|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Pr!nc
|
Zaslal: po červen 18, 2012 9:55 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Magumi

|
Zaslal: po červen 18, 2012 10:17 am Předmět: |
|
|
Pokud vím, vstřebá se jen malá část cholesterolu přijatého v potravě, ale nevím kolik přesně, je možné, že těch 30 je opravdu moc. Teda, ne že by někdo dokázal sníst 30 vajíček. :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: po červen 18, 2012 10:25 am Předmět: |
|
|
Jo přesně, určitě by se nevstřebal celý a navíc se toto vstřebávání dá ovlivnit i ostatní skladbou stravy.
|
|
| nahoru |
|
 |
kuše
|
Zaslal: po červen 18, 2012 10:31 am Předmět: |
|
|
proč to furt rozebíráte twe :D... myslím, že je úplně jedno, jestli si dá člověk 3-5 vajec denně... pokud se nežerou salámy a tučný uzeniny a v neposlední řadě junk food, pak o nic nejde... 5-6 vajec denně podle mě můžou jíst i lidi s vysokým obsahem chol., protože obsahuje takový látky (typu lecitin), který bráněj vstřebávání cholesterolu... protože platí, že není cholesterol jako takový, ale jde o poměr mezi dobrým (HDL) a špatným (LDL) - ve vajíčkách je díky omega-3 mastným kys. ten dobrej.... pokud vám to nestačí, vejce je bomba na vitamíny (obsahuje tuším 13 vitamínů?) a mnoho dalších minerálů.... navíc pokud na míchaná vejce používate kvalitní olej (řepkový, rýžový apod.), nebál bych se ani jich (oproti vejcím natvrdo, která jsou hůře travitelná)... ale je to každýho věc, domluvil jsem!
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po červen 18, 2012 11:33 am Předmět: |
|
|
Pokud má někdo jó strach z cholesterolu, tak ke každému tučnějšímu jídlu, které má vyšší obsah cholesterolu (vajíčka, červená masa) stačí přidat kvalitní celozrnné pečivo, či přílohu (brambory ve slupce, rýže natural, celozrnné těstoviny, kuskus atd.) a dostatek zeleniny. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: po červen 18, 2012 4:14 pm Předmět: |
|
|
cholesterol = testosteron :D _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
EddieCz
|
Zaslal: po červen 18, 2012 4:58 pm Předmět: |
|
|
Diky za topic, zrovna dneska jsem si vzpomnel, kdyz jsem v hotelu sezral celou tu vanicku co tam meli. _________________ Willst du dich von etwas trennen
dann musst du es verbrennen. (Rammstein)
|
|
| nahoru |
|
 |
owar

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|