GVT trenink

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - GVT trenink  Úvodní stránka -> Trénink -> GVT trenink
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2012 5:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ze "to boli" sa ani zdaleka neda neda hodit len na zakyslenie svalu....tento stav je trosku komplexnejsi.
Tak vidis, prave si potvrdil, ze sa daju chudnut tuky a naberat svaly zaroven :) coho som zastancom, len treba vediet ako na to....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2012 5:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

EpsteinBarr napsal:
Ze "to boli" sa ani zdaleka neda neda hodit len na zakyslenie svalu....tento stav je trosku komplexnejsi.
Tak vidis, prave si potvrdil, ze sa daju chudnut tuky a naberat svaly zaroven :) coho som zastancom, len treba vediet ako na to....

asi to jak psal hovnival HPM
ale je to spis nahoda, proste jim tolik abych nepribiral tuka to je cele, obecne myslim, ze rychlejsi je nabrat s tukama, a rysnout
ale o to mi nejde
hned jak dosahnu sve vytouzene mrtvoly vrnu se na crossfit
Mick994

PříspěvekZaslal: ne srpen 26, 2012 11:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Takový dotaz, u těch doplňkových cviku , tam na všechny tři série je taky váha stejná?
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne srpen 26, 2012 11:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mick994 napsal:
Takový dotaz, u těch doplňkových cviku , tam na všechny tři série je taky váha stejná?

jo,a le to je vedlejsi
hlavni jsou pracovni serie
Mick994

PříspěvekZaslal: út srpen 28, 2012 6:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A u těch hlavních sérií celý první cyklus 10x10 se jedou jen ty stejné cviky nebo bych to mohl prostřídat že bych jeden týden jel rovný bench s přítahy jednoručky v předklonu , a třeba jiný týden tlaky jednoruček na šikmé lavici s přítahy velké činky?
kajaa1

PříspěvekZaslal: po září 10, 2012 6:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já osobně jsem z tohohle tréninku měl lepší výsledky než z Beara. Bear na mě nějak nefunguje. Ale po dlouhý době, kdy jsem jezdil skoro pořád 5x5 a 4x8 to bylo super.
marosss

PříspěvekZaslal: po prosinec 16, 2013 10:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mick994 napsal:
A u těch hlavních sérií celý první cyklus 10x10 se jedou jen ty stejné cviky nebo bych to mohl prostřídat že bych jeden týden jel rovný bench s přítahy jednoručky v předklonu , a třeba jiný týden tlaky jednoruček na šikmé lavici s přítahy velké činky?

Takisto ma zaujíma či sa idú tie isté cviky alebo to každý tréning obmeniť. Osobne si myslím že jedine keď dám tie isté cviky možem každý tréning pridať nejakú váhu, ale možno sa mýlim. Poradte prosím
ygg

PříspěvekZaslal: po prosinec 16, 2013 11:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslíš si to dobře.
burnthemall

PříspěvekZaslal: ne červenec 27, 2014 5:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, nebudu dělat nové téma když chci řešit stejný trénink.

V jednom z originálních článků je tohle rozdělení

Day 1 (PO) - Záda, prsa
Day 2 (ÚT) - Nohy, břicho
Day 3 (ST) - volno
Day 4 (ČT) - Biceps, Triceps, Ramena
Day 5 (PÁ) - volno
Day 6 (SO) - Záda, prsa
Day 7 (NE) - Nohy, břicho

což se mi zdá jako zabijárna.. ?
Dost lidí taky kydá na to, že jsou tam dvě velké partie ve stejný den a pak tři malé?

Další dotaz je k pauzami mezi cviky. Píše se např.
Tlaky s jednoručkami hlavou dolů - A1
Shyby nadhmatem* - A2
Rozpažování hlavou nahoru - B1
Přitahování jednoručky v předklonu - B2

A1 a A2 má být v supersetu tak jako B1 a B2 - to je myšleno..
za a) zabijáckým způsobem .... A1 + A2 - REST - A1 + A2 - REST - A1 + A2 - REST atd..
nebo za b) logičtějším .. A1 - REST - A2 - REST - A1 - REST - A2 - REST - A1 - REST atd.. ?
Frozz.

PříspěvekZaslal: ne červenec 27, 2014 5:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

burnthemall napsal:

A1 a A2 má být v supersetu tak jako B1 a B2 - to je myšleno..
za a) zabijáckým způsobem .... A1 + A2 - REST - A1 + A2 - REST - A1 + A2 - REST atd..
nebo za b) logičtějším .. A1 - REST - A2 - REST - A1 - REST - A2 - REST - A1 - REST atd.. ?

Když se píše superset (supersérie), mělo by to být za a) = odjedeš A a hned potom B a až poté pauza. Kdyby to bylo A, pauza, B, pauza, tak se nejedná o supersérii. Ale GVT moc neznám a je možné, že je to tam myšleno jinak.
ygg

PříspěvekZaslal: ne červenec 27, 2014 5:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten rozpis je standard, tedy správně ..... a zabijárna ..... flákat se člověk může různě, ale pokud dáš rozumně startovací váhy, tak se to v pohodě dá. Samozřejmostí je ale strava, regenerace, suplementace.

Můžeš mi napsat, kde jsi viděl ty supersety? Protože to jsem nikdy u Poliquina neviděl. Odjede 10s na hrudník, PAK 10s na záda. Tak jako je to tady .... http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/advanced_german_volume_training .... tohle je sice Advanced, ale princip je furt ten samý.
burnthemall

PříspěvekZaslal: ne červenec 27, 2014 6:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

...

edit, viz pravidla fora

Teď nevím jestli jsem dostal po šlapkách za odkaz nebo za zkomoleninu sprostého výrazu v angličtině, no teď abych to psal ručně. : (

Cituji: "Ciky A1 a A2 jsou prováděny v supersérii, stjeně tak cviky B1 a B2. Mezi sériemi A jsou pauzy 90 sekund, mezi sériemi B jsou pauzy 60 sekund mezi jednotlivými cviky."

To mě zmátlo. No a co mě ještě víc zmátlo, byla varianta GVT na jedné známé stránce a to:

Po : prsa (benchpress na multipressu sklon 30º hlavou nahoru), záda (přítahy velké činky v předklonu nebo veslování)
Út : volno
St : nohy (dřep na multipressu s chodidly těsně u sebe asi 30cm před tělem – tzn. chodidla nejsou ve spodní části opakování přímo pod zadkem jak při klasickém dřepu, ale asi 30 cm před ním kolmo pod koleny), hamstringy (zakopávání), lýtka (výpony ve stoje, zde pojedete 5 sérií po 20 opakováních)
Čt : volno
Pá : biceps (s EZ činkou na Scottově lavici, tzn. s oporou loktů), triceps (francouzský tlak v leže s EZ), ramena (tady, stejně jako u lýtek, malá změna – pojedete jen 3x10 rozpažky v sedě a 3x10 rozpažky v předklonu), břicho dle libosti
So : volno
Ne : volno

----- Tady jsou tři tréninky týdně, ale v originále jich bylo pět v týdnu. Vždyť to je jak nebe a dudy jak pro hypertrofii tak pro další okolnosti, podle čeho se má člověk sakra řídit? :D
ygg

PříspěvekZaslal: ne červenec 27, 2014 6:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No...podle čeho nevím, ale podle koho bych věděl, a když to Karlík vymyslel, tak bych to tak jel a tyhle různé kreativní varianty si odpustil. Rozhodně napoprvé.

Hlavně by mě fakt vždy hodně zajímalo co ty kreativisty k těm změnám vedlo a co jimi chtěli dosáhnout ....

Jinak ty dřepy na tom mulťáku jsou prasárna, protože fakticky jdou proti základním principům GVT. Viz ... http://www.poliquingroup.com/ArticlesMultimedia/Articles/Article/1132/Frequently_Asked_Questions_about_German_Volume_Tra.aspx
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne červenec 27, 2014 7:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

koukl bych se sem http://www.ronnie.cz/index.php?akce=hledat&slovo=gvt
podle me to jde cvicit obema zpusoby, ale dulezite je vedet ze ten split co postoval burnthemall je petidenni a pak se toci znovu dokola!
ygg

PříspěvekZaslal: ne červenec 27, 2014 7:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak samozřejmě, je to klasický GVT jak ho ChP vymyslel.

EDIT .... GVT existují mraky modifikací, některé nechápu, jiné smysl i dávají, ale vždy je potřeba vědět proč ten základ modifikuji. Pokud jedu GVT už poněkolikáté, tak mohu experimentovat a taky vím, co mi v klasice třeba ne tak úplně sedělo. Pokud jej jedu poprvé, tak bych se striktně držel původní varianty a úpravy dělal jen ze zdravotních důvodů (když nějaký zákl cvik nemohu dělat) a absence vybavení.

Naposledy upravil ygg dne ne červenec 27, 2014 7:20 pm, celkově upraveno 1 krát

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - GVT trenink Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: