|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
idoktor

|
Zaslal: so duben 28, 2012 9:10 am Předmět: |
|
|
IT. Od konfigurace serverů až po řešení kam sekretářce zmizel e mail
Práce ale bude úzce zaměřená. _________________ ---------
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
mandor
|
Zaslal: so duben 28, 2012 9:17 am Předmět: |
|
|
| idoktor napsal: | IT. Od konfigurace serverů až po řešení kam sekretářce zmizel e mail
Práce ale bude úzce zaměřená. |
Pěkná formulace a super, že ti to vyšlo. Já k tomu přistupuju stejně, vše přímo, narovinu a asertivně. Jako absolvent jsem si teď prožil sice perných 5 měsíců, ale nakonec se to vyplatilo a nastupuju kam jsem chtěl a za kolik jsem chtěl.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: so duben 28, 2012 9:21 am Předmět: |
|
|
Já bych si potřeboval doplnit znalosti právě okolo těch serverů, resp. adminování ve Windows prostředí, jenže je to v prdeli, protože doma si doménu neudělám (plus s nulovejma znalostma nemám moc šanci to rozběhat i kdybych na to měl železo), a v práci mě k tomu nikdo nepustí resp. nepustil. Takže se motám v bludným kruhu.
A to můžu být rád, že mě ti chuji v expráci po půlročním otravování aspoň ukázali jak se dělá s GPO, což jsem se pak horko těžko (za řádně dementních keců a pohledů ala "na co se to ten debil ptá to snad není možný") stejně de facto naučil sám metodou pokus-omyl. Fcuk.
A pak přijdu na pohovor a pošlou mě do prdele, protože neumím Exchange, neumím dostatečně se sítěma, a do openspacu dělat telefonistu na sprostým helpdesku mě už taky nikdo nikdy nedonutí jít. Cvičených opic na zapisování požadavků je všude spousta.
|
|
| nahoru |
|
 |
idoktor

|
Zaslal: so duben 28, 2012 9:43 am Předmět: |
|
|
Podivej, já taky chytrej z nebe nespad, všecko jsem se naučil jako samouk. Buďto podle potřeby (když to bylo nutné), anebo v poslední době místo dělání kravin (jako např. čumění na televizi). Elementární síťařinu se naučíš podle výborný knížky Todd Lammle: Cisco certified network associate. Pro to opravdu elementární stačí kapitoly 1,2,3,6. Mám v eng i češtině, můžu poslat. Dá se to s zadkem olověným zvládnout za týden, no a pokud se to naučíš celý, můžeš si udělat CCNA, který klíčem do mnoha bran  Kdybys potřeboval cisco simulátor, dá se pěkně použít GNS3.
Windows doménu s jedným servrem a jedním klientem rozjedeš ve VMware player. Stačí stroj s podporou virtualizace a 2 gb ram. Samozřejmě nemusíš pro výuku používat hned resource kit, existuje kniha pro blbce Mistrovství v 2003 server (opět v PDF na netu), kde je to všecko popsáno po lopatě. Pro nezaměstnanýho člověka je to záležitost 14ti dnů, pokud ho to baví. Neřikám, že na tom nahradíš pětiletou praxi, ale když někde nastoupíš jako správce, tak tě hned k vyšší síťařině stejně nepustěj a základy a principy ti to dá. _________________ ---------
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: so duben 28, 2012 10:03 am Předmět: |
|
|
Knihu určitě pošli :)
Na Core2Duo toho moc nerozjedu, jeden virtual se sedmičkama docela stačí na docela solidní zpomalení : (
A server 2003 snad dneska už vůbec nemá smysl...
|
|
| nahoru |
|
 |
Izman
|
Zaslal: so duben 28, 2012 10:19 am Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | Knihu určitě pošli :)
Na Core2Duo toho moc nerozjedu, jeden virtual se sedmičkama docela stačí na docela solidní zpomalení : (
A server 2003 snad dneska už vůbec nemá smysl... |
Divil by jsi se ano S2K3 uz jsou prekonany ale postupy v te knize muzes aplikovat temer vsude na WIN platforme, Navic 80% principu ve vyssich verzich serverovych edici od MS vychazi z 2K3 verze :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: so duben 28, 2012 10:31 am Předmět: |
|
|
To je sice hezký, ale když do něčeho moc nevidíš, není dobrý učit se to na jiným prostředí :P
sedmičky taky nikoho nebudu učit tak, že ho odkážu na XP s tím, že to je skoro to samý :P
|
|
| nahoru |
|
 |
idoktor

|
Zaslal: so duben 28, 2012 10:59 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: so duben 28, 2012 11:07 am Předmět: |
|
|
zip je buržoazní přežitek :P
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: so duben 28, 2012 12:19 pm Předmět: |
|
|
Začla růst tráva... a mě čeká sekání naší hektarové zahrady _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
Izman
|
Zaslal: so duben 28, 2012 2:08 pm Předmět: |
|
|
| idoktor napsal: | http://leteckaposta.cz/515653132
Tady to máte v eng i cz. Jste ajťáci, takže to zvládnete rozbalit i z RARu |
to ti rekl kdo? Ja nejsem ITak :D ja ho jen velmi uspesne predstiram aspon vsichni u nas ve firme mi to zerou. A kamaradi taky
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: ne duben 29, 2012 12:27 pm Předmět: |
|
|
od ctvrtka zeru kazdej den hromady sladkejch sracek a neumim to zastavit  takze od zejtra!! _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: ne duben 29, 2012 12:39 pm Předmět: |
|
|
| Luster napsal: | od ctvrtka zeru kazdej den hromady sladkejch sracek a neumim to zastavit takze od zejtra!! |
Bud rad, ze ses alespon vy*ral na tu pauzu od treninku, to by bylo v kombinaci s vykrmem horsi :) _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: ne duben 29, 2012 12:43 pm Předmět: |
|
|
i tak mam ale pocit, ze se mi nejak zalejva bricho  no kazdopadne za chvili du na kolo, tak to musim vyjezdit a od zejtra uz se zase nastavit na "normalni" rezim _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: ne duben 29, 2012 12:52 pm Předmět: |
|
|
| Luster napsal: | i tak mam ale pocit, ze se mi nejak zalejva bricho no kazdopadne za chvili du na kolo, tak to musim vyjezdit a od zejtra uz se zase nastavit na "normalni" rezim |
Pro me plati jedine, nemit ty sracky doma a pak je nezeru :) _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|