8Shade - bývalý log

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 16, 17, 18  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - 8Shade - bývalý log  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> 8Shade - bývalý log
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Turakam

PříspěvekZaslal: út srpen 07, 2012 12:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Uff, no nepríjemné toto ako fakt, dôležité je však, že to máš už za sebou a krok po korku sa vrátiš späť a verím, že to pôjde ešte lepšie ako predtým. Dúfam, že ťa budú choroby už obchádzať. Drž sa.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Morico

PříspěvekZaslal: út srpen 07, 2012 6:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Přesně jak píší Reiben a Turakam ... už si snad z nejhoršího venku, teď už to chce jenom trpělivost a pak to pude samo nahoru ... já sem zrovna v podobným stádiu ... síla se mi vrací hrozně rychle, ale zatim toho nesmim využít, abych si něco znovu neposral, takže trénuju trpělivost a pomaličku se vracim zpět. Takže držim palce, do zimy máš o 5kg víc než si kdy měl!
8Shade

PříspěvekZaslal: ne září 23, 2012 11:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to vypadá, že jsem zcela vyléčen z mononukleózy (už necítim ani tlak v boku), k doktorovi chodit už tak měsíc také nemusím. Od prvního října nastupuji do práce na plný úvazek, takže jsem se rozhodl, že si sestavím pořádný jídelníček, na který budu postupně v říjnu najíždět. Peníze by již po první výplatě neměly být žádný problém, takže někdy v půlce listopadu bych chtěl najet již na nějaký pořádný program (MI40) včetně doplňků uvedených v jídelníčku. S vahou jsem na tom příšerně, 67 kg (-11 kg od začátku nemoci), ale mělo by to jít rychle zpátky. Tenhle týden se chystám na první návštěvu do nové posilovny Fitness Mike (nedaleko mé nové práce), kam budu pravděpodobně docházet (záleží jak mi bude vyhovovat).

Něco k jídelníčku:
- oběd a večeře a svačiny jsou jídla, která se budou pravidelně měnit. Nevadí mi několik stereotypních jídel denně, ale hlavní jídla jím rád různá (v jídelníčku je uveden pouze příklad kvůli přibližnému výpočtu celkového množství kalorií)
- časově je přizpůsoben tomu, jak to u nás chodí v práci (bratr tam již pracuje, tak jsem se ho na to zeptal)
- jídelníček se snaží dodržovat určité zásady, které jsou nastíněny v programu MI40 (podle toho i zvolené doplňky stravy v určitý čas apod.)
- snažil jsem se ho udělat co nejjednodušeji, aby se dal opravdu následovat (takže tréninkový a netréninkový den mají ledacos společného)
- ZELENINA zde není zmíněna, samozřejmě do jídelníčku ale patří (u nás doma se pravidelně dělají saláty z různých druhů paprik/rajčat/okurek apod.)
- hodnoty na 100g jsou psány takové, co jsem našel v nutričních tabulkách (beru je spíš orientačně)
- supplementy (které nasadím až později) jsou zejména určeny k co nejlepší regeneraci a nejsou z mojí hlavy (někdy v půlce listopadu se chystám na 5+2 split pokud to čas/zdraví dovolí, do té doby pojedu fullbody);

daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: po září 24, 2012 4:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

8Shade napsal:
v půlce listopadu bych chtěl najet již na nějaký pořádný program (MI40) včetně doplňků uvedených v jídelníčku. S vahou jsem na tom příšerně, 67 kg (-11 kg od začátku nemoci), ale mělo by to jít rychle zpátky.

Být tebou, nechám tomu přirozený, ale soustavný průběh, aby to zase neskončilo nemocí. Protože přirozeně to nahoru jít moc rychle nemůže a pokud to budeš sílit, skončíš zase bez cvičení, což ti nepomůže vůbec. Nechci si hrát na chytrého, Bpak i Vinnie D. jsou správní kluci, ale být tebou bych se snažil aspoň 3 soustavné měsíce cvičit, i jen 2x týdně nějaké inteligentní fullbody.
Opět to neber tak, že chytračím, ale svaly nejsou ukryty v komerčním názvu tréninku ani šikovně napsaném marketingu, ale v soustavnosti a trpělivosti. Jsi jeden z těch, co se po neúspěchu vrátí, ale zkus to teď udělat bez toho dalšího pádu

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Morico

PříspěvekZaslal: po září 24, 2012 8:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Čau, držím palce jak do nové práce, tak do nového tréninkového startu! Log budu sledovat.
8Shade

PříspěvekZaslal: st září 26, 2012 10:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
8Shade napsal:
v půlce listopadu bych chtěl najet již na nějaký pořádný program (MI40) včetně doplňků uvedených v jídelníčku. S vahou jsem na tom příšerně, 67 kg (-11 kg od začátku nemoci), ale mělo by to jít rychle zpátky.

Být tebou, nechám tomu přirozený, ale soustavný průběh, aby to zase neskončilo nemocí. Protože přirozeně to nahoru jít moc rychle nemůže a pokud to budeš sílit, skončíš zase bez cvičení, což ti nepomůže vůbec. Nechci si hrát na chytrého, Bpak i Vinnie D. jsou správní kluci, ale být tebou bych se snažil aspoň 3 soustavné měsíce cvičit, i jen 2x týdně nějaké inteligentní fullbody.
Opět to neber tak, že chytračím, ale svaly nejsou ukryty v komerčním názvu tréninku ani šikovně napsaném marketingu, ale v soustavnosti a trpělivosti. Jsi jeden z těch, co se po neúspěchu vrátí, ale zkus to teď udělat bez toho dalšího pádu

Nevidim problém v tom začít třeba až v lednu něco 4-5x týdně ze zdravotních důvodů. Ono stejnak to na ten program chce mít opravdu všechno v pořádku, takže když budu teď vymakávat jídelníček a potom nasadim na něj suplementaci, tak by to mělo jít pěkně. 2-3x týdně bych chtěl ale začít už teď přibližině od 8.října. (dávam radši ještě pauzu kvůli mírnému nachlazení + nasazení nového léku)

Dnes jsem si zajel k doktorovi, jelikož mi každou chvíli trápí menší nachlazení apod a rozhodl jsem se to řešit trošku trvaleji (tedy posílením imunity), takže mi byl předepsán Ribomunyl, který obsahuje RNA, díky kterému si tělo vytvoří protilátky proti nejběžnějším věcem jako záněty nosohltanu, krku apod. Začnu ho brát od 1. října kvůli speciálnímu dávkování, bere se to vždycky 4 dny v měsíci asi až po půl roku. Až se trochu chytí (tak 1-2 měsíce), tak bych chtěl znova zkusit buď kontrastní nebo studenou sprchu (postupně). Už ode dneška to alespoň dělám tak, že když se sprchuju, tak na konci si dám 30s chladnější sprchu a vylezu ven. EDIT: Po přečtení zkušeností s tímto lékem bude hodně záležet na tom, jak to bude mé tělo snášet. Někteří lidé ho nesnáší dobře a ihned po něm onemocní s horečkami 40, kašel atd, jiní zase říkají, že jim velmi pomohl z dlouhodobého hlediska. Četl jsem diskuze ale hlavně u dětí, tak kdo ví, jak je to u dospělích.

Také jsem se byl podívat ve fitku, kam budu docházet - Fitness Mike. Stroje jsou tam starý asi jako u nás ve škole, takže nic moc, na druhou stranu je tam těch strojů fakt hodně (o 3 jsem ani netušil, co se na nich dělá a to do fitka chodím už několik let). Bohužel zde zase není stroj na shyby s dopomocí (takže budu používat bandy), bench je tam jen rovný nebo je nutné použít multipress, ale maj zas výborně odstupňovaný jednoručky pěkně po 2 kg (asi až do 38 kg). Takže problém z mojí býválé posilky, kdy chyběly 27,5kg a musel bych skočit z 25 na 30 je vyřešen :) Na měsíc to tam stojí 700, nebo na rok asi 4K, což mi nepřijde jako moc vzhledem k výši mého nového platu :)
Ostatně na to, jak starý stroje tam jsou, se můžete podívat sami http://plzen.nejlepsi-adresa.cz/firma/Fitness-studio-Mike-id1442
Turakam

PříspěvekZaslal: st září 26, 2012 7:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

aké tam majú stroje je fakt jedno, ked tam majú osy, jednoručky, dostatok závaží a pod. nie je čo riešiť a je jedno, kde človek cvičí
8Shade

PříspěvekZaslal: st září 26, 2012 7:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
aké tam majú stroje je fakt jedno, ked tam majú osy, jednoručky, dostatok závaží a pod. nie je čo riešiť a je jedno, kde človek cvičí

To je ale právě problém většiny posilek, kde jsem zatim byl. Milión strojů, na kterých nikdo necvičí, ale že by tam byl bench s nakláněcí lavicí, to ne (maximálně jsem viděl incline). Většinou se ten decline/incline dá cvičit jen na multipressu, ale já chci volný váhy.

Obecně si myslim, že by v každé větší posilce měly být minimálně dva benche (protože na něj se věčně hrne 90% cvičenců posilky), nejen 1x bench + multipress jako to vidim obecně. Třeba u nás na škole jsme měli bench a k tomu tak starej a hroznej multipress, že už bez závaží měla samotná tyč snad 40 kg. Pak přijdeš jinam, tam je zas vyvažovanej multipress a pak se nedá vůbec měřit progress, protože člověk prostě netuší, kolik v který posilce jel. Ale tak jsem aspoň rád za ty jednoručky, ty tam maj odstupňovaný zatim nejlíp, co jsem kdy kde byl.

EDIT: Tak jsem brouzdal po netu a našel jsem daleko hezčí posilku (fitness Avalon), kde maj dokonce i shyby s dopomocí! Takže tam ve středu zajdu to omrknout. Sice je o maličko dražší, ale chce se mnou chodit i mladá a do tý starý škaredý se jí nechce. Ani se jí nedivim, já z ní taky moc nadšenej nebyl :)
Morico

PříspěvekZaslal: so září 29, 2012 2:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

8Shade napsal:
Většinou se ten decline/incline dá cvičit jen na multipressu, ale já chci volný váhy.

Pokud tam mají stojan na dřepy nebo něco podobnýho, tak jsem to řešil tak, že jsem si normálně do toho stojanu dal lavičku a bylo to úplně v poho:
8Shade

PříspěvekZaslal: so září 29, 2012 2:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dík Morico, to mi nenapadlo :) super tip :) Btw byl jsi někdy v tom Avalonu? Maj tam prakticky stejný stroje/tyče/jednoručky co v Černicích, jen pár věcí navíc (např ty shyby s dopomocí). Zatim jsem to teda viděl jen na obrázku, ale vypadalo to slušně.
Morico

PříspěvekZaslal: so září 29, 2012 4:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

8Shade napsal:
Dík Morico, to mi nenapadlo :) super tip :) Btw byl jsi někdy v tom Avalonu? Maj tam prakticky stejný stroje/tyče/jednoručky co v Černicích, jen pár věcí navíc (např ty shyby s dopomocí). Zatim jsem to teda viděl jen na obrázku, ale vypadalo to slušně.

V avalonu jsem nebyl... podle obrázků to vypadá na celkem slušně zařízený fitko ... maj tam horizontální legpress ten by moh bejt zajímavej.. možná bych se bál co budou říkat až tam zahodis mt ale třeba to bude v poho ... jinak kdysi sem chodil do mike (ještě s Pepou ze střední) a už tenkrát byly ty stroje starý... Pepovi se tam tenkrat utrhnul řetěz na kladce a dal si do hlavy
8Shade

PříspěvekZaslal: st říjen 03, 2012 5:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Morico napsal:
8Shade napsal:

V avalonu jsem nebyl... podle obrázků to vypadá na celkem slušně zařízený fitko ... maj tam horizontální legpress ten by moh bejt zajímavej.. možná bych se bál co budou říkat až tam zahodis mt ale třeba to bude v poho ... jinak kdysi sem chodil do mike (ještě s Pepou ze střední) a už tenkrát byly ty stroje starý... Pepovi se tam tenkrat utrhnul řetěz na kladce a dal si do hlavy

Tak Avalon je totiž úplně nová budova a je naprosto bomba co se všeho týče (možná jen víc pogumovat podlahu by to chtělo, ale to třeba udělaj když se jim to řekne). Teď bude slavnostní otevření o víkendu a normálně tam stojí permice pěknou pecku (měsíčně asi 800 nebo jeden vstup 80), ale teď o víkendu je i den otevřených dveří a maj tam speciální akci, kdy lze s nima na místě uzavřít smlouvu za 490 měsíčně na údajně neomezenou dobu (prostě dokud si to neodhlásíš a budeš jim posílat prachy, tak jí máš) do fitka + zumba, kickbox a další kraviny. Takže vzhledem k tomu, že mam novou práci kousek vedle, tak do toho jdu stoprocetně. Mladá taky :)

Jinak už třetí den beru ten rybomunyl a musim říct, že co si ho vezmu, tak se ráno cítim nemocnej, ale jak den pokračuje, tak se cítim zase ok. Takový příznaky jsou asi normální. Zejtra ho pro tenhle měsíc doberu a od příštího týdne hurá do Avalonu :)
Morico

PříspěvekZaslal: st říjen 03, 2012 7:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je docela zajímavej tah, když si budeš pravidelně platit, tak to máš levně, ale jakmile je jednou "podvedeš" tak máš smůlu ... no když to tam bude dobrý, máš to blízko, tak budeš moc jít buď před nebo hned po práci, takže ideál. Držim palce ať to rozjedeš a nemoci se ti vyhejbaj. Btw nezkoušel jsi na tu imunitu někdy colostrum ? např. https://obchod.ronnie.cz/s-2730-colostrum.html ... už jsem na to slyšel několikrát chválu od lidí co bejvaj častějc nemocný ... sám sem to ale nikdy nezkoušel, takže nevim.
Morico

PříspěvekZaslal: st říjen 03, 2012 7:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě jsem koukal na ten jídelníček ... nemáš v ten tréninkovej den nějak moc bílkovin? 271g je teda šílenej nářez pokud nemáš teď 140kg :-) Držel bych to max. 2 - 2,2g na 1kg TH a spíš bych přidal na zdravých tukách, případně i sacharidech aby si měl dost kcal jestli si to nějak počítáš.
8Shade

PříspěvekZaslal: st říjen 03, 2012 8:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Morico napsal:
Ještě jsem koukal na ten jídelníček ... nemáš v ten tréninkovej den nějak moc bílkovin? 271g je teda šílenej nářez pokud nemáš teď 140kg :-) Držel bych to max. 2 - 2,2g na 1kg TH a spíš bych přidal na zdravých tukách, případně i sacharidech aby si měl dost kcal jestli si to nějak počítáš.

Je tam těch bílkovin dost, v době tréninku je ta potřeba zvýšená, ale vem si, že je to jen nějakej guideline ke kterýmu se snažim dostat. Nepojedu to stoprocetně podle toho, spíš jen kadence jídla tam bude taková.

Supplementy ještě zvážim, klidně snížim dávky apod, ale tohle je problém všech těch doporučení co člověk dostává. Snažil jsem se sestavit jídelák co nejvíc podle MI40 zásad, jenže pak se ti prostě mlátí určitý pravidla mezi sebou. Jedno z pravidel je samozřejmě 1g na 1lb, ale pro maximální přírůstky je tam i mam pocit nějakých 2,něco... což tohle je tak 2,5 násobek. Tohle pravidlo se ovšem velmi často mlátí s dvěma dalšíma, kdy v jednom tam řikaj poměr živin na 30/50/20 v tréninkovej, v netréninkovej 50/20/30, což ti pak dá nehoráznou sumu bílkovin (snad i 4 násobek na 1lb). Tak jsem to změnil, že jedu 30/50/20 ve všech dnech, aby se mi to líp dodržovalo.

Taky ti tam určí takový číslo na tvojí váhu z kterýho se počítaj ty gramy supplementů okolo workoutu. Např v období těsně po workoutu bych měl mít 46 gramů z isolátu, 46 dalších gramů do dvou hodin po z normálního jídla... Mno je to složitý :) jestli chceš, tak ti ten program ukážu, kdyžtak do pm.

Sestavil jsem to jak nejlíp to z toho šlo, zatim pojedu bez těch supplementů (nějakej rozjezdovej program), takže bílkovin bude akorát.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - 8Shade - bývalý log Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 16, 17, 18  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: