Bufu's log - kvalitní objem

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 82, 83, 84

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Bufu's log - kvalitní objem  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Bufu's log - kvalitní objem
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
BUFU

PříspěvekZaslal: st červenec 25, 2012 3:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

24. 7. 2012
28. "trénink"

in-liny

23:40 min
6,30 km
rychlost : 15,98 km/h
trasa :
cyklostezka za Tišnovem

- nebyl čas, tak aspon na chvílec...

U.B0B : Díky, přesně něco takovýho sem potřeboval vědět.
Každopádně jsem včera narazil na "kámoše", kterej provádí Bowenovu masáž .

Takže sem za ním dnes byl a zjistil, že mám jednu nohu "povysunutou" nebo co. Tzn. je "delší" a tím pádem mám rozhozený těžiště v kyčli a taky trochu ramena (vlivem té "delší" nohy). Dopadlo to teda tak, že mě promasíroval, doporučil cvičení, kterým by se to mělo spravit, po 2-3 týdnech ještě jedna masáž a mělo by to být ok. Tvářil se, že by to neměl být problém, tak snad.

Naposledy upravil BUFU dne ne září 22, 2013 7:16 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BUFU

PříspěvekZaslal: pá září 07, 2012 9:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nějak sem se na to psaní logu vykašlal Tak abych nějak shrnul co se událo:

Cvičil sem celý prázdniny, převážně posilka (3 x týdně na styl fullbody) + další cvičení v průběhu týdne (shybovačky, kolo, apod.)

Záda bolely většinou po tréninku nebo při špatných cvicích (dřepy, mrtvoly apod. - takže sem je necvičil). Ke konci prázdnin se to nějak zhoršovalo.

Ted sem se rozhodl dát úplnou pauzu od cvičení a po pár týdnech uvidím. Pokud vše pude dobře a zlepší se ty záda, tak ke konci září/začátek října bych chtěl začít nějakej kvalitnější objem. Nejspíše bych zajel BEAR RUTINE :)

Co se týče formy:
76 kg, forma podobná konci rýsovačky - strana 76, jen trochu nafouklejší (to sem zvědavej co ze mě za měsíc zbude ). Jest budu asi stejně jako při tréninku.

Strašně mi to cvičení chybí (a to necvičím jen 4 dny).
BUFU

PříspěvekZaslal: po říjen 01, 2012 5:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Volno od cvičení ničemu nepomohlo.

Poslední týden září jsem dal 3 lehké tréninky (kladky, opakování v sériích nad 10).

Dnes (1. října) jsem konečně zašel za doktorem. Dal mi nějaký prášky, lístek na rentgen a že se mám za týden zase ukázat a podle toho se bude pokračovat.

Z toho plyne další pauza od cvičení.
BUFU

PříspěvekZaslal: ne září 22, 2013 8:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

22.9.2013
UPDATE PO ROCE

září 2012 - prosinec 2012 : úplná pauza od cvičení, kvůli zádům (kyčli)
- Na rentgenu páteř nic nenalezeno, dál mě doktor poslal na rehabilitace... ty nepomohly.
- Po rehabilitacích jsem pravidelně chodil na bowenovy masáže (viz výše) + jsem se protahoval doma, dával si pozor na špatné stereotypy sezení, stání, ležení (různé překládání, křížení noh, křivé držení těla atd.).

leden 2013 : opětovný začátek cvičení
- V lednu jsem začal s lehčím tréninkem a dal si pár pevných pravidel do tréninku. Člověk se sice rozvičoval před tréninkem a protahoval po tréninku. Ve finále to ale vypadalo tak, že sem dal 2 minutky na rotopedu před tréninkem a po tréninku jsem si lehce protáhl nohy, ruce a dom (taky tak 2 minuty). Takže v tréninku jsem POKAŽDÉ začal dodržovat toto:
1) aspon 5 minut na rotopedu
2) další zahřátí kloubů kroužením ruk, noh atd. (takovej lehčí dynamickej strečink)
3) rozvičovací série daného cviku
4) vyšší počty opakování, nenamáhání páteře, žádný dřepy s váhou, mrtvý tahy atd.
5) minimálně 10 min protahování celého těla
6) zařazovat dřepy s vlastní vahou, dávat bacha na techniku
7) celkově víc se soustředit na techniku a procítění svalem

- stav se trochu lepšil - nohu už jsem neměl tak moc povysunutou, bolest už nebyla tak často, ale pořád se objevovala a odjet dřepy s činkou nebylo možný, stejně tak se v sedě na zemi natáhnout k levé natažené noze (v podstatě jsem si ani nemohl sednout s nataženou levou nohou a být tělem aspon kolmo k té noze). Dále noze vadil běh, delší chůze, předklánění s narovnanýma nohama.

srpen 2013 - asi poprvé, kdy jsem fakt mohl říct, že se stav znatelně zlepšil. Protahuju se v podstatě každej den (jakmile ne, tak je špatně :D).
Noha/záda už v podstatě nebolí. Dřepy začínám jezdit s váhou, zlehka. Jediný co ještě není uplně ok jsou předklony a obecně kolmej a ostřejší úhel mezi tělem a levou nohou. Ale i toto se postupně zlepšuje a aspon zvládnu zlehka předklon. Myslím, že až se zase dotknu dlaněmi země tak to bude dobrý

Co se týče tréninků:
leden 2013 - srpen 2013: jel sem klasickej split, těžko-lehkej, fullbody, halfbody. Od května jsem se dal na rýsovačku, takže sem jezdil na horským kole (celkem za prázdniny přes 1000 km), sem tam inliny, nohejbal, plavání atd.
25.5.2013 jsem zkoušel striktních 100 shybů na čas, 16:15 min

Dnes 22.9.2013
- před týdnem jsem začal trénink AB (4 tréninky týdně). Momentálně nachlazen, ale co nevidět budu pokračovat.
BUFU

PříspěvekZaslal: st listopad 05, 2014 9:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

5.11.2014

Tak se nám rok s rokem sešel a jsem opět nemocnej :D Rýmička je fakt strašná nemoc. Ale aspoň mě to donutilo sem zase něco sepsat. Hlavně teda kvůli mně samotnému, ať v tom mám pořádek a ať vím co se kdy dělo. Zjišťuji, že takovéto občasné zápisy jsou mnohem lepší než denní zapisování tréninků (denní tréninky si píšu nyní jinam, ale o tom ještě níže). Mám tak větší přehled z dlouhodobého hlediska.

