|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Poman

|
Zaslal: so květen 12, 2012 7:48 pm Předmět: |
|
|
| SIA napsal: | | Frozz. napsal: | | Vy z toho zkouškového děláte jak kdyby ste dokončovali postgraduální studium, já se stíhám jak učit, tak trénovat, stejně se nemůžete učit celý den v kuse bez přestávky a to cvičení jen a jen pomůže, přijdete na jiný myšlenky a psychicky si odpočinete. Je to samozřejmě náročnější období, ale nejít si třeba ani 2x týdně zacvičit? No tak ... |
Tak z tebou asi nic zkouškové nedělá, nebo máš low školu, nebo si extra nadaný, nebo se učíš průběžně celý rok :) |
Heh zkouškový je (teda bylo) super, když máte školu od pondělí do pátku od 7 od ráná do večera tak v tom zkouškovém je opravdu času dost:) _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Cratach

|
Zaslal: so květen 12, 2012 7:53 pm Předmět: |
|
|
Ono uprimne dost lidi se vubec neumi ucit, pouze se biflujou - to sem obcas vzdycky cumel, co z nekoho pri cekani na ustni cast zk pada za hovadiny - bylo videt, ze nad tim stravil buhvi kolik dni, ale nevidel jedinou souvislost, jedinej priklad z praxe, nic ... styl telefonni seznam. _________________ "A vy jste jako kdo?"
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: so květen 12, 2012 10:03 pm Předmět: |
|
|
Vse jsou jen vymluvy, cvicit za den 1 hod nebo jit behat si najdete IKDYBYSTE SE UCILI SEBEVIC ...
Jidlo -> je dulezity, ale pochybuju, ze nemate na to sezrat za den snidani, obed, veceri a dat si svacinu ...
Je to jenom o prioritach a nebejt linej, kdyz se chce vsecko jde.
-> Nejhorsi jsou 24ky, tam chapu, ze ten rezim maj lidi rozhazeny a pak 12ky ... ale jinak je to easy. 12ky -> jsou slozity a 24ky jsou hodne slozity, ale taky se da sestavit dobre rezim. _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
ChickenEater

|
Zaslal: so květen 12, 2012 10:27 pm Předmět: |
|
|
| Cratach napsal: | | Ono uprimne dost lidi se vubec neumi ucit, pouze se biflujou - to sem obcas vzdycky cumel, co z nekoho pri cekani na ustni cast zk pada za hovadiny - bylo videt, ze nad tim stravil buhvi kolik dni, ale nevidel jedinou souvislost, jedinej priklad z praxe, nic ... styl telefonni seznam. |
ono je to taky o tom, jakej vztah k oboru, kterej studuje člověk má, bohužel se často setkávám s tím, že lidi něco studujou jen prostě, protože po nich někdo chtěl,aby šli na vejšku (a to bude nejspíš i tenhle případ-už podle vyjádření "hnusné učení" a pod.), pak se biflujou tupě nazpaměť, nechápou souvislosti .. a každá zkouška je pro ně utrpením
Obecně je ale důležitý si uvědomit, že základem při úspěšným studiu je bejt v dobrý psychický (a s tím souvisí i fyzický) kondici a pravidlnej tréning a vyvážená pravidelná strava je k tomu výbornou cestou.
PS: spíš tu vidím akorát výmluvy.. ještě tu padlo něco o celkový době cvičení 4 měsíce, přijde mi směšný posuzovat v tomhle časovým horizontu jakýkoliv výsledky, navíc není nutný u takových začátečníků mít 100% jídelníček.. stačí běžná pravidelná strava, kterou tak jako tak člověk mít musí _________________ Tento princip je natolik obecny, ze jakekoli jeho konkretni pouziti je zhola nemozne
|
|
| nahoru |
|
 |
Cratach

