|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Frozz.

|
Zaslal: so duben 07, 2012 12:01 pm Předmět: Koleno - bolest |
|
|
Ahoj.
Cca před pár týdny mě začlo bolet pravé koleno, resp. trochu pod ním a na vnější straně (viz. fotky).
Problém je, že to nebolí neustále , ale jen někdy na určitou dobu . Bolest je to "tlaková" , např. při chůzi, a stupňuje se (jdu 100m - nic, pak to začne bolet, a po 200m už to cítím fakt fest).
Bolí to i když se trochu předkloním a přenesu váhu na pravou nohu.
Při cvičení nebolí , vůbec. Když to přijde, je to ale dost nepříjemné a chvílema musím i kulhat. Většinou mě takové problémy netrápí, ale zrovna tohle mi celkem vrtá hlavou, co by to mohlo být.
Neví někdo? Nějaké zkušenosti? Zdá se mi, že místo bolesti je celkem atypické.
edit: před a po každém tréninku samozřejmě protahovací cviky, to se snažím dělat pečlivě a zodpovědně (na nohy obzvlášť).
Prosím, rady typu "běž k doktorovi" si nechte. Třeba to ani není potřeba, nerad chodím k doktorům kvůli každé "prkotině", opravdu bych se nechtěl vyřadit (když to nebude nutné) na nějakou dobu z tréninků, navíc když to ani nebolí pořád, ale jen nárazově (za to hodně...).
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Jan_Marcell

|
Zaslal: so duben 07, 2012 12:44 pm Předmět: |
|
|
nerad někoho straším, ale já bych řekl menisky : ( možná je tam někde kousek uštíplej
zkus zatejpovat čéšku pod kolenem, když to přestane tak to menisky nejsou, neplatí to na 100%, jinak pokud chceš mít jistotu tak MRI, neradím doktora páč stejně ve finále se k těm opravdu dobrým fyzioterapeutům a doktorům dostanou tak 3% lidí ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: so duben 07, 2012 12:47 pm Předmět: |
|
|
Děkuju! Zkusím a uvidím, dám vědět. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
kuše
|
Zaslal: so duben 07, 2012 1:15 pm Předmět: |
|
|
možná to není přesně tvůj případ, ale měl jsem podobný problémy na vnitřní straně kolen + k tomu se přidala bolest zad... vyřešil jsem to tím, že jsem si koupil nový boty (ne žádný škrpále, takový ty s tou odpruženou patou - poměrně drahá záležitost) a začal jíst kloubní výživu a od tý doby se to hodně zlepšilo... hlídám si taky chůzi, abych došlapával na vnitřní stranu nohy a pohyb šel od paty přes špičku...
|
|
| nahoru |
|
 |
secret78

|
Zaslal: so duben 07, 2012 1:53 pm Předmět: |
|
|
Tiež to vidím na ten meniskus, hlavne po tom čo som videl tie tvoje OHSka, kde ti idú kolená k sebe. Skús pri drepoch viac vytočiť špičky a tlačiť kolená von. Mohlo by to prejsť.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pavel.S
|
Zaslal: pá duben 13, 2012 2:09 pm Předmět: |
|
|
Ve chvíli, kdy to bolí je nejlepší hned udělat Priessnitzův zábal. Ten uleví. Osobně používám i přípravek na klouby Priessnitz. Pokud člověk pravidelně sportuje nebo cvičí, tak je podle mě důležité něco preventivně brát a taky já už nejsem úplně nejmladší, takže se o svá kolena starám...
|
|
| nahoru |
|
 |
H4nz

|
Zaslal: čt říjen 18, 2012 7:17 pm Předmět: |
|
|
Ahoj, tak jak to dopadlo s tím kolenem?? protože mě po večerejších dřepech bolí to smao místo na pravé noze...tak bych rád věděl co to je...:) díky
|
|
| nahoru |
|
 |
c87

|
Zaslal: čt říjen 18, 2012 7:37 pm Předmět: |
|
|
neboli to najviac ked si sadnes na pety ?
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: čt říjen 18, 2012 8:27 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,
no přiznám, nikdy jsem s tím ještě nebyl, ale věc se má takhle:
Při běhu mě nic nebolí, ALE když začnu jít rychlochůzí, začně to třeba po 100m bolet a docela nepříjemně. Pořád jen to místo na pravé noze, tak nevím. Běh a jákýkoliv jiný pohyb OK, ale rychlochůze špatné  . _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
c87

|
Zaslal: čt říjen 18, 2012 9:00 pm Předmět: |
|
|
Frozz skusal si si sadnut na pety?
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: čt říjen 18, 2012 9:03 pm Předmět: |
|
|
| c87 napsal: | | Frozz skusal si si sadnut na pety? |
Sednout na paty? Co mi to pomůže? Jako dřep? Nějak té větě nerozumím :-) _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
c87

|
Zaslal: čt říjen 18, 2012 9:20 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | | c87 napsal: | | Frozz skusal si si sadnut na pety? |
Sednout na paty? Co mi to pomůže? Jako dřep? Nějak té větě nerozumím :-) |
ne, jak keby si strecoval stehenne svaly, holene na podlahu a sadni si na paty :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: čt říjen 18, 2012 9:23 pm Předmět: |
|
|
Hm, tak to jsem zvládnul, bolest nebyla. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
c87

|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: čt říjen 18, 2012 9:29 pm Předmět: |
|
|
| c87 napsal: | ak by bola bolest tak by to bol vaz, ak nieje, je prevedepodobnejsie ze sa jedna o meniskus |
No to jsem právě už četl v příspěvků od Jana Marcella, no to není dobré , asi je třeba to začít řešit .... meniskus se asi "sám" nespraví co? Na to je potřeba nějaká rehabilitace, obklady, obvazy atd.? _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|