|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Wojtkingson

|
Zaslal: út květen 08, 2012 10:19 pm Předmět: |
|
|
Po jaké době Ti to padá, je to po stejné době, zkracuje se ten interval, když se to vypne? Kámošce se to dělo, že se jí přehříval noťas... Vzal jsem ho, otočil jsem ho, foukl jsem do míst, kde jde vzduch ven z noťasu a mohl jsem si jít pro kapky do očí, jelikož to bylo jak kdyby mi někdo vysypal pytel z vysavače do xichtu:D Nevím co s tím dělala :D _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Frozz.

|
Zaslal: út květen 08, 2012 11:04 pm Předmět: |
|
|
Lenovo, starý cca 2 roky.
Intel Core i3 M330 2.13GHz, ram 3gb, win 7 32bit.
Někdy, když spuštím nějakou aplikaci náročnější na ramku, začně větrák docela dost hlasitě makat, ale není to vždy.
Wojtk: nevím, kdy to přesně dělá, zatím jsem v tom žádný "systém" nenašel, podle mě je to náhodné. Stalo se to zatím 3x.
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: út květen 08, 2012 11:14 pm Předmět: |
|
|
Dočasný občasný hučení je ok, prostě to něco dělá a začne se generovat víc tepla.
Být tebou najdu průduchy kudy se vyfukuje horkej vzduch a vezmu to vysavačem na turbo mód :) Trochu by to pomoct mohlo, ale nejde čekat zázraky.
Chlazení u ntb zpravidla funguje tak, že čekají dokud teplota nedosáhne nějaký definovaný hodnoty, a pak se prostě pustí větrák a jede dokud to někam neklesne.
To padání je divný, obzvlášť u sedmiček. Nejlepší bude asi uložit si celej Eventlog hned po restartu, když to padne. (Event Viewer-Windows logs-System/Application a pod pravou myší Save all events as a někam to frkni)
Někdo z toho určitě dokáže něco vydedukovat.
Jo krom toho by neškodilo otestovat disk, pro jistotu (i když v tomhle případě to disk nebude). Stačí ověřit SMART a kouknout po přemapovaných sektorech (reallocated sectors count)
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: út květen 08, 2012 11:15 pm Předmět: |
|
|
Chm pustil jsem si CPUID a PRIME95 torture test a 95 stupnu na obou jadrech (i5 sandy bridge) po par minutach a kdyz si sahnu na vydech chladice, tak je to pohodicka oproti tomu kdyz hraju nejakou hru :) Takze sakra co s tim? Notas mam pul roku, predpokladam ze za tu dobu se tam tolik prachu na ucpani chladice dostat nemohlo.
Btw nemate nejakej programek, kterej by logoval a ukazoval graf teploty a throttlingu CPU cka? _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: út květen 08, 2012 11:17 pm Předmět: |
|
|
| Lunreal napsal: | Chm pustil jsem si CPUID a PRIME95 torture test a 95 stupnu na obou jadrech (i5 sandy bridge) po par minutach a kdyz si sahnu na vydech chladice, tak je to pohodicka oproti tomu kdyz hraju nejakou hru :) Takze sakra co s tim? Notas mam pul roku, predpokladam ze za tu dobu se tam tolik prachu na ucpani chladice dostat nemohlo.
Btw nemate nejakej programek, kterej by logoval a ukazoval graf teploty a throttlingu CPU cka? |
Jakou verzi Prime95 máš?
Jestli chceš dát pokouřit procesoru, dávej z torture testu Small FFTs, to ostatní je spíš na testování paměti.
A nech to běžet dýl, plus samozřejmě mrkni na teploty v tom HWMonitoru. Strkat rypák k výfuku nemá takovou informační hodnotu
Že to topí víc bych přisuzoval teplu z grafiky, ale těžko říct. Třeba používáš tu integrovanou v procesoru.
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: út květen 08, 2012 11:22 pm Předmět: |
|
|
v25.9, jo small jsem dal, i in-place, oboje skoncilo u cca 95 stupnu. I tak mi to prijde docela kotel. Kdyz jsem hral betu D3, tak vydech byl skoro rozhavenej a CPUcko zacalo throtlovat az nekde k 600Mhz, coz mi pekne brzdilo hru :/ Ale zajimal by me graf, kde bych si overil, jak mi reaguje throttling na externi chlazeni (ventilator, ktery pomaha odfukovat vetrak z vydechu)
Pri hrani pouzivam externi grafarnicku gt540m, ktera tomu doda asi teprv tu spravnou teplotu :D _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: út květen 08, 2012 11:27 pm Předmět: |
|
|
| Lunreal napsal: | v25.9, jo small jsem dal, i in-place, oboje skoncilo u cca 95 stupnu. I tak mi to prijde docela kotel. Kdyz jsem hral betu D3, tak vydech byl skoro rozhavenej a CPUcko zacalo throtlovat az nekde k 600Mhz, coz mi pekne brzdilo hru :/ Ale zajimal by me graf, kde bych si overil, jak mi reaguje throttling na externi chlazeni (ventilator, ktery pomaha odfukovat vetrak z vydechu)
Pri hrani pouzivam externi grafarnicku gt540m, ktera tomu doda asi teprv tu spravnou teplotu :D |
95° je hodně, ale zase u ntb... Těžko říct. Bych to musel mít v pazourách, abych udělal nějakej závěr :P
Jakejch 600MHz? Teď se nechytám o čem je řeč.
Jo ještě jen tak ze srandy zkus FurMark Ale to bys moh rozpustit okolí čipu grafiky
Btw v expráci jsem řešil extrémně se přehřívající Elitebook od HP, a po pár servisech a hodinách marnýho koumání jsem zkusil updatnout BIOS, a najednou o 20° míň, mimo jinejch zlepšení
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: út květen 08, 2012 11:32 pm Předmět: |
|
|
Chm asi opravdu bude nejak zaneseny vyfukovy ventilator, pak to zkusim otevrit, pridelal jsem k vyfuku ten externi vetrak a teplota se nepohnula ani o kousek :) U stareho notebooku mi to udelalo rozdil i 15 stupnu.
No temi 600Mhz jsem myslel, ze CPU kdyz se dostane nad nejakou svoji kritickou hranici teploty, tak zacne periodicky podtaktovavat procesor a na svoji defaultni "herni" frekvenci uz se temer nedostane a beha nekde kolem 600-1800MHz : ( _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: út květen 08, 2012 11:36 pm Předmět: |
|
|
No tak to je něco fakt špatně  Core iX pokud vím naopak umí tak nějak samy přetaktovávat  Jak se to jen jmenuje.... Turbo Boost nebo co.
Jinak přidat nějakej další větrák "do řady" je podle mě blbost, to už radši ten vysavač :)
Ideální samozřejmě otevřít (na youtube ovykle najdeš postup skoro ke všemu co se kdy používalo), vyfoukat, a přemáznout pastu pod procesorem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: út květen 08, 2012 11:38 pm Předmět: |
|
|
No to sice umí, ale u myho Aceru se toho asi nedovazi :D
Po pul roce prece nebudu premazavat pastu. U stareho notebooku jsem premazaval pastu po 3 letech a byla tam jako nova... tak snad se dostanu k vetracku, treba HP jsou vetsinou dost svinsky poskladane, ze nez by se clovek k ventilatoru dostal, tak by musel rozlozit celej notebook na atomy. _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: út květen 08, 2012 11:43 pm Předmět: |
|
|
To je tak nový? Divný.
Rozhodně bych zkusil obvyklý kombo BIOS+ovladače check :) Obvykle žádná změna, ale občas...
Asi zkusím trochu mučit tchánův novej SB i7  Ale Prime jsem tam myslím zkoušel a všechno jelo bez problémů.
Ještě mě napadlo jestli nemáš možnost vypnout tu extra grafiku a jet na HD Graphics v procesoru. Jen jako test jestli se to bude chovat stejně.
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: út květen 08, 2012 11:47 pm Předmět: |
|
|
To se vypnout nedá, to si ridi primo system a predpokladam ze je ted vypnuta... na grafice je 70 stupnu, bez pusteni PRIME tam bylo 46 a na CPU 61 stupnu, bez zateze, jen s prohlizecem a beznym softem.
Bios testnu, u jejich posledniho update pisou - improved thermal efficiency. Tak uvidime :) _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: st květen 09, 2012 12:00 am Předmět: |
|
|
Koukám že upgrade biosu u Aceru je docela prdel, behem hlasky UPDATING EC... se roztoci vetrak na 10000 otacek a pak se celej notas natvrdo vypne. Pak kdyz stisknete tlacitko na zapnuti, tak se rozsviti a zas se vypne. Az napodruhe notas najede :D Celou proceduru jsem si jeste jednou zopakoval, abych si byl jistej jestli je ta flashovaci utilita opravdu tak dementni a ano je. Flashoval verzi 1.18 tou samou verzi a pak mi znovu shodil celej notas. _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
|
|
| nahoru |
|
 |
owar

|
Zaslal: st květen 09, 2012 3:20 am Předmět: |
|
|
| Lunreal napsal: | To se vypnout nedá, to si ridi primo system a predpokladam ze je ted vypnuta... na grafice je 70 stupnu, bez pusteni PRIME tam bylo 46 a na CPU 61 stupnu, bez zateze, jen s prohlizecem a beznym softem.
Bios testnu, u jejich posledniho update pisou - improved thermal efficiency. Tak uvidime :) |
vypnout se to da, respektive zmenit..kliknes pravym na plose -> konfigurovat prepinatelnou grafiku..
tak me napada, jestli tim netrpi Acery normalne, protoze ja ho mam taky a topi to taky jak vztekly..seka se mi lehce system, prohlizec a videa v nem..sem tam mi zamrzne i BSko a vubec je to vsechno strasne zpomaleny..i kdyz priznavam, ze jsem od koupe jeste neformatoval a disk uz mam skoro plnej..
co mas za model? _________________ cenzurováno..
|
|
| nahoru |
|
 |
JIM

|
Zaslal: st květen 09, 2012 3:37 am Předmět: |
|
|
Zdar, je tu nekdo, kdo uspesne obnovil zmizely data z externiho disku? Neco jsem na nem rozbaloval a ono se to seklo. Jen jsem to tupe vytahnul z usb a kdyz jsem to znova zapojil, tak ta slozka kde se ten proces odehraval tam proste nebyla. Zatim jsme zkousel programy: Recuva - nic, EasyRecovery Professional - najde to, ale obnoveny soubory jsou poskozeny, Smart Data Recovery - test sice trva den a pul (1Tb disk), ale najde vsechny ztraceny soubory i v puvodnich slozkach. Ma to ale jeden hacek, muzu obnovovat jen slozku po slozce a po najaky chvili disk prestane reagovat, takze leda dat ten test znova, ale timhle stylem bych to obnovoval rok.
Ty data nejsou zivotne dulezity, zadny osobni veci, ale stejne bych zachranu ocenil, jelikoz stahnout to vsechno znovu uz je nemozny (vetsina uz je ze serveru smazana).
Ma nekdo zkusenost s nejakym zarucenym recovery programem?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|