Je můj trénink efektivní?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Je můj trénink efektivní?  Úvodní stránka -> Trénink -> Je můj trénink efektivní?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
qwasyx0

PříspěvekZaslal: pá srpen 10, 2012 9:39 pm    Předmět: Je můj trénink efektivní? Odpovědět s citátem

Dobrý den,
cílem mého dotazu je, jestli je můj trénink efektivní a jestli by se dal nějak vylepšit co se týče efektivnosti. Jde mi především o nabrání svalů a sílu.

Je mi 16 let, váha 68 Kg (před 3 měsíci 69 Kg) výška 180 cm. Posiluji zhruba 9 měsíců. Bench press 8x65Kg, biceps dvojručka 10x40Kg, mrtvý tah 10x70Kg, bradla 10xjá+závaží20Kg, rozpažky na šikmé lavici 10x15Kg. To je zhruba popis mé síly.

Moje tréninky vypadají zhruba takto:

1. den
Prsa - bench-press, šikmý bench-press, rozpažky.
Biceps - jednoručky o koleno, jednoručky v sedě najednou, někdy dvojručka.
Zápěstí - namotávání závaží nebo s jednoručkou, nevím jak to posat, ruku dáte na nohu a zvedáte činku zápěstím u kolene.
Břicho - workoutové cviky, sklapovačky

2. den
Záda - přítahy za hlavou v širokém úchopu, mrtvý tah, křídla ve stejném stylu jako mrtý tah (pánve k sobě, furt přikrčenej, nevím jak se to jmenuje)
Triceps - kladka jednou rukou, jednoručka za hlavou, někdy bench na úzko.
Ramena - rozpažky s jednoručkama ve stoje, dvojručka nad hlavou, někdy v sedě s jednoručkama nad hlavou.
Břicho - workoutové cviky, sklapovačky
Nohy - mrtvý tah, úkroky dopředu s jednoručkami, lýtka (kamarád si na mne sedne a zvedám ho zvedáním pat)

3. den pauza

4. den odznova

Někdy pauza 2. den a 3. záda, triceps...

Příští týden by mi měl přijít objednaný kreatin monohydrát + sacharidy.

Píšu sem, jelikož se poslední dobou moc nezlepšuji, hlavně ruce vůbec nerostou, už asi půl roku se držím na 34-35cm v obvodu. Břicho vůbec nechce rýsovat, zbytek celkem roste a zlepšuji se. Vše co jsem uvedl dělám v rozmezí 8-12 opakování. Kromě břicha.

Poslední 2 měsíce se snažím jíst zdravě (žádné donuty, brambůrky, hranolky, bombóny, všechno...)

Můj jídelníček: (dávám ho sem, jelikož nechci zakládat druhé téma ve výživě)

Snídaně: cornflakes s mlíkem, sirovátkový nápoj
Svačina: většinou není, pokud tak celozrnné pečivo s medem/šunkou/vajíčkem nebo musli tyčinka
Oběd: Maso s rýží/brambory nebo těstoviny, k tomu nějakou zeleninu.
Svačina: celozrnné pečivo s medem nebo musli nebo zelenina/banán nebo vločky s mlíkem.
Večeře: podobné jako oběd.

S tímto zdravým jídelníčkem a cvičením jsem shodil kilo, i když bych měl nabrat. Sice jsem za posledních pár let přibral (BMI jsem měl před 3 roky 17,3.) ale už tak rok ve váze stagnuji.

Díky za odpovědi.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mari.Shinzon

PříspěvekZaslal: pá srpen 10, 2012 9:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

2x mrtvý tah v jednom tréninku nebo to máš tak, že MT působí i na nohy? JInak cviky na nohy nedostačující
qwasyx0

PříspěvekZaslal: pá srpen 10, 2012 9:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mari.Shinzon napsal:
2x mrtvý tah v jednom tréninku nebo to máš tak, že MT působí i na nohy? JInak cviky na nohy nedostačující

1x mrtvý tah, jelikož je taky na nohy. Jelikož vp osilovně nemáme žádné stroje, leda kladku na zdi, tak toho moc cvičit nemůžu. Ale začnu dělat dřepy s dvojručkou.
Mari.Shinzon

PříspěvekZaslal: pá srpen 10, 2012 9:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ani stojan na dřepy?
qwasyx0

PříspěvekZaslal: pá srpen 10, 2012 10:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mari.Shinzon napsal:
Ani stojan na dřepy?

Bohužel ne. To co máme místo toho je tak nepraktický že to s tím fakt cvičit nejde.

A další odpovědi?
jirdano

PříspěvekZaslal: pá srpen 10, 2012 10:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

když cvičíš lýtka s kamarádem na zádech, nemůžeš podobným způsobem odcvičit i ty dřepy?
qwasyx0

PříspěvekZaslal: pá srpen 10, 2012 10:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jirdano napsal:
když cvičíš lýtka s kamarádem na zádech, nemůžeš podobným způsobem odcvičit i ty dřepy?

Tyjo, to mne opravdu nenapadlo :-) ale kamarád má skoro 90 Kg :D

A nevíte teda nikdo, proč hubnu když cvičím opravdu často a skoro vždy do selhání, dávám si správnou relaxaci...?
Frozz.

PříspěvekZaslal: pá srpen 10, 2012 10:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

qwasyx0 napsal:

A nevíte teda nikdo, proč hubnu když cvičím opravdu často a skoro vždy do selhání, dávám si správnou relaxaci...?

1. to není moc dobrý způsob tréninku, hlavně z dlouhodobého hlediska
2. přidej na jídle
Mari.Shinzon

PříspěvekZaslal: pá srpen 10, 2012 10:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkus ubrat opakování a víc jíst. Ještě jedna svačina nebo večeře by neuškodila.
qwasyx0

PříspěvekZaslal: pá srpen 10, 2012 11:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
1. to není moc dobrý způsob tréninku, hlavně z dlouhodobého hlediskae

Takže je lepší nějaký např 3denní tréninkový plán místo dvoudenního? Nějaký tip? Např. co cvičit v jaký den, cvičit můžu leda s činkami, stroje tu nemáme.
Poman

PříspěvekZaslal: pá srpen 10, 2012 11:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

qwasyx0 napsal:
Mari.Shinzon napsal:
Ani stojan na dřepy?

Bohužel ne. To co máme místo toho je tak nepraktický že to s tím fakt cvičit nejde.

A další odpovědi?

Osa je, kotouče jsou... naložim, přemístim na hrudník a mužu si dát přední dřepy, přehodim za hlavu, zadní dřepy, výpady... kdysi jsme to dělali i tak že si člověk hezky dřepnul, 2 lidi mu to dali na záda a mohl vesele dřepovat i bez stojanu.
qwasyx0

PříspěvekZaslal: pá srpen 10, 2012 11:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poman napsal:
Osa je, kotouče jsou... naložim, přemístim na hrudník a mužu si dát přední dřepy, přehodim za hlavu, zadní dřepy, výpady... kdysi jsme to dělali i tak že si člověk hezky dřepnul, 2 lidi mu to dali na záda a mohl vesele dřepovat i bez stojanu.

Ok, dobře zkusím to. Většinou chodíme ve 2, jen vyjímečně jsme v posilce víc jak 3...

Jaký by teda byl lepší plán?
Tom3

PříspěvekZaslal: so srpen 11, 2012 7:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

qwasyx0 napsal:
.. cvičím opravdu často a skoro vždy do selhání ..

Takhle necvič, nech si tam vždy nějakou rezervu, alespoň jedno opáčko.
Jinak ten tvůj trénink je taky divnej, zkus radši tento trénink co sepsal cizopasník, popř. si ho uprav podle možností tvé posilovny. Třeba ti bude vyhovovat víc jak ta tvá splácanina
https://forum.ronnie.cz/zacatecnik-trenink-t15199.html

edit: ten článek si přečti celej, je fakt pěkně napsanej

Rychle na stránku:

Přejdi na: