Pretrenovani, pretazeni, syndrom vyhoreni atd...

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Pretrenovani, pretazeni, syndrom vyhoreni atd...  Úvodní stránka -> Trénink -> Pretrenovani, pretazeni, syndrom vyhoreni atd...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt červen 14, 2012 3:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslí tím to, že je ti jedno, jestli budeš nejsilnější a největší člověk na světě, ale řešíš to, aby stál tréning za to. Prostě v sobě nemáš nějakej psychickej blok, že se "nezlepšuješ". Skoro (my) všichni ostatní máme touhu se zlepšovať ať po stránce objemové, nebo silově a pokud to nesplňujeme, tak tím na sebe vyvíjíme jakejsi stres, kterej by mohl k přetrénování vést. Ty tohle postrádáš (nebo to rozhodně neřešíš tolik) a k přetrénování (tomu v posilovně, né takové to v normálním životě - dočasné vyhoření) u tebe vede čistě tvůj tréning, kterej je fakt brutálně náročnej na tělo a ještě víc na CNS, pokud je tak častej. Proto je třeba mě jasný, že čistě díky cvičení nemám šanci se přetrénovat, protože nedostávám zabrat ani z půlky tak, co ty a to i přesto, že na sebe kladu jakési nároky co se týče zlepšování se jak v síle, tak i v zrcadle.
Draper

PříspěvekZaslal: čt červen 14, 2012 3:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Honzo skoro se cervenam, kdyz to ctu :) mohl bych napsat skoro to same o tobe, protoze jsem s tebou nekolikrat cvicil a vim v jakem tempu makas a k tomu jeste mas i slusne silove vykony , ale myslim, ze to ume neni zase tak horke a to treba proto, ze nemuzu cvicit tu nejvetsi svalovou partii, coz muze CNS hodne ovlivnit a tu energii, kterou usetrim tady, venuji zase do zbytku tela. Bohuzel to, ze nemuzu cvicit nohy, je i jeden z duvodu, mozna i hlavni duvod, nevim, proc se nechci nijak cilene zlepsovat a pokud se zlepsim, beru to jen jako plus, ze ktereho mam samozrejme radost. Pul tela proste neberu :) Ovsem tu snahu o zlepsovani se zase docela dost uplatnuji na vesle nebo u jine aerobky, tam mam strasnou touhu byt lepsi nez v predchozim treninku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt červen 14, 2012 3:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemůžeš cvičit nohy = díky tomu zvládneš tak dlouhej tréning, protože máš ještě tolik energie. Ale to nemění nic na tom, že trénuješ několik dní (týdnů) v kuse a máš tam mrtvoly a přemístění + push press, což jsou cviky na CNS šílený (+ dokonce i ty nohy ;) ). V CIZOvém logu vidíš, že zvládá mrtvoly snad jednou týdně. Přemístění zvládá hrozně málo lidí, protože je to cvik ze kterýho máš spocenej zadek, zadejcháš se u něj jako u nějakejch komplexů a druhej den (někdy i víc) z něho můžeš cítít svaly stejně jako z těžkejch mrtvol a dřepů. Tvůj log lidi čtou, protože takhle fakt nikdo na foru netrénuje. Když ti lidi komentovali log, že tam máš na celou stránku pod sebou 20 řádků jednoho cviku, tak to je pro ně fakt něco šílenýho.
začátečnikova

PříspěvekZaslal: čt červen 14, 2012 7:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mně celkem pomohlo změnit sport. Atletika, kickbox. I mozek dostal jinou činnost. Přemýšlet nad něčím jiným a byl tam vždy trenér, který řekl co a jak dělat. Akorát, že v zimě jsem byla stejně odkázaná na vzpírárnu, takže jsem po několika pokusech přestala chodit. Vždycky jsem hrozně zívala.

Teď mám spoustu volného času, který jsem předtím neměla, skvěle vybavenou domácí posilovnu a stejně se do tréninku musím nutit a i když odtrénuju, tak z cvičení nemám žádný dobrý pocit.
kuše

PříspěvekZaslal: čt červen 14, 2012 8:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

já cvičím 6-7x tejdně (často 1 denně) a neumim si život bez posilování představit... nervu kdovíjaký váhy, cvičim pro radost... :)
Gobione

PříspěvekZaslal: pá červen 15, 2012 1:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím, jestli to neni OT, ale když jsem začínal v posilce, tak jsem jel FB trénink, kde jsem začínal nohama pak záda atd...ze začátku to bylo všechno ok, ale asi po 3 mesících, kdy jsem posiloval 4x týdně + běhal, abych zlepšil fyzičku + měl tréninky nebo zápasy každý den, tak mě brněly nohy, když jsem šel spát, i po probuzení. No a v posilce během legpressu (tehdy jsem ještě necvičil dřepy) jsem míval zatmění před očima, motání hlavy asi na 5minut...další cviky jsem měl čím dál horší než lepší, cvičení mě přestalo totálně bavit, ale jelikož jsem měl permici ještě na měsíc tak jsem nechtěl vyhazovat peníze z okna a chodil dál. Potom na tréninku basketu jsem si zvrknul kotník, takže jsem do posilovny ani na basket nechodil. Po 3 týdnech nucený pauzy jsem se vrátil k basketu, na posilovnu jsem neměl vůbec náladu. No a asi po 3 mesících, když začly prázdniny, basket nebyl, jsem do toho znova dostal chuť a vše bylo OK!Jinak během tý doby "přetrénování" jsem bral nějaký vitamíny ( myslim Cčko), protože doktorka měla dojem, že mám únavový syndrom.
Draper

PříspěvekZaslal: pá červen 15, 2012 7:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Nevím, jestli to neni OT

Rozhodne to neni OT, popisujes klasicke priznaky minimalne silneho pretazeni nebo zacinajici pretrenovani. Myslim, ze te ten kotnik tak trochu zachranil. Ze se ti pak nechtelo zpatky, to pokazde po nejake pauze zazivam take a pokazde se mne chce mene a mene. Myslim a celkem v to i doufam, ze prijde doba kdy se na fitko vykaslu uplne.
Sabonis

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 8:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

g_dgrim napsal:
Pretrenovanie je pretazena CNS a ta sa da stresovat uz len tym ze na trening myslite.

Tak tohle jsem zazil. Nebylo to klasicke pretrenovani, ale tim ze jsem neco furt resil, ztracel jsem koncentraci primo na treninku.
Kdyz jsem vedel o treninku malo (M&F z devadestych ) tak to bylo nejmprijemnejsi.
Treba ty principy z M&F ze zacatku devadesatych let byly dobre sestaveny a da se podle toho jet i dlouhodobe.
Alak1234

PříspěvekZaslal: ne červen 24, 2012 7:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Necital som celi topic, mozno to tu niekde je, ale moze bit znakom pretrenovania aj to ze ked rano vstanem som unaveny ako keby sami chcelo spat ale us spat neviem. Potom ked zacvicim abotak tak ma to prejde ta unava. A bolia ma trochu aj usi dakedy neviem ci ties ne stoho a zacali ma trochu boliet aj lakte nieco jak tenisovi laket ked to dakto pozna. Predtym som cvicil asi 6 rokov mma a bojove sporty, teraz som mal pauzu nieco cez polroka a nahodil som treningove tempo ako ked som trenoval vtedy, dvojfazovky kondicne treningi vela boxu a tak asi 2 mesiace plus tie dve mesiace nonstop dieta a este dakedy po ranu aj ked doseba nalejem 5 poharov vody tak za pol hodku abo tak mam uplne sucho v ustach.

Naposledy upravil Alak1234 dne ne červen 24, 2012 8:51 am, celkově upraveno 1 krát
Oddo

PříspěvekZaslal: ne červen 24, 2012 8:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Alak1234 napsal:
necital som celi topic mozno to tu je ale moze bit znakom pretrenovania aj to ze ked rano vstanem som unaveny ako keby sami chcelo spat ale us spat neviem potom ked zacvicim abotak tak ma to prejde ta unava a bolia ma trochu aj usi dakedy neviem ci ties ne stoho a zacali ma trochu boliet aj trochu lakte predtym som cvicil vela asi 6 rokov mma a bojove sporty teraz som mal pauzu nieco cez polroka a nahodil som tempo treningu ako ked som trenoval vtedy ze dvojfazovky kondicne treningi vela boxu a tak asi 2 mesiace plus tie dve mesiace nonstop dieta a este dakedy po ranu aj ked doseba nalejem 5 poharov vody tak za pol hodku abo tak mam uplne sucho v ustach

Používej prosim interpunkční znaménka, to se nedá číst
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Korny

PříspěvekZaslal: ne červen 24, 2012 9:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

já mám zkušenost s přetrénováním, ale ne u mě...kdysi v dorostu jsem hrával s jedním bláznem - na soustředění jsme trénovali 3x denně a on ještě zbytek času trávil v posilovně...skončil tak, že při jednom z lehkých ranních výběhů zkolaboval a skončil na kapačkách. Pak mu 3 měsíce trvalo než se trošku vzpamatoval a zase mohl pomalu začít.

Já loni na jaře udělal chybu a bez toho abych si zašel na jakýkoliv vyšetření jsem vlítl jak magor na dost přísnou dietu, samozřejmě ten odpor ke všemu je tam běžnej, ale podcenil jsem to a skončil se zápalem plic v nemocnici...a od té doby už si dávám velkej pozor na jakýkoliv nachlazení a pokud cítím dýl než 14 dnů únavu, tak cvičení prostě na nějakej čas zabalím a jdu se jen proběhnout, zaplavat si...ono to nikdy neuškodí
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne červen 24, 2012 10:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

to není přetrénování, ale vyčerpání...
Alak1234

PříspěvekZaslal: ne červen 24, 2012 11:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

aha no ok tak vycerpani este chvilu znesiem :) alebo moze to mat ties niejaky zli dopad bit dlho vycerpani ?
Merrao

PříspěvekZaslal: ne červen 24, 2012 12:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nefunguje ti "y" nebo nemáte slovenštinu ve škole?

Jinak přetrénování únava není. Je to maximálně příznak toho že děláš něco blbě, ale to už tu padlo.
Alak1234

PříspěvekZaslal: ne červen 24, 2012 3:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

funguje ale nesustredim sa nato kde ma ist i abo y mam to v .... :Dco ? nejak som to nepostrehol ...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Pretrenovani, pretazeni, syndrom vyhoreni atd... Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: