|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
yazi
(ban)

|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Sniper24

|
Zaslal: po září 24, 2012 5:01 am Předmět: |
|
|
Nemáte tu někdo problém s intenzivním sněním? Já v poslední době (no je to už nějakej rok) mám živé sny a je jich několik za noc, někdy mám dojem že je to až nepřetržitě po celou noc.
Navíc sem schopnej druhej den nebo ráno popsat do detailu přesně co se mi zdálo a není ani vyjímkou kdy i v tom snu vím že jsem ve snu. Vždycky tímto bavím v práci kolegu a ten nevěří ani že je to možný, jemu se prý možná občas něco zdá ale nepamatuje si to.
Kór když jdu spát po noční směně - to sním nepřetržitě po dobu celého spánku, spíš už bych to přirovnal k halucinacím (ne opravdu v ničem nejedu), to ještě ani neusnu a už se mi něco zdá, takový podivný polospánek. A samý slátaniny, je to fakt nepříjemný kolikrát.
Když se vám tohle třeba stane jednou za čas tak to může bejt i pro někoho zážitek a zajimavá věc, ale každej den to už člověku leze na mozek a není to úplně ok.
Má zde někdo to samé?
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: po září 24, 2012 7:21 am Předmět: |
|
|
Sice s tím zkušenosti nemám, ale závidím Ti, že když máš sen, tak víš, že je to sen, protože ten sen vlastně můžeš ovládat a dělat si co chceš _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: po září 24, 2012 7:36 am Předmět: |
|
|
Zavist
Ja byt tebou, tak tohoho "daru" radne vyuziju, procti si materialy o lucidnim sneni a stan se panem svych snu. A pak si budes prozivat takove veci o kterych si nekteri muzou jenom nechat "zdat  "
|
|
| nahoru |
|
 |
Loudy

|
|
| nahoru |
|
 |
Mnemosyne

|
Zaslal: po září 24, 2012 7:41 am Předmět: |
|
|
Tak do 18 let jsem mívala sny, kdy jsem věděla, že to jsou sny, a mohla jsem je naprosto dokonale ovládat, a prý snad jsem se z toho nezcvokla, tak neboj ;)
Nemáte v práci hodně divoko? Mozek si sněním zpracovává nové informace, tak možná toho je na tebe teď jen moc.
|
|
| nahoru |
|
 |
Vittus

|
Zaslal: po září 24, 2012 9:23 am Předmět: |
|
|
| Sniper24 napsal: | A samý slátaniny, je to fakt nepříjemný kolikrát.
Když se vám tohle třeba stane jednou za čas tak to může bejt i pro někoho zážitek a zajimavá věc, ale každej den to už člověku leze na mozek a není to úplně ok.
Má zde někdo to samé? |
Prostuduj si knihu Lucidní snění od Stephena Laberge. Je to zajímavé, pokud si dobře pamatuji je tam i kapitola jak ty nepříjemné zkušenosti odbourat a naopak je pozitivně využít. Každopádně máš dobrý předpoklady pro ovládaní snů. _________________ Semper fidelis!
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: po září 24, 2012 11:08 am Předmět: |
|
|
Stává se mi to samé. Snívám každou noc, většinou jsou ty sny dost zmatené, nelogické, divoké, prostě slátaniny. Kolikrát se mi i podaří zjistit, že je to opravdu sen a ne realita, takže si můžu dělat blbosti. Přemýšlel jsem nad tím, že bych začal trochu studovat lucidní snění a astrální cestování.
Dnes se mi zdálo, že jsem v moři, útočí na mě žraloci, uplaval jsem na břeh, tam byla krásná mořská víla, tak jsme flirtovali, pak jsem ji vzal někam k hotelu (ne, sex se nekonal). Tam na nás útočili nějací alieni, já se snažil být schovaný někde na záchodě, ona mě ale vždy ochránila a nepřátelské síly zabila  . A pak jsem se díky bohu probudil... _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Majesty

|
|
| nahoru |
|
 |
Sniper24

|
Zaslal: po září 24, 2012 6:02 pm Předmět: |
|
|
| MAST3R napsal: | | Sice s tím zkušenosti nemám, ale závidím Ti, že když máš sen, tak víš, že je to sen, protože ten sen vlastně můžeš ovládat a dělat si co chceš |
Když vím že jsem ve snu a můžu sen ovládat, tak se vždycky za malou chviličku vzbudím, když sem hodně mimo tak zase ihned usnu a pokračuju tam kde jsme skončil a takhle třeba několikrát dokola. Je to hrozně zvláštní pocit.
| Seva98 napsal: | Zavist
Ja byt tebou, tak tohoho "daru" radne vyuziju, procti si materialy o lucidnim sneni a stan se panem svych snu. A pak si budes prozivat takove veci o kterych si nekteri muzou jenom nechat "zdat " |
Jít spát a nevědět několik hodin o sobě až do rána ´- to je můj sen
| Mnemosyne napsal: | | Nemáte v práci hodně divoko? Mozek si sněním zpracovává nové informace, tak možná toho je na tebe teď jen moc. |
Divoko občas máme, ale né vždy. Spíše mám podezření jestli to není tím narušeným režimem (denní/noční). Když jsem měl tři týdny dovolenou tak se mi spalo docela v klidu, né že by se mi nic nezdálo, ale nebylo tak "živý".
| Vittus napsal: | | Prostuduj si knihu Lucidní snění od Stephena Laberge. Je to zajímavé, pokud si dobře pamatuji je tam i kapitola jak ty nepříjemné zkušenosti odbourat a naopak je pozitivně využít. Každopádně máš dobrý předpoklady pro ovládaní snů. |
Zkusím se po knize podívat, děkuji za tip.
| Frozz. napsal: | | Dnes se mi zdálo, že jsem v moři, útočí na mě žraloci, uplaval jsem na břeh, tam byla krásná mořská víla, tak jsme flirtovali, pak jsem ji vzal někam k hotelu (ne, sex se nekonal). Tam na nás útočili nějací alieni, já se snažil být schovaný někde na záchodě, ona mě ale vždy ochránila a nepřátelské síly zabila. A pak jsem se díky bohu probudil... |
Přesně takovýhle idiotiny mám namysli. Mně si stačí na internetu přečíst nějakej článek o něčem, podivat se na film, nebo v rádiu něco zaslechnout a už je to součástí další noční slátaniny. Teď jak mám napsanej novej trénink na podzim a dost se tomu věnuji, tak se mi zdá že sem furt v posilovně a cvičim něco a nejde mi to vůbec, protože prostě nejde vykonat ten pohyb, něco jako když chcete ve snu dát někomu pěstí, nebo před někym utéci a zaboha to nejde
Zrovna dneska sem chtěl cvičit něco s EZ - nemohl sem jí v tom snu nikde najít a byl sem z toho pěkně rozmrzelý
Jelikož mám dobrýho pamatováka na obličeje, tak to jde někdy do takovýho extrému že potkám někoho cizího na ulici, nějakym způsobem si zafixuju jeho tvář a stane se že se mi o tom člověku zdá. Někdy se stane že toho člověka někde někdy zase potkám a musim porád přemejšlet odkud ho znám a já ho vlastně vůbec neznám... jen sem ho prostě někdy někde potkal na ulici
| Majesty napsal: | | Taky zavidim, par let zpatky jsem o tom neco cetl a nejakou dobu jsem se to snazil naucit, bohuzel vzdycky neuspesne |
No není čemu závidět
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: po září 24, 2012 6:45 pm Předmět: |
|
|
Sniper - zajímavý, jsem na tom podobně jako ty. Taky se ti často stává, že před něčím chceš utéct, ale za boha to nejde? Hroznej pocit, jako bych měl ve snu nohy z betonu...  .
Mě se často stává deja-vu.
Když jsem dříve hrál závodně stolní tenis, tak noc před turnajem se mi zdál sen, že jsme přijeli do oné haly-tělocvičny, já se tak díval kolem dokola, jak se ostatní rozcvičují.
Probudil jsem se, jeli jsme a najedou vidím úplně totožnou tělocvičnu (nikdy dřív jsem ji neviděl a v tom městě nebyl), jako ve snu a říkám si: "já už jsem ji někde viděl, přesně tenhle pohled si pamatuju ze snu".
A takových příběhů mám moc, vždycky vidím ve snu něco, co jsem v reálu nikdy neviděl, a pak to spatřím i ve skutečnosti, divný  . Třeba sen je ten "pravý život" a to, co žijeme nyní, je jen přelud  .....
"Lidé z okolí psychotroniků popisují tuto schopnost jako určitý minimální náhled do budoucnosti. Ve vypjatých životních obdobích jsou lidé schopni různých průniků do parapsychologie apod. a projev viděného, slyšeného a již zažitého je někdy jedním z průvodních jevů v těchto stavech." _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: po září 24, 2012 6:51 pm Předmět: |
|
|
To mě se občas zdá, že jsem v posilovně a chci něco odjet, např. kde je potřeba lavička a zaboha nemohu žádnou sehnat a místo toho abych dal jiný cvik, tak furt v tom snu sháním tu lavičku. a pak si uvědomím, že jsem ve fitku třeba 2 hodiny a ještě nic jsem neodjel a mám blbý pocit. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Sniper24

|
Zaslal: po září 24, 2012 7:11 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: |
Mě se často stává deja-vu.
"Lidé z okolí psychotroniků popisují tuto schopnost jako určitý minimální náhled do budoucnosti. Ve vypjatých životních obdobích jsou lidé schopni různých průniků do parapsychologie apod. a projev viděného, slyšeného a již zažitého je někdy jedním z průvodních jevů v těchto stavech." |
Tak tyto pocity mám jen zřídka ale taky už jsem to zažil, né že by se mi zdálo předem o nějakém místě a opravdu jsem se tam pak někdy v budoucnu objevil, ale třeba nastane nějaká situace, někdo něco řekne, udělá, nebo se něco stane, nebo někde něco uvidím a mám takový chvilkový pocit jako by se to už někdy stalo a že jsem to už někdy viděl. Člověk možná podvědomě vnímá hafo věcí, který se v něm uloží a neví o tom a pak je nějaká situace jenom oživí. I když v některých případech je to až k neuvěření a skoro nemožný :)) No něco na tom bude, každopádně hodně zajimavý téma
| MAST3R napsal: | | To mě se občas zdá, že jsem v posilovně a chci něco odjet, např. kde je potřeba lavička a zaboha nemohu žádnou sehnat a místo toho abych dal jiný cvik, tak furt v tom snu sháním tu lavičku. a pak si uvědomím, že jsem ve fitku třeba 2 hodiny a ještě nic jsem neodjel a mám blbý pocit. |
Přesně!!! Čas běží a člověk porád ještě nic neodcvičil
|
|
| nahoru |
|
 |
Sniper24

|
Zaslal: po září 24, 2012 8:04 pm Předmět: |
|
|
Déjà vu Wikipedie:
Existuje několik teorií, které popisují vznik tohoto pocitu. Jedna z nich nachází příčinu v časovém sladění mezi levou a pravou hemisférou našeho mozku. Každá vnímá a zaznamenává informace a události nezávisle na té druhé. Neustálá komunikace mezi oběma stranami pak vyvolává iluzi jejich jednoty. Pokud však dojde ke krátkému zpoždění přenosu z „nedominantní“ (obvykle pravé) do „dominantní“ (obvykle levé) hemisféry, obdrží dominantní strana mozku stejnou informaci dvakrát – jednou přímo a jednou s určitým zpožděním. Mozek pak v momentě, kdy „dorazí“ druhý obraz, zjistí, že „tam už byl“. Nedokáže totiž rozlišit, jestli ta „první“ informace přišla před půl sekundou nebo před rokem a tím vyvolá dojem, že danou scénu jsme již jednou prožili
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|