|
Zaslal: so květen 12, 2012 10:47 pm Předmět: |
|
|
to ChickenEater: jo to mas pravdu, sam to v tomhle ohledu znam, mel sem puvodne castecne jiny plany co studovat (a co nevyslo), takze s tim (+ celkove tim vztahem k oboru, jak si psal) sem se behem studia musel srovnat - ale dneska si rikam, ze sem rad, ze to dopadlo tak jak dopadlo :) Mel sem mezi kamaradama 2 lidi, co studovali z "pocitu tradice" - stejnou skolu jako rodice, nebavilo je to, nakonec sebrali odvahu a vykaslali se na to a sli delat, to co si sami vybrali - ve vysledku to bylo lepsi pro obe strany. V tomhle se na to divam docela tvrde: kdyz se nekdo necha i v dospelosti takhle do neceho nutit ze strany rodiny, tak si za vyslednej stav muze sam...
Jinak s tou stravou 100% souhlas, taky si myslim, ze u kondičáků a zacatecniku se na striknost strasne precenuje, ze je v tomhle ohledu mnohem dulezitejsi vhodne sestavenej trenink.
Ale chapu, ze tohle casto resi kluci, co si na stredni/na gymplu odkroutili/odsedeli povinnej cas ve skole, a jinak meli akorat fitko + max. nejakou brigadku a nejaky posuzovani priorit a dulezitosti neresili ... ale on se to clovek nekdy naucit musi. Jezis, to znelo mentorsky  fuj _________________ "A vy jste jako kdo?"
|
|
| nahoru |
|
 |
Rostislaw

|
Zaslal: ne květen 13, 2012 6:50 am Předmět: |
|
|
[quote="Prasopes."]Vse jsou jen vymluvy, cvicit za den 1 hod nebo jit behat si najdete IKDYBYSTE SE UCILI SEBEVIC ...
Jidlo -> je dulezity, ale pochybuju, ze nemate na to sezrat za den snidani, obed, veceri a dat si svacinu ...
Je to jenom o prioritach a nebejt linej, kdyz se chce vsecko jde.
-> Nejhorsi jsou 24ky, tam chapu, ze ten rezim maj lidi rozhazeny a pak 12ky ... ale jinak je to easy. 12ky -> jsou slozity a 24ky jsou hodne slozity, ale taky se da sestavit dobre rezim.[/quote
Delam 36ky nekdy 40ky 300hodin mesicne, je to o zvyku. Kdyby mi nekdo rekl pred lety, abych sel po 5h spanku cvicit, asi bych si myslel, ze se zblaznil. Dnes je to uplne normalni a 6 nebo 8h spanku je pro me luxus. Nedavno jsem si pospal a dal jsem 8h spanku v kuse, po probuzeni a nasledne cely den jsem byl jako prasteny kladivem pres hlavu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: ne květen 13, 2012 12:37 pm Předmět: |
|
|
rosti: taktak:) jen rikam, ze proste pokud clovek maka 12/24 a vic, tak je to slozitejsi, ale vymlouvat se, ze se musis ucit na zkousku, nerikej mi, ze za den nema clovek hodinku cas, sak nerikas vid ?:p ... je to proste o tom nebyt linej a mit nejake priority :) _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
cocman
|
Zaslal: ne květen 13, 2012 12:41 pm Předmět: |
|
|
| Prasopes. napsal: | | rosti: taktak:) jen rikam, ze proste pokud clovek maka 12/24 a vic, tak je to slozitejsi, ale vymlouvat se, ze se musis ucit na zkousku, nerikej mi, ze za den nema clovek hodinku cas, sak nerikas vid ?:p ... je to proste o tom nebyt linej a mit nejake priority :) | ¨a prave proto ma uceni, jako prioritu cislo jedna..cviceni ti neutece
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: ne květen 13, 2012 1:05 pm Předmět: |
|
|
cocman, coz je pekna blbost :)
pokud ma clovek uceni prioritu cislo jedna -> uci se prubezne pres celej rok, protoze ho to bavi, takze to nemusi tolik hrotit na konci semestru a ma tedy dost casu jit do posilky .)
pokud to clovek nema jako prioritu cislo jedna pochybuju, ze se dokaze ucit 16+ hodin v kuse a uz vubec pochybuju o tom, ze je to jakkoliv efektivni :) Tzn. ma cas hodinu denne jit si zabehat nebo do posilky :) _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
cocman
|
Zaslal: ne květen 13, 2012 1:11 pm Předmět: |
|
|
Az budes na nejaky rozumny vejsce, tak to pochopis.
|
|
| nahoru |
|
 |
kuše
|
Zaslal: ne květen 13, 2012 1:33 pm Předmět: |
|
|
taky se přidám, zkoušky mám od 3. května, takže cca od půlky dubna se věnuju jen škole... do dnešní doby jsem shodil něco málo přes 10 kg, byl jsem za tu dobu přes tejden nemocnej, jím jen 2x denně (oběd a večeři) a nestěžuju si.... chodit cvičit bych mohl, ale momentálně nemám chuť a jsem línej a alespoň si dám pauzičku :)... o to víc pak budu natěšenej na cvičení a počítám s tím, že do 14 dnů se dostanu tam, kde jsem skončil...
|
|
| nahoru |
|
 |
ChickenEater

|
Zaslal: ne květen 13, 2012 1:39 pm Předmět: |
|
|
| kuše napsal: | | taky se přidám, zkoušky mám od 3. května, takže cca od půlky dubna se věnuju jen škole... do dnešní doby jsem shodil něco málo přes 10 kg, byl jsem za tu dobu přes tejden nemocnej, jím jen 2x denně (oběd a večeři) a nestěžuju si.... chodit cvičit bych mohl, ale momentálně nemám chuť a jsem línej a alespoň si dám pauzičku :)... o to víc pak budu natěšenej na cvičení a počítám s tím, že do 14 dnů se dostanu tam, kde jsem skončil... |
jídlo 2x denně? a to ti funguje mozek o hladu? já se nenajíst, tak nemyslím v průběhu učení na nic jinýho než na jídlo.. nedivím se, že jsi z toho byl nemocnej.
pak začneš a za dva tejdny ze vrátíš tam kde jsi byl?
přibereš 10kg za 14 dní.. tak to bude pěkný _________________ Tento princip je natolik obecny, ze jakekoli jeho konkretni pouziti je zhola nemozne
|
|
| nahoru |
|
 |
kuše
|
Zaslal: ne květen 13, 2012 1:42 pm Předmět: |
|
|
| ChickenEater napsal: | | kuše napsal: | | taky se přidám, zkoušky mám od 3. května, takže cca od půlky dubna se věnuju jen škole... do dnešní doby jsem shodil něco málo přes 10 kg, byl jsem za tu dobu přes tejden nemocnej, jím jen 2x denně (oběd a večeři) a nestěžuju si.... chodit cvičit bych mohl, ale momentálně nemám chuť a jsem línej a alespoň si dám pauzičku :)... o to víc pak budu natěšenej na cvičení a počítám s tím, že do 14 dnů se dostanu tam, kde jsem skončil... |
přibereš 10kg za 14 dní.. tak to bude pěkný |
tak ne za 14 dní, ale za nějakou tu dobu... :) a teď se neučím a mohl bych jít cvičit, ale radši si projedu ronnie a novinky na webu :)
tak já ani nemám hlad, ráno si k snídani udělám čajík a pak až ve 12 oběd a nějákou sušenku a k večeři něco malýho... zase je výhodou, že můžu jíst i ty věci, který normálně nejím.. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: ne květen 13, 2012 1:55 pm Předmět: |
|
|
| cocman napsal: | | Az budes na nejaky rozumny vejsce, tak to pochopis. |
co to jako ma bejt ?:) muzes mi rict na jaky vejsce to plati jinak? sem na to zvedavej ...
prava = venujes se uceni pres rok, tzn. nemusis se toho srotit nakonec tolik
zdravka = to same
technika (na ktere mimo jine jsem) = je o pochopeni a chapani latky, tzn. pokud se tomu venujes pres rok, vetsinu si odvodis i u zkousky, pokud chodis na prednasky vetsina veci je jasna
ekonomka? = ...
pajdak?
sportovka?
to sem zvedavej co z tebe teda vyleze NA JAKOU VEJSKU si chodil, ze si nemel cas si jit hodinu zabehat ikdyz ses ucivu venoval poctive pres rok :) _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
kuše
|
Zaslal: ne květen 13, 2012 2:04 pm Předmět: |
|
|
jsem na ekonomce a celou dobu na to seru, začínám se učit 14 dní před zápočtovým obdobím a pak mám honičku o zkouškách... :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|