Nejprve tedy nějaký přehled a pak moje veledůležité poznámky :D

říjen 2013 – únor 2014 - pokračoval sem s tréninkem a zároveň odstraňováním bolestí nohy/zad. Tréninky klasika – AB, fullbody, i nějaký ty splity.
únor 2014 – duben 2014 sacharidový vlny a nějaké to prorýsování . Vyrýsovat takhle časně z jara vůbec nebylo od věci. V létě pak člověk může víc žrát, pořád se drží ve formě, protože i víc chodí ven atd. Posilku jsem kombinoval s běháním do kopce . Výborná věc ty výběhy, musím zařazovat častějc do roka. Také sem se začal více soustředit na vědomé zatínání svalů při cvičení, na odlehčení bedrům (asi sem ještě neměl ty záda úplně ok ) a cvičit více břicho. Váha kolem 73 kg, rýsnuto na 4pack (všechny údaje jsou vážený po ránu a brána průměrná hodnota).
duben 2014 – srpen 2014 kvalitní objem . No asi se moc nepovedl. Nejspíš moc aerobky a málo jídla . Sice sem byl celé léto ve formě, ale v podstatě sem se dostal tak na 74 kg (rýsnuto na 4pack) . Bílkoviny kolem 180, sachry kolem 300-350, tuky tak 110 , jak kdy.
Tréninky sem kombinoval posilku s docela dost ježděním na kole a taky mě začaly hodně bavit in-liny (začal sem na nich dělat různý blbosti jako skoky, otočky, apod.). Jinak pořád sem se soustředil na techniku a začal se více zajímat o dýchání, správné držení těla atd. V červenci sem taky trochu více potrénoval workout (shyby, muscle upy, stojky, apod. – to mě taky dost bavilo)
15.5 – tu mám záznam o bolesti zad… ale to bylo asi výjimečné
září 2014 – listopad 2014 (dnes) - poprvé se dá říct, že jsem si doléčil záda. Nebolí, můžu se předklánět bez bolesti, natáhnu v sedě na zemi levou nohu apod. Věci, které předtím nešly ani za boha udělat. Taky začínám objevovat videa Elliota Hulse (jestli neznáte, tak doporučuji jeho kanál na YT), dále jsem si procházel různé oblasti fyzioterapie, anatomie ale o tom níže
Cílem je udržovat zdraví a také kvalitně nabrat (už konečně :D ). Jídlo sem teda začal pravidelnějc dodržovat, méně cheat jídel, sachry z kvalitních zdrojů, sem tam nějakej celozrnnej toust. Bílkoviny kolem 180, sachry kolem 400, tuky kolem těch 100 ... a víc. Jídla se nebojím a cpu co to jde z kvalitních surovin : rýže, vločky, střídám kuřecí, vepřový, hovězí a dokonce sem tam ryby, k tomu ořechy, vajca, oleje. Občas nějaký ty tousty. Sem tam zelenina, ovoce, na pití jen voda, čaje, občas ionták. Snažím se jíst, aby mi chutnalo. Nedokážu jíst suchou rejžu s kuřetem od rána do večera. Kalorie sem postupně zvyšoval od nějakých 2800 až k 3200. Při pravidelným režimu kolem těch 3300 kalorií už to mívám problém do sebe nacpat a strávit.
Suplementace: protein po tréninku, multivitamín (NexGen), Omega3, občas probiotika, občas trávící enzymy, občas Ortoprim, ted sem měl jeden měsíc creatin a glutamin, před tréninkem občas dám assaulta.
Tréninky sem jel AB (partie 2x týdně, kromě rukou) a teď momentálně chci zlepšit nohy (které sem předtím moc hrotit nemohl), takže sem najel na Milk and Squats Aerobku dávám spíše pro zábavu třeba jednou týdně. A od října se snažím i víc hrotit regeneraci (taky rozeberu níže).
Za tyto 2 měsíce sem se dostal ze 74 kg (4pack) na nějakých 75,5 kg (s 2-4 packem) . Takže zatím asi docela spokojenost. Ted přes nachlazení to samozřejmě spadlo, ale o to to snad pude víc nahoru

Momentální stav
Momentálně mě záda nebolí a vše se zdá ok . Už je to tak 2 měsíce.
Na druhou stranu, nezlepšilo se to samo od sebe. Začal sem s pár dalšími pravidly, které sem začlenil do svého tréninku, potažmo spíše do života. Viz níže.
Co se týká dalšího života, tak jsem teď v období tvorby diplomky a v lednu by mě měly čekat státnice. Takže následující 3 měsíce asi bude sranda :/

Pojďme ale k tomu důležitému

Změna pohledu na pár věcí:

strava, regenerace

Sice sem si to nikdy (asi podvědomě) nechtěl uvědomit, ale ono nejspíš při posilování záleží fakt i na té stravě a regeneraci :D Prostě trojúhelník cvičení-strava-regenerace by měl být vyvážený!
(kdo by to čekal že, ale…)
Toto neuvědomění bylo možná zapříčiněno jinými cíli než sem si dal teď. Vždy mě stejně spíše zajímal trénink a zvedání vah. Proto sem jídlo a nějakou další „speciální“ regeneraci neřešil. Dost se přežíral a cpal se různýma sračkama. Jak si člověk ale začíná číst a zjištovat o té stravě víc a víc, tak už pomale na ty sračky ani nemá chut (tím myslím teda hlavně různý nekvalitní potraviny, sladké apod. – např. proč si nepřiplatit pár korun za pořádnou šunku. A takových příkladů je spousta). Na druhou stranu, ale jednou za čas nepohrdnu kvalitní čokoládou, a když jsou na nějaké akci výborné klobásky, jednohubky, řízky apod. tak si samozřejmě dám, žijeme jen jednou žejo :D Jde o to, že se tím necpu doma, když si můžu dát něco kvalitnějšího. A žaludek by si měl zvykat i na to špatné jídlo, aby když na něj potom někde narazím, tak aby z toho ty střeva nebyly moc překvapený :D (jaký na to máte názor?)
Co se regenerace týče… Jasný, měl sem kvalitní spánek, ale asi je to málo. Různé streetchování, rolování na foam rolleru atd. fakt pěkně uvolní svaly a dokáže napravit (aspoň tomu teda ted věřím :D ) i to věčný sezení za PC (škola, práce, sem tam i zábava).

S tou mou zálibou zvedání vah za každou cenu a to za špatné techniky, minimem zahřívání před tréninkem a s minimem stretchingu, se špatným držením těla bez korektivních cviků, špatné polohy těla během spaní (a vlastně i v průběhu dne – člověk to vůbec nevnímá… No tak, doufám, že právě nesedíte se zkříženýma nohama :D ) a nevnímáním vlastního těla během pohybu vyústilo v bolavá záda.
No tolik k mým dřívějším problémům. Sem rád, že jsem po pár letech konečně zjistil, kde byl problém a celý si to trochu ujasnil.

Co teda teď dělám jinak?
- pro mě osobně se vyplatí si vše plánovat a zapisovat (psaní si tohoto logu, tréninku, stravy, regenerace). Lépe se tak donutím dodržovat již napsaný plán. Jak sem říkal, začal sem si zapisovat nejen trénink ale i jídlo a regeneraci (neplánuju to tak dělat celoživotně, ale ted mám čas to dělat, tak se snad naučím správným stravovacím a regeneračním návykům)

- Jídlo : Zapisuji a sleduji bílkoviny, sachry, tuky, kalorie. Je fuk jestli si ten den dám 90 nebo 110g tuků. Jde o to, že mám naplánovaný rozmezí, do kterého se chci trefit a když je pak konec dne, tak přesně vím jaký jídlo si dát, podle toho kolik mi zbývá jakých živin. Příklad: Za den mám v plánu sníst 160-180 b, 400-430 s, 90-110 t. Na konci dne vidím, že bílkovin mám 150, sachrů mám 410 a tuků 70. Takže je jasný, že bych si měl dát například tučnej tvaroh nebo vajčka (prostě tuky, bílkoviny) a zbytečně do sebe nenacpu nějaký blbosti. Což sem si třeba předtím taky řekl, že nebudu dělat, ale tím, že sem to nezapsal, tak sem stejně třeba po pár týdnech začal jíst tak nějak na co sem měl chut – což vyústilo po čase v přibrání špeků.
To počítání kalorií nedělám pro to, abych si pak nad tím honil, kolik sem toho snědl. Takže většinou to je tak nějak zaokrouhlené (ono po těch pár měsících to stejně přejde člověku do oka), ale i tak mi to pomáhá držet správnější směr. Věřím, že pro toho, kdo nemá problém jíst pořád kvalitně je nějaký zapisování jídel zbytečnost.

- Regenerace : tady bych si rád poznamenal pár metod a tréninků, které mi již pomáhají nebo je plánuju zařazovat. Takže:
- 1) Správné držení těla (přes den i v tréninku) – nacvičit si správné držení těla, zjistit jak vlastně vypadá a které svaly používat - to je prostě základ, který sem si zezačátku vůbec neuvědomoval. Když budeme cvičit se špatným držením těla – zkurvíme se. Když se budem protahovat se špatným držením – neprotáhneme dané svaly – nenapravíme zkurvení z tréninku, atd. Asi by se dalo dlouho pokračovat :D
- 2) Foam roller – tohle je fakt zázrak, kterej sem potřeboval. Musím doporučit každému, kdo ho ještě nemá. Naprosto skvěle uvolní zatuhlé svaly a promasíruje. Nepoužívám dlouho, začal jsem asi před měsícem. Vyrobil sem ho ze staré PVC trubky omotané karimatkou (výroba mě stála 0 Kč). Shodou okolností na mainwebu nedávno vyšel článek o FR.
- 3) Stretching – klasika. Všici ví, že se musí dělat, ale stejně ho nikdo nedělá :D Občas si chytneme nohu a zvedneme nahoru nebo si protáhneme prsa o žebřiny :D Podle mě to chce ale do problematiky zabrousit trochu víc, aby člověk věděl co protahuje a proč. Je to strašně obsáhlé téma a podle mě je nutné aspoň do určité míry nastudovat anatomii těla. Bez toho to moje protahování vždy stálo za houby. Momentálně se už víc jak rok skoro každej den (nebo aspoň ob den) protahuju a mám v hlavě mnohem větší repertoár cviků.
- 4) Ledová sprcha – tohle je věc, která uzavírá TOP 4 věci, které bych doporučil každému dělat co nejčastěji, ideálně každý den! Ledová sprcha má tu výhodu, že k tomu nepotřebujeme žádný čas navíc. Prostě po namydlení otočím kohoutek ÚPLNĚ doprava na ledovou a mýdlo můžu smýt jen touto ledovou vodou. Postupně lze čas prodlužovat. Ty benefity z ledové sprchy mi přijdou grandiozní :D Jednak se přímo po sprše cítíte jako král světa ( :D ), jste celej rozehřátej, prokravenej, rozdýchanej a jsem i mnohem odolnější různým nachlazením a podobným blbostem. Předtím kolem mě prošel někdo nachlazenej a už sem to měl taky. S ledovýma sprchama sem začal v březnu 2014 a dnes na začátku listopadu 2014 sem poprvé nějak nachlazen a to sem přežil dvakrát nachlazení přítelkyně (předtím mě to pokaždé dostalo).
- 5) Dýchání – tak trochu to souvisí s držením těla, ale uvedu to sem zvlášt, protože je to taky jedna z věcí, kterou sem neřešil, ale dost mi pomohla ve zbavení se bolestí. Takže tohle určitě nastudovat a snažit se o to. Blbý je, že se to člověk nenaučí ze dne na den, ale prostě časem, tím, že to dělá a zkouší denně.
- 6) Meditace – vždycky sem si představoval nějaký mnichy co celej den sedí a dělají „auuuuum“, ale ono na tom fakt něco je. Chce to jen zjistit o čem meditace je a začít ji dělat. Naučit se vypnout mozek a vnímat svoje tělo. Každopádně meditaci jako takovou moc nedělám, spíš si z ní beru tu myšlenku a snažím se ji aplikovat například při běhu, nácviku dýchání, stretchingu apod.
- 7) Holosync – hodně cool věc :D Jedná se o audio nahrávky, které si pustíte do sluchátek a jen posloucháte. Jedná se o speciální zvuky o určitých vlnách, které navozují meditační stav a „vyplachují“ mozek. Myslím, že kdybych to fakt používal každej den, tak to udělá v meditaci solidní pokrok. Bohužel, zatím si to pouštím jen občas při stretchingu nebo tak.
- 8) Joga – nečekal bych, že takovou věc budu někdy dělat :D Ale je to super. Bohužel pro mě je zatím většina poz dost náročných a tak se spíše věnuji stretchingu a sem tam zařazuji různé pozy a praktiky z jogy. Inspiruji se většinou z P90 – Yoga X a nebo YouTubu. Byl sem i na lekci powerjogy, ale při těch pózách člověk nestíhá koukat na všecky ty zadky v legínách :D A stejně ty pozy provádí moc rychle. Mnohem lepší mi přijde si na YT nastudovat třeba 3 pozy a ty si v klidu zkoušet doma, prodýchávat to…. Zase je blbý, že člověk nemá zpětnou reakci a nikdo vás neopraví.
- 9) mobilita, flexibilita – myslím, že tyto pojmy jsou zahrnuty ve stretchingu, rozcvičovacích cvicích apod. Každopádně další pojmy na googlení 
- 10) Relax into stretch – pěkná technika protahování od Pavla Ts. Tohle ještě nemám moc nacvičený.
- 11) rozcvička od Železné koule – kdo nemá jeho ebook, musím doporučit. Líbí se mi jeho rozcvička, která mi přijde jako pěkný výběr korekčních, mobilizačních a protahovacích cviků. I dýcháním se zabývá, což je určo plus. Libí se mi tento komplexnější pohled. Někdy se musím vypravit na Enter The Kettlebell.
- 12) masáž chodidla tenisákem – viz foam rolller.
- 13) třepání s tělem – viz Elliot Hulse :D
- 14) autogenní trénink – tohle jsem zkoušel jen asi 2x, ale musím si někdy najít čas a víc to nastudovat a natrénovat. Přijde mi to jako vhodná alternativa k meditaci a nebo možná jako vhodná technika k naučení se meditaci.
- 15) pozování – nedávno mě napadlo, že by taky mělo pomoci při naučení se vnímání těla. Tohle musím taky nacvičit.
- 16) naučit se mechaniku pohybu dřepu, mrtvého tahu atd. – sice sem si kdysi myslel, že umím mrtvolovat, ale asi sem neuměl. Viz špatné dýchání, zatínání špatných svalů atd.
- 17) Vacuum a správné cvičneí břicha – sice poslední bod, ale v důležitosti by měl být určitě mnohem výše.

Uf, nějak jsem se rozepsal. Tak doufám, že to aspoň někomu pomůže (třeba mně, až se sem po roce podívám )

- Zdraví: Prostě by mělo být na prvním místě. Pokud něco bolí, nejspíše něco děláme blbě. Záda (ani nic jiného) by prostě z posilování bolet neměly (zdravím polovinu fora ).

Cíle do příště:
Zdraví –musím být zdravej, tohle je priorita number 1, už se nechci dostat do stavu, že mě bude každej den vystřelovat bolest z nohy do zad apod. To bylo fakt nahovno životní období.
Zlepšit práci s tělem – toho bych rád dosáhnul právě pomocí všech těch odrážek u „regenerace“. Pokud máte nějaké další návrhy/metody, budu jen rád, když se podělíte.
Nabrat svaly … 80 kg a sixpack – tohle je cíl, kam bych se rád (časem) dostal. Momentálně sem na 75-76 kg ve formě 2-4 pack (váženo po ránu). Bohužel to asi nebude cesta na půl roku, jak zjištuji. Nebo ne? Chce to vychytat objemovej jídelníček – což znamená moc se nezprasit, ale pomale a jistě přibírat. V tomhle pořád nějak tápu. Zatím to vždy probíhalo tak, že se začal objem a najednou sem byl tlustý prase, pak sem to vysekal a byl sem tam kde předtím (možná o fous dál). Ale tak snad se to po nějaké delší době někam pohne. Jídelníček sem ještě během pár dní nahraju, tak mi s tím můžete třeba pomoci, když se vám bude chtít.
Běhat do kopce přes zimu – mělo by mi to hlavně pomoct v dalším takovým podcíli – nezprasit se přes Mikuláše a Vánoce
... možná ještě něco odpíšu..

Časem bych tu taky rád připojil nějaké ty fotky. Zatím budu rád, pokud máte nějaká rady, připomínky, případně i otázky k výše uvedenému.
DolceGusto

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2014 5:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cau, ten holosync je zajimavej, vcera sem si pustil tohle a funguje fakt dobre
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
magion

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2014 5:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dik za tip hoši, fakt supr, něco takového jsem hledal ke zklidnění mysli
asi budu znít jak hypík, ale je třeba cvičit (ovládat, uklidňovat) mysl stejně jako tělo, kterému všichni věnujeme více času a úsilí než mysli, a přitom by to mělo být v rovnováze. Ale uznávám že i trénink se železem, jogá atd. je druh meditace, jelikož se člověk soustředí jen na onu věc v přítomných okamžiku, a neřeší plno jiných věcí kterému se staly, dějou, stanou.

Jinak BUFO, dle tvého seznamu bych řek, že brzo dosáhneš nirvány :)
Udělal si velkej kus práce ve sbírání informací, teď to ještě uvést do praxe.

Tak ať se daří.
BUFU

PříspěvekZaslal: pá listopad 28, 2014 9:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Koukám, že mi i někdo odpověděl :D Asi mi nefunguje upozornění příspěvků na mail nebo co :)

DolceGusto: díky za tip, klasickej holosync už sem párkrát slyšel, tak se hodí něco novýho

magion: S tou Nirvánou nevím, ale kdyby se mě na meditaci někdo zeptal před 2 rokama, tak se mu zasměju, že to je pro šašky v hábitech. Každopádně mi přijde, že ono zapojování těla při cvičení, je to co mi chybělo. Člověk se samozřejmě snaží dodržovat nějakou techniku atd. ale dokud neví jak má správně stát, v jakém postavení by měly být klouby, jak dýchat "into the balls", u kterých svalů dochází ke zkracování, tak to s tou technikou je bídný. Taky sem zjistil, že sem se špatně protahoval, vůbec sem necítil ten danej sval, byl jsem špatně ohnutý, nevěděl sem jak přesně určitý sval protáhnout. Nevnímal sem to. Prostě sem se zapřel rukou o sloupek vytočil se a myslel si kdo ví jak se mi natahuje sval .... No a právě až když sem začal zjištovat o čem vlastně ta meditace je, tak mi došlo, že to je o tom naučit se vnímat svoje tělo. Na to pomáhá víc věcí - dýchání, rovnání se, protahování, pozování, joga, atd. atd. A byl bych rád, pokud máte nějaké další tipy, klidně sem pište, můžeme ten seznam rozšířit :)
Každopádně je to jak říkáš magione, zatím jsem jen nasbíral spoustu informací a chce to začít používat... pořád :) Což je taky jedna z věcí co jsem si potřeboval uvědomit. Viz dřívější zápisky, kdy sem se jednou za rok rozhodl, že se po tréninku budu pravidelně protahovat... vydrželo to měsíc Nyní už to mám v hlavě tak nějak zafixováno jako součást tréninku a denní rutinu (s obměňováním cviků).

No nic, jsem se zase nějak rozepsal, jdu sem radši hodit pár záznamů tréninků at to vypadá, že i cvičím
BUFU

PříspěvekZaslal: pá listopad 28, 2014 9:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

20.10. - 21.11. 2014

Milk and Squats

- Šlo mi hlavně o to naučit se jezdit správně dřepy, zlepšit nohy a zkusit zvedat i vyšší váhy
- Jel sem fullbody, každej trénink měl základ v podobě noh, zad a prsou. K tomu doplňky. Lýtek sem dal víc, páč je mám tragický.
- Pondělí a pátek byly zadní dřepy ve středu sem dával pro změnu přední (pěknej záhul ty přední dřepy o 20 opáčkách). Od 3. týdne sem jel ale už jen zadní dřepy, páč sem chtěl zlepšit hlavně klasickej dřep a jet vyšší váhy (u těch předních se technika pro 20 opakování držela hůř).
- U zad a prsou jsem střídal jednou vyšší opáčka, pak zase větší váhy.
- po 2. týdnu jsem byl nachlazenej, takže týden pauza a pak sem pokračoval
- po 4. týdnu na mě zase něco začínalo lézt. Moc poctivě sem se nedoléčil a společně s tím blbnutím poslední týden už tělo moc nestíhalo... Dal sem odpočinek a už je to snad ok.
-- trénink A ve 4. týdnu mě pěkně potěšil.... Minulý trénink sem dřepy končil v posledním týdnu s 3s * 8-10 op s 60 kg. Takže milk and squats sem začínal s 55 kg. Což bylo docela v poho, ale s každýma 5kg nahoru to začínalo být těžší. Pěkně těch 20 dřepů zadýchá. Vůbec sem na začátku nečekal, že bych těch 75 kg 20x dal.
-- v tréninku B jsem si zase vyzkoušel jet více sérií po 20 opáčkách. Taky dobrý, člověk za tři sérky udělá 60 opakování :D Všechny dřepy jedu technicky, relativně pomale, snažím se zatínat ty svaly i při negativní fázi a u toho kontrolovat břicho a postavení pánve.

Trénink super, 20 opáček na dřepech je pěkná změna, ale ke konci už mi přišlo, že 3x týdně rozdrtit ty nohy je moc (společně s tím fullbody). Při těch těžších váhách už by to chtělo jet jen 2x týdně nebo aspon nejet celý tělo pokaždé. Svaly na nohách to v poho zvládaly, ale celkově už sem býval unavenej, bolavej, hotovej...
BUFU

PříspěvekZaslal: út prosinec 09, 2014 11:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

něco z aktuálních tréninků (jedná se o 3. týden z nového tréninku)

8.12.2014

Dřepy
2-3 rozcvičovací sérky
4 * 10 op * 55, 65, 70, 75 kg

Zakopávání + předkopávání
3 + 3 * 6-8 op.

Tlaky ve stoje s jednoručkama (ramena)
2 rozcvičovací
3 * 6-8 * 16, 18, 20 kg

Rozpažky ve stoje - triset
3 * 3*6 * 8,6,4 kg

Výpony v sedě
4 * 12-18 op

Výpony ve stoji
3 * 8

Dřepy do 70 kg docela v pohodě, těch 75 kg už sem se trochu zapotil, ale každopádně spokojenost. Technika ještě ok.
Tlaky s JC teď nově zařazuji, protože jak jsem býval zvyklej na velkou osu, tak se mi ruce s jednoručkam pěkně třesou. A síla teda taky nic extra... ale ono to pude

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Bufu's log - kvalitní objem Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 82, 83, 84
Rychle na stránku:

Přejdi na: