vajíčka, cholesterol?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - vajíčka, cholesterol?  Úvodní stránka -> Začátečníci -> vajíčka, cholesterol?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pr!nc

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 9:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

30 vajíček
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Magumi

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 10:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud vím, vstřebá se jen malá část cholesterolu přijatého v potravě, ale nevím kolik přesně, je možné, že těch 30 je opravdu moc. Teda, ne že by někdo dokázal sníst 30 vajíček. :-)
Pr!nc

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 10:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo přesně, určitě by se nevstřebal celý a navíc se toto vstřebávání dá ovlivnit i ostatní skladbou stravy.
kuše

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 10:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

proč to furt rozebíráte twe :D... myslím, že je úplně jedno, jestli si dá člověk 3-5 vajec denně... pokud se nežerou salámy a tučný uzeniny a v neposlední řadě junk food, pak o nic nejde... 5-6 vajec denně podle mě můžou jíst i lidi s vysokým obsahem chol., protože obsahuje takový látky (typu lecitin), který bráněj vstřebávání cholesterolu... protože platí, že není cholesterol jako takový, ale jde o poměr mezi dobrým (HDL) a špatným (LDL) - ve vajíčkách je díky omega-3 mastným kys. ten dobrej.... pokud vám to nestačí, vejce je bomba na vitamíny (obsahuje tuším 13 vitamínů?) a mnoho dalších minerálů.... navíc pokud na míchaná vejce používate kvalitní olej (řepkový, rýžový apod.), nebál bych se ani jich (oproti vejcím natvrdo, která jsou hůře travitelná)... ale je to každýho věc, domluvil jsem!
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 11:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud má někdo jó strach z cholesterolu, tak ke každému tučnějšímu jídlu, které má vyšší obsah cholesterolu (vajíčka, červená masa) stačí přidat kvalitní celozrnné pečivo, či přílohu (brambory ve slupce, rýže natural, celozrnné těstoviny, kuskus atd.) a dostatek zeleniny.
Prasopes.

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 4:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cholesterol = testosteron :D
EddieCz

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 4:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky za topic, zrovna dneska jsem si vzpomnel, kdyz jsem v hotelu sezral celou tu vanicku co tam meli.
owar

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 5:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

EddieCz napsal:
Diky za topic, zrovna dneska jsem si vzpomnel, kdyz jsem v hotelu sezral celou tu vanicku co tam meli.

tak to asi umres..jednou..ale priste zkus radsi snist vajicka a tu vanicku tam nech..

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - vajíčka, cholesterol? Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: