Další pc trapnej dotaz...

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 71, 72, 73 ... 125, 126, 127  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Další pc trapnej dotaz...  Úvodní stránka -> Na smazání... -> Další pc trapnej dotaz...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: so září 15, 2012 10:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám problém. Mám nyní zmíněný notes a doma stolní PC. Stolní PC je napojeno na router (kvalitní VDSL). Na routeru mám puštěnou wifi, na kterou se připojuji s notesem. Chtěl jsem si do notesu přetáhnout z PC velký soubory pomocí nasdílení v síti. Podle návodu jsem vytvořil domácí skupinu, označil co chci sdílet atd. Po vytvoření sítě v PC dám na notebooku "připojit se" v sekci "domácí skupina". Jenže ten stolní PC nejde vidět (firewall na něm nemám), ale na stolním PC notes vidím. Co s tím?
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: ne září 16, 2012 8:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Co na těch počítačích máš za systém? Notebook jsou sedmičky, ale co ten stolní? Pokud tam máš XP, nejsem si jistej jestli to má fungovat.

P.S. Jak máš nastavený wifi na routeru/modemu? Typ zabezpečení. Měl bys mít WPA2 (to teda nesouvisí se sdílením, jen mě to napadlo bokem)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne září 16, 2012 8:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

prosba:
mam samsung, pravdepodobne s WM 6.1.
potreboval bych do nej slovnik Ang-CZ CZ-ang
na netu jsme nasel dva, ale ani jeden nefunguje
mate nekdo neco, co je vyzkousene a slape?
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: ne září 16, 2012 8:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Octopuss napsal:
Co na těch počítačích máš za systém? Notebook jsou sedmičky, ale co ten stolní? Pokud tam máš XP, nejsem si jistej jestli to má fungovat.

P.S. Jak máš nastavený wifi na routeru/modemu? Typ zabezpečení. Měl bys mít WPA2 (to teda nesouvisí se sdílením, jen mě to napadlo bokem)

Oba W7. Na routeru mám zabezpečení WPA2-PSK, ale mám nastavenou i zpětnou kompatibilitu s WPA-PSK.
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne září 16, 2012 9:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

1. Máš povolený file and printers sharing na Windows firewallu? -> toto velmi snadno otestuješ přes ping IP-nebo-nazev-pc z příkazové řádky. Pokud dostaneš odpověď, mělo by to být dobré. Jinak z příkazové řádky zadáš firewall.cpl , klikneš úplně nahoře na Allowed Apps (nevím jak je to česky, ale je to úplně první záložka)
2. když zadáš UNC cestu na svém noteboku \\IP-nebo-nazev-pc ukáže se Ti složka?
3. Pokud ne, máš správně vytvořenou složku pro sdílení na to PC?
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne září 16, 2012 9:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Octopuss napsal:

Oba W7. Na routeru mám zabezpečení WPA2-PSK, ale mám nastavenou i zpětnou kompatibilitu s WPA-PSK.

Toto je důležité pro MS-CHAP VPN concentrator, či publikaci do Internetu. Pokud nic nepublikuješ do internetu, není to nutné. Firewallová pravidla toho routeru Ti samy osobě blokují Inbound komunikaci na router. Pokud máš login pro access routeru schovaný za https, taktéž i heslo je schovaný za certifikátem.
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: ne září 16, 2012 9:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Mám problém. Mám nyní zmíněný notes a doma stolní PC. Stolní PC je napojeno na router (kvalitní VDSL). Na routeru mám puštěnou wifi, na kterou se připojuji s notesem. Chtěl jsem si do notesu přetáhnout z PC velký soubory pomocí nasdílení v síti. Podle návodu jsem vytvořil domácí skupinu, označil co chci sdílet atd. Po vytvoření sítě v PC dám na notebooku "připojit se" v sekci "domácí skupina". Jenže ten stolní PC nejde vidět (firewall na něm nemám), ale na stolním PC notes vidím. Co s tím?

Osobně jsem řešil stejný problém, byť trošku rozšířenější, a vyřešil jsem to nainstalováním Hamachi na všechny zainteresované počítače. Tím se dovedu dostat do "domácí sítě" z práce, domova, z cest, odkudkoliv... a zatím si to nemohu vynachválit:).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne září 16, 2012 10:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

esko není mně jasné, odkud přistupuješ k PC (k datům)? Snažíš se na PC připojit z domova, kde je ve stejné síti za Routerem ten PC, i notebook, nebo jsi někde jinde (škola, práce, kamarád = jiná síť pro router jako externí)

tzn. a odtud se snažíš dostat k souborům?
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: ne září 16, 2012 10:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

herza napsal:
esko není mně jasné, odkud přistupuješ k PC (k datům)? Snažíš se na PC připojit z domova, kde je ve stejné síti za Routerem ten PC, i notebook, nebo jsi někde jinde (škola, práce, kamarád = jiná síť pro router jako externí)

tzn. a odtud se snažíš dostat k souborům?

Přistupuju normálně doma jen přes router. Jedu právě dnes do Brna už a chtěl jsem si přetáhnout věci z PC (cca 200 GB).
Jinak Windows firewall mám pro domácí síť vypnutej.
UNC cestu zadám jak a kam? To už je na mě moc mimo můj rozsah znalostí :-)

A ještě jedna věc (viz obrázek). http://imageshack.us/photo/my-images/213/domcs.jpg/
Když zaškrtám, že chci sdílet vše 5 možností a dám Uložit změny, tak po zavření a znovuotevření sekce Domácí síť tam mám opět zaškrtnuto jen "Tiskárny".
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne září 16, 2012 10:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

V pohodě, pokud máš Windows Firewall vypnutý, tak máš i v rámci vnitřní sítě povolené sdílení souborů a tiskáren.

takhle:

jak vidíš, já tam mám na PC = HTPC01 sdílenou složku movie

Návod:
1. C:\movies -> pravým vlastnosti -> sharing -> advanced sharing -> zaškrtneš "share this folder" -> zadáš "Permissions" -> Nastav oprávnění na "Everyone" a dej této skupině full control (pozor povolíš tím, že všichni uživatelé v Tvé síti za routerem mohou přistupovat ke složce, pokud to nechceš vytvoř si vlastní skupinu a přidej členy = uživatelé musí mít heslo).

2. Následně na kartě Security -> zadej Advanced -> Permissions -> Add -> přidáš skupinu Everyone -> opět nastavíš na full control -> pokud máš ve složce data = zatrhni, že chceš přepsat oprávnění na podřízené objekty .

Nyní máš ze svého PC NAS server
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: ne září 16, 2012 11:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Po zadání UNC adresy to chce uživ. jméno a heslo, přitom PC nemám chráněno heslem, ale to asi nemá souvislost, že?
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne září 16, 2012 11:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Po zadání UNC adresy to chce uživ. jméno a heslo, přitom PC nemám chráněno heslem, ale to asi nemá souvislost, že?

Má to s tím souvislost. Máš špatné nastavené oprávnění pro složku, kterou se snažíš sdílet (publikovat do vnitřní sítě). Úmyslně jsem Tě naváděl přes skupinu Everyone , protože jsem si myslel, že budeš mít klasický model nastavení uživatele bez hesla.

Znovu si přečti ten návod, který jsem psal výše. Taktéž pokud chceš obrázky, řekni si o ně. Nemám teď žádný stroj s Windows 7, ale udělám si ho.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: ne září 16, 2012 11:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

V pohodě, díky za ochotu. Už musím valit, takže tohle budu řešit zase až za 14 dní. Zatím to řeším přes flashky. Ještě jednou díky.
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne září 16, 2012 11:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
V pohodě, díky za ochotu. Už musím valit, takže tohle budu řešit zase až za 14 dní. Zatím to řeším přes flashky. Ještě jednou díky.

Za málo
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt září 27, 2012 1:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nakonec to vyřešila k mému překvapení nápověda systému. V Ovládacích panelech jsem se dostal do Pokročilé nastavení sdílení a tam zaškrtnul "Vypnout sdílení chráněné heslem" a už jsem se dostal do dané složky.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Další pc trapnej dotaz... Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 71, 72, 73 ... 125, 126, 127  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: