|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
balbi

|
Zaslal: ne duben 15, 2012 12:40 pm Předmět: Závod + jídlo |
|
|
29.4. Bude běh na necelých 10km (9,6km) , chtěl bych se zeptat, jestli je tu nějakej běžec, který se tomu věnuje, jestli by mi neporadil, jak to ten den udělat se stravou, aby bylo tělo plné energie, ale aby mi zase nebylo při běhu špatně. Klidně kdyby to šlo třeba rozepsat jídelníček na celý den, čas závodu ještě nevím, ale typuji kolem 14-15 hodiny
Je to crossový běh, takžen většinu lesem, občas lepší cesta (tvrdá zem), místy i větší stoupání a pár úseku i mírnější klesání.
Chtěl bych to zaběhnout do nějakých 45minut maximálně.
Trasa:
Naposledy upravil balbi dne ne duben 15, 2012 12:45 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: ne duben 15, 2012 12:42 pm Předmět: Re: Závod + jídlo |
|
|
je to vysoce individuální.... někdo nemůže jíst několik hodin před jakýmkoliv výkonem a třeba můj bratránek, kterej běhal dlouhý tratě jedl 40 minut před výkonem oběd s knedlíkem a vyhrával svoje závody úplně v pohodě
zkus a uvidíš
|
|
| nahoru |
|
 |
YUD

|
Zaslal: ne duben 15, 2012 12:45 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
balbi

|
Zaslal: ne duben 15, 2012 12:50 pm Předmět: |
|
|
Jde mi spíš o jídlo přímo ten den :) Vydím to tak, že velké jídlo tak 3hodiny před závodem a 1hodinu před závodem dát banán. Celkově to bude zajímavé, vždycky přepálím začátek a pak na mě přijde píchání v boku a je to špatný.
|
|
| nahoru |
|
 |
Máča
|
Zaslal: ne duben 15, 2012 1:36 pm Předmět: |
|
|
Je to individuální, já bych musel dát osobně pauzu mezi obědem a startem závodu minimálně 3 hodiny. Asi bych si dal nějaké těstoviny s kečupem a trochou sýra třeba. Můžeš i míň tučné maso v rozumném množství. Ten banán už bych nedával, mám vyzkoušené, že by mě potom při běhu bolelo břicho. Chce to prostě vyzkoušet co ti vyhovuje a co ne. Když mám mluvit za sebe, ráno bych si dal snídani-to může být např. ovesná kaše, nebo pečivo se šunkou a sýrem, nebál bych se ani vajíček. A ty tři hodiny před závodem ten lehčí oběd.
|
|
| nahoru |
|
 |
balbi

|
Zaslal: ne duben 15, 2012 1:38 pm Předmět: |
|
|
Uvidíme, jídlo nějak dopadne, to vyzkouším během týdne, ale bojím se, aby stačil dech.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peca
|
Zaslal: ne duben 15, 2012 1:43 pm Předmět: |
|
|
| balbi napsal: | | Jde mi spíš o jídlo přímo ten den :) Vydím to tak, že velké jídlo tak 3hodiny před závodem a 1hodinu před závodem dát banán. Celkově to bude zajímavé, vždycky přepálím začátek a pak na mě přijde píchání v boku a je to špatný. |
pokud ti jde o jidlo primo ten den zavodu,jsou dve varianty,bud znalosti vyzivy ovladas na jednicku,vis jak se mas stravovat dny pred vykonem a potom pochybuju,ze by ses ptal na foru nebo druha pravdepodobnejsi varianta,nevis o tom nic a jenom te zajima co sezrat,aby ses neboblil..a i kdyz je strava pred vykonem dulezita,daleko prednejsi je venovat pozornost priprave tela na den D jiz nekolik dni predem.
|
|
| nahoru |
|
 |
balbi

|
Zaslal: ne duben 15, 2012 1:45 pm Předmět: |
|
|
Fyzicky na to připravenej jsem, jde mi jen o to, aby tělo mělo dostatek energie a pak jde jen o to, aby nepřišla nějaká křeč či něco takového a je to v pohodě.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
|
| nahoru |
|
 |
balbi

|
Zaslal: ne duben 15, 2012 3:37 pm Předmět: |
|
|
Tuhle trasu ani vzdálenost jsem nikdy neběžel :) Ale teď pravidelně už 14dní chodím 3-4týdně běhat tak + - 4km, a v té trase je docela dost stoupání zahrnuto, takžen si myslím, že že to uběhnu, jen nevím jak  Jinak teď posledně (včera) mě asi po cca 1,5km začalo píchat v boku, před tím jsem s tím problém neměl, tak nevím. Jestli jsem přepálil start nebo blbě dýchal, nejsem si vědom.
To buď rád, pár cm nikdy neuškodí
|
|
| nahoru |
|
 |
Peca
|
Zaslal: ne duben 15, 2012 3:54 pm Předmět: |
|
|
| balbi napsal: | | Fyzicky na to připravenej jsem, jde mi jen o to, aby tělo mělo dostatek energie a pak jde jen o to, aby nepřišla nějaká křeč či něco takového a je to v pohodě. |
ses malomyslnej nebo tak neco? aby melo telo dostatek energie a bylo pripravene? ano o to jde a proto je nejdulezitejsi priprava par dni predem,nebo ses tak natvrdlej, ze si myslis ze si das na obed ryzi a pobezis jak Bolt? nez telo neco stravi a premeni tam kam je to pozadovane chvili to trva...musis se vyvarovat hypoglykemii...musis sam znat sve telo a vedet co si muzes dovolit...jak dneska rikal pohlreich,nemuzes hospodu provozovat jako clovek co chce byt hudebnik a nezna noty
|
|
| nahoru |
|
 |
balbi

|
Zaslal: ne duben 15, 2012 4:18 pm Předmět: |
|
|
| Peca napsal: | | balbi napsal: | | Fyzicky na to připravenej jsem, jde mi jen o to, aby tělo mělo dostatek energie a pak jde jen o to, aby nepřišla nějaká křeč či něco takového a je to v pohodě. |
ses malomyslnej nebo tak neco? aby melo telo dostatek energie a bylo pripravene? ano o to jde a proto je nejdulezitejsi priprava par dni predem,nebo ses tak natvrdlej, ze si myslis ze si das na obed ryzi a pobezis jak Bolt? nez telo neco stravi a premeni tam kam je to pozadovane chvili to trva...musis se vyvarovat hypoglykemii...musis sam znat sve telo a vedet co si muzes dovolit...jak dneska rikal pohlreich,nemuzes hospodu provozovat jako clovek co chce byt hudebnik a nezna noty |
Že já jsem se vůbec na něco ptal Člověk chce jen poradit a ostatní ho za to div neukamenují
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: ne duben 15, 2012 4:20 pm Předmět: |
|
|
Protože to není poprvé co z Tebe lezou tyhle jak to říct...blbosti.
|
|
| nahoru |
|
 |
balbi

|
Zaslal: ne duben 15, 2012 4:23 pm Předmět: |
|
|
Ale co, dám si banán před závodem a stačí!
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|