Závod + jídlo

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Závod + jídlo  Úvodní stránka -> Trénink -> Závod + jídlo
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
balbi

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2012 12:40 pm    Předmět: Závod + jídlo Odpovědět s citátem

29.4. Bude běh na necelých 10km (9,6km) , chtěl bych se zeptat, jestli je tu nějakej běžec, který se tomu věnuje, jestli by mi neporadil, jak to ten den udělat se stravou, aby bylo tělo plné energie, ale aby mi zase nebylo při běhu špatně. Klidně kdyby to šlo třeba rozepsat jídelníček na celý den, čas závodu ještě nevím, ale typuji kolem 14-15 hodiny

Je to crossový běh, takžen většinu lesem, občas lepší cesta (tvrdá zem), místy i větší stoupání a pár úseku i mírnější klesání.

Chtěl bych to zaběhnout do nějakých 45minut maximálně.

Trasa:

Naposledy upravil balbi dne ne duben 15, 2012 12:45 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2012 12:42 pm    Předmět: Re: Závod + jídlo Odpovědět s citátem

je to vysoce individuální.... někdo nemůže jíst několik hodin před jakýmkoliv výkonem a třeba můj bratránek, kterej běhal dlouhý tratě jedl 40 minut před výkonem oběd s knedlíkem a vyhrával svoje závody úplně v pohodě

zkus a uvidíš
YUD

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2012 12:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Najdi si něco o sacharidové superkompenzaci. Byť samozřejmě nejde o extrémní variantu jako v kulturistice, používá se i pro běžce. Např. http://tajemstvi-maratonu.cz/blog/sacharidova-superkompenzacni-dieta.html. Cílem je natlačit do svalů co nejvíc energie. Složení sacharidů v potravě bude podobné jako v té kulturistické variantě.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
balbi

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2012 12:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jde mi spíš o jídlo přímo ten den :) Vydím to tak, že velké jídlo tak 3hodiny před závodem a 1hodinu před závodem dát banán. Celkově to bude zajímavé, vždycky přepálím začátek a pak na mě přijde píchání v boku a je to špatný.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Máča

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2012 1:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to individuální, já bych musel dát osobně pauzu mezi obědem a startem závodu minimálně 3 hodiny. Asi bych si dal nějaké těstoviny s kečupem a trochou sýra třeba. Můžeš i míň tučné maso v rozumném množství. Ten banán už bych nedával, mám vyzkoušené, že by mě potom při běhu bolelo břicho. Chce to prostě vyzkoušet co ti vyhovuje a co ne. Když mám mluvit za sebe, ráno bych si dal snídani-to může být např. ovesná kaše, nebo pečivo se šunkou a sýrem, nebál bych se ani vajíček. A ty tři hodiny před závodem ten lehčí oběd.
balbi

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2012 1:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Uvidíme, jídlo nějak dopadne, to vyzkouším během týdne, ale bojím se, aby stačil dech.
Peca

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2012 1:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

balbi napsal:
Jde mi spíš o jídlo přímo ten den :) Vydím to tak, že velké jídlo tak 3hodiny před závodem a 1hodinu před závodem dát banán. Celkově to bude zajímavé, vždycky přepálím začátek a pak na mě přijde píchání v boku a je to špatný.

pokud ti jde o jidlo primo ten den zavodu,jsou dve varianty,bud znalosti vyzivy ovladas na jednicku,vis jak se mas stravovat dny pred vykonem a potom pochybuju,ze by ses ptal na foru nebo druha pravdepodobnejsi varianta,nevis o tom nic a jenom te zajima co sezrat,aby ses neboblil..a i kdyz je strava pred vykonem dulezita,daleko prednejsi je venovat pozornost priprave tela na den D jiz nekolik dni predem.
balbi

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2012 1:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Fyzicky na to připravenej jsem, jde mi jen o to, aby tělo mělo dostatek energie a pak jde jen o to, aby nepřišla nějaká křeč či něco takového a je to v pohodě.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2012 2:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A fyzicky ses na to připravil jak? tím, žes tuto vzdálenost opakoveně běhal, ne? Když jsi to běhal, jak ses stravoval? Balbi, z Tebe by člověk vyrostl.
balbi

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2012 3:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tuhle trasu ani vzdálenost jsem nikdy neběžel :) Ale teď pravidelně už 14dní chodím 3-4týdně běhat tak + - 4km, a v té trase je docela dost stoupání zahrnuto, takžen si myslím, že že to uběhnu, jen nevím jak Jinak teď posledně (včera) mě asi po cca 1,5km začalo píchat v boku, před tím jsem s tím problém neměl, tak nevím. Jestli jsem přepálil start nebo blbě dýchal, nejsem si vědom.

To buď rád, pár cm nikdy neuškodí
Peca

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2012 3:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

balbi napsal:
Fyzicky na to připravenej jsem, jde mi jen o to, aby tělo mělo dostatek energie a pak jde jen o to, aby nepřišla nějaká křeč či něco takového a je to v pohodě.

ses malomyslnej nebo tak neco? aby melo telo dostatek energie a bylo pripravene? ano o to jde a proto je nejdulezitejsi priprava par dni predem,nebo ses tak natvrdlej, ze si myslis ze si das na obed ryzi a pobezis jak Bolt? nez telo neco stravi a premeni tam kam je to pozadovane chvili to trva...musis se vyvarovat hypoglykemii...musis sam znat sve telo a vedet co si muzes dovolit...jak dneska rikal pohlreich,nemuzes hospodu provozovat jako clovek co chce byt hudebnik a nezna noty
balbi

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2012 4:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peca napsal:
balbi napsal:

ses malomyslnej nebo tak neco? aby melo telo dostatek energie a bylo pripravene? ano o to jde a proto je nejdulezitejsi priprava par dni predem,nebo ses tak natvrdlej, ze si myslis ze si das na obed ryzi a pobezis jak Bolt? nez telo neco stravi a premeni tam kam je to pozadovane chvili to trva...musis se vyvarovat hypoglykemii...musis sam znat sve telo a vedet co si muzes dovolit...jak dneska rikal pohlreich,nemuzes hospodu provozovat jako clovek co chce byt hudebnik a nezna noty

Že já jsem se vůbec na něco ptal Člověk chce jen poradit a ostatní ho za to div neukamenují
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2012 4:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Protože to není poprvé co z Tebe lezou tyhle jak to říct...blbosti.
balbi

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2012 4:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale co, dám si banán před závodem a stačí!
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2012 7:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No vidíš

Rychle na stránku:

Přejdi na: