|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Reichenberk

|
Zaslal: čt září 27, 2012 9:00 am Předmět: |
|
|
| Blongie007 napsal: | | Tak nevím, čím to je. je mi pořád dobře, nemám, hlad, chutě, z huby mi nesmrdí, v ketóze jsem v pohodě, hlava mě nebolí.... ALE! ráno jsem málem spadla cestou na hajzl. Mám mega závrať. Ze sedu nebo zleža do stoja. Je to normál? |
To je průvodní jev metabolické změny - podobný stav jako hypoglykémie.
V logu nevidím zápis ranní teploty, proč?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Blongie007

|
Zaslal: čt září 27, 2012 9:18 am Předmět: |
|
|
| Reichenberk napsal: |
V logu nevidím zápis ranní teploty, proč? |
Hypo mívá můj malej bráška, má cukrovku, hm, tak to je dost nepříjemný, nezávidím mu.
Jakej zápis teploty?
|
|
| nahoru |
|
 |
Reichenberk

|
Zaslal: čt září 27, 2012 9:46 am Předmět: |
|
|
| Blongie007 napsal: | | Reichenberk napsal: |
Hypo mívá můj malej bráška, má cukrovku, hm, tak to je dost nepříjemný, nezávidím mu.
Jakej zápis teploty? |
Jaký zápis teploty? Ráno se probudíš a hned si změříš teplotu. A zapíšeš to do logu. To snad není tak velký rébus, ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
Blongie007

|
Zaslal: čt září 27, 2012 10:20 am Předmět: |
|
|
| Reichenberk napsal: |
Jaký zápis teploty? Ráno se probudíš a hned si změříš teplotu. A zapíšeš to do logu. To snad není tak velký rébus, ne? |
Nejsu debil, to jsem pochopila, jen nechápu důvod, proč si mám měřit teplotu, jako jeslti se mi nepřehřívá mozek?
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: čt září 27, 2012 10:45 am Předmět: |
|
|
Jaký zápis teploty? Ráno se probudíš a hned si změříš teplotu. A zapíšeš to do logu. To snad není tak velký rébus, ne? |
Nejsu debil, to jsem pochopila, jen nechápu důvod, proč si mám měřit teplotu, jako jeslti se mi nepřehřívá mozek? |
Jo, to si taky musíš občas pročíst ten druhý topik, co sis založila.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt září 27, 2012 10:55 am Předmět: |
|
|
Jakej zápis teploty? |
Někdo z rodičů nebo prarodičů má taky cukrovku? _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Blongie007

|
Zaslal: čt září 27, 2012 12:48 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: | | Blongie007 napsal: | | Reichenberk napsal: |
Nejsu debil, to jsem pochopila, jen nechápu důvod, proč si mám měřit teplotu, jako jeslti se mi nepřehřívá mozek? |
Jo, to si taky musíš občas pročíst ten druhý topik, co sis založila. |
No jo, to by mi taky mělo chodit upozornění na odpověď. Už jsem to zkoukla. nevím, chci vědět důvod proč má metabolismus co dělat s teplotou????
|
|
| nahoru |
|
 |
Blongie007

|
Zaslal: čt září 27, 2012 12:54 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Někdo z rodičů nebo prarodičů má taky cukrovku? |
Ne, jen bratr, má jinýho otce a ten umřel v 38 na embolku, takže jestli měl cukrovku a nevěděl o ní to my nevíme. Rodiče a prarodiče nic, dědovi sourozenci- tam pár cukrovek prý bylo
Já jsem měla asi před 15-ti lety poruchu gluk.tolerance ,ale pak v těhotenství mi kvuli tomu dělali znova testy a nic. před rokem nalačno testa obyč u obvodáka cca kolem 6, prý na hranici, tak se dál nic nedělo
Naposledy upravil Blongie007 dne čt září 27, 2012 12:58 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Blongie007

|
Zaslal: čt září 27, 2012 12:57 pm Předmět: |
|
|
Den 5. Čtvrtek 27/9 Low carb
Váha 116,9 kg
6:00 ketóza 2
7:15 4g olej
7:30 3 vejce + 34g slanina
10:30 72g krolewski + 30g tavenák + 82g okurka
14:10 124g krkovice + 4g olej
15:20 ketóza 2
17:20 58g klobáska (Váhala,bez sraček) + 34g krolewski + 8g olej
20:15 142g krkovice + 50g okurek + lžička hořčice
Celkem= 7664 Kj; 95g B; 5g S; 160g T;
Naposledy upravil Blongie007 dne čt září 27, 2012 7:24 pm, celkově upraveno 3 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Reichenberk

|
Zaslal: čt září 27, 2012 1:09 pm Předmět: |
|
|
Nemyslím si že by se ti přehřál mozek. Měření ranní teploty je obecná kontrola v CKD a nejen v ní, hlídáš si jestli se neděje něco špatně. Prostě to sem piš a hotovo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Blongie007

|
Zaslal: čt září 27, 2012 1:14 pm Předmět: |
|
|
| Reichenberk napsal: | | Blongie007 napsal: | | Reichenberk napsal: |
Nemyslím si že by se ti přehřál mozek. Měření ranní teploty je obecná kontrola v CKD a nejen v ní, hlídáš si jestli se neděje něco špatně. Prostě to sem piš a hotovo. |
No dobře, ale nikdo to u CKD psaný nemá. Co mi to řekne, když bude třeba moc nízká?
|
|
| nahoru |
|
 |
Reichenberk

|
Zaslal: čt září 27, 2012 1:33 pm Předmět: |
|
|
| Blongie007 napsal: | | Reichenberk napsal: | | Blongie007 napsal: | | Reichenberk napsal: |
Nemyslím si že by se ti přehřál mozek. Měření ranní teploty je obecná kontrola v CKD a nejen v ní, hlídáš si jestli se neděje něco špatně. Prostě to sem piš a hotovo. |
No dobře, ale nikdo to u CKD psaný nemá. Co mi to řekne, když bude třeba moc nízká? |
Já bych řekl že to je u slušně a detailně posané CKD uvedeno. Ale je to obecná zásada, takže to možná někdo pokládá za samozřejmost a v tu chvíli to neuvádí.
Pokud se teplota začne výrazně snižovat tak to znamená že máš problém a něco se s metabolismem děje. Takže zreviduješ příjem a výdej, jejich načasování a zkusíš na to adekvátně reagovat. Změníš skladbu jídla nebo frekvenci přijímání potravy. Teď to neřeš, počkej až to nastane, jen sem piš tu teplotu.
|
|
| nahoru |
|
 |
jari

|
|
| nahoru |
|
 |
Blongie007

|
Zaslal: čt září 27, 2012 1:44 pm Předmět: |
|
|
| Reichenberk napsal: | | Blongie007 napsal: | | Reichenberk napsal: | | Blongie007 napsal: | | Reichenberk napsal: |
No dobře, ale nikdo to u CKD psaný nemá. Co mi to řekne, když bude třeba moc nízká? |
Já bych řekl že to je u slušně a detailně posané CKD uvedeno. Ale je to obecná zásada, takže to možná někdo pokládá za samozřejmost a v tu chvíli to neuvádí.
Pokud se teplota začne výrazně snižovat tak to znamená že máš problém a něco se s metabolismem děje. Takže zreviduješ příjem a výdej, jejich načasování a zkusíš na to adekvátně reagovat. Změníš skladbu jídla nebo frekvenci přijímání potravy. Teď to neřeš, počkej až to nastane, jen sem piš tu teplotu. |
Díky, napíšu, články jsem studovala a nikde to zmíněný nebylo- myslím
|
|
| nahoru |
|
 |
Blongie007

|
Zaslal: čt září 27, 2012 1:44 pm Předmět: |
|
|
| jari napsal: | Měřit si každý den teplotu jestli je něco špatně??? To jsou mi věci. Jo, CKD je špatně! Možná by nebylo od věci zapisovat ještě tlak, barvu stolice, moče a ofotit rentegenový snímek. Už mlčim |
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|