|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
koudy.

|
Zaslal: ne březen 04, 2012 9:49 pm Předmět: Koudy - BEAR ROUTINE - aneb otestujeme, jestli to maká :) |
|
|
S letitými problémy se spodními zády teď docházím na Dornovu metodu. Zatím mám za sebou dvě rovnání a 2x týdně chodím na baňky, které by měly pomoct "vytáhnout" propadlé obratle. Necvičím 12 dní, pouze 2x jsem si dal lehký "core training" a zařazuju nějaký ten strečink poslední 3 dny.
13. června
Prkno - 5 sérií (tady jsem slabej)
Zved pánve s nataženou nohou - 2 série
Superman s nataženou nohou i rukou- 1 série
Prkno na boku - 2 série
Strečink hamstringů a spodních zad ve stoje v předklonu s nataženýma nohama. Po protažení jsem stále ještě nějakých 12cm konečkama prstů od podlahy. Mužská norma je asi 5cm, takže mam ještě co dělat. Dál protahuju hlavně trapézy a prsní svaly. Snaha o protahování quadratusu a zdvihače lopatky.
Naposledy upravil koudy. dne st září 12, 2012 11:12 am, celkově upraveno 6 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
koudy.

|
Zaslal: čt červen 14, 2012 8:03 pm Předmět: |
|
|
14. června
Dnes baňky hlavně na bederku, prej už se to trošku lepší, propadlé obratle ve spodní části trošku povylezly, vršek je prej pořád sračkovitej :D
Strečink prsních svalů
Prkno - 5 sérií
Předklon - dnes 8cm od země
|
|
| nahoru |
|
 |
Rostislaw

|
Zaslal: čt červen 14, 2012 9:00 pm Předmět: |
|
|
Hodne stesti s rehabkou, ja mam vyhrezly dve plotynky a vim jak to dokaze potrapit.
Kdyz jsem byl naposledy u doktora, tak me chteli delat predoperacni vysetreni a ze operace je nevyhnutelna, nato jsem jim odpovedel, ze nikam nepujdu, hledeli na me jak na magora a od te doby jsem se tam neukazal, coz jsou nejaky 4roky. Jediny co delam, tak kladu duraz na spodek bricha. Samozrejme mrtve tahy jsou pro me pase, drepy max do 170kg, slo by i vic, ale mam takovy prirozeny respekt, jenom prece ten tlak na pater je tam znat.
|
|
| nahoru |
|
 |
koudy.

|
Zaslal: pá červen 15, 2012 10:10 am Předmět: |
|
|
| Rostislaw napsal: | Hodne stesti s rehabkou, ja mam vyhrezly dve plotynky a vim jak to dokaze potrapit.
Kdyz jsem byl naposledy u doktora, tak me chteli delat predoperacni vysetreni a ze operace je nevyhnutelna, nato jsem jim odpovedel, ze nikam nepujdu, hledeli na me jak na magora a od te doby jsem se tam neukazal, coz jsou nejaky 4roky. Jediny co delam, tak kladu duraz na spodek bricha. Samozrejme mrtve tahy jsou pro me pase, drepy max do 170kg, slo by i vic, ale mam takovy prirozeny respekt, jenom prece ten tlak na pater je tam znat. |
doktorům už taky nevěřím, uměj akorát všechno zakázat. A myslíš, že plotýnky zalezly zpátky, alespoň částečně? Máš bolesti v zádech, nebo ústřely do nohy?
|
|
| nahoru |
|
 |
Rostislaw

|
Zaslal: pá červen 15, 2012 10:35 am Předmět: |
|
|
Mě ze začátku vůbec nenapadlo, že mám něco s plotýnkama. Měl jsem pocit, že mě bolí kyčel. Potom hrozná bolest v lýtku, jako kdybych tam měl zabodnutý šroubovák, to už jsem vůbec nevydržel stát na nohách.
Potom CT a bylo to jasný levá plo 7mm a pravá 4mm. Jediný co mě asi tak nějak pomohlo byla elektrika. Po 6 týdnech to tak nějak ustoupilo, samozřejmě je cítím pořád, prostě se s tím musíš naučit žít.
Nejlepší rada je, víc doktorů víc ví a potom si tak nějak udělat vlastní názor.
|
|
| nahoru |
|
 |
koudy.

|
Zaslal: pá červen 15, 2012 2:16 pm Předmět: |
|
|
| Rostislaw napsal: | Mě ze začátku vůbec nenapadlo, že mám něco s plotýnkama. Měl jsem pocit, že mě bolí kyčel. Potom hrozná bolest v lýtku, jako kdybych tam měl zabodnutý šroubovák, to už jsem vůbec nevydržel stát na nohách.
Potom CT a bylo to jasný levá plo 7mm a pravá 4mm. Jediný co mě asi tak nějak pomohlo byla elektrika. Po 6 týdnech to tak nějak ustoupilo, samozřejmě je cítím pořád, prostě se s tím musíš naučit žít.
Nejlepší rada je, víc doktorů víc ví a potom si tak nějak udělat vlastní názor. |
jo, to je jasný, jenom mě udivilo, že jedeš dřepy se 170kg s těma zádama. Tam by byl konec mojí pouti
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: pá červen 15, 2012 2:22 pm Předmět: |
|
|
Já mám jednu plotýnku vyhřezlou a druhou prasklou a teď už cvičím dá se říct vše, sice se sranda váhama, ale jak se ten spodek zad obalí nějakým tím svalem, tak o tom člověk o dost míň ví. Nejhorší byly pro ěm právě dřepy a přítahy činky v předklonu, začal jsem lehounce mrtvým tahem a je to lepší _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
Lumposlav

|
Zaslal: pá červen 15, 2012 2:23 pm Předmět: |
|
|
Přeji hodně štěští ! Já měl něco podobnýho...Cvičil sem mrtvej tah dal sem si víc než sem měl, ale nic sem necítil...postupně mě den co den začali víc a víc bolet spodní záda...pak to zničeho nic přestalo, ale bolelo stehno a bolest den co den sahala níž a níž až se stalo, že mi to vystřelovalo až do lýtka...tak sem šel k ortopedovi a ten mi dal ibalgin a ať 14 dní ležim  klasika...na mechanickej problem me da ibalgin proste
Tak sem si sám našel tady jednu paní co dělá baňkový masáže...bolelo to už jak sviňa nemohl sem chodit...když sem vstal musel sem 10sekund počkat a pak sem mohl udělat první krok ...Prohlídla mě a řekla mě, že mam ten jeden obratel dole zapadlej...tak mě celý ty záda nějak obaňkovala a pak mě dala na ten obratel tu baňku a opřel sem se o lehátko a dělal pohyby doprava a doleva a pomohlo mi to...ještě mě dělala nějaký srandy jako napružení žeber nebo cosi s kyčlama, ale fakt mi to strašně moc pomohlo...byl sem tam jenom jednou a od té doby nic...občas to cítim, ale nijak extra a né moc často...Od té doby sem se k Mrtvýmu tahu nikdy nepostavil a ani nepostavím a dávam si na to pozor...
Tak doufám, že ti ty baňky taky pomůžou a budeš v pohodě :) _________________ TRY TO BE BETTER !
|
|
| nahoru |
|
 |
Rostislaw

|
Zaslal: pá červen 15, 2012 4:56 pm Předmět: |
|
|
Dnes dřep 180kg, ale chce to fakt pořádný opasek.
|
|
| nahoru |
|
 |
koudy.

|
Zaslal: pá červen 15, 2012 8:54 pm Předmět: |
|
|
díky za zkušenosti .. ještě si to pak doma v klidu přečtu, teď spěchám.
Dnes mě ta bederka bolí trochu víc .. rovnám si záda dle paní o futro ... dnešní trénink pouze lehký .. bohužel jsem nedal strečink ani, zkusím ještě dohnat večer nebo ráno ..
7 sérií zdvihů pánve na lavici
1 série zkracovaček se zvednutýma nohama
|
|
| nahoru |
|
 |
r@mbo

|
|
| nahoru |
|
 |
koudy.

|
Zaslal: po červen 18, 2012 9:11 pm Předmět: |
|
|
Tak dnes jsem si odpoledne něco odcvičil, protože večer jsem šel na Dornovku (cca 2,5 hodiny terapie) .. dornova metoda, třezalkový olej atd. Poslední 3 dny zhoršení bolestí (to mi paní říkala, že to přijde).
Protažení v předklonu s napnutýma nohama (7cm od země)
Prkno - 7 sérií
Zvedy pánve na lavici - 4 série
Zkracovačky na lavici bez upevnění nohou - 4 série
P.S. R@mbo - angína je sviňa, snad budeš co nejdřív v kupě
|
|
| nahoru |
|
 |
koudy.

|
Zaslal: st červen 20, 2012 1:15 pm Předmět: |
|
|
19. června
Sehnal jsem si fyzioterapeutku, aby mě naučila používat vnitřní stabilizační systém. Chtěl jsem se naučit něco na pánevní dno, příčný břišní a bránici. První ze šesti cvičení mám tuším 10. července.
|
|
| nahoru |
|
 |
koudy.

|
Zaslal: st červen 20, 2012 3:29 pm Předmět: |
|
|
20.června
Prkno - maximální výdrž v pozici - 3 minuty - mazec
Prkno s nohami na lavičce
Prkno se zdviháním rukou na střídačku - 3 série
Prkno bokem dolů mezi dvěma lavičkama - 1 série
Zdvihání pánve na lavici - 3 série
Zkracovačky s nohama na lavici - 3 série (tady už mam vždycky problém se zvednout .. slabota)
bederka se po posledním rovnání zlepšila .. křížilo se to vejš
|
|
| nahoru |
|
 |
koudy.

|
Zaslal: čt červen 21, 2012 7:29 pm Předmět: |
|
|
21. června
bolest zřejmě mezižeberních svalů a poměrně výrazná ... zřejmě z té hraniční série prkna s výdrží 3 minuty.
4 série zdvihání pánve na lavici
2 série lehce prkno na podlaze
protahování v překlonu s nataženýma nohama - 8cm
2 série "kolečko" s míčem
protažení vnitřní strany stehen
protažení prsních svalů
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|