|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
spekounP
|
Zaslal: pá září 30, 2011 7:28 am Předmět: upraveny FOMIN - vas nazor |
|
|
Zdravim vsechny priznivce siloveho sportu na foru
Chtel bych znat Vas nazor na svuj momentalni trenink, na ktery jsem najel asi pred 2 tydny
Jedu v podstate FOMINA, kteryho jsem si trochu upravil pro svoje ucely:
jedu to s trosku vetsi intenzitou se zamerenim na drep a bench
Pondeli: drep - tezky - objem 5x6 opak (80%)
bench - tezky - intenzita - 6 až 8 x3opak (90%)
mrtvola lehka 4x5-6 (60%)
Streda: drep - tezky - intenzita 6 až 8x3 opak (90%)
bench - tezky - objem 5x6opak (80%)
mrtvola lehka nebo jiny cvik na zada
Patek: drep - lehky 5x5-6 (60%)
mrtvolka tezka - objem 5x6 (80%)/intenzita 6x3 (90%) - stridani ob tyden
bench - lehky - pumping 5x10 nebo jine tlaky
Procenta jsou pocitana z nastaveneho max pro 1 opak - vysel jsem z aktualnich maxek a podsekl je o 20%, kazdy tyden se nastavene max zveda o 5kg na bench a drep a ob tyden o 10kg u mrtvoly
Chtel bych to jet 8-10 týdnů
Co si o tom myslite, da se to uregenerovat nebo je to cesta do pekel?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Marky V.

|
Zaslal: pá září 30, 2011 11:55 am Předmět: |
|
|
Podle mě cesta do pekel. Utavíš se za pár týdnů. Pokud to vůbec zvládneš. Dát 6-8x3 s 90%, no pane jo, to aby sis dával desetiminutový pausy.
Nějak nechápu, proč mají někteří lidé pořád tendenci upravovat osvědčené rozpisy od odborníků. Moje skromná rada: dej si to podle originálního rozpisu a nevymýšlej. _________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
|
|
| nahoru |
|
 |
poldi

|
Zaslal: pá září 30, 2011 12:17 pm Předmět: |
|
|
tak zalezi aku mas "regeneraciu"..
ak tahas 12tky v praci a mas zlu stravu asi tazko..
ale ak máš super rege, tak sa uregenerovat da skoro všetko..
ja som napríklad siel korteho 5x5 s asi 80-90% namiesto udavanych 50-60, ci kolko to je..a krasne som to uregeneroval..aj ked vela ludi mi tvrdilo ze to nedam..
ale samozrejme mal som skvele podmienky - 12h spanok, skvela strava, doplnky a ides.. _________________ I LOVE MY LADY...AND IRON
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: pá září 30, 2011 12:20 pm Předmět: |
|
|
Na IF nechodim, takze tvuj log moc nesleduji, ale prinasi ti ten fomin, ktereho cvicis porad dokola, vysledky? _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: pá září 30, 2011 2:27 pm Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | | Na IF nechodim, takze tvuj log moc nesleduji, ale prinasi ti ten fomin, ktereho cvicis porad dokola, vysledky? |
Kdyby jsi chodil na IF, tak by jsi vedel, ze FOMINA jsem zacal znova teprve pred 2 tydny a od ty doby co jsem skoncil s logem tady, tak jsem ho necvicil.
Po dvou rutinach (bulhar a princip 1-6) s vysokou intenzitou je rutina s velkym objemem a relativne nizkou intenzitou docela fajn.
Jinak momentalni maximalky mam
drep 180kg
bench 120kg
mrtvola 210kg
muzes posoudit sam, jestli mi to neco prinasi nebo ne, kdyz kouknes na konec minulyho FOMINA, kde mam stary maxka
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: pá září 30, 2011 2:34 pm Předmět: |
|
|
| Marky V. napsal: | Podle mě cesta do pekel. Utavíš se za pár týdnů. Pokud to vůbec zvládneš. Dát 6-8x3 s 90%, no pane jo, to aby sis dával desetiminutový pausy.
Nějak nechápu, proč mají někteří lidé pořád tendenci upravovat osvědčené rozpisy od odborníků. Moje skromná rada: dej si to podle originálního rozpisu a nevymýšlej. |
musis si uvedomit ze je to 90% z maxka, ktere je podsekle o 20%. Asi jsem to nenapsal, ale s tim jak se intenzita bude postupne blizit k memu realnemu maxku, tak pocitam, ze pocet serii budu postupne redukovat az na original rozpis. Priklad realne maxko na drep mam 180kg. V prvnim tydnu FOMINA jsem jel drepy intenzitu 8x3x140kg, coz se dalo docela dobre zvladnout s 1,5 minutovejma pauzama bez bandu jen s opaskem. Tento tyden 8x3x145kg s 2minutovejma pauzama. Pristi tyden pojedu uz jenom 6x3x150kg.
Jinak duvod proc jsem si FOMINA upravil je ten, ze kdyz pojedes podle original rozpisu tak se na svoje realne maxka dostanes az za cca 8 týdnu (kdyz budes pridávat 5kg 1x za 14 dní) a já chci do osmi týdnů skončit s nějakým výsledkem.
Mimochodem je to inspirováno variantou FOMIN - těžší bench, kdy se jede taky objem a intenzita v jednom týdnu.
Tak zkouším variantu těžší bench+dřep
Pred nekolika mesíci na MW psal log Milan Špingl, kterej prezentoval svůj trénink jako FOMINA a taky to nemelo s origoš rozpisem nic společnýho.
Jinak dík za reakci
|
|
| nahoru |
|
 |
Morico

|
Zaslal: pá září 30, 2011 3:07 pm Předmět: |
|
|
Moje osobní zkušenost je, že mrtvola lehká, střední je úplně k prdu a krom únavy spodních zad a cns mi to nepřineslo k síle nic, takže já mrtvolu jedině těžce a max. 1x týdně + 1x za 3-4 týdny např. úplně vysadit ... takhe to funguje pro mě nejlíp ... na dřepech se tak snadno neutavíš, takže já bych nechal dřepy klidně 3x týdně (možná jedny bych vyměnil za dřepy v předu) ... a bench klidně 3x (monžná jeden úzce podle tvojí chuti) ... zdá se mi to, že ale si rád zamakáš u tahů, tak bych ti doporučil na mrtvolu nasadit periodizaci z Magnusson-Ortmayer Deadlift Programu http://www.ceskypohar.qsh.cz/files/magnusson_ortmayer_dl_program.xls ... už sem to jel a neni to vůbec prdel a je to hodně slušnej program, takže bych ho bejt tebou zkusil.
Takže abych to shrnul, viděl bych to třeba takto:
Pondeli :
drep - tezky - objem 5x6 opak (80%)
bench - tezky - intenzita - 6 až 8 x3opak (90%)
doplňky : GMka / RDL - spíš lehce, technicky + břicho
Streda :
drep vpředu - tezky - intenzita 6 až 8x3 opak (90%)
bench - tezky - objem 5x6opak (80%)
doplňky : power clean / pendlay rows - spíš lehce, technicky
Patek :
drep - lehky 5x5-6 (60%)
mrtvolka tezka - Ort rutina
bench uzký - lehky - pumping 5x10 nebo jine tlaky
- moje návrhy jsem podtrhal ... _________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: pá září 30, 2011 3:50 pm Předmět: |
|
|
Musim se teda zase do toho tvyho logu podivat, jestli tam nejsou nejaky videa. Ale jinak pekny zlepseni, to uznavam _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Ondra.kr

|
Zaslal: ne červen 24, 2012 9:00 am Předmět: |
|
|
Mužu se zeptat co to je za doplňkáče v tom treninku Morica? - Gmka a RDL?
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: ne červen 24, 2012 10:05 am Předmět: |
|
|
| Ondra.kr napsal: | | Mužu se zeptat co to je za doplňkáče v tom treninku Morica? - Gmka a RDL? |
Good Morning (předklánění s činkou na zádech) a Rumunský dead lift (mrtvola s nataženýma nohama)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|