|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Mablung
|
Zaslal: so červenec 14, 2012 1:42 pm Předmět: |
|
|
| Gohan napsal: | Jenže nestahuješ od firmy, stahuješ od někoho kdo to uploadl. Takže maximálně tak by chybělo tomu kdo to uploadl 1500 kč nebo hra. Jenže to je pouze kopie, takže mu nechybí ani peníze ani hra. Krádež to prostě není.
Další věc je že to tvoje přirovnání je celkem mimo, protože telefon je hmatatelný, kdežto hra není. Každý jeden telefon stojí peníze, které se dají na jeho výrobu.Potom podle toho se určí cena. U her to tak není.Vrazí se do nich peníze na vývoj a potom když už je hotová, tak si ji může koupit milion lidí a vývojáře to už nestojí prakticky nic. |
Zkus si znovu přečíst co jsem napsal. Výsledkem obou činností je, že na účtu daného výrobce chybí peníze a je celkem jedno jakou cestou se to stalo. Ty peníze tam prostě nejsou.
Peníze na účtu také nejsou hmatatelné. Naštvalo by tě kdybych ti vybílil účet od těch nehmatatelných peněz?
Ještě jedna věc. Až budeš někdy nadávat na cikány a jejich parazitování, zkus si vzpomenout na svůj vztah k placení her. Stejně jako cikáni parazitují na daňových poplatnících, ty parazituješ na platících zákaznících. Jak daňový poplatníci, tak platící zákazníci mají daně/cenu produktu vyšší o to co musí zaplati za tebe.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Grimley

|
Zaslal: so červenec 14, 2012 1:46 pm Předmět: |
|
|
Jinak kdyz uz jsem v tom komentovani....ten Skyrim nema chybu...hraju za Norda a dojmy po dvou hodinach hry - NEUVERITELNA hra :) ...dokonce jsem to rozjel na vysoky detaily.... kolikrat se jen kocham krajinou...:)) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: so červenec 14, 2012 1:59 pm Předmět: |
|
|
Hehe, u Skyrimu to má snad u všech úplně stejnej průběh - prvních 10-20 hodin hraní je každej absolutně nadšenej, nej RPG atd, ale všichni nakonec skončili zklamaní, že ta hra je neuvěřitelně nudná, plytká a ten první dojem byl zkreslenej :) Zajímavý to sledovat. _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: so červenec 14, 2012 2:02 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Gohan napsal: | Jenže nestahuješ od firmy, stahuješ od někoho kdo to uploadl. Takže maximálně tak by chybělo tomu kdo to uploadl 1500 kč nebo hra. Jenže to je pouze kopie, takže mu nechybí ani peníze ani hra. Krádež to prostě není.
Další věc je že to tvoje přirovnání je celkem mimo, protože telefon je hmatatelný, kdežto hra není. Každý jeden telefon stojí peníze, které se dají na jeho výrobu.Potom podle toho se určí cena. U her to tak není.Vrazí se do nich peníze na vývoj a potom když už je hotová, tak si ji může koupit milion lidí a vývojáře to už nestojí prakticky nic. |
Zkus si znovu přečíst co jsem napsal. Výsledkem obou činností je, že na účtu daného výrobce chybí peníze a je celkem jedno jakou cestou se to stalo. Ty peníze tam prostě nejsou.
Peníze na účtu také nejsou hmatatelné. Naštvalo by tě kdybych ti vybílil účet od těch nehmatatelných peněz?
Ještě jedna věc. Až budeš někdy nadávat na cikány a jejich parazitování, zkus si vzpomenout na svůj vztah k placení her. Stejně jako cikáni parazitují na daňových poplatnících, ty parazituješ na platících zákaznících. Jak daňový poplatníci, tak platící zákazníci mají daně/cenu produktu vyšší o to co musí zaplati za tebe. |
Peníze na účtu nejsou hmatatelné, ale peníze, které máš uložené v bance (což je jedno a to samé) hmatatelné jsou. To že ti někdo vybílí účet znamená že ty peníze už v té bance nemáš, tzn. přišel jsi o originál. Když něco zkopíruješ, originál tam pořád je.
Prostě při krádeží se ztratí originál věci, při kopírování se vytvoří kopie a originál pořád zůstává. Firmě 1500 chybět nemůže, protože hru ti neposkytla firma, ale někdo, kdo si tu hru koupil. Když si koupíš obraz a uděláš si kopie, které rozdáš přátelům, vznikne škdoa umělci? Ne. Je to najednou tvůj obraz, za který sis zaplatil a umělci může být hovno po tom, co s ním uděláš. Stejně jako je to s hrou. Hru si koupíš a vydavatelovi může být hovno po tom, co s tou hrou uděláš.
Cikání vs hry.
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: so červenec 14, 2012 2:04 pm Předmět: |
|
|
| Lunreal napsal: | | Hehe, u Skyrimu to má snad u všech úplně stejnej průběh - prvních 10-20 hodin hraní je každej absolutně nadšenej, nej RPG atd, ale všichni nakonec skončili zklamaní, že ta hra je neuvěřitelně nudná, plytká a ten první dojem byl zkreslenej :) Zajímavý to sledovat. |
Všichni? Kde čerpáš info? Protože já slyším z 90% chválu. Nehledě na to že na PC existuje spousta modifikací a v neposlední řadě DLC.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so červenec 14, 2012 2:46 pm Předmět: |
|
|
| Gohan napsal: |
Peníze na účtu nejsou hmatatelné, ale peníze, které máš uložené v bance (což je jedno a to samé) hmatatelné jsou. To že ti někdo vybílí účet znamená že ty peníze už v té bance nemáš, tzn. přišel jsi o originál. Když něco zkopíruješ, originál tam pořád je.
Prostě při krádeží se ztratí originál věci, při kopírování se vytvoří kopie a originál pořád zůstává. Firmě 1500 chybět nemůže, protože hru ti neposkytla firma, ale někdo, kdo si tu hru koupil. Když si koupíš obraz a uděláš si kopie, které rozdáš přátelům, vznikne škdoa umělci? Ne. Je to najednou tvůj obraz, za který sis zaplatil a umělci může být hovno po tom, co s ním uděláš. Stejně jako je to s hrou. Hru si koupíš a vydavatelovi může být hovno po tom, co s tou hrou uděláš.
Cikání vs hry. |
Njn. Problém s lidmi kteří umí psát, ale nenaučili se číst ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: so červenec 14, 2012 2:53 pm Předmět: |
|
|
| Gohan napsal: | | Lunreal napsal: | | Hehe, u Skyrimu to má snad u všech úplně stejnej průběh - prvních 10-20 hodin hraní je každej absolutně nadšenej, nej RPG atd, ale všichni nakonec skončili zklamaní, že ta hra je neuvěřitelně nudná, plytká a ten první dojem byl zkreslenej :) Zajímavý to sledovat. |
Všichni? Kde čerpáš info? Protože já slyším z 90% chválu. Nehledě na to že na PC existuje spousta modifikací a v neposlední řadě DLC. |
Vsichni z mych kamaradu co to hrali (po vydani, bez modu, DLC), nemyslel jsem vsechny na svete, fora neprolizam, protoze me ta hra moc nezajima. Ty uz jsi tu hru dojel, abys to mohl zhodnotit? _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: so červenec 14, 2012 3:08 pm Předmět: |
|
|
| Lunreal napsal: | | Gohan napsal: | | Lunreal napsal: | | Hehe, u Skyrimu to má snad u všech úplně stejnej průběh - prvních 10-20 hodin hraní je každej absolutně nadšenej, nej RPG atd, ale všichni nakonec skončili zklamaní, že ta hra je neuvěřitelně nudná, plytká a ten první dojem byl zkreslenej :) Zajímavý to sledovat. |
Všichni? Kde čerpáš info? Protože já slyším z 90% chválu. Nehledě na to že na PC existuje spousta modifikací a v neposlední řadě DLC. |
Vsichni z mych kamaradu co to hrali (po vydani, bez modu, DLC), nemyslel jsem vsechny na svete, fora neprolizam, protoze me ta hra moc nezajima. Ty uz jsi tu hru dojel, abys to mohl zhodnotit? |
Nedojel, ani jsem to pořádně nehrál. Ale vzhledem k tomu že mám spoustu hodin odehraných na morrowindu a ještě více v Oblivionu,což jsou více méně velmi podobné hry, které jsem projel dokonce několikrát, tak mi připadá divně že by se ta hra někomu zdála plytká. Ješte navíc k tomu, že Skyrim shrábl několik game fo the year ocenění mi tak připadá, že tví kamarádi od toho čekali něco jiného, než co to je.
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: ne červenec 15, 2012 11:33 am Předmět: |
|
|
Už budu nejspíš mít nejspíš pomalu dohranou sérii Penumbra, takže už mi zbyde jen Amnesia, nezná někdo hru na podobný způsob? Preferoval bych bezezbraní.
Jinak pro info:
Amnesia Pád do ticha - zatím nedohráno
Penumbra Overtune - dohráno
Penumbra Black Plague - dohráno
Penumbra Requiem - skoro dohráno
Slender man - nelze sebrat 8 papírků  na YT jsem viděl asi jen jednoho člověka
SCP-O87-B - nemá příběh
Na toto se chystám
The SCP Foundation.
- vypsal jsem to jen pro info, aby jste někdo nenapsal něco co už mám. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: po červenec 16, 2012 10:02 am Předmět: |
|
|
Amnesia ma spoustu nových scénářu vytvořených fanoušky, některé jsou dost husté. A potom ti co dělali Amnesiu k tomu taky udělali dalí scénář, jmenuje se Justine. Nemůžeš tam savovat, takže to musíš udělat najednou, což tomu taky přidává na obtížnosti.
Jinak jsem si koupil Terrarii na steamu, tak uvidíme co z toho bude.
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: po červenec 16, 2012 10:52 am Předmět: |
|
|
| Lunreal napsal: | | Hehe, u Skyrimu to má snad u všech úplně stejnej průběh - prvních 10-20 hodin hraní je každej absolutně nadšenej, nej RPG atd, ale všichni nakonec skončili zklamaní, že ta hra je neuvěřitelně nudná, plytká a ten první dojem byl zkreslenej :) Zajímavý to sledovat. |
njn. ja to teda vypnul hned po par minutach ... po par tydnech sem se k tomu vratil a nekolik hodin odehral. priliz rychle jsem se stal arcimagem a ... co potom ...? stat se arcizlodejem a atd? dal uz se to jenom opakovalo ... mam to stale nainstalovany, ale zatim sem to da uz nespustil.
to sem ted vic hodin hrani dal napr. FalloutNV.
na RPG sem vyrostl a mam odehrany skoro vse ... ale bud sem zmlsanej (stejne jako u filmu, kdy me uz jen malo co prekvapi a vzpominam na dobu temneho komunismu, kdy jsem o nekterych filmech neustale, cele roky, slychaval jen z vypraveni a predstavoval si, jak ze asi vypadaji ve skutecnosti ... az jsem je po 20ti letech i poprve uvidel ...) nebo uz to nema uroven ... nic me nezene dal tu hru hrat ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: po červenec 16, 2012 11:14 am Předmět: |
|
|
splnil si jednu z vedľajších dej. línií a máš dosť, sranda, neprešiel si tým pádom zo skyrimu veru nič, tvoja škoda. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
honzaj95

|
Zaslal: po červenec 16, 2012 12:18 pm Předmět: |
|
|
arcimágem se staneš asi za 2 hodiny dělání q v univerzitě, ale to je jedna ze stovek q linií ve hře a navíc pochybuju, že si udělal hlavní příběhovou linii
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: po červenec 16, 2012 1:11 pm Předmět: |
|
|
| Turakam napsal: | | splnil si jednu z vedľajších dej. línií a máš dosť, sranda, neprešiel si tým pádom zo skyrimu veru nič, tvoja škoda. |
Asi tak. Když to přirovnám k NV, tak je to jako kdyby jsi udělal Q v jedné lokaci a rozhodl se, že hra ti nemá co nabídnout.To není problém ve hře.
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: po červenec 16, 2012 1:24 pm Předmět: |
|
|
Diablo 3...dal jsem si tu starter edici už za všechny postavy...potřebuju novej komp,tohle si musim zahrát:D _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|