CKD by Blongie

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - CKD by Blongie  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> CKD by Blongie
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Blongie007

PříspěvekZaslal: po říjen 01, 2012 12:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Tak ty biochemický děje máš asi špatně. Cukr nejvíc pálíš právě ve fitku a po něm je perfektní čas pro to, aby si přesedlala na aerobní režim a pálila tuky. Je to nejvhodnější kombinace pro budování svalstva (či zachování) a redukci tukových zásob, které snadněji právě po činkách "rozhýbeš".
Cukr se samozřejmě při aerobní části také používá, ale až intenzita a délka dané aktivity určuje na jakou stranu se misky vah převáží. Tudíž s bruslemi nemáš pravdu, na nich naopak spálíš víc tuků, než v činkárně, kde jedeš stylem 5x5 (což je pro ženskou jako ty dost silové pojetí). A 200 kcal není zanedbatelný, to máš pravdu, ale je to málo.

Mám ty děje napsaný správně, jen asi běžně lidi ve fitku jedou mimo fit zonu, já jsem celou dobu v aerobním pásmu a takto mi to vyhodnotí sporttesster, ne já. naopak na bruslích jedu těžce na dluh, hodnoty mi lítají až ke 180, tak asi proto mám ty výsledky pak jinak.
Podle všech článků se při aerobní aktivitě spaluje prvně cukr, udává se min. 20-30 minut a pak až větší procento tuků a u posilování se sice pálí málo tuku, ale hodně kalorií, takže výsledek by ve finále mohl být i lepší. Mám to asi nějaký převrácený. předpokládám, že ten sporttester to vyhodnocuje na základě toho tepu a mám tester, kterej měří i vo max, tak snad by to mohlo být alespon přibližně spolehlivý.
Jinak všude se uvádí naprostá nevhodnost aerobní aktivity bezprostředně po posilce. Měla by být nejlépe v úplně jiný den, nebo alespoň s časovým odstupem.Toť různé studie, zdroje, diskuzní fóra apod.
5*5 jedu jen teď kvůli tomu CKD, aby to bylo co nejvíc silový, tak jak je v návodu
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Francoa

PříspěvekZaslal: po říjen 01, 2012 12:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Reichenberk napsal:
Francoa napsal:
Blongie007 napsal:
Francoa napsal:

Kde jsi přišla na ten systém 5x5? Spíš by to chtělo přidat opakování a zkusit 3x15,protože napřed musíš spálit tuk,pak se objeví sval,který pod tukem vždycky byl. Činek se neboj pamutuj co řikal Vince Gironda - Podle Girondy nic nevytvaruje lépe či rychleji ženskou postavu než trénink s činkami.

No jela jsem 3*10 a pak 5*8 ale do CKD píšou, že víc silově, miň opak, tak jsem zvedla váhu, snížila opakování. Cvičení s činkama se nebojím, jen je mi to trapný, když to neumím:- ( a tam samej nabouchanec:-)

Já se ptal jen proto,že tento systém doporučoval Gironda začátečníkům napřed 3x8,5x5 a pak 6x6,ale u tebe bych spíš volil vyšší počet opakování. Je to jen můj názor.

A doporučoval jim to i do CKD? Jseš si jist? V CKD pořebuješ zachovat sílu a vyčerpat glykogen, takže přesně to co děvče cvičí - společně s hodně pomalou aktivní a negativní fází.
Opak by byl nelogický, můžeš to jeho doporučení citovat? Co přesně si od toho co radíš slibuješ?

Gironda razil stravu s minimem sacharidů. Doporučoval jíst bílkoviny a tuky a každé tři až čtyři dny doporučoval dávku sacharidů navíšit,jestli to byla CKD to říci nemohu. Já si od toho slibuju že víším počtem opakování spalí více tuku a též vyčerpá glykogen. Zkusit to může a buď to bude vyhovovat nebo ne. Samozřejme se musí zkráti i přestávky mezi sériemi aspoň na 45s aby trénink byl svižnější. Pokud si dostavovali výsledky trénikem který teď jede tak není důvod na změnu.
Blongie007

PříspěvekZaslal: po říjen 01, 2012 12:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Reichenberk napsal:
Abdomino crunch není stroj, je to cvik a to bez rozdílu myšlení . Jestli to cvičíš na stroji tak to musíš uvést. Diskuze o tom, jestli je 199 Cal málo nebo hodně - to snad ani nemůžeš myslet vážně, ne? Pokuds hubla týdně 2kg tuku (skutečně?), tak to reprezentuje cca 18000 Cal. To je v porovnání se 199 Cal trochu víc, ne? Nehledej v tom nic složitého, tuk se dá pouze spálit a to odpovídající energií. Těch 199 je pouhých 22g tuku a navíc při tomhle cvičení to nebude pokryté tukem. Ano, může tam být nějaké sekundární spalování ale to taky nebude nic velkého. Ta čísla musí proti sobě sedět.

OK, tak břichostroj, vypadá jako včela. Kilo tuku by mělo být kolem 38000 KJ, ale do spálenýho se nepočítá jen jedna posilka, ale celkovej výdej, to co ušetřím na jídle, když jedu pouze bazál, tak každej pohyb je do mínusu. Tvoje jednotka Cal, to máš nějakou chybu, 18 000 kalorií = 18 kcal, takhle by to bylo veselý. Myslel jsi kcal., to by pak vycházeno 75 000 KJ- 2 kg tuku.
když se nebudu bavit o tom, co mi všude vychází na udržování, jestli je to smysl, nebo nesmysl, tak teoreticky, kdybych za den ,měla mít 12000 kj a jedla 8000, tak za týden je to rozdíl 28 000 kj a to bez sportu, to už by se skoro blížilo spotřebě kila tuku. Dál nevím, jak je to třeba trochu jinak s tím, že v CKD by se primárně měl více spalovat tuk, protože cukr vlastně ani nemáme, to by měl být taky smysl celkově ketogenních diet, pokud jsem to správně naštudovala, takže si myslím, že to třeba možný je. Zvlášť z vysoké váhy
Samozřejmě záleží na mnoha jiných okolnostech. taky netvrdím, že jsem na 100% shodila celý 2 kg tuku. A dle všech doporučení apod. je reálný úbytek 1 kg týdně naprosto normální a spousta lidí je schopno za rok shodit 50 kg. Což se mě bohužel asi netýka, ale to nevadí
Jinak rozdíl myšlení jsem nemyslela ve stroji, ale s tím opakováním 5*5*50
Reichenberk

PříspěvekZaslal: po říjen 01, 2012 12:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Blongie007 napsal:
eSko napsal:
Tak ty biochemický děje máš asi špatně. Cukr nejvíc pálíš právě ve fitku a po něm je perfektní čas pro to, aby si přesedlala na aerobní režim a pálila tuky. Je to nejvhodnější kombinace pro budování svalstva (či zachování) a redukci tukových zásob, které snadněji právě po činkách "rozhýbeš".
Cukr se samozřejmě při aerobní části také používá, ale až intenzita a délka dané aktivity určuje na jakou stranu se misky vah převáží. Tudíž s bruslemi nemáš pravdu, na nich naopak spálíš víc tuků, než v činkárně, kde jedeš stylem 5x5 (což je pro ženskou jako ty dost silové pojetí). A 200 kcal není zanedbatelný, to máš pravdu, ale je to málo.

Mám ty děje napsaný správně, jen asi běžně lidi ve fitku jedou mimo fit zonu, já jsem celou dobu v aerobním pásmu a takto mi to vyhodnotí sporttesster, ne já. naopak na bruslích jedu těžce na dluh, hodnoty mi lítají až ke 180, tak asi proto mám ty výsledky pak jinak.
Podle všech článků se při aerobní aktivitě spaluje prvně cukr, udává se min. 20-30 minut a pak až větší procento tuků a u posilování se sice pálí málo tuku, ale hodně kalorií, takže výsledek by ve finále mohl být i lepší. Mám to asi nějaký převrácený. předpokládám, že ten sporttester to vyhodnocuje na základě toho tepu a mám tester, kterej měří i vo max, tak snad by to mohlo být alespon přibližně spolehlivý.
Jinak všude se uvádí naprostá nevhodnost aerobní aktivity bezprostředně po posilce. Měla by být nejlépe v úplně jiný den, nebo alespoň s časovým odstupem.Toť různé studie, zdroje, diskuzní fóra apod.
5*5 jedu jen teď kvůli tomu CKD, aby to bylo co nejvíc silový, tak jak je v návodu

Máš to celý pomotaný dcerko.
Blongie007

PříspěvekZaslal: po říjen 01, 2012 12:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Reichenberk napsal:
Blongie007 napsal:
eSko napsal:

Máš to celý pomotaný dcerko.

Bohužel chápu, že internet je prostor pro protichůdné teorie, ale zrovna toto je řečeno snad všude a zkoumala jsem spoustu různých stránek, nevěřím první věci, kterou si přečtu a nepotvrdím si ji i jinde. A na bruslích jedu těžce na kyslíkovej dluh, tudíž pro mě žádnej aero pohyb. Tep 180 a funím jak sentinel:- ( ale baví mě to. Takže tak jak jsem si to vydedukovala, tak jsou brusle sice aerobní pohyb, vzhledem však k mýmu dechu, nedechu a vysoké tepovce aerobně určitě nespaluju. Jestli je to jinak, nechám se poučit, pokud možno s odkazem na nějaké odborné pojednání o aerobním pohybu dělaném mimo aerobní zónu
Reichenberk

PříspěvekZaslal: po říjen 01, 2012 12:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Blongie007 napsal:
Reichenberk napsal:
Abdomino crunch není stroj, je to cvik a to bez rozdílu myšlení . Jestli to cvičíš na stroji tak to musíš uvést. Diskuze o tom, jestli je 199 Cal málo nebo hodně - to snad ani nemůžeš myslet vážně, ne? Pokuds hubla týdně 2kg tuku (skutečně?), tak to reprezentuje cca 18000 Cal. To je v porovnání se 199 Cal trochu víc, ne? Nehledej v tom nic složitého, tuk se dá pouze spálit a to odpovídající energií. Těch 199 je pouhých 22g tuku a navíc při tomhle cvičení to nebude pokryté tukem. Ano, může tam být nějaké sekundární spalování ale to taky nebude nic velkého. Ta čísla musí proti sobě sedět.

OK, tak břichostroj, vypadá jako včela. Kilo tuku by mělo být kolem 38000 KJ, ale do spálenýho se nepočítá jen jedna posilka, ale celkovej výdej, to co ušetřím na jídle, když jedu pouze bazál, tak každej pohyb je do mínusu. Tvoje jednotka Cal, to máš nějakou chybu, 18 000 kalorií = 18 kcal, takhle by to bylo veselý. Myslel jsi kcal., to by pak vycházeno 75 000 KJ- 2 kg tuku.
když se nebudu bavit o tom, co mi všude vychází na udržování, jestli je to smysl, nebo nesmysl, tak teoreticky, kdybych za den ,měla mít 12000 kj a jedla 8000, tak za týden je to rozdíl 28 000 kj a to bez sportu, to už by se skoro blížilo spotřebě kila tuku. Dál nevím, jak je to třeba trochu jinak s tím, že v CKD by se primárně měl více spalovat tuk, protože cukr vlastně ani nemáme, to by měl být taky smysl celkově ketogenních diet, pokud jsem to správně naštudovala, takže si myslím, že to třeba možný je. Zvlášť z vysoké váhy
Samozřejmě záleží na mnoha jiných okolnostech. taky netvrdím, že jsem na 100% shodila celý 2 kg tuku. A dle všech doporučení apod. je reálný úbytek 1 kg týdně naprosto normální a spousta lidí je schopno za rok shodit 50 kg. Což se mě bohužel asi netýka, ale to nevadí

Ty se mi snad zdáš. Kilo tuku, tedy 1000g je 9000 Cal. Jedna Cal = 1000 cal, copak proboha neznáš ani používané jednotky???? To, abys z uloženého tuku tu energii dostala, respektive abys energii zabezpečila z tuku, musíš ho začít štěpit. To není úplně snadný proces a je poměrně pomalý, potřebuješ k němu dostatek kyslíku, navíc tělo musíš dostat do stavu kdy dá pokyn ke štěpení tuků. Současně si musíš v tvém případě zlepšit efektivitu lipolýzy, na to jsou určené zvláštní kardio tréninky. Navíc musíš zlepšit citlivost na inzulín - opět zvláštní tréninky. A pak nastoupí to efektivní spalování. Co se týká zón - v tom máš bramboračku. Zóny se počítají na určitý druh pohybu, takže pro silové cvičení jsou jinde a pro to bruslení taky - zásadně jinde. Je to dané laktátovým prahem a při různých činnostech se laktát tvoří a spotřebovává jinak.
Takže když jsem psal Cal, tak to byly opravdu Cal a nic jiného, trochu se v tom zorientuj a zkus používat hlavu, máš plno teorií ale s realitou se nějak míjíš.
Frozz.

PříspěvekZaslal: po říjen 01, 2012 12:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Blongie007 napsal:
A na bruslích jedu těžce na kyslíkovej dluh, tudíž pro mě žádnej aero pohyb. Tep 180 a funím jak sentinel:- ( ale baví mě to. Takže tak jak jsem si to vydedukovala, tak jsou brusle sice aerobní pohyb, vzhledem však k mýmu dechu, nedechu a vysoké tepovce aerobně určitě nespaluju. Jestli je to jinak, nechám se poučit, pokud možno s odkazem na nějaké odborné pojednání o aerobním pohybu dělaném mimo aerobní zónu

Ahoj. Nevadí, na pálení tuku se můžeš pohybovat i v anaerobním pásmu. Neplatí, že POUZE aerobním pohybem spaluješ. Navíc u anaerobního pohybu nespaluješ svaly (ty je tvoříš), u dlouhotrvající (viz. maratonci) aerobky tomu tak bohužel je.

Přečti si tento článek, je tam pár zajímavých informací.
http://www.crossfitters.cz/crossfitters/clanek/62/metabolic-conditioning
Blongie007

PříspěvekZaslal: po říjen 01, 2012 1:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Reichenberk napsal:
To je v porovnání se 199 Cal trochu víc, ne? Nehledej v tom nic složitého, tuk se dá pouze spálit a to odpovídající energií. Těch 199 je pouhých 22g tuku a navíc při tomhle cvičení to nebude pokryté tukem. Ano, může tam být nějaké sekundární spalování ale to taky nebude nic velkého. Ta čísla musí proti sobě sedět.

Já teda pojednávám v KJ, takže po převodu 199 Kcal = cca 835 KJ nepřijde mi to jako nic, jako bych si válela šunky doma u televize,chodím 3 x týdně, plud chůze ( dost), brusle, plavání apod. z toho je 46/ tuk = cca 10g tuku.

Naposledy upravil Blongie007 dne po říjen 01, 2012 1:25 pm, celkově upraveno 2 krát
Blongie007

PříspěvekZaslal: po říjen 01, 2012 1:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
Blongie007 napsal:
A na bruslích jedu těžce na kyslíkovej dluh, tudíž pro mě žádnej aero pohyb. Tep 180 a funím jak sentinel:- ( ale baví mě to. Takže tak jak jsem si to vydedukovala, tak jsou brusle sice aerobní pohyb, vzhledem však k mýmu dechu, nedechu a vysoké tepovce aerobně určitě nespaluju. Jestli je to jinak, nechám se poučit, pokud možno s odkazem na nějaké odborné pojednání o aerobním pohybu dělaném mimo aerobní zónu

Ahoj. Nevadí, na pálení tuku se můžeš pohybovat i v anaerobním pásmu. Neplatí, že POUZE aerobním pohybem spaluješ. Navíc u anaerobního pohybu nespaluješ svaly (ty je tvoříš), u dlouhotrvající (viz. maratonci) aerobky tomu tak bohužel je.

Tak jsem si to taky myslela, jen tady na to panují odlišné názory. furt samá aerobka. Myslím, že já osobně v posilce spálím z tuku možná víc, než při bruslích, ale že ve výsledku je to jedno, jakejkoliv pohyb prostě musí vést k nějakýmu spalovaní. A o tom, žer přehnaná aerobka jsem už četla, že není moc dobrá, obzvlášt hned po posilce. A taky že zvedá kortizol a to zhoršuje spalování tuků
Reichenberk

PříspěvekZaslal: po říjen 01, 2012 1:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Blongie007 napsal:
Reichenberk napsal:
Blongie007 napsal:
Reichenberk napsal:

Ty se mi snad zdáš. Kilo tuku, tedy 1000g je 9000 Cal. Jedna Cal = 1000 cal, copak proboha neznáš ani používané jednotky???? To, abys z uloženého tuku tu energii dostala, respektive abys energii zabezpečila z tuku, musíš ho začít štěpit. To není úplně snadný proces a je poměrně pomalý, potřebuješ k němu dostatek kyslíku, navíc tělo musíš dostat do stavu kdy dá pokyn ke štěpení tuků. Současně si musíš v tvém případě zlepšit efektivitu lipolýzy, na to jsou určené zvláštní kardio tréninky. Navíc musíš zlepšit citlivost na inzulín - opět zvláštní tréninky. A pak nastoupí to efektivní spalování. Co se týká zón - v tom máš bramboračku. Zóny se počítají na určitý druh pohybu, takže pro silové cvičení jsou jinde a pro to bruslení taky - zásadně jinde. Je to dané laktátovým prahem a při různých činnostech se laktát tvoří a spotřebovává jinak.
Takže když jsem psal Cal, tak to byly opravdu Cal a nic jiného, trochu se v tom zorientuj a zkus používat hlavu, máš plno teorií ale s realitou se nějak míjíš.

Ráda bych, aby se k tvému převodu jednotek vyjádřil eSKO. Protože ty si asi pleteš kalorie a kilokalorie kalorie v cal se neuvádí ani nikde na jídle. buď v kcal, nebo kj. 1kj=4,2 kcal. já převody i jednotky ovládám
Jinak na ty věci, co jsi napsal bys měl nějakej rozumnej odkaz, abych si o tom mohla přečíst víc.? Zóny jiné? Každopádně si myslím, že ať je zóna pro jakýkoliv cvičení, tak když jsem na 180, což je z mýho maxima 192 asi 93%, tak to asi aerobní a tukyspalující nebude

Ty budeš za každou cenu hledat problémy někde jinde, jen ne u sebe, co? Tohle je ztráta času. Pokud ani nevíš, co je nutriční kalorie a jak se definují zátěžové zóny, je to o ničem.
Hlavně že všechno znáš, všechno umíš a jednotky převádíš bez problémů. S tímhle se moc daleko nedostaneš.

http://en.wikipedia.org/wiki/Calorie
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po říjen 01, 2012 1:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty v tom hledáš ale zbytečně moc vědy, ale až fakt příliš. Je uctihodné, že se o to zajímáš ze všech možných detailů, ale právě tím, že máš tak moc úhlů pohledů z těch fóru, článků atd., tak to máš právě ke svému neprospěchu všechno pomotaný.

Základní pravidlo = tuk hoří v ohni sacharidů. Proto je v CKD také carb up, bez kterého by si při vysoceintenzivních výkonech dostávala do glukoneogeneze z proteinových zdrojů ve velké míře. Proto pokud se CKD nenastaví správně a dotyčný ho uchopí za špatný konec, může se pak pěkně na bodystatu divit.

Blongie007 napsal:

Aha, tak to potom dělají elitní hokejisti v zámoří pěknou chybu, když si sednou na kolo po silové části tréninku. Obepíšu hned všechny kondiční kouče v NHL.
Jinak jestli se dostaneš na bruslích na 180 t/s, tak to máš sakra chabou kondičku, nebo nechápu, jak bruslíš. Zkoušela si opravdu pomalou jízdu, klidně i s přestávkami, aby si nešla do horní tepovky? Ono nevadí z počátku když budeš ve vyšších číslech, vzhledem k tomu, že nemáš kondičku, tak to bude jedině prospěšný. Až se postupem času zlepšíš, tak ti tepovka přirozeně spadne do nižších hodnot při stejné intenzitě, se kterou si začínala na počátku bruslení.

Já jen doufám, že se nezhrozíš, až půjdeš na přeměření na bodystat. Nebo až se vrátíš k racionální stravě, tak aby ses nedivila, jak najednou tělo zareaguje. A k těm jednotkám. Reich to myslí správně, jen používá americké značení.

Frozz. napsal:

Naopak při intenzivním tréninku a špatné výživě můžeš svalstvo jednoduše odbourávat i při anaerobním pohybu, kdežto maratonec s dobrou výživou nemusí odbourat ani gram svalů. Tělo se jednoduše přizpůsobuje danému pohybu a tréninku. Sprinteři přemisťují, dřepují atd. s nemalou vahou, takže je jasné, že to svalstvo musí sílit a růst, aby mělo potřebnou výbušnost, dostatek CP atd. Kdežto maratonci nepotřebují hmotu navíc, aby tělo muselo okysličovat velké množství svalové tkáně, proto si tvoří tolik svalové hmoty, kolik potřebuje na daný výkon.

Zajímalo by mě, jak se ale pálí tuky v anaerobní fázi (pokud se bavíme o vysoceintenzivním výkonu). Můžeš mi to nějak vysvětlit? Pokud vím, tak mastné kyseliny potřebují dostatek kyslíku na své spalování a nejsou rychlým zdrojem energie, které se právě při anaerobní aktivitě upřednosťnují.
Blongie007

PříspěvekZaslal: po říjen 01, 2012 1:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Ty v tom hledáš ale zbytečně moc vědy, ale až fakt příliš. Je uctihodné, že se o to zajímáš ze všech možných detailů, ale právě tím, že máš tak moc úhlů pohledů z těch fóru, článků atd., tak to máš právě ke svému neprospěchu všechno pomotaný.

Základní pravidlo = tuk hoří v ohni sacharidů. Proto je v CKD také carb up, bez kterého by si při vysoceintenzivních výkonech dostávala do glukoneogeneze z proteinových zdrojů ve velké míře.

Blongie007 napsal:

Aha, tak to potom dělají elitní hokejisti v zámoří pěknou chybu, když si sednou na kolo po silové části tréninku. Obepíšu hned všechny kondiční kouče v NHL.
Jinak jestli se dostaneš na bruslích na 180 t/s, tak to máš sakra chabou kondičku, nebo nechápu, jak bruslíš. Zkoušela si opravdu pomalou jízdu, klidně i s přestávkami, aby si nešla do horní tepovky? Ono nevadí z počátku když budeš ve vyšších číslech, vzhledem k tomu, že nemáš kondičku, tak to bude jedině prospěšný. Až se postupem času zlepšíš, tak ti tepovka přirozeně spadne do nižších hodnot při stejné intenzitě, se kterou si začínala na počátku bruslení.

Já jen doufám, že se nezhrozíš, až půjdeš na přeměření na bodystat. Nebo až se vrátíš k racionální stravě, tak aby ses nedivila, jak najednou tělo zareaguje. A k těm jednotkám. Reich to myslí správně, jen používá americké značení.

Frozz. napsal:

Naopak při intenzivním tréninku a špatné výživě můžeš svalstvo jednoduše odbourávat i při anaerobním pohybu, kdežto maratonec s dobrou výživou nemusí odbourat ani gram svalů. Tělo se jednoduše přizpůsobuje danému pohybu a tréninku. Sprinteři přemisťují, dřepují atd. s nemalou vahou, takže je jasné, že to svalstvo musí sílit a růst, aby mělo potřebnou výbušnost, dostatek CP atd. Kdežto maratonci nepotřebují hmotu navíc, aby tělo muselo okysličovat velké množství svalové tkáně, proto si tvoří tolik svalové hmoty, kolik potřebuje na daný výkon.

Zajímalo by mě, jak se ale pálí tuky v anaerobní fázi (pokud se bavíme o vysoceintenzivním výkonu). Můžeš mi to nějak vysvětlit? Pokud vím, tak mastné kyseliny potřebují dostatek kyslíku na své spalování a nejsou rychlým zdrojem energie, které se právě při anaerobní aktivitě upřednosťnují.

pokud to má Reich správně, tak já ovšem taky...
S tím aerem po posilce říkají, že se pak pálí svaly, že tak 10 minut kolo, jen zrušit laktát a konec, aspon tak se to píše.
S tím bruslením, já nevím, i když jsem chodila na vacushape ,tak i u té chuze mi to tak letí nahoru, ne tolik, ale letí. Jsem zvyklá chodit turbochůzí, (novinářka), musím stihnout doručit noviny za cca hodinu, takže fakt lítám, proto nevím, jestli mám tak mizernou kondici. Mám rajon celý kopcový centrum Brna+ Petrov, Hybeška, pekařská a celej ten okruh, takže bych řekla, že se celkem naběhám. jinak bruslím normálně, spíš pomaleji, zas tak moc to neumím:-)
Na bodystat se chystám za měsíc. Doufám, že se nezhrozím, taky proto chodím do posilky, abych extrémně neshazovala na kila svaly, ale aspon je držela.
Tuk hoří v ohni sacharidů- to jsou teda všechny ty vyloženě ketogenní diety bez carb špatně a neučinný?
Reichenberk

PříspěvekZaslal: po říjen 01, 2012 2:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:

Frozz. napsal:

Tady máte hoši pravdu oba - je potřeba si ujasnit co kdo pokládá za anaerobní aktivitu a anaerobní pásmo. Pokud posiluji, což je jasně anaerobní aktivita, tak ten trénink může a nejspíš i bude celkově aerobní. Stejně tak i vytrvalostní aktivita - je jasně aerobní ale může v sobě mít anaerobní úseky, třeba v podobě intervalové zátěže. Tady je důležitá plocha pod laktátovou křivkou, jestli je celkově a na delší dobu pod prahem a nebo jestli je na něm - to je to kouzlo vytrvalců, kteří umí jet dlouhodobě v ideálním a udržitelném pásmu. A specifickým tréninkem ten práh cíleně tlačí nahoru. Tvorba laktátu a jeho recyklace má také nějakou setrvačnost a občasné výlety nad tuto křivku nejsou problém, pokud to není už trvale za hranou ve které se laktát nestačí kontinuálně odbourávat. Tedy i ten kyslík co jde k tukovým buňkám - a že tam jde pomalu, se neztratí okamžitě po provedení anaerobní aktivity, takže i ta zpětná vazba není rychlá. Viděli jste játra a bůček? Do jater vede už pořádné potrubí, to přeci u bůčku není. Ale nechme v tomto případě procesy betaoxidace stranou, to je vhodné řešit u někoho kdo má dietu dovedenou do vysoké kvality, ne u někoho kdo nezná základy a zkouší metodu pokus omyl a teorii jedna paní povídala, druhá jí přikyvovala.
Blongie007

PříspěvekZaslal: po říjen 01, 2012 2:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Reichenberk napsal:

Tady máte hoši pravdu oba - je potřeba si ujasnit co kdo pokládá za anaerobní aktivitu a anaerobní pásmo. Pokud posiluji, což je jasně anaerobní aktivita, tak ten trénink může a nejspíš i bude celkově aerobní. Stejně tak i vytrvalostní aktivita - je jasně aerobní ale může v sobě mít anaerobní úseky, třeba v podobě intervalové zátěže. Tady je důležitá plocha pod laktátovou křivkou, jestli je celkově a na delší dobu pod prahem a nebo jestli je na něm - to je to kouzlo vytrvalců, kteří umí jet dlouhodobě v ideálním a udržitelném pásmu. A specifickým tréninkem ten práh cíleně tlačí nahoru. Tvorba laktátu a jeho recyklace má také nějakou setrvačnost a občasné výlety nad tuto křivku nejsou problém, pokud to není už trvale za hranou ve které se laktát nestačí kontinuálně odbourávat. Tedy i ten kyslík co jde k tukovým buňkám - a že tam jde pomalu, se neztratí okamžitě po provedení anaerobní aktivity, takže i ta zpětná vazba není rychlá. Viděli jste játra a bůček? Do jater vede už pořádné potrubí, to přeci u bůčku není. Ale nechme v tomto případě procesy betaoxidace stranou, to je vhodné řešit u někoho kdo má dietu dovedenou do vysoké kvality, ne u někoho kdo nezná základy a z kouší metodu pokus omyl a teorii jedna paní povídala, druhá jí přikyvovala.

-Myslím, že změna diety po 8-mi měsících není metoda pokus omyl.
-S játrama a bůčkem mám hned lepší předtavu, z jater musím očistit spustu žilek apod a bůček jen šoupnu do trouby- to je fakt dobrej příklad.
- Ta laktátová křivka se ale jen tak nepozná, musela bych jít na zátěžák a na ty odběry z ucha kvůli té křivce, jestli se nepletu. Jde to poznat i nějak trochu od oka, jak ten proces probíhá?
-No a s tím posilováním, to je teda to co nechápu. Je to anaerobní aktivita a přitom jsem v aerobním pásmu, tak co z toho mám pochopit? protože přesně tak to mám

Bohužel nejsem, doktor, chemik ani biochemik a ráda se o tom dozvím víc. Vím jen to, co si načtu, nebo mi někdo vysvětlí
Blongie007

PříspěvekZaslal: po říjen 01, 2012 7:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Den 9. Pondělí 1/10 low carb
Váha 117,3; teplota 36,5*
6:00 ketoza neg
6:10 8g olej

7:00-7:55 posilovna 199 kcal 46% tuk

Horní kladka 5*5*50
tlaky na prsa -stroj s volnou váhou 5*5*13
Pullover stroj 5*5*30
Hyperxtenze 4*10
Abdomino crunch 5*5*50
Pec dec 5*5*35
Duo stroj- prsa+záda 5*5*30 +5*5*30

8:45 3 vejce + 34g slanina
10:00 4g olej
11:30 56g krolewski + 16g sádlo
13:30 ketóza 2
14:45 98g krkovice + 120g špenát + 6g česnek
17:20 56g krolewski + 16g sádlo
20:40 136g krkovice + 64g okurka + 15g špek+ lžička hořčice

Celkem= 7800KJ; 85g B; 5g S;167g T

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - CKD by Blongie Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: