Svalová dysbalance Prsa vs. triceps+ramena

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Svalová dysbalance Prsa vs. triceps+ramena  Úvodní stránka -> Trénink -> Svalová dysbalance Prsa vs. triceps+ramena
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Velor

PříspěvekZaslal: pá říjen 05, 2012 8:03 pm    Předmět: Svalová dysbalance Prsa vs. triceps+ramena Odpovědět s citátem

Čau, před měsícem a půl jsem si díky tomuto videu uvědomil proč nemůžu posílit prsa :

Zkrátka je to proto že mám oproti prsním svalům silné tricepsy a ramena, cvičím 2 roky a po prvním roce jsem se na bench pressu dostal asi na 60kg a za ten druhý rok jsem se neposunul ani o kilo, zkrátka jsem doteď při bench pressu vše tahal tricepsama.

Pro obraz,bench press 1série (40kg) 14 opakování,kliky na bradlech 1série (88kg) 22 opakování

Snížil jsem proto váhu na (po 2 letech směšných) 40kg abych to lépe tahal prsama ale stejně se mi tam zapojuje triceps natolik že ty prsa prostě po dokončení série necítim, když dělám tlaky s jednoručkama na rovné/incline lavici tak je to trochu lepší.Také teď cvičím prsa každý druhý trénink (tzn každých 96hodin) A,B,A,C,A,B,A,C....... (D - ramena a triceps vynechávám)

Avšak když dělám Low Cable Flys (mám slabou vnitřní část hrudníku ještě víc než zbytek) :

tak zase cítím především deltový sval (a ještě 1 někde na lopatkách) a ne prsa, po každém tréninku "A" (prsa břicho)mám špatný pocit.

Nevím co s tím, dík za každou radu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: pá říjen 05, 2012 8:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

60kg benchujou silnější holky, a 22 kliků na bradlech ti udělá kdejakej hubenej sportovnější puberťák.
Jseš si jistej, že problém není jinde?
Vůbec nic jsi o sobě nenapsal, takže můžeme leda tak věštit z křišťálový koule.
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: pá říjen 05, 2012 8:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No nevim co mas za problem uplne.. moc si toho nenapsal. Ale prvni me napada metoda predvycerpani.. unavit tricepsy a pak odjet kozy.
Velor

PříspěvekZaslal: pá říjen 05, 2012 8:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

60 kg holky nebenchujou a naprostá většina mých přátel neudělá ani 2 kliky na brandlech (a neváží 88kg) ale zpět ke mě :

cvičím 2 roky

A)Prsa, břicho
B)Záda, biceps, předloktí
C)Nohy
D)Ramena, Triceps

Suplementy:

Gainer
Protein
Kreatin
Stimulant (no-xplode 2.0)
Multivitamín

Dodržuju jídelníček, jím každé 2-3 hodiny,2g bílk./kg (cca 160g denně) a asi 550 sacharidů denně, piju asi 4litry obyč. vody denně,ihned po tréninku si dám gainer, 30min. po tréninku protein a 30min. poté nějaký sýr nebo šunku a chleba což stíhám v anabolickém okně,spím 8hodin denně, cvičím ob den což je 3-4x týdně okolo 14-15:00, je mi 20 let 194cm 88,5kg (-1,5 kg, jsem na kreatinu), jsem ekto-mezomorf, mám asi 9% tělesného tuku, ob měsíc beru kreatin spolu s NO-XPLODE 2.0
John Chipsa

PříspěvekZaslal: pá říjen 05, 2012 8:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

rozšiř úchop na benči. Já jedu pěkně širokej a prsa cejtím suprově. Můj bench je taky tragickej :-D

edit: máš 194, vsadím se teď, že to budeš tahat víc rukama, než prsama. Někoho se tam zeptaj (trenéra atp.) jestli to jedeš dobře
Mari.Shinzon

PříspěvekZaslal: pá říjen 05, 2012 8:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

22 kliků teda neudělá každej. Možná 22x pokrčí mírně ruce
Majesty

PříspěvekZaslal: pá říjen 05, 2012 8:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Velor napsal:
60 kg holky nebenchujou

To benchuje kazda druha hokejistka :)
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: pá říjen 05, 2012 8:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sry za OT, ale neda mi to.. co to je za tragedy, kdyz si nedaji ani se svou vahou klik na bradlech ?
CIZO

PříspěvekZaslal: pá říjen 05, 2012 8:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, Velore, pokud po dvou letech tréninku při váze skoro 90 kilo a 9% tělesného tuku benčuješ 60 kilo, tak je vážně někde chyba :) Buď máš naprosto příšernou techniku benče, nebo si do toho fitka chodíš jen povídat (pak ale pokud máš opravdu těch 88 kilo při 9% tuku jsi docela šťastlivec).

Takže pošli video toho tvýho benče, ať se podíváme kde je problém.

Derek Poundstone
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá říjen 05, 2012 9:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CZEBLADE napsal:
Sry za OT, ale neda mi to.. co to je za tragedy, kdyz si nedaji ani se svou vahou klik na bradlech ?

Já pár tragédů znám, ale tak ty 3 dají. Buď ma kamarady 120ti kilovy trosky, nebo kecá. Pač snad i špatně silově vybavenej člověk se 100kg to dá a o 60ti kilovejch se nema smysl cenu bavit.
Cratach

PříspěvekZaslal: pá říjen 05, 2012 10:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

22 kliku na bradlech mi prijde pri cca 90 kg jako vcelku hezkej vykon na kondičáka za podminky, ze jsou v poctivym rozsahu (nerikam ze je to zazrak, ale moc lidi zase na bradlech klikovat nevidam a uz vubec ne v rozsahu pres 8).

A proto mi vzhledem k tem bradlum prijde ten 60 kg bench divnej, nepokousis se to tahat nejakou zprasenou parodii na spravnou techniku ?
Grimley

PříspěvekZaslal: pá říjen 05, 2012 10:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kámoš mi taky tvrdil, že dává 50 kliků a u přezkoušení z jeho 50 kliků bylo 24
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: pá říjen 05, 2012 10:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja daval vzdy aspon 12 kliku v superserii po bicepsech s 57kg na Scottove lavici. Maximum jsem nezkousel, dobry impulz :D
Orbb

PříspěvekZaslal: so říjen 06, 2012 6:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě na tvůj problém pomohl Muslce media bench press program. Na ronnie je o něm článek. Zvedl se mi bench a začal jsem cítit kozy.
Mablung

PříspěvekZaslal: so říjen 06, 2012 9:12 am    Předmět: Re: Svalová dysbalance Prsa vs. triceps+ramena Odpovědět s citátem

Velor napsal:
Čau, před měsícem a půl jsem si díky tomuto videu uvědomil proč nemůžu posílit prsa :

Zkrátka je to proto že mám oproti prsním svalům silné tricepsy a ramena, cvičím 2 roky a po prvním roce jsem se na bench pressu dostal asi na 60kg a za ten druhý rok jsem se neposunul ani o kilo, zkrátka jsem doteď při bench pressu vše tahal tricepsama.

Pro obraz,bench press 1série (40kg) 14 opakování,kliky na bradlech 1série (88kg) 22 opakování

Snížil jsem proto váhu na (po 2 letech směšných) 40kg abych to lépe tahal prsama ale stejně se mi tam zapojuje triceps natolik že ty prsa prostě po dokončení série necítim, když dělám tlaky s jednoručkama na rovné/incline lavici tak je to trochu lepší.Také teď cvičím prsa každý druhý trénink (tzn každých 96hodin) A,B,A,C,A,B,A,C....... (D - ramena a triceps vynechávám)

Avšak když dělám Low Cable Flys (mám slabou vnitřní část hrudníku ještě víc než zbytek) :

tak zase cítím především deltový sval (a ještě 1 někde na lopatkách) a ne prsa, po každém tréninku "A" (prsa břicho)mám špatný pocit.

Nevím co s tím, dík za každou radu.

Existuje na prsa jediný cvik a tím je bench. Amen. Ach jo.
Když máš slabá prsa, posil prsa. Vezmi jednoručky, jdi na lavici a na bench se na pár měsíců vykašli. A samozřejmě, najmi si trenéra aby ti odstranil chyby v technice.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Svalová dysbalance Prsa vs. triceps+ramena Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: