Váhovka už dlouho nebyla pod 85 kg, ale začalo nám léto, na čerstvém vzduchu chutná pivo nejlíp a těch kalorií tam je spousty ;) Dnes byly v plánu lehčí váhy, začínám plnit tabulku od spoda, takže pokud možno 3x8.
Váhovka: 85.7 kg
Dřepy: 3x8 120 kg
Posledně jsem jel mrtvolu, takže dnes dřepy, po tom týdnu už jsem se na cvičení fakt těšil. Chtěl jsem dát základ a 3x8, ale bylo mi jasné, že po těch vynechávaných trénincích poslední dobou to nemusí být tak lehké. Povedlo se, i když závěr poslední série už jsem musel s přestávkama. Příště +5 a výhledově až 3 série na 145, jestli to půjde.
Leg-press vleže: 3x8 180 kg
Tady jsem si taky chtěl udělat nějaký základ, taky 3x8, tak jsem vybral váhu, šlo to hladce, protože narozdíl od dřepů jsou nohy blíže sobě a berou to i jiné svaly, no ale s 12 opáčkama se mi nechtělo trápit. Příště +10. Výhledově 3 série na 220.
CG bench-press: 8/8/6x 85 kg
Levé zápěstí pořád není v pořádku, ale už vím, jak to chytit, aby drželo. Dnes bylo třeba postoupit o 5, ale na těch 3x8 jsem si moc nevěřil. Potěšilo mě, že jsem alespoň tu druhou sérii dokázal s pauzama na konci dotlačit do osmi, ve třetí už to nemělo smysl, šest čistých stačilo. Příště +5. Výhledově 3 série na 100.
Incline press, vsedě na stroji: 5/4/4x 100 kg
Druhý cvik na prsa, tady bych si nic zajímavého nezapsal ani na 80, tak jsem si radši přihodil. Výhledově 3 série na 140, ale jako první cvik.
Ramena, vsedě před hlavou, VČ CG: 8/8/5x 55 kg
Od minula postup o 5, plán 3x8, ale z minula jsem věděl, jak rychle ubývá síla. Ve druhé sérii jsem si sáhl u poslední opáčka hodně hluboko, třetí už jsem neřešil a jenom co šlo čistě. Příště +5. Výhledově 3 série na 75.
Veslování, úzký paralel k pasu: 3x8 110 kg
Od minula +10, zpočátku to šlo krásně, lopatky k sobě, závěr poslední série už jsem tahal celým tělem. Příště +10. Výhledově 3 série na 140.
Stahování kladky před hlavu, širší: 5/5/5x 72 kg
Došla šťáva, a to i když jsem si dal lehkou váhu, ani těch 3x8 nešlo. Výhledově 3 série na 96.
A to by stačilo. Na trénink po týdenní přestávce dobrý, hlavně zase pár základních zápisů do tabulky a je možno přihazovat a zlepšovat se. Po dosažení výhledových hodnot nebo prostě až se to zastaví a nepůjde ani 3x3, tak začnu zase nový cyklus. Nějak se k těm maximům při BW 90 musím zase dopracovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po květen 07, 2012 3:12 pm Předmět: |
|
|
7. května 2012, pondělí
Mohl jsem jít už včera, v neděli, zregenerováno jsem měl, ale... v neděli se těžko přemlouvá jít do fitka ;) Váhovku už pomalu přestávám řešit, úpravou stravy zřejmě nadbytečná kila neodbourám a než se stravovat špatně, to radši nehubnout. Už se nebudu snažit do sebe dostat 150 g bílkovin denně za každou cenu a omezovat sacharidy. Normální strava, bílkovin, co sním a tuky si hlídám dlouhodobě. Jsem zvědav, co na konci května ;)
Váhovka: 86.1 kg
Mrtvý tah: 3x8 145 kg
Delší přestávka od posledně, kdy jsem dal 3x8x140 a byla to dřina, ale po víkendu odpočatý, nacukrovaný... sice jsem si na těch 3x8 nevěřil, tak možná na první sérii, ale šel jsem do toho s chutí. A paráda, první dvě série v pohodě, až jsem si zkontroloval naložené kotouče :) Poslední dvě opáčka ve třetí sérii už teda nebyla plynule, ale dorazil jsem je tam. Příště +5.
CG šikmý bench-press nahoru: 3x8 70 kg
Široký úchop tam nešel, levé rameno, tak jsem si zkusil naúzko základní zápis do tabulky a povedlo se, příště +5.
Decline press, vsedě na stroji: 8/8/6x 120 kg
Měly tam být osmičky, ale už jsem byl na konci nějak utahaný, tak jsem to nelámal přes koleno. Příště si to zopáknu.
Shyby, úzký podhmat: 8/5/5x
No, pořád žádná sláva, co už...
Ramena, tlaky vsedě před hlavou, VČ CG: 3x8 60 kg
Nádhera, posledně jsem se trápil na 55 kg a v poslední sérii jsem už osm opáček nedal a dnes... jsem v poslední sérii to sedmé opáčko vypotil a do toho posledního jsem šel fakt jenom kvůli počtu a skoro jsem ho porodil ;) No ale výsledek se počítá a to je velká spokojenost. Příště +5 a opáček, co půjde.
Záda, přítahy vsedě šikmo shora (High Row): 8/8/6x 100 kg
Taky tam měl být osmičky, ale jel jsem to techniky a když to nešlo, tak příště.
Břicho, zkracovačky vleže, nohy na lavici: 18/15/15x
Něco na zklidnění, ať to břicho nezanedbávám.
Dnes to šlo krásně, síla suprová, jsem zvědavý, jestli vydrží i do příště.
Naposledy upravil vlk# dne pá květen 11, 2012 3:30 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: pá květen 11, 2012 3:30 pm Předmět: |
|
|
11. května 2012, pátek
Měl jsem jít včera, ale nevyšlo to, což je škoda, protože jsem se cítil lépe než dnes. No ale někdy si člověk nevybere.
Váhovka: 86.3 kg (zřejmě včerejší večer, jinak během týdne kolem 85.5)
Dřepy: 3x8 125 kg
Moc jsem si na 3x8 nevěřil, ale aspoň 3x6 jsem chtěl. Po první sérii jsem si říkal, že když dám i druhou, budu už spokojený, no a nakonec vyšla i poslední, ale ke konci už se mi těžko zvedalo z kolen :) Na téhle váze asi můj osobák, ale asi i proto, že jsem tolik opáček nikdy nejezdil. Příště +5.
Hacken dřepy: stroj selhal, řetěz nevydržel...
Asi "nejsilnější" zážitek dne :) Nakládal jsem si tam stovku, abych se po dřepech ještě dorazil a zhruba při osmdesátce povolil řetěz, který držel protizávaží. Šupa to byla pořádná a fakt jsem byl rád, že jsem tam v tu chvíli nebyl a případně nedělal těžký dřep. Na tom protizávaží je totiž 6 velkých cihliček, což by mohlo být 60 kg a když děláte dřep se stovkou a nečekaně vám tam vlítne dalších šedesát... tak to asi slušně může poslat do kolen. A je otázka, co by na to řekly kolena, protože tak hluboký dřep normálně nedám. Kolegové to okomentovali přesně - to by se Ti na volné váze nemohlo stát :)
CG šikmý bench-press nahoru: 8/7/6x 75 kg
Plán byl 3x8, ale na jsem dnes neměl. Příště +5 a tam se asi na nějakou dobu zastavím.
Decline press vsedě na stroji: 3x8 120 kg
Poslední dvě opáčka v poslední sérii už tam fakt byla, abych to nemusel dělat znova :) Příště +20 a tam nějakou dobu vydržím.
Veslování, úzký paral. úchop k pasu: 3x8 120 kg
Moc těžký, řekněme, že to byly přítahy a řekněme, že jsem to nakonec k pasu nějak dostal :) Taky jsem splnil, abych mohl příště +10 a tam asi chvíli vydržím.
Stahování kladky před hlavu, širší: 12/8/8x 72 kg
Posledně jsem se vůbec nechytal, tak jsem si dnes mohl dát lehkou váhu a zkusit nějaký ten základ. Jenže to málem dopadlo podobně. První série šla, ve druhé už to bylo na doraz a ve třetí už jsem ten konec tahal z posledního. Ale je to tam, příště +6.
Ramena, tlaky vsedě před hlavou, VČ CG: 6/4/4x 65 kg
Slabota, po minulém výkonu 3x8x60 nic moc, příště si to zopáknu.
Břicho, zvedání nohou s oporou loktů: 20/12/12
První série šla velmi lehce, ale pak na mě došlo :)
Spokojenost, dřepy vyšly, kolena mám zdravá, zbytek snad dostal něco zabrat, aby sílil... uvidíme po víkendu.
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|