|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Mablung
|
Zaslal: pá červenec 06, 2012 10:50 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: |
Já do ničeho takového nechci nikoho nutit, IF NENÍ pro každého, ale mnoho lidí ty výsledky má a nejsou špatné. Otázkou však je, jaký bude jejich stav za 5, 10, 30 let... |
Já osobně mám dojem, že výsledky má jakýkoliv systém hlídání jídla na základě rozumných základů. Lidé si pojmenovávají své systémy různě, vymýšlejí pro to různá vysvětlení, ale fakt je, že všechny tyhle systémy jsou o prosté kontrole jídla a mají svůj dopad hlavně díky tomu že víš co jíš a jaké množství.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Frozz.

|
Zaslal: pá červenec 06, 2012 11:07 pm Předmět: |
|
|
Tahle citace se do topicu hodí, tak ji sem vložím:
"....it’s liberating and gives you a sense of freedom. Ya know, the kind of freedom that comes from having to prepare meals every 90 minutes and eat every two hours on the button.
The kind of freedom that comes with weighing your food and counting all of your macronutrients at every meal. The freedom that carrying Tupperware containers full of steamed broccoli and chicken breasts everywhere you go brings.
Ah… that’s the life, aint it?
Sounds like…sounds like imprisonment more than freedom."
a
"You have to keep the metabolism running at full speed ahead. If you don’t eat every two hours it’ll slow down.
You’ll get fat. You’ll lose muscle. You’ll get weak.
Your thyroid will shut down. Your wang will shrink. Your nose will grow. You’ll go broke.
It’s all bullshit." _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
Zaslal: so červenec 07, 2012 9:26 am Předmět: |
|
|
| Reichenberk napsal: | Položil jsem pár jednoduchých otázek. Nelze na ně odpovědět? Proč?
Je to tedy nějaké neobhajitelné dogma? Škoda, doufal jsem že někdo bude schopen odpovědět. Ale pokud to nejde, nedá se nic dělat. Opravdu škoda. Ale tak nějak to do sebe docela zapadá. Chtěl jsem se něco dozvědět, čitelně jsem se zeptal. Špinavá slina co jsi po mě plivnul ale bohužel stéká po tvojí tváři. |
Ono kdybys jenom položil pár otázek a nechal si ty řeči o fašistických bojůvkách od cesty, tak na tebe reaguju uplně jinak.
Ale tedy k věci. LG nejsou založené na jenodenním hladovění, ale na každodenním půstu. Každý den se rozdělí na dvě fáze: 16 hodin půst a 8 hodin jídlo, přičemž ten tuk se pálí právě během těch 16ti hodin, kdy není povoleno vůbec nic jíst, insulin je nízko, glukagon a růstový hormon vysoko a tedy ani není potřeba dělat žádné kardio, protože podkožní tuk se při správné hormonální situaci pálí velice efektivně i bez něj, v některých případěch i efektivněji.
Kdybys měl další otázky, tak sem s nimi. _________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: so červenec 07, 2012 9:30 am Předmět: |
|
|
| Johny HaRd napsal: | | ....přičemž ten tuk se pálí právě během těch 16ti hodin, kdy není povoleno vůbec nic jíst, insulin je nízko, glukagon a růstový hormon vysoko a tedy ani není potřeba dělat žádné kardio, protože podkožní tuk se při správné hormonální situaci pálí velice efektivně i bez něj, v některých případěch i efektivněji. |
bylo by to pekne ale ani zdaleka to neni tak ruzove, ze se 16 hodin nenazeres a bdues mit po celou dobu insulin nizko a rustak vysoko
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
Zaslal: so červenec 07, 2012 10:38 am Předmět: |
|
|
| kubaz napsal: | | Johny HaRd napsal: | | ....přičemž ten tuk se pálí právě během těch 16ti hodin, kdy není povoleno vůbec nic jíst, insulin je nízko, glukagon a růstový hormon vysoko a tedy ani není potřeba dělat žádné kardio, protože podkožní tuk se při správné hormonální situaci pálí velice efektivně i bez něj, v některých případěch i efektivněji. |
bylo by to pekne ale ani zdaleka to neni tak ruzove, ze se 16 hodin nenazeres a bdues mit po celou dobu insulin nizko a rustak vysoko |
Díky účinkům růstového hormonu na spalování tuku, nárust svalů a údajně i účinkům proti stárnutí byla na tohle téma zrealizována celá řada studií, takže ti tu situaci můžu popsat přesně. A stojím si za tím, že je celkem "růžová".
Samozřejmě máš pravdu, celou dobu růsťák vysoko nebude, napsal jsem to zjednodušeně, GH se vylučuje pulsně. Stejně tak insulin nebude celou dobu nízko, ale bude s narůstajícím časem klesat. To ale nemění nic na tom, že za 24 hodin půstu, se hladina GH zvýší až 6x a za stejnou dobu hladina insulinu dramaticky klesne.
Přičemž zvýšení GH je právě tím důvodem, proč během 16-20h půstu nepřijdeš o žádné svaly, a také tím důvodem (spolu s katecholaminy), proč je během krátkodobého půstu zvýšený metabolismus až o 10%.
A snížení insulinu a zvýšení glukagonu zajistí spalování tuků.
Níže přikládám 2 jednoduché grafy, převzaty z knihy Eat Stop Eat od Brada Pilona.
_________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: so červenec 07, 2012 11:18 am Předmět: |
|
|
Počkat počkat, takže o čem se tu bavíme? O možné alternativě, jak zhubnout tuk, nebo jak nabírat? Nebo snad dokázat, že jde obojí najednou tímto způsobem stravování? _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
Zaslal: so červenec 07, 2012 11:36 am Předmět: |
|
|
Ano, tímto způsobem stravování jde obojí najednou. Během 16 hodin půstu hubneš tuk a zachováváš svaly, a během několika hodin po tréninku svaly nabíráš.
mentzer´s boy o stránku zpět posílal výsledky, které hovoří za vše.
Jinak já rozhodně netvrdím, že tohle je nejefektivnější způsob jak nabrat svaly, ale je to podle mě ta nejjednodušší cesta jak si celý rok udržovat jednociferný podkožní tuk, pomalu nabírat svaly bez tuku (doslova) a cítit se dobře, díky dvoum velkým a uspokojujícím jídlům každý den.
Dají se takhle i dobře "oblbnout" hormony, jako např. leptin, díky kterým se většina lidí s velmí nízkým procentem podkožního tuku cítí hrozně. _________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: so červenec 07, 2012 12:01 pm Předmět: |
|
|
Nicméně opět mi to připomíná ten "pověstný" návrat ke kořenům: půst (během kterého se hledala a zabíjela kořist) -> hostina -> spánek -> celý cyklus znovu.
Teď je otázka, zda je to pro tělo vhodné z dlouhodobého hlediska. Určitě to momentálně nese výsledky, ale ještě tenhle styl stravování nedrželo velké množství lidí po podstatně dlouhou dobu, aby se mohli udělat nějaké relevantní poznatky. A jak se s oblibou říká, strava je hrozně individi, tudíž to nemusí vyhovovat každému. V čem vidím výhodu je to, že vy, leangaini, můžete de fakto hodit ledničku ze skály a ušetřit doma na energiích.
Každopádně pro nabrání svalů bude vhodnější vyšší frekvence jídel, při které člověk do sebe snadněji dostane potřebné množství makroživin a celkový kalorický příjem, který se dle mého snadněji kontroluje. Nedovedu si představit 90-100kg kluka, který musí nabrat ze dvou až třech jídel denně. Věřím, že po půstu je tělo připraveno příjmout opravdu hodně, ale jaký vliv to má na orgány? Vyšší jednorázový příjem bílkovin "rozhazuje" kalcémii, zatíží ledviny (protiotázka: jak moc, oproti bílkovinám 5 - 6x/den?) a zatíží střeva při takto jednorázovém příjmu. Proto lidé se "slabší" trávicí soustavou tohle nemusí překousnout. Mimo to, ve 2 jídel do sebe dostat DDD vlákniny a všech vitamínů a minerálů je docela umění. A co taková peristaltika střev, která de fakto nezpracovává 16 hodin absolutně nic? Jaký to bude mít dlouhodobý vliv? A co vynechávání snídaně a dlouhodobá stagnace žluči ve žlučníku, čímž se podporuje vznik kamenů?
Jsem na vás zvědavej (v dobrém), protože otázek, na které je potřeba odpovědět, je plno. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
RavenStalker

|
Zaslal: ne červenec 08, 2012 4:58 pm Předmět: |
|
|
4 jídla denně plus nějaký potréninkáč. Většinou živočišné tuky a trochu ovoce přes den a večer sacharidy a trochu rostlinných tuků. Snídani vynechávám. Bílkoviny stabilně po celý den.
Lépe jsem se nikdy necítil, spousta energie, žádná ospalost a relativní svoboda. Moje přítelkyně to samé. A nejlepší je že na noc můžeš sníst vlastně normální pořádnou véču a všichni milujeme přeci večerní přežírání. Za to bych mohl Draperovi a jiným lízat nohy od rána do večera, stačilo vystrčit hlavu z písku. Ale každému vyhovuje něco jiného.
|
|
| nahoru |
|
 |
mentzers boy

|
Zaslal: so srpen 04, 2012 10:49 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
chippie

|
Zaslal: so srpen 04, 2012 7:01 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | Nicméně opět mi to připomíná ten "pověstný" návrat ke kořenům: půst (během kterého se hledala a zabíjela kořist) -> hostina -> spánek -> celý cyklus znovu.
Teď je otázka, zda je to pro tělo vhodné z dlouhodobého hlediska. Určitě to momentálně nese výsledky, ale ještě tenhle styl stravování nedrželo velké množství lidí po podstatně dlouhou dobu, aby se mohli udělat nějaké relevantní poznatky. A jak se s oblibou říká, strava je hrozně individi, tudíž to nemusí vyhovovat každému. V čem vidím výhodu je to, že vy, leangaini, můžete de fakto hodit ledničku ze skály a ušetřit doma na energiích.
Každopádně pro nabrání svalů bude vhodnější vyšší frekvence jídel, při které člověk do sebe snadněji dostane potřebné množství makroživin a celkový kalorický příjem, který se dle mého snadněji kontroluje. Nedovedu si představit 90-100kg kluka, který musí nabrat ze dvou až třech jídel denně. Věřím, že po půstu je tělo připraveno příjmout opravdu hodně, ale jaký vliv to má na orgány? Vyšší jednorázový příjem bílkovin "rozhazuje" kalcémii, zatíží ledviny (protiotázka: jak moc, oproti bílkovinám 5 - 6x/den?) a zatíží střeva při takto jednorázovém příjmu. Proto lidé se "slabší" trávicí soustavou tohle nemusí překousnout. Mimo to, ve 2 jídel do sebe dostat DDD vlákniny a všech vitamínů a minerálů je docela umění. A co taková peristaltika střev, která de fakto nezpracovává 16 hodin absolutně nic? Jaký to bude mít dlouhodobý vliv? A co vynechávání snídaně a dlouhodobá stagnace žluči ve žlučníku, čímž se podporuje vznik kamenů?
Jsem na vás zvědavej (v dobrém), protože otázek, na které je potřeba odpovědět, je plno. |
Už cca 2 měsíce se stravuju leangains stylem. Předtím jsem jedl klasicky 5 jídel denně, žádné sračky. Ráno vločky, potom maso, hodně zeleniny atd. Trpěl jsem problémy s nadýmáním, byl to hnus a něco ve mě fakt hnilo. Zkoušel jsem chlorellu, vyřadit mléko a různě jsem experimentoval. Nepocítil jsem po žádné z těchto metod nějaké citelné zlepšení. Pak jsem se dal na leangains a potom co jsem si zvykl na tento způsob stravování (cca týden), se problémy velmi výrazně zmenšily. Vpodstatě vymizely.
Co tím chci říct je, že autoři těchto IF diet tvrdí, že je to naopak pro trávicí soustavu velmi zdravé a poskytneš jí čas, aby si odpočinula.
Tyhle IF styly stravování asi opravdu nebudou pro každého. Můj názor je, že pokud někdo stojí o snížení tělesného tuku nebo přibírání svalové hmoty (relativně pomalé) bez velkého množství nabraného tuku. Tak ať vyzkouší a pokud se bude cítit dobře a bude mu to vyhovovat, je to pro něj výhra. Líbí se mi na tom, že je to životní styl a že je to dlouhodobě udržitelné. Hnusí se mi představa, že bych byl jeden měsíc v roce vysekaný a jinač zalitý tukem. Rozhodně další výhoda je v tom, že když jsem jedl více malých jídel, tak jsem měl skoro pořád hlad, počítal jsem pořád jen čas od jednoho jídla ke druhému, teď se nebojím se najíst "dosyta".
Je to jen takový můj vidlácký náhled na celou problematiku, ale nejsem profesionál a myslím, že by moje zkušenosti někoho mohly zajímat.
Ještě taková otázečka do placu pro leangaináře. Pociťujete na sobě nějaké špatné znaky tohoto stravování? Myslím tím například větší únavu, menší výkony v tréninku atd.
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
Zaslal: so srpen 04, 2012 8:34 pm Předmět: |
|
|
Mě to problémy s nadýmáním taky vyřešilo, od tý doby co jsem začal dodržovat půst jsem ten pocit nafouklýho břicha už nezažil.
Co se týče špatných stránek, tak snad jenom, že ostatní se na mě dívají jak na prase, když sežeru cca 3 500 kcal za 4 hodiny. _________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: so srpen 04, 2012 9:17 pm Předmět: |
|
|
me problemy s nadymanim ustoupily s prechodem na "paleo", pricitam to hlavne vyraznymu omezeni sacharidu (v posledni dobe jenom z ovoce a neco z mlecnejch vyrobku)
no a dneska sem mel volnej den, sezral sem zbytecne hodne sladkejch sracek a sem fakt nechutne nafouklej _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: so srpen 04, 2012 10:47 pm Předmět: |
|
|
| Luster napsal: | me problemy s nadymanim ustoupily s prechodem na "paleo", pricitam to hlavne vyraznymu omezeni sacharidu (v posledni dobe jenom z ovoce a neco z mlecnejch vyrobku)
no a dneska sem mel volnej den, sezral sem zbytecne hodne sladkejch sracek a sem fakt nechutne nafouklej |
S vrchni casti souhlasim, od te doby co drzim paleo, nic jako nafouknute bricho uz neznam
A k te druhe casti, zrovna jsem prijel z kina a snedl jsem ted na posezeni 3/4 pizzy , takze zitra zas striktne
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|