Dobrý den,
cílem mého dotazu je, jestli je můj trénink efektivní a jestli by se dal nějak vylepšit co se týče efektivnosti. Jde mi především o nabrání svalů a sílu.
Je mi 16 let, váha 68 Kg (před 3 měsíci 69 Kg) výška 180 cm. Posiluji zhruba 9 měsíců. Bench press 8x65Kg, biceps dvojručka 10x40Kg, mrtvý tah 10x70Kg, bradla 10xjá+závaží20Kg, rozpažky na šikmé lavici 10x15Kg. To je zhruba popis mé síly.
Moje tréninky vypadají zhruba takto:
1. den
Prsa - bench-press, šikmý bench-press, rozpažky.
Biceps -
jednoručky o koleno,
jednoručky v sedě najednou, někdy dvojručka.
Zápěstí - namotávání závaží nebo s jednoručkou, nevím jak to posat, ruku dáte na nohu a zvedáte činku zápěstím u kolene.
Břicho - workoutové cviky, sklapovačky
2. den
Záda - přítahy za hlavou v širokém úchopu, mrtvý tah, křídla ve stejném stylu jako mrtý tah (pánve k sobě, furt přikrčenej, nevím jak se to jmenuje)
Triceps - kladka jednou rukou, jednoručka za hlavou, někdy bench na úzko.
Ramena - rozpažky s jednoručkama ve stoje, dvojručka nad hlavou, někdy v sedě s jednoručkama nad hlavou.
Břicho - workoutové cviky, sklapovačky
Nohy - mrtvý tah, úkroky dopředu s jednoručkami, lýtka (kamarád si na mne sedne a zvedám ho zvedáním pat)
3. den pauza
4. den odznova
Někdy pauza 2. den a 3. záda, triceps...
Příští týden by mi měl přijít objednaný
kreatin monohydrát +
sacharidy.
Píšu sem, jelikož se poslední dobou moc nezlepšuji, hlavně ruce vůbec nerostou, už asi půl roku se držím na 34-35cm v obvodu. Břicho vůbec nechce rýsovat, zbytek celkem roste a zlepšuji se. Vše co jsem uvedl dělám v rozmezí 8-12 opakování. Kromě břicha.
Poslední 2 měsíce se snažím jíst zdravě (žádné donuty, brambůrky, hranolky, bombóny, všechno...)
Můj jídelníček: (dávám ho sem, jelikož nechci zakládat druhé téma ve výživě)
Snídaně: cornflakes s mlíkem, sirovátkový nápoj
Svačina: většinou není, pokud tak celozrnné pečivo s medem/šunkou/vajíčkem nebo musli tyčinka
Oběd: Maso s rýží/brambory nebo těstoviny, k tomu nějakou zeleninu.
Svačina: celozrnné pečivo s medem nebo musli nebo zelenina/banán nebo vločky s mlíkem.
Večeře: podobné jako oběd.
S tímto zdravým jídelníčkem a cvičením jsem shodil kilo, i když bych měl nabrat. Sice jsem za posledních pár let přibral (BMI jsem měl před 3 roky 17,3.) ale už tak rok ve váze stagnuji.
Díky za odpovědi.