Váha v období zkoušek (hlavně stres).

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Váha v období zkoušek (hlavně stres).  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Váha v období zkoušek (hlavně stres).
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
SIA

PříspěvekZaslal: so květen 12, 2012 8:36 am    Předmět: Váha v období zkoušek (hlavně stres). Odpovědět s citátem

Jsem totální ektomorf a kila nabírám hrozně s obtížemi. Když dodržuji životosprávu (spánek 8 hodin, jídlo 5-6 denně, posilovna pravidelně), tak to tak nějak postupně leze. Od prosince minulého roku se mi podařilo přibrat ze 69 na 72kg. Výsledek po dvou týdnech zkouškového, kdy jsem v posilovně jednou, blbě jsem se stravoval a chodil pozdě spát, je, že mám opět 69kg a zase si připadám zdechlej jak prase. To je fakt epic. Můj cíl byl 75 kg v září letošního roku. Jsem dost stresař, takže třeba před zkouškami se nemůžu pořádně ani najíst, takže se asi není moc čemu divit.
Ani nemám chuť začít zase cvičit, když v posilovně uvidí, že že týpek, co tam chodí pravidelně 4 měsíce vypadá hůř než na začátku.
Jak to máte vy? Podepisuje se na vás nějak taky např. zkouškové?
Četl jsem o svalové paměti, ale nevím no u ektomorfa..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Izman

PříspěvekZaslal: so květen 12, 2012 9:14 am    Předmět: Re: Váha v období zkoušek (hlavně stres). Odpovědět s citátem

Vecny boj... ektomorfove si stezuji ze nemohou pribrat. My endomorfove si stezujeme ze nemuzeme zhubnout. : ( a Mezomorfove se jen v koutku chechtaj.

Jinak bylo by dobre aby jsi sem dal o neco blizsi info ohledne tveho jidelnicku a cviceni. Aby se zdejsi kapacity mohly od neceho odpichnout :)

Co jis, jak cvicis atd....
Lunreal

PříspěvekZaslal: so květen 12, 2012 9:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkouškové je pro mě taky zlo, většinou nemám na jídlo tolik času ani chuti z toho učení a nervů. Většinou shodím pár kilo, často i cvičení jde do kopru a přes prázdniny se to moc nelepší, protože fárám na brigádách kde taky neni cas idealni jist a trenovat. Takze forma se vraci az kolem rijna :) A svalova pamet funguje.
marcos23

PříspěvekZaslal: so květen 12, 2012 10:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No pro mě je to taky vždycky noční můra, když vidím, že se blíží zkouškové. Ono se to nesmí zas tak hrotit, protože škola je přednější to je jasné. Po zkouškovém to ale jde rychle nahoru.

Takže taky většinou shodím nějaké to kilo. Když byly bakalářské státnice, tak jsem prakticky přišel o veškerou svalovou hmotu, měl jsem fofr a během 14 dnů jsem shodil 5 kg, den před státnicema to bylo -8kg.

Naposledy upravil marcos23 dne so květen 12, 2012 10:06 am, celkově upraveno 1 krát
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: so květen 12, 2012 10:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Když jsem dělal Bc, tak se to trochu projevilo, ale jinak ani ne... Možná to je tím, že nejsem šprt jako Lunreal
Frozz.

PříspěvekZaslal: so květen 12, 2012 11:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vy z toho zkouškového děláte jak kdyby ste dokončovali postgraduální studium, já se stíhám jak učit, tak trénovat, stejně se nemůžete učit celý den v kuse bez přestávky a to cvičení jen a jen pomůže, přijdete na jiný myšlenky a psychicky si odpočinete. Je to samozřejmě náročnější období, ale nejít si třeba ani 2x týdně zacvičit? No tak ...
marash

PříspěvekZaslal: so květen 12, 2012 11:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ne asi, já do toho ještě každej den pracuju, bych vás hnal .
(A ne, nestuduju zrovna lehkou školu).
robo2512

PříspěvekZaslal: so květen 12, 2012 11:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

je pravda, skuskove nie je najlepsie obdobie, ale aj tak, da sa toho stihnut vela, vratane cvicenia. nechce sa mi verit, ze si pocas skuskoveho nenajdete hodinu pocas dna na cvicenie, ta hodina by sa dala usetrit uplne niekde inde
marcos23

PříspěvekZaslal: so květen 12, 2012 12:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
Vy z toho zkouškového děláte jak kdyby ste dokončovali postgraduální studium, já se stíhám jak učit, tak trénovat, stejně se nemůžete učit celý den v kuse bez přestávky a to cvičení jen a jen pomůže, přijdete na jiný myšlenky a psychicky si odpočinete. Je to samozřejmě náročnější období, ale nejít si třeba ani 2x týdně zacvičit? No tak ...

Po mě posilovna není odpočinek:-) Když tam chodím tak musím mít v pořádku stravu i regeneraci a nesmím být ve stresu. Jinak to je k ničemu. Hnusné učení, do toho ještě držet stravu a makat na plno v posce...to nedokážu. Obdivuju každého kdo to dokáže a ještě třeba k tomu chodí do práce. Tak to respekt.
gurmán

PříspěvekZaslal: so květen 12, 2012 2:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem po úrazu kolene (měsíc bez cvičení) + svaťák (jsem "stresák"), cca 2500 Kcal denně (300S, 100B, 90T)...a efekt ? 65 kg > 62 kg, 14% BF >12,5%BF (aspoň něco, můžu bejt rád, že to nejsou všechno svaly)...kondice v háji, ale snad se to po maturitě nějak srovná, mám celý léto na cvičení...a to koleno snad bude OK (naštěstí jen lehce natržená šlacha, pomohla léčba klidem). Jak dlouho tak může trvat rehabilitace ? Začínám pomalu chodit, ale ta noha je jak dřevo, všechno ztuhlý a bolí to jak prase (není divu, když to bylo měsíc fixovaný v ortéze). A ještě jsem do toho dostal ataku SJS (autoimunitní onemocnění - přehnaná reakce IS na nějaký podnět - ale zatím se neví, co by to mohlo způsobovat) >> takže Medrol (kortikosteroidy, utlumení imunitního systému...pěkný svinstvo) - říká se, že se po něm tloustne...já po něm hubnu jak krysa. Když jsem s tím byl před dvěma lety v nemocnici, tak jsem zhubnul 9kg za 14 dní...brutal.

Nojo, i ten stres za to může...kdybych pořádně odpočíval, nemusel jsem si ani s tím kolenem nic udělat >> stres, nedostatek spánku, přijímačky, FCE - jazyková zkouška, maturita...a když přitom člověk intenzivně cvičí, může dojít k problému. Bacha na cvičení pod velkým presem...a odpočívejte, nebo dopadnete takhle...teď mi řekněte, jak to mám nabrat zpátky ?!?
ChickenEater

PříspěvekZaslal: so květen 12, 2012 2:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

je to jenom o tom dobře si rozvrhnout čas, předem..
já jsem to míval takhle:

budíček třeba 6:30, zopakuju si,co jsem se naučil předchozí den,7:20 snídaně, dál opakuju,co jsem se naučil předchozí den,svačina, pak zběžně projedu,co se chystám naučit dnes.. 10:00 tréning v posilovně 11:40 jsem doma, dělám oběd, nažeru se,naperu do sebe,co se vejde.. po tréningu je vždycky hlad, pak polospánek / film / seriál .. klid do 15:00 učím se.. 18:00 volno.. když je toho hodně nebo poslední dny před zkouškou, tak další čas na učení třeba od 20:00 do klidně 02:00 ..

ale učit se od 7:00 do 23:00 vkuse je neefektivní, nevěřím tomu, že ten čas využiješ 100%, spíš bych si tipnul, že do toho třeba tak ze 70% akorát tupě civíš.. nebo jinak promrháš.. nedivím se, že jsi psychicky vyčerpanej a ani nejsi schopnej jíst, když si ani na chvíli neoddechneš, to by odrovnalo každýho..
SIA

PříspěvekZaslal: so květen 12, 2012 7:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

marcos23 napsal:
Frozz. napsal:

Po mě posilovna není odpočinek:-) Když tam chodím tak musím mít v pořádku stravu i regeneraci a nesmím být ve stresu. Jinak to je k ničemu. Hnusné učení, do toho ještě držet stravu a makat na plno v posce...to nedokážu. Obdivuju každého kdo to dokáže a ještě třeba k tomu chodí do práce. Tak to respekt.

Jj přesně, já z toho taky absolutně nic nemám, protože moje životospráva je totálně na shit v té době.
SIA

PříspěvekZaslal: so květen 12, 2012 7:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:

Tak z tebou asi nic zkouškové nedělá, nebo máš low školu, nebo si extra nadaný, nebo se učíš průběžně celý rok :)
xCROWx

PříspěvekZaslal: so květen 12, 2012 7:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Loni jsem posral co jsem mohl a ještě navíc jsem se slušně zprasil. Rok předtím jsem dal úspěšně zkouškové i dietu. Záleží na tom, jak to sedne.
Cratach

PříspěvekZaslal: so květen 12, 2012 7:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja osobne jsem, co se uceni/biflovani tyce, dost flakac, takze zkousovy pro me vzdycky byly spis prazdniny ... krom cca 5 zkousek, na ktery sem se musel dlouhodobe pripravovat (matika, deskripce, ocel apod.) a magisterskejch statnic to byl vsechno klidek (nerikam, ze me pekelne nestvalo se to ucit).
Ale chapu, ze je blby, kdyz se toho sejde vic ... tj. ke zkouskam se zrovna musi neco nutne dodelat v praci, k tomu este dohonit nejakej proflakanej zapocet :-) Ale krom tehle opravdu pekelnejch kombinaci, kdy je i cas na spanek drahej, se mi v beznym zkouskovym nikdy nestalom ze bych treba nemel cas si jit zacvicit nebo se nenajist...

ChickenEater napsal:

ale učit se od 7:00 do 23:00 vkuse je neefektivní, nevěřím tomu, že ten čas využiješ 100%, spíš bych si tipnul, že do toho třeba tak ze 70% akorát tupě civíš.. nebo jinak promrháš.. nedivím se, že jsi psychicky vyčerpanej a ani nejsi schopnej jíst, když si ani na chvíli neoddechneš, to by odrovnalo každýho..

Rika se, ze maximalni kapacita toho, co se clovek muze naucit za den, je cca 200 normostran souvislyho textu (ne heslovity fraze). Ja mam nadprumernou pamet, zvlast pokud se ucim v souvislostech, ale kdyz sem se letos v dubnu ucil na statnice, tak sem v tech poslednich dnech, kdy jsem jel s nejvetsim nasazenim (tj. bez pauz cistyho casu 10-12 hodin denne) taky nasel svoje limity - ve smyslu toho, ze krome uceni uz mozek odfiltroval to, co sem ten den delal (s kym sem mluvil apod. - to se mi vybavilo az kdyz mi to ten clovek podrobne pripomnel) :-)

Naposledy upravil Cratach dne so květen 12, 2012 7:49 pm, celkově upraveno 1 krát

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Váha v období zkoušek (hlavně stres). Